עזרה בהתקנת חומרה חדשה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
ehadad37 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 66
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

התחדשתי בציוד הבא: מודם TP Link מדגם 9970 וראוטר Linksys מדגם EA7500 AC1900.
המודם נקנה בארץ בעוד שהראוטר נקנה בארה"ב.
אני נמצא תחת תשתית של בזק עם מהירות 40 מגה וספק בזק בינלאומי.

דבר ראשון הגדרתי את ה 9970 במודם בלבד. תהליך מאוד פשוט שבמהלכו סימנתי את הריבוע שמאפשר שמאפשר VLAD. בסיום התהליך נורת ה DSL דלקה באופן קבוע.

לאחר מכן, חיברתי בעזרת כבל רשת בין המודם לראוטר והגדרתי את האחרון כ PPPoE והכנסתי את השם משתמש והסיסמא.

לצערי לא הצלחתי לקבל אינטרנט. אתמול ישבתי על זה כשעתיים בלילה וזה היה מתסכל מאוד.

מספר שאלות מדברים שאני יכול לחשוב שגרמו לבעיה:
1. האם עלי להשתמש במפצל לצורך חיבור קו הטלפון? חשוב לציין שיש היום השתמשתי ב VTECH שהיה מחובר ללא מפצל או פילטר.
2. האם חשובה ההבחנה בעת הגדרת המודם כ ADSL or VDSL? לא זכור לי אפשרות בחירה אבל עכשיו ראיתי משהו על זה בחוברת ואולי אני מפספס משהו.
3. האם זה משנה באיזו יצאה אני משתמש במודם לצורך חיבור הראוטר?
4. אולי יש להגדיר משהו מיוחד בראוטר כי הוא נקנה מארה"ב? כמעט בטוח שלא אבל אולי שוב אני מפספס משהו.

אודה לעזרתכם.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

@ehadad37
1. המודם לא צריך להיות מחובר דרך פילטר אבל כל טלפון קווי (לרבות פקס ומודם 56K) שמחובר צריך להיות עם פילטר. כל טלפון שמחובר ללא פילטר ישבש את הסנכרון אפילו אם הוא לא בשימוש.
2. חשוב. אם אתה מחובר במהירות גבוהה מ-15 מגה אתה צריך להיות על VDSL2 / ptm.
3. לא אמור לשנות.
4. לא אמור להיות משהו מיוחד.

ehadad37 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

@NegativeIQ
·תודה. דיברתי בבוקר עם התמיכה של to link והם אמרו שאני לא צריך לסמן את ה enable vlan.
אנסה את זה שוב שאגיע הביתה.
האם יש עוד משהו שאפשר לעשות?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

ehadad37 כתב:@NegativeIQ
·תודה. דיברתי בבוקר עם התמיכה של to link והם אמרו שאני לא צריך לסמן את ה enable vlan.
אנסה את זה שוב שאגיע הביתה.
האם יש עוד משהו שאפשר לעשות?
...
חבר מחשב בודד ישירות למודם ותשתמש בחייגן PPPoE ישירות מהמחשב. ככה תדע אם הבעיה במודם או בראוטר.

ehadad37 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

@NegativeIQ
·אני יכול בעצם גם להגדיר את המודם כמודם וראוטר ולראות האם עובד.
אני פחות יודע כיצד להגדיר חייגן במחשב עצמו

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

ehadad37 כתב:@NegativeIQ
·אני יכול בעצם גם להגדיר את המודם כמודם וראוטר ולראות האם עובד.
...
זה לא יעזור לך להבין מה אתה מגדיר לא בסדר.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #7 

ehadad37 כתב:...
...
·

ההוראות כאן עדיין רלוונטיות (זה לא השתנה מימי ה-ADSL):
https://www.bezeqint.net/support/internet/dialing

ehadad37 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

@eran405
·האמת היא שנראה פשוט, תודה!
ראיתי גם הסבר שלך בפוסט היסטורי בנוגע לאותו מודם שבו אתה מסביר כיצד להגדיר אותו. אנסה לעקוב אחרי ההוראות ואעדכן.
עם זאת יש לי שאלה אחת, בהסבר רשמת שיש לתת כתובת IP שונה למודם, מה בעצם הסיבה לכך?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #9 

@ehadad37
·

אם אני מבין נכון אתה מדבר על קונפיגורציה של ה-9970 כמודם בלבד (מה שמוקבל לקרוא לו מצב bridge). במצב כזה בעצם יש לך "רשת" אחת קטנה בין ה-9970 (שהוא מודם בלבד) לבין פורט ה-WAN הפיזי של הראוטר, ורשת אחרת שהיא הרשת הביתית שלך של כל המכשירים שמחוברים ישירות או בעקיפין לראוטר הראשי.

