''MU9000 65- סקירה לאחר קניה וחוות דעת על השירות של סמליין
שלום לכולם,
לאחר שימוש נרחב בפורום לגבי קניית מסך LED החלטתי לקנות את ה ''MU9000 65 שפעילה אצלי מעל שבוע.
להלן הרשמים:
4K- נראה מדהים. איכות צפייה מושלמת (לא ציפיתי לפחות).
תכני HD (באמצעות ממיר יס אולטרה)- נראים גם הם מצוין ללא דופי. ערוצים 11/12/13/14- מעולה!
תכני SD- התמונה לא נראית טוב, אבל בהתחשב בעובדה שמדובר במסך 65'', אני בטוח שיכול היה להיות יותר גרוע.
שיחקתי קצת עם ההגדרות לפי המלצות שאספתי בפורום וכעת תמונת ה SD סבילה.
צפייה במשחקי כדורגל- לאור ההודעות כאן בפורום לגבי מריחה של הכדור ואיכות לא טובה של משחקים אני חייב לציין שבאמצעות שינוי הגדרות המומחה, הצלחתי למזער את המריחות של הכדור בתנועה מהירה וכעת זה ממש זניח. בתור אחד ששם לב לפרטים ודי פדנט- לא מוצא בעיה חמורה.
ממשק- מאוד לא נוח, אבל ההתעסקות שלי איתו היא מינימאלית. למי שצורך תוכן בצורה עצמאית וללא דרך ספקיות, זה עלול להעיק.
*אבל*
שמתי לב (במיוחד בתמונה של משחקי כדורגל, בה מרבית הפריים הוא באותו הצבע) שלאחר צפייה ממושכת מופיעים לי 2-3 פסים אנכיים מעט כהים לגובה המסך- פס אחד במרכז המסך ועוד 2 דומים בחלקו הימני של המסך, יותר בולטים בחלק התחתון של המסך. הם מופיעים יותר בבירור לאחר כחצי שעה של צפייה.
הזמנתי טכנאי של סמליין שעשה בדיקות דיאגנוסטיקה שבהן באמת לא נראו אותם פסים.
אבל במסך אפור חלק (כמו מסך החיפוש של אפליקציית יוטיוב) זה נראה הכי בבירור.
הטכנאי לא התרשם שמדובר בבעיה שמצדיקה החלפת מסך ולטענתו הוא לא ראה כלום (קשה לומר שהופתעתי).
הוא לא סגר את הפניה ואמר שיחזרו אלי תוך 72 שעות. למרות שהוא הבטיח לי שצילם את המסך במצב של יוטיוב כמו שעשה במהלך בדיקות הדיאגנוסטיקה- כשחזרו אלי מסמליין הם אמרו שאין להם תמונה כזו בפנייה שלי במערכת!
דיברתי עם מנהל תחום מסכים שהציע תחילה שיקחו את המסך למעבדה ויתנו לי בינתיים טלוויזיה חלופית כלשהי, אבל העדפתי שלא יתעסקו לי במסך פן הוא יינזק בשינוע ממקום למקום ושלא יפתחו לי אותו (הדבר האחרון שארצה שיעשו עם המסך).
הבטיח שיחזור אלי ויבצע בדיקות נוספות למסך אצלי בבית ובינתיים לא שמעתי ממנו.
אני כרגע מתלבט האם לחיות עם אותם הפסים (לא בטוח אם זה נקרא זליגות אור):
מצד אחד, זה מפריע לי בזמן צפיה בכדורגל ומצד שני הם לא מאוד בולטים ואולי אוכל לחיות איתם.
בצפייה בתוכן אחר שבה התמונה עם פרטים רבים- לא שמים לב לזה.
מצד שני, עצם העובדה שהפסים מופיעים לאחר זמן מה יכולה להעיד שהעניין יחמיר עם הזמן (?) וכדאי לי לטפל בזה בהתחלה.
כמו כן, במידה ובאמת מחליפים לי את המסך בחדש- מי יודע אילו תופעות אחרות יהיו לו.
