לפעמים לומדים בדרך הקשה.
נרכש לא מזמן DUAL CS 522 מבחור שקיבל את המכשיר ירושה מסבתו. בדיקה שטחית מידי, ולא מעט חוסר אחריות מצידי גרמה לכך שהמכשיר ינחת בביתי תמורת סכום לא פעוט של 400 ש"ח . פחות או יותר מחיר השוק בארץ לאחד תקין אם אני מבין נכון. רק שהנ"ל לא ממש תקין.
נתחיל מהטוב, הוא מוציא סאונד, ואפילו לא רע יחסית ,עד כמה שהמערכת המוגבלת שאליה הוא מחובר כרגע מאפשרת (מחובר עם PREAMP חיצוני) , המחט נראית בסדר (אם כי כמו שכבר אפשר להבין, אינני מומחה גדול), הוא נקי חיצונית ולמעט שני שברים במכסה הפלסטיק שלו, הוא שלם חיצונית.
ועכשיו ההרבה פחות טוב. המנגנון האוטומטי לא עובד, לא בתחילת תקליט ולא בהחזרת הזרוע בסופו. פשוט לא מגיב וזה די ברור למה, כי ב"מתחת למכסה המנוע" ניתן לראות כי חלק גדול מהמנגנון שלו חסר. בנוסף מתג מהירות הסיבוב (33/45) לא מגיב ונראה שהוא זז על ריק. הרכיב שמסיט את הרצועה בין המהירויות תקוע בפוזיציה אמצעית ונוצר לחכו ורק הסטה עצמאית שלו עם האצבע משחררת את הרצועה מהחיכוך . בעזרת חתיכת רדיד אלומיניום מקופלת הצלחתי להחזיק אותו בפיזציה הטבעית שלו שמונעת חיכוך עם רצועת הגומי. בלי קשר יש איזה עיוות קל בפיטץ' , הניחוש שלי, בגלל איזשהו עיוות ברצועה שיוצר סיבוב לא אחיד במהירות (בכל מקרה הוזמנה חדשה מאיביי, בדרכה לארץ) . השוויתי ע"י ניגון שיר מוכר בפטיפון מול קובץ MP3 במכשיר הסלולרי . השיר סונכרן בפתחיתו בשני המכשירים וככל שהתקדם נוצר פער קטן בפטיפון אל מול הסמארטפון שגדל ככל שהתקדם השיר.
הוא מלא אבק מבפנים ונראה כי גם חסר גירוז. אני די בטוח שהוא נפתח בעברו כי בתוך התיבה מצאתי מחט ישנה של SHURE ואיזה סט מדבקות מצהיב להדבקה על קסטות ריקות. מה עוד שאותו חלק מהמנגנון השבור (חתיכת מתכת) לא נמצא בפנים.
לסיכומו של עניין, בהנחה שאני משלים ומתייחס אל המכשיר פשוט כפטיפון לא אוטומטי , ומתוך נסיון בכל זאת לסחוט איזה חצי כוס לימונדה מהלימון הזה (ולהשתחרר מהמחשבה של , רבאק, הייתי צריך לקנות איזה LP60 וזהו) , אני רוצה לנסות בכל זאת להשמישו . יש לי חוש טכני לא רע וסוג של רצון להענו לאתגר.
אשמח לשמוע ממביני עניין,אם בכלל שווה להכנס לזה ואם כן אז...
1. מה כדאי להצטייד על מנת לנקות את חלקיו הפנימיים ולא לעשות נזק,
2. מה בעצם חשוב לנקות ואיך אני משחרר אבק שדבוק לרכיבים.
3.. אני מבין שצריך גריז, איך אני יכול לדעת איזה חלקים אני אמור לגרז? והאם יש סוג גריז מועדף?
4. כל עצה או טיפ או מדריך רלוונטי יתקבלו בברכה
תודה רבה
.