שלום,
הייתי רוצה לדעת האם יש דרך עם vera לשלוט על שלטי מזגנים של אלקטרה?
או על שלט של טלויזיה hisense ?
האם צריך עוד חומרה? אם כן איזה?
בנוסף האם עם מודול תריס של פיבארו אני מקבל חיווי כמה אחוז מהתריס פתוח? והאם אפשר להשאיר את הלחצן הקפיצי של התריס?
תודה רבה.
Vera ושליטה על שלטי מזגן וטלויזיה
·amirba כתב:שלום,
הייתי רוצה לדעת האם יש דרך עם vera לשלוט על שלטי מזגנים של אלקטרה?
או על שלט של טלויזיה hisense ?
האם צריך עוד חומרה? אם כן איזה?
בנוסף האם עם מודול תריס של פיבארו אני מקבל חיווי כמה אחוז מהתריס פתוח? והאם אפשר להשאיר את הלחצן הקפיצי של התריס?
תודה רבה....
ישנם כמה אופציות לשלוט על מזגני אלקטרה (ותלוי גם איזה מזגן - עילי , מרכזי וכו')
אופצייה א:
ע"י ZXT ניתן לשלוט (או ללמד את המזגן מס' פקודות) על פעולות המזגן.
לכל מזגן יש קוד שאותו צריך להגדיר ב- ZXT ולאחר מכן ניתן לשלוט כעל כל פעולות המזגן הרגילות (חימום קירור הדלקה כיבוי וכו'..)
אני אישית לא אהבתי את חיפוש הקודים (לא עבדו לי במזגן מרכזי אלקטרה מדגם ג'מייקה) ובזמנו גם היתה לי גרסת חומרה ישנה של ZXT (נראה לי גרסת קושחה 1.5). אח"כ מישהו רשם בפורום שהוא מצא קוד של חברה אחרת שעובד עם ג'מייקה -אלקטרה - אבל לא ניסיתי .
אופצייה ב:
ברוב מזגני אלקטרה ישנם בכרטיס של המזגן (ביחידה הפנימית) 2 מגעים קטנים שנקראים CLK .
כאשר מקצרים אותם המזגן נדל' וכאשר מנתקים בינהם המזגן כבה.
מה שאני עשיתי - רכשתי מודול של חב' קובינו וחיברתי אותו למגעי ה-CLK ודרך הטלפון/אפליקצית ורה - אני מדליק או מכבה את המזגן.
על מנת לדעת בוודאות שהמזגן נכבה - יצרתי סצינה לדוגמה:
סצינה למצב הדלקה - פקודת כיבוי המזגן ולאחר כ-4 שניות פקודת הדלקה למזגן - כך אני מוודא שהמזגן בטוח יהיה דלוק.
סצינה לכיבוי המזגן - על אותו עיקרון - פקודת הפעלת מזגן ולאחר 4 שניות פקודת כיבוי.
ישנם גם מודולים שמודדים את ההספק/הזרם שעובר דרכם - ואז כנראה שניתן לדעת בכל רגע האם המזגן פועל או לא.