לסיכום:
בגדול- אני מאוד מרוצה מהמסך הזה. איכות התמונה שבלטה לעין בחנויות אכן עומדת בציפיות גם אצלי ואני משוכנע שהיא איכותית יותר מכל האלטרנטיבות שירדו במהלך התלבטויות הקניה.
בקטן- קיוויתי שלא אצטרך להתמודד עם השירות של סמליין ואכלתי אותה. זה ממש הימור אצלם וימים יגידו אם לקחתי את ההימור נכון. הטכנאים באים עם דעה מבעוד מועד ואין ממש עם מי לדבר.
אשמח לדעה מקצועית בקשר לפסים שעליהם דיברתי, בעיקר בנוגע להיתכנות שהמצב ייעשה גרוע בחלוף הזמן.
האם בכל זאת כדאי לי להתעקש על בדיקה נוספת או החלפה?
סליחה על החפירה ותודה לעונים!
לאחר שימוש נרחב בפורום לגבי קניית מסך LED החלטתי לקנות את ה ''MU9000 65 שפעילה אצלי מעל שבוע.
להלן הרשמים:
4K- נראה מדהים. איכות צפייה מושלמת (לא ציפיתי לפחות).
תכני HD (באמצעות ממיר יס אולטרה)- נראים גם הם מצוין ללא דופי. ערוצים 11/12/13/14- מעולה!
תכני SD- התמונה לא נראית טוב, אבל בהתחשב בעובדה שמדובר במסך 65'', אני בטוח שיכול היה להיות יותר גרוע.
שיחקתי קצת עם ההגדרות לפי המלצות שאספתי בפורום וכעת תמונת ה SD סבילה.
צפייה במשחקי כדורגל- לאור ההודעות כאן בפורום לגבי מריחה של הכדור ואיכות לא טובה של משחקים אני חייב לציין שבאמצעות שינוי הגדרות המומחה, הצלחתי למזער את המריחות של הכדור בתנועה מהירה וכעת זה ממש זניח. בתור אחד ששם לב לפרטים ודי פדנט- לא מוצא בעיה חמורה.
ממשק- מאוד לא נוח, אבל ההתעסקות שלי איתו היא מינימאלית. למי שצורך תוכן בצורה עצמאית וללא דרך ספקיות, זה עלול להעיק.
*אבל*
שמתי לב (במיוחד בתמונה של משחקי כדורגל, בה מרבית הפריים הוא באותו הצבע) שלאחר צפייה ממושכת מופיעים לי 2-3 פסים אנכיים מעט כהים לגובה המסך- פס אחד במרכז המסך ועוד 2 דומים בחלקו הימני של המסך, יותר בולטים בחלק התחתון של המסך. הם מופיעים יותר בבירור לאחר כחצי שעה של צפייה.
הזמנתי טכנאי של סמליין שעשה בדיקות דיאגנוסטיקה שבהן באמת לא נראו אותם פסים.
אבל במסך אפור חלק (כמו מסך החיפוש של אפליקציית יוטיוב) זה נראה הכי בבירור.
הטכנאי לא התרשם שמדובר בבעיה שמצדיקה החלפת מסך ולטענתו הוא לא ראה כלום (קשה לומר שהופתעתי).
הוא לא סגר את הפניה ואמר שיחזרו אלי תוך 72 שעות. למרות שהוא הבטיח לי שצילם את המסך במצב של יוטיוב כמו שעשה במהלך בדיקות הדיאגנוסטיקה- כשחזרו אלי מסמליין הם אמרו שאין להם תמונה כזו בפנייה שלי במערכת!
דיברתי עם מנהל תחום מסכים שהציע תחילה שיקחו את המסך למעבדה ויתנו לי בינתיים טלוויזיה חלופית כלשהי, אבל העדפתי שלא יתעסקו לי במסך פן הוא יינזק בשינוע ממקום למקום ושלא יפתחו לי אותו (הדבר האחרון שארצה שיעשו עם המסך).
