התנהלות לא תקינה של באליגם אחרי חיוב שגוי של 9,556 ש"ח מחשבוני
שלום,
בחודש יוני הזמנתי טיסה לחו"ל ע"י באליגם ב 9,556 ש"ח.
ב 1 ביולי בדקתי את החיובים שיירדו לי בכא.ל למחרת (ב 2.7) וראיתי חיוב כפול מבאליגם, ז"א: פעמיים 9,556 ש"ח, כאילו ביצעתי שתי רכישות.
מייד התקשרתי אליהם והנציגה אמרה שאכן מדובר בטעות ושהיא תשלח הוראת זיכוי לכאל כך שבעוד 3 ימים בערך הכסף יחזור לעו"ש שלי.
בשלב הזה לא כעסתי עדיין. אומנם מדובר בכשל מערכתי אצלם (כי ברכישות שלי באתר נרשמה רק רכישה אחת והם לא עלו על החיוב הכפול בעצמם) ואומנם הנציגה לא הציעה פיצוי כספי וגם לא התרגשה יותר מידי מכך שללקוח יורדים כמעט 10,000 ש"ח מהעו"ש ללא סיבה אבל......אני לא מהמתלהמים וגם לא נכנסתי למינוס במקרה.
ביום שישי, לאחר שהכסף לא הוחזר לי בדקתי באתר של כאל והסתבר שהזיכוי יגיע אליי רק ב 2.8 ז"א: במשך חודש שלם אני מממן את הטעות של באליגם.
יצרתי איתם קשר שוב, הסברתי שזה לא מקובל עליי ושאני דורש לקבל את ההחזר מייד (כבר 6 ימים אני מממן אותם).
הנציגה מתעקשת שזה עיניין ביני ובין חברת האשראי מכיוון שהם כבר שלחו את הכסף לכאל.
אני מצידי מתכונן לפנות לבית משפט לתביעות קטנות , למועצה לצרכנות ולמשרד המסחר והתעשיה בתלונה.
אומנם למזלי לא נכנסתי למינוס אבל עדיין זה פוגע בניהול תקציבי שלי ובכל מקרה לבאליגם אין זכות לעכב לי החזר בסכום כה גבוה.
מה דעתכם בנושא, חברי פורום נכבדים ?
בחודש יוני הזמנתי טיסה לחו"ל ע"י באליגם ב 9,556 ש"ח.
ב 1 ביולי בדקתי את החיובים שיירדו לי בכא.ל למחרת (ב 2.7) וראיתי חיוב כפול מבאליגם, ז"א: פעמיים 9,556 ש"ח, כאילו ביצעתי שתי רכישות.
מייד התקשרתי אליהם והנציגה אמרה שאכן מדובר בטעות ושהיא תשלח הוראת זיכוי לכאל כך שבעוד 3 ימים בערך הכסף יחזור לעו"ש שלי.
בשלב הזה לא כעסתי עדיין. אומנם מדובר בכשל מערכתי אצלם (כי ברכישות שלי באתר נרשמה רק רכישה אחת והם לא עלו על החיוב הכפול בעצמם) ואומנם הנציגה לא הציעה פיצוי כספי וגם לא התרגשה יותר מידי מכך שללקוח יורדים כמעט 10,000 ש"ח מהעו"ש ללא סיבה אבל......אני לא מהמתלהמים וגם לא נכנסתי למינוס במקרה.
ביום שישי, לאחר שהכסף לא הוחזר לי בדקתי באתר של כאל והסתבר שהזיכוי יגיע אליי רק ב 2.8 ז"א: במשך חודש שלם אני מממן את הטעות של באליגם.
יצרתי איתם קשר שוב, הסברתי שזה לא מקובל עליי ושאני דורש לקבל את ההחזר מייד (כבר 6 ימים אני מממן אותם).
הנציגה מתעקשת שזה עיניין ביני ובין חברת האשראי מכיוון שהם כבר שלחו את הכסף לכאל.
אני מצידי מתכונן לפנות לבית משפט לתביעות קטנות , למועצה לצרכנות ולמשרד המסחר והתעשיה בתלונה.
אומנם למזלי לא נכנסתי למינוס אבל עדיין זה פוגע בניהול תקציבי שלי ובכל מקרה לבאליגם אין זכות לעכב לי החזר בסכום כה גבוה.
מה דעתכם בנושא, חברי פורום נכבדים ?
כן. אני רואה את הזיכוי כחלק מהעסקאות של מועד חיוב 2.8.18 ביחד עם עסקאות אחרות.olorin כתב:אתה כרגע רואה בחיובים של ויזה את הזיכוי?...
