שאלה לגבי מיקום רמקולים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Ran_K פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 148
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

היי,

אני רוצה לשדרג את המערכת הבסיסית ביותר שיש לי בסלון למערכת טובה יותר שתשמש בעיקר לסרטים ומוזיקה.

רסיבר אני ארכוש את הדנון 4400, לגבי הרמקולים אני אקנה סנטר, קדמיים רצפתיים, סאב, אחוריים ואטמוס.

כמה שאלות:

1. האם ניתן לשים את הקדמיים על המזנון הנמוך (ראו תמונה מצורפת) או עדיף על הרצפה?
2. האם אני אקבל את אפקט אטמוס אם אני מגדיר את הרמקולים שתלויים כרגע למעלה בפינות (ראו תמונה) או שעדיף להשחיל חוטים בקוברה של המקרן ולתלות רמקולים קטנים ליד המקרן?
3. אשמח להמלצות לגבי רמקולים, מרחק הצפיה הוא 5.5 מטר, רוחב 6 מטר. האם תקציב של 8-10 אלף יספיק? (לא אכפת לי להזמין מחו"ל)

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #2 

מה מבנה של החלל, מה לגבי החלק האחורי?

1: המזמון לא לפה ולא לשם. הוא לא מספיק גבוה לרוב המדפיים ולא מאפשר לשים רמקול עומד. או תביא רמקולים על סטנד ביניים או תחליף את המזון לקטן יותר ותשים שני עומדים בצדדים.
2: לא, אטמוס צריך לשים על התקרה מעל הראש.

3: הכל תלוי מה אתה מחפש.

4: אני רואה פה בעיה רצינית של עיצוב פנים לא מתאים לק"ב. למה לשבת כל כך רחוק? תקרב את הספה לשליש השני של החדר ופשתמש במקום שנוצר לשים שם ארון ספרים/מדפיפ/שולחן קטן/יש אין סוף דברים...גם תקבל סאונד טוב יותר, גם אפקט סראוד טוב יותר וגם תתקרב למבה ותראה טוב יותר. חוויה טובה טובה יותר בכל מובן.

Ran_K פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 148
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #3 

@BUGY
·
תודה!

הסלון בצד שמאל הוא ברובו פתוח, הצילום נעשה ממקום בו נמצאת הכורסא כ 5 מטר מהמסך בגודל 130 אינצ'.

לדעתך אפשר לשים שני ריצפתיים בצדדים? אומנם לא אידאלי אבל אין מצב כרגע להחליף את המזנון.

האם רמקולים מדפיים עדיפים במקרה הזה? מה אני מאבד אם אני בוחר
במדפים על פני ריצפתיים כרמקולים קדמיים?

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #4 

1. יכול לשים מדפיים ולהשתמש במשנה זווית כך שיהיו בזווית על המאזין. (ע"ע הפטנט של אבי חולי) 8)
2. יכול לשים מדפיים ולתלות אותם בצדדים
לא רואה שום בעיה מגבילה, מזנון לא אמור להיות ה"סטנד" האידאלי לרמקולים, הוא קודם משרת אותנו ואת ההעדפות העיצוביות שלנו.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5004
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #5 

1. הסלון שלך נראה ליגה @ קיר רחב כמו שאני אוהב !!
2. כמו שאמרו - מציע לך לקרב את הספה לאיזור ה-4 מ' (יש לך מסך של 130 אינצ')
3. לא הייתי מעיז לשים רמקולים על המזנון - גם מבחינת סאונד , גם במחינת עיצוב וגם .. במשך הזמן התזוזות שלהם (במידה ויהיו) ישרטו את המזנון היפה הזה .
4. במידה ואתה שומע סטריאו "טהור" - לגודל הנ"ל תיאלץ לרכוש קדמיים איכותיים. במידה ולא - מציע שתלך על מדפיים איכותיים וסאב מתאים וככה תיפטר בעיית תליית/הנחת הרמקולים על המזנון .

בד"כ במחיר של רמקולים רצפתיים טובים ניתן להשיג רמקולים מדפיים מעולים מדוייקים ביותר אך עם באס מעט חסר - אבל בשביל זה הסאב.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”