הבטיח שיחזור אלי ויבצע בדיקות נוספות למסך אצלי בבית ובינתיים לא שמעתי ממנו.
אני כרגע מתלבט האם לחיות עם אותם הפסים (לא בטוח אם זה נקרא זליגות אור):
מצד אחד, זה מפריע לי בזמן צפיה בכדורגל ומצד שני הם לא מאוד בולטים ואולי אוכל לחיות איתם.
בצפייה בתוכן אחר שבה התמונה עם פרטים רבים- לא שמים לב לזה.
מצד שני, עצם העובדה שהפסים מופיעים לאחר זמן מה יכולה להעיד שהעניין יחמיר עם הזמן (?) וכדאי לי לטפל בזה בהתחלה.
כמו כן, במידה ובאמת מחליפים לי את המסך בחדש- מי יודע אילו תופעות אחרות יהיו לו.
לסיכום:
בגדול- אני מאוד מרוצה מהמסך הזה. איכות התמונה שבלטה לעין בחנויות אכן עומדת בציפיות גם אצלי ואני משוכנע שהיא איכותית יותר מכל האלטרנטיבות שירדו במהלך התלבטויות הקניה.
בקטן- קיוויתי שלא אצטרך להתמודד עם השירות של סמליין ואכלתי אותה. זה ממש הימור אצלם וימים יגידו אם לקחתי את ההימור נכון. הטכנאים באים עם דעה מבעוד מועד ואין ממש עם מי לדבר.
אשמח לדעה מקצועית בקשר לפסים שעליהם דיברתי, בעיקר בנוגע להיתכנות שהמצב ייעשה גרוע בחלוף הזמן.
האם בכל זאת כדאי לי להתעקש על בדיקה נוספת או החלפה?
סליחה על החפירה ותודה לעונים!
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
בנוגע לפסים, מדובר ככל הנראה ב-DSE, וזה משהו שקיים בכל מסך בצורה וכמות כזו או אחרת. החלפת מסך לא בהכרח תפתור את הבעיה ויש סיכוי לקבל מסך יותר גרוע מהראשון.
בנוסף אין את ה-MU9000 יותר במלאי, והמקסימום שיציעו לך עכשיו הוא את ה-NU8000.
בנוסף אין את ה-MU9000 יותר במלאי, והמקסימום שיציעו לך עכשיו הוא את ה-NU8000.
@DrorSt
·
בקשר ל :
"צפייה במשחקי כדורגל- לאור ההודעות כאן בפורום לגבי מריחה של הכדור ואיכות לא טובה של משחקים אני חייב לציין שבאמצעות שינוי הגדרות המומחה, הצלחתי למזער את המריחות של הכדור בתנועה מהירה וכעת זה ממש זניח. בתור אחד ששם לב לפרטים ודי פדנט- לא מוצא בעיה חמורה"
אשמח אם תצלם או תכתוב מהן ההגדרות שעשית להפחתת מריחת הכדור,
גם אצלי ישנן מריחות כדור - אבל רק כשהשוער בועט את הכדור גבוה,
אולי כדאי לדבר עם FIFA שיפסיקו עם הבעיטות של השוער
·
בקשר ל :
"צפייה במשחקי כדורגל- לאור ההודעות כאן בפורום לגבי מריחה של הכדור ואיכות לא טובה של משחקים אני חייב לציין שבאמצעות שינוי הגדרות המומחה, הצלחתי למזער את המריחות של הכדור בתנועה מהירה וכעת זה ממש זניח. בתור אחד ששם לב לפרטים ודי פדנט- לא מוצא בעיה חמורה"
אשמח אם תצלם או תכתוב מהן ההגדרות שעשית להפחתת מריחת הכדור,
גם אצלי ישנן מריחות כדור - אבל רק כשהשוער בועט את הכדור גבוה,
אולי כדאי לדבר עם FIFA שיפסיקו עם הבעיטות של השוער
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
DSE בד"כ לא מחמיר, מדובר באי אחידות של התאורה האחורית. כנראה של המשטח שאמור לפזר את האור מהלדים על כל המסך. אם הוא לא 100% שטוח, זה יכול לגרום ל-DSE.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
הגדרת תאורה כמעט על מקסימום יכולה לתרום ל-DSE. (מבחינת "נראות") לדעתי 20\19 זה דיי מוגזם, אבל כל אחד ומה שהוא אוהב.