ז"א: אין לי חשש שהכסף לא יוחזר לי אלא על כך שלקחו ממני ב 2.7 ויחזירו רק ב 2.8
כלומר זו עסקה חדשה מיום 5.7 למשל
אולי אתה צריך לבקש העברה בנקאית מיידית?
כי זה באמת לא הגיוני שייחייבו אותך על 10K בטעות ויחזירו אחרי חודש
כי זה באמת לא הגיוני שייחייבו אותך על 10K בטעות ויחזירו אחרי חודש
דרשתי מהם שימצאו דרך כלשהי להעביר לי את הכסף, לא חשוב לי איזו דרך.olorin כתב:אני מניח שהבעיה היא שעשו זיכוי ולא ביטול
כי זה באמת לא הגיוני שייחייבו אותך על 10K בטעות ויחזירו אחרי חודש...
לא בטוח שחייבים ביטול כי לדוגמא סלקום טעו לי בחשבון לפני חודש והזיכוי מהם נכנס באמצע החודש.
ז"א: יש אפשרות לזיכוי מיידי בכאל.
אבל הנציגה בבאליגם מתעקשת שזה בייני לבין חברת האשראי.
אמרתי לה שהפערים בינינו בראיית הנושא גדולים מידי וביקשתי לדבר עם מישהו יותר בכיר אבל לטענתה היא היחידה בבאליגם שמתעסקת עם נושאיי גביה.
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7041
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1461 פעמים
ניסית לדבר עם חברת האשראי כי נראה לי שזו באמת בעייה של חברת האשראי
לדעתי אם מחזירים לחברת האשראי כסף הם מתחשבנים עם הלקוח רק במועד התשלום
לדעתי אם מחזירים לחברת האשראי כסף הם מתחשבנים עם הלקוח רק במועד התשלום
למה אדבר עם חברת האשראי ?molvy כתב:ניסית לדבר עם חברת האשראי כי נראה לי שזו באמת בעייה של חברת האשראי
לדעתי אם מחזירים לחברת האשראי כסף הם מתחשבנים עם הלקוח רק במועד התשלום...
אם הנוהל שלהם הוא התחשבנות במועד התשלום, אני לא אשנה אותו.
זו אחריות של באליגם למצוא פיתרון לבעיה שהם ייצרו.
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 610
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 43 פעמים
סלח לי, אבל אני לא רואה את ההתנהגות של באליגם כפסולה. הייתה תקלה במערכת (שכנראה בכלל שייכת לחברת סליקת האשראי ולא באמת של באליגם), טיפלו וזיכו את האשראי שלך כמובטח ובזמן.
עכשיו לבעיה האמיתית.
האשראי שלך מוגדר בחברת האשראי לחיוב רק ב 2 לחודש.
כל חיוב (או במקרה שלך זיכוי) של התשלום מחשבון הבנק שלך יתרחש רק בתאריך הזה. לבאליגם אין יד בנושא.
באליגם לא יכולה לדעת שההסכם שלך עם חברת האשראי יתן לך להעביר את הכסף רק בתחילת החודש הבא.
אתה יכול לנסות לדבר עם חברת האשראי. אבל ככל שאני יודע גם לחברת האשראי איך דרך להקדים לך את העברת הכספים.
פיצוי? אפשרי. אבל לא הייתי עף עם הדרישה.
עריכה:
זה חיוב מט"ח במקרה שהומר לשקלים?
עכשיו לבעיה האמיתית.
כל חיוב (או במקרה שלך זיכוי) של התשלום מחשבון הבנק שלך יתרחש רק בתאריך הזה. לבאליגם אין יד בנושא.
באליגם לא יכולה לדעת שההסכם שלך עם חברת האשראי יתן לך להעביר את הכסף רק בתחילת החודש הבא.
אתה יכול לנסות לדבר עם חברת האשראי. אבל ככל שאני יודע גם לחברת האשראי איך דרך להקדים לך את העברת הכספים.
עריכה:
זה חיוב מט"ח במקרה שהומר לשקלים?
או.קיי.Aviv943 כתב:סלח לי, אבל אני לא רואה את ההתנהגות של באליגם כפסולה. הייתה תקלה במערכת (שכנראה בכלל שייכת לחברת סליקת האשראי ולא באמת של באליגם), טיפלו וזיכו את האשראי שלך כמובטח ובזמן.
עכשיו לבעיה האמיתית.
עריכה:
זה חיוב מט"ח במקרה שהומר לשקלים?...
ציפיתי לשמוע גם דעות שונות משלי גם אם אני לא מסכים איתן.
אבל התקלה היא של באליגם בלבד. הם חשבו בטעות שרכשתי 2 נסיעות לחו"ל וגם לא מתכחשים לטעות הזו. הקנייה הוצעה בש"ח.