הכי נכון זה להגדיר להם כתובות ב-subnetים שונים. לדוגמא אם הראוטר הראשי שלך נמצא ומחלק כתובת ב-subnet של 192.168.1.0, אתה יכול להשתמש בכתובת מהטווח של 192.168.2.0 בשביל המודם. החיבור pppoe איכשהוא פשוט עובד כרגיל (האמת שאני לא בטוח איך ה"קסם" הזה עובד ואף פעם לא בדקתי במודע האם זה עובד אם יש למודם את אותה הכתובת כמו של צד ה-LAN בראוטר; אני די בטוח שזה עבד לי גם בלי DHCP במודם אז לא נראה לי שהראוטר מקבל כתובת מהמודם בחיבור של pppoe).

בחלק מהקושחות אפשר אפילו להגדיר גישה למודם "דרך" פורט ה-WAN של הראוטר. בגלל החייגן pppoe זה לא טריוויאלי כי מבחינה לוגית ה-WAN של הראוטר זה החיבור של ה- pppoe ולכן בלי הגדרות מיוחדות אין אפשרות להגיע למודם. בקושחות כגון dd-wrt בטוח אפשר לעשות זאת (ראה לדוגמא הסבר כאן לגבי dd-wrt, שם לב לטווחי הכתובת השונים לשתי הרשתות שדברתי עליהם לעיל). בקושחה מקורית של היצרן לא נראה לי שיהיו הגדרות כאלה אבל אולי יש אפשרות להגדיר static route שיפנה לפורט WAN "הפיזי" ואז אולי זה יעבוד.

בכל מקרה לדעתי שווה להגדיר כתובת הגיונית למודם ולהשאיר את ה-DHCP פועל בו. ככה אם יש בעיה תמיד אפשר לחבר מחשב ישירות למודם והוא ישר יקבל כתובת מה-DHCP (כמובן אפשר להתחבר גם בלי DHCP, זה פשוט דורש להגדיר כתובת סטטית במחשב שזה עוד עבודה ואני עצלן :wink: ).

ehadad37 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

@eran405
·תודה רבה. לא בטוח שהבנתי הכל, אבל אנסה לפעול לפי ההוראות ולקוות שזה יעבוד.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

eran405 כתב:@ehadad37
·

אם אני מבין נכון אתה מדבר על קונפיגורציה של ה-9970 כמודם בלבד (מה שמוקבל לקרוא לו מצב bridge). במצב כזה בעצם יש לך "רשת" אחת קטנה בין ה-9970 (שהוא מודם בלבד) לבין פורט ה-WAN הפיזי של הראוטר, ורשת אחרת שהיא הרשת הביתית שלך של כל המכשירים שמחוברים ישירות או בעקיפין לראוטר הראשי.

הכי נכון זה להגדיר להם כתובות ב-subnetים שונים. לדוגמא אם הראוטר הראשי שלך נמצא ומחלק כתובת ב-subnet של 192.168.1.0, אתה יכול להשתמש בכתובת מהטווח של 192.168.2.0 בשביל המודם. החיבור pppoe איכשהוא פשוט עובד כרגיל (האמת שאני לא בטוח איך ה"קסם" הזה עובד ואף פעם לא בדקתי במודע האם זה עובד אם יש למודם את אותה הכתובת כמו של צד ה-LAN בראוטר; אני די בטוח שזה עבד לי גם בלי DHCP במודם אז לא נראה לי שהראוטר מקבל כתובת מהמודם בחיבור של pppoe).

בחלק מהקושחות אפשר אפילו להגדיר גישה למודם "דרך" פורט ה-WAN של הראוטר. בגלל החייגן pppoe זה לא טריוויאלי כי מבחינה לוגית ה-WAN של הראוטר זה החיבור של ה- pppoe ולכן בלי הגדרות מיוחדות אין אפשרות להגיע למודם. בקושחות כגון dd-wrt בטוח אפשר לעשות זאת (ראה לדוגמא הסבר כאן לגבי dd-wrt, שם לב לטווחי הכתובת השונים לשתי הרשתות שדברתי עליהם לעיל). בקושחה מקורית של היצרן לא נראה לי שיהיו הגדרות כאלה אבל אולי יש אפשרות להגדיר static route שיפנה לפורט WAN "הפיזי" ואז אולי זה יעבוד.