@מלאך
·
זו התמונה שיש לי כרגע. היא לא ממש מייצגת את הפסים בצד ימין (כי נראים כאן פסים גם בצד השמאלי), אבל בצפייה בכדורגל לא שמים לב לאלו שבצד השמאלי, אלא בעיקר לפסים מימין. אעלה עוד תמונה הערב של המסך בזמן צפייה בכדורגל.
·
זו התמונה שיש לי כרגע. היא לא ממש מייצגת את הפסים בצד ימין (כי נראים כאן פסים גם בצד השמאלי), אבל בצפייה בכדורגל לא שמים לב לאלו שבצד השמאלי, אלא בעיקר לפסים מימין. אעלה עוד תמונה הערב של המסך בזמן צפייה בכדורגל.
קיבלנו מסך עם DSE בולט בדיוק באותן מקומות ואין מה לעשות כי או שתקבל מסך יותר גרוע או מסך פחות טוב ?TheCoolest כתב:בנוגע לפסים, מדובר ככל הנראה ב-DSE, וזה משהו שקיים בכל מסך בצורה וכמות כזו או אחרת. החלפת מסך לא בהכרח תפתור את הבעיה ויש סיכוי לקבל מסך יותר גרוע מהראשון.
בנוסף אין את ה-MU9000 יותר במלאי, והמקסימום שיציעו לך עכשיו הוא את ה-NU8000....
מה לגבי אופציה לפיצוי או להחלפה לדגם מתקדם בתוספת תשלום ? DSE אמור להיות ראנדומלי זה שזה מתרכז באותן נקודות
מדליקות לי נורה אדומה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
DSE בד"כ אמור להיות רנדומלי, אבל לא בהכרח. זה מאד תלוי במבנה של המסך והתאורה האחורית (קצה במקרה הזה) שלו.
בנוגע לפיצוי\החלפה\וכו' צריך לדבר עם אל' פרו.
בנוגע לפיצוי\החלפה\וכו' צריך לדבר עם אל' פרו.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
DSE זה לא משהו חדש, וזה קיים בכל מסך שיש היום בשוק.
יש אנשים ששמים לזה לב יותר ויש כאלה שפחות. זה גם תלוי בשימוש וגם בהגדרות. למשל במצבים כמו כדורגל, שבהם הרקע הוא בצבע אחיד ויש תנועת מצלמה, כל DSE יבלוט בצורה הרבה יותר קיצונית.
בארה"ב אפשר להחליף מסך בקלות, בארץ צריך לשבור את הראש מול נותן השירות של היבואן, כפי שחלק מהקונים חוו על בשרם.
ואם תקרא את ההודעה הקודמת שלי, זה בדיוק מה שייעצתי. לאחר הקנייה טיפול מועבר לנותן השירות של היבואן, במקרה של סמסונג אלה אלקטרוניקס פרו.
יש אנשים ששמים לזה לב יותר ויש כאלה שפחות. זה גם תלוי בשימוש וגם בהגדרות. למשל במצבים כמו כדורגל, שבהם הרקע הוא בצבע אחיד ויש תנועת מצלמה, כל DSE יבלוט בצורה הרבה יותר קיצונית.
בארה"ב אפשר להחליף מסך בקלות, בארץ צריך לשבור את הראש מול נותן השירות של היבואן, כפי שחלק מהקונים חוו על בשרם.
ואם תקרא את ההודעה הקודמת שלי, זה בדיוק מה שייעצתי. לאחר הקנייה טיפול מועבר לנותן השירות של היבואן, במקרה של סמסונג אלה אלקטרוניקס פרו.