בכל מקרה לדעתי שווה להגדיר כתובת הגיונית למודם ולהשאיר את ה-DHCP פועל בו. ככה אם יש בעיה תמיד אפשר לחבר מחשב ישירות למודם והוא ישר יקבל כתובת מה-DHCP (כמובן אפשר להתחבר גם בלי DHCP, זה פשוט דורש להגדיר כתובת סטטית במחשב שזה עוד עבודה ואני עצלן :wink: ).
...
כעיקרון PPPoE לא עובר בכלל מעל IP (כשמו כן הוא - הוא עובר ישירות מעל Ethernet) ולכן הדבר הנכון והבטוח לעשות בחיבור בין הראוטר למודם הוא לא להגדיר IP בכלל.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4310
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 904 פעמים

שליחה #12 

NegativeIQ כתב:
...
...
כעיקרון PPPoE לא עובר בכלל מעל IP (כשמו כן הוא - הוא עובר ישירות מעל Ethernet) ולכן הדבר הנכון והבטוח לעשות בחיבור בין הראוטר למודם הוא לא להגדיר IP בכלל.
...
·

הדבר הנכון והבטוח לעשות, הוא בידיוק הפוך. והוא כן להגדיר כתובת IP מתאימה לרגל של הנתב שמחוברת למודם. וזה נדרש לבצע לא בשביל גישה לאינטרנט, אלה בכדי שתהייה אפשרות בין היתר גם לגישה לממשק ניהול של המודם לצורך דיאגנטסטיקה בהמשך וגם לצורך של אפשרות לראות את נתוני הקו של המודם ולנהל את המודם הזה.

ehadad37 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

@eran405
·טוב אז אתמול סוף סוף ביצעתי נסיון נוסף שעבר בצורה חלקה מאוד. תודה!
עם זאת, לצערי נתקלתי כעת בבעיה נוספת. האינטרנט האלחוטי כל כמה דקות מאבד את הגישה לאינטרנט.
כלומר, אני קולט את הראוטר בצורה מעולה אבל פשוט לא יכול להתחבר לאינטרנט.
הדבר קורה גם דרך חיבור של 5 וגם של 2.4 וגם קורה במספר מכשירים שונים.
המכשירים שמחוברים לראוטר בצורה קווית עובדים בצורה חלקה.
יש לי מגדיל טווח של לינקסיס שתומך גם ב 2.4 וגם ב 5 אבל לצורך אפיון הבעיה נתקתי אותו אך הבעיה המשיכה.
חשוב לציין שלפני התקנת הציוד, השתמשתי בראוטר של בזק בינ"ל (Vteach) שעבר בצורה חלקה.
מה יכולה להיות הסיבה לבעיה? האם בעקבות כך שהראוטר נקנה בארה"ב עלי לשנות בו משהו בהגדרות (אולי פורטים)?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #14 

@ehadad37
·

אין לי מושג.

דברים "בסיסיים" שהייתי בודק:

א. משתמש בבדיקת ping מול הכתובת של הראוטר (ו/או פינג מול כתובת של מחשב מחובר קווית לראוטר). אתה יכול לעשות נגיד:

קוד: בחירת הכל

ping -t 192.168.1.1
(אם צריך תתקן את הכתובת של הראוטר)
אם באמת החיבור האלחוטי הוא הבעיה אז הייתי מצפה שתראה נפילות גם בבדיקה הזו.

ב. תוודא שאין שום ראוטר אחר שדלוק בו ה-wifi (בעיקר מה שאתה משתמש בו כמודם/ראוטר תוודא שה-wifi שלו מכובה וכמו שכתבת תתחיל מלייצב את המצב בלי המגדיל טווח).

ג. תנסה לעדכן קושחה בראוטר ולעשות לו factory reset. בנוסף תבדוק עם יש אופציה של system log או משהו כזה והאם יש שם הודעות שגיאה.

ד. תנסה "לשחק" עם ההגדרות wifi בראוטר. בעיקר תנסה ערוצים שונים.
הכי טוב להוריד ללפטופ או לטלפון תוכנה שיכולה להציג לך את כל הרשתות ואת העוצמה שלהם. לדוגמא ל-windows אפשר להוריד ולהתקין inssider v3 בחינם. אתה רוצה כמובן למצוא ערוצים כמה שיותר נקיים.

מה בדיוק הבעיה שאתה רואה? שפשוט פתאום האינטרנט לא עובד? האם המכשיר עדיין חושב שהוא מחובר לראוטר כשזה קורה או שהמכשיר מתנתק ומתחבר מחדש לרשת של ה-wifi?

ehadad37 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

@eran405
·

1. לא כל כך הבנתי כיצד אני מבצע את הבדיקה ומה אני אמור לראות שם. אשמח שתרחיב
2. בדקתי ואין שום מכשיר אחר שעובד במקביל
3. עדכנתי קשוחה שהתחלתי לעבוד איתו. אולי אנסה לעשות שחזור להגדרות יצרן?אני לא רואה שום דבר מיוחד ב LOG אבל אולי אני לא יודע לקרוא אותו
4. יש לך המלמה לגבי ערוצים? העברתי לערוץ מסויים אבל הבעיה חזרה

המכשיר עדיין מחובר לראוטר אבל פשוט אין גישה לאינטרנט. הוא לא מתחבר מחדש הוא נשאר מחובר ואז האינטרנט חוזר.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #16 

@ehadad37
·

מאד מוזר. תנסה את בדיקת ה-ping:

א. פותחים חלון cmd (מריצים מההתחל פקודת CMD ונפתח חלון command line שחור).

ב. כותבים בחלון ה-CMD:
ping -t 192.168.1.1
(אם צריך תתקן את הכתובת של הראוטר)

לאחר הרצת הפקודה תתחיל לקבל שורות כמו:
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time<1ms TTL=64
שזה אומר שהכל תקין.
תשאיר את זה רץ (אפשר לבדוק מידי פעם שאתה לא רואה בעיות), בעיקר תסכל מה קורה כשיש נפילה של האינטרנט. אם גם החיבור לראוטר נופל אז תתחיל לראות שורות כגון:
Request timed out.
(או הודעה שגיאה אחרת).

אם הכל נראה תקין אתה יכול לנסות לחזור על הבדיקה עם ping ל-bezeq, נגיד:
ping -t bezeq.co.il
(אידיאלית במקום bezeq.co.il הייתי לוקח את הכתובת של ה-gateway שהחייגן בראוטר מקבל - מופיע לך בממשק של הראוטר תחת הסטטוס של ה-WAN או משהו כזה - זאת הכתובת של התחנה הכי קרובה אצל הספק).
אם אתה יכול תריץ את הבדיקה הזאת גם במחשב שמחובר קווית במקביל כדאי לוודא שבאמת הבעיה אך ורק במחשבים המחוברים אלחוטית.

לבסוף לגבי ערוצי ה-wifi, הכי פשוט להשאיר את זה על auto וכרגיל הראוטר יבחר ערוץ נקי יחסית בעצמו. במיוחד בשביל בידוד התקלה הצעתי או לנסות מספר ערוצים שונים (לראות אם זה משפיע איכשהו על הבעיה) ו/או להריץ תוכנה כגון inssider v3 בשביל לראות איזה ערוצים יש בסביבה שלך ולבחור ערוץ כמה שיותר פנוי.

ehadad37 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #17 

@eran405
·אני כבר מיואש. בדיקת ה pin לא הראתה שיש בעיה.
ביצעתי אתמול בלילה איפוס לראוטר אבל הבעיה לא נפתרה.
שמתי לב שהדבר קורה בעיקר בטלפונים ניידים.

ehadad37 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

למישהו יש רעיון נוסף מה אפשר לעשות?
אני חושש שהבעיה קשורה לכך שהראוטר נקנה מארה"ב.
אני שוקל להחזיר אותו ולקנות ציוד מהארץ.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #19 

ehadad37 כתב:... בדיקת ה pin לא הראתה שיש בעיה.
...
·

כלומר יש לך פינג תקין לכתובות אינטרנט כולל בזמן שהאינטרנט "נופל"?

בהנחה שכן זה אומר שזה שלפחות במובן מסוים החיבור לאינטרנט יציב. מה בדיוק הבעיה שאתה רואה? הייתי מנסה (זמנית בשביל הבדיקה) להגדיר DNS ידני במחשב של 8.8.8.8 ובודק האם זה פותר את הבעיה. אם כן אפשר לנסות להגדיר את ה-DNSים של גוגל בראוטר.

yoeds
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 88
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #20 

אם במקרה אתה מוצא שהחייגן של מכשיר ה DSL יציב יותר, אני יכול להציע לך את התצורה הזו (עובד יופי אצלי):

המכשיר DSL משמש כראוטר אבל עם Wifi כבוי (נקרא לו ראוטר חיצוני).

הראוטר השני (הפנימי) הוא קליינט DHCP של הראוטר החיצוני (הגדרות WAN)

בראוטר החיצוני, יש להגדיר DHCP Reservation לכתובת שקיבל הראוטר הפנימי.

בנוסף, בראוטר החיצוני יש להגדיר כ DMZ את הכתובת של הראוטר הפנימי, כך מובטח לך שכל הפורטים פתוחים ומגיעים לראוטר הפנימי.

אגב, בשיטה זו אתה יכול בסוף לגשת לניהול של שני המכשירים בלי לנתק ולחבר כבלים, אבל בדרך ייתכן שתצטרך לנתק ולחבר את הכבל רשת מהמחשב כל פעם למכשיר אחר כדי להגיע לממשק הניהול.

כתובת הניהול של הראוטר החיצוני צריכה להיות ב subnet אחר מהראוטר הפנימי וכך הראוטר הפנימי יודע להגיע אליו דרך פורט ה WAN.

בהצלחה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”