זאת כבר לא שמועה - יס
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
ברור שזו לא משימה פשוטה, אבל היא אפשרית.
את התכנים שבמקס אי אפשר להעביר כי ההצפנה היא שונה לחלוטין מDRM ועד כמה שאני יודע עדיין לא נפרצה.
יש היום תוכנות לכידת מסך שעושות עבודה מעולה - הכל פונקציה של מחיר.
את התכנים שבמקס אי אפשר להעביר כי ההצפנה היא שונה לחלוטין מDRM ועד כמה שאני יודע עדיין לא נפרצה.
יש היום תוכנות לכידת מסך שעושות עבודה מעולה - הכל פונקציה של מחיר.
- Raviv-xionite
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 149
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
הי לכולם,
מבירור קצר שעשיתי עולה כי יש ליס שני סוגי הצפנה שבהם נעשה שימוש כל מנת להגן על תכנים.
1. ערוצים שאינם מקוריים של יס ומגיעים מוצפנים (ערוצים מחו"ל וכדומה) עוברים פענוח בעזרת מידע שקיים בכרטיס החכם, מאוד בדומה למצב בו לקוח קונה באופן פרטי צלחת לויין ורוכש מנוי לערוץ. ההצפנה של ערוצים אלו נעשית על ידי הגורם המשדר ולא על ידי יס עצמם.
2. ערוצים מקוריים של יס (סרטים סדרות וכו') עוברים הצפנה על ידי יס עצמם.
למה?
מאופי העבודה של ספקי תוכן בין לאומיים זה מאוד הגיוני שמי שיש לו את הכרטיס החכם יוכל לצרוך את התוכן על ידי שימוש בממירים הנפוצים בארץ בה הוא נמצא.
לעמות זאת עבור ספקי תוכן מקומיים אשר רוכשים תוכן (סדרות מחו"ל למשל) אסור ליצור מצב בו גורם ממדינה אחרת (החורגת מהרישיון שלהם...) יצרוך את התוכן שלא במסגרת הרישיון שניתן להם.
במילים פשוטות - שלא יווצר מצב שיס שילמו X דולרים עבור רישיון לשידור LOST בארץ וגם מי שבירדן יוכל להנות מזה בחינם...
איך הם עושים את זה?
בלי להכנס לפרטים יותר מידי טכניים, פענוח הצפנה אפשרי רק על ידי מי ששותף ל"סוד" מסוים.
עבור הערוצים מסוג "1" זה פשוט: הכרטיס מכיל את הסוד המשותף לספק התוכן ולצרכן וכך כל מי שיש לו כרטיס יכול לצרוך תוכן.
עבור ערוצים מסוג "2" העניין קצת פחות פשוט, על מנת להגן על התוכן מפני מצב שבו בני דודנו יראו LOST בלי לשלם הספק המקומי מצפין את התוכן בצורה כזו שמעבר לסוד המשותף בין הכרטיס לספק התוכן יש גם שיתוף סוד בין הכרטיס לקופסת הממיר.
אז מה כל זה אומר?
המשמעות היא שעם כרטיס לכידה שכזה (שיודע לקבל כרטיס חכם) נוכל צרוך את כל הערוצים שאינם מוצפנים על ידי יס עצמם, יש מגוון כרטיסים כאלה בשוק היום (סוג של DVB-S).
הדרך היחידה לצרוך ערוצים מקוריים של יס היא להשתמש בכרטיס שיחליף לגמרי את הממיר ויתן אפשרות לשיתוף הסוד המדובר גם ברמת הכרטיס עצמו ולא רק ברמת הכרטיס החכם.
מכיוון שNDS מייצרים את הממירים זה אומר למעשה שNDS צריכים ליצור כזה כרטיס ושאנחנו לא יכולים להשתמש בכרטיסים הקיימים בשוק.
אז מה הלאה?
משיחה שערכתי עם גורמים ביס שאחראים על התחומים הנ"ל עולה כי הם אכן מודעים לבעייה הזו ולכן דחו את הוצאת הכרטיס (PCI) המדובר. הם שוקלים להוציא לוח אם שישולב בו רכיב המאפשר את שיתוף הסוד המדובר - אבל זה ממש רחוק...
מקווה ששפכתי קצת אור על הנושא....
מבירור קצר שעשיתי עולה כי יש ליס שני סוגי הצפנה שבהם נעשה שימוש כל מנת להגן על תכנים.
1. ערוצים שאינם מקוריים של יס ומגיעים מוצפנים (ערוצים מחו"ל וכדומה) עוברים פענוח בעזרת מידע שקיים בכרטיס החכם, מאוד בדומה למצב בו לקוח קונה באופן פרטי צלחת לויין ורוכש מנוי לערוץ. ההצפנה של ערוצים אלו נעשית על ידי הגורם המשדר ולא על ידי יס עצמם.
למה?
מאופי העבודה של ספקי תוכן בין לאומיים זה מאוד הגיוני שמי שיש לו את הכרטיס החכם יוכל לצרוך את התוכן על ידי שימוש בממירים הנפוצים בארץ בה הוא נמצא.
לעמות זאת עבור ספקי תוכן מקומיים אשר רוכשים תוכן (סדרות מחו"ל למשל) אסור ליצור מצב בו גורם ממדינה אחרת (החורגת מהרישיון שלהם...) יצרוך את התוכן שלא במסגרת הרישיון שניתן להם.
במילים פשוטות - שלא יווצר מצב שיס שילמו X דולרים עבור רישיון לשידור LOST בארץ וגם מי שבירדן יוכל להנות מזה בחינם...
איך הם עושים את זה?
בלי להכנס לפרטים יותר מידי טכניים, פענוח הצפנה אפשרי רק על ידי מי ששותף ל"סוד" מסוים.
עבור הערוצים מסוג "1" זה פשוט: הכרטיס מכיל את הסוד המשותף לספק התוכן ולצרכן וכך כל מי שיש לו כרטיס יכול לצרוך תוכן.
עבור ערוצים מסוג "2" העניין קצת פחות פשוט, על מנת להגן על התוכן מפני מצב שבו בני דודנו יראו LOST בלי לשלם הספק המקומי מצפין את התוכן בצורה כזו שמעבר לסוד המשותף בין הכרטיס לספק התוכן יש גם שיתוף סוד בין הכרטיס לקופסת הממיר.
אז מה כל זה אומר?
המשמעות היא שעם כרטיס לכידה שכזה (שיודע לקבל כרטיס חכם) נוכל צרוך את כל הערוצים שאינם מוצפנים על ידי יס עצמם, יש מגוון כרטיסים כאלה בשוק היום (סוג של DVB-S).
הדרך היחידה לצרוך ערוצים מקוריים של יס היא להשתמש בכרטיס שיחליף לגמרי את הממיר ויתן אפשרות לשיתוף הסוד המדובר גם ברמת הכרטיס עצמו ולא רק ברמת הכרטיס החכם.
מכיוון שNDS מייצרים את הממירים זה אומר למעשה שNDS צריכים ליצור כזה כרטיס ושאנחנו לא יכולים להשתמש בכרטיסים הקיימים בשוק.
אז מה הלאה?
משיחה שערכתי עם גורמים ביס שאחראים על התחומים הנ"ל עולה כי הם אכן מודעים לבעייה הזו ולכן דחו את הוצאת הכרטיס (PCI) המדובר. הם שוקלים להוציא לוח אם שישולב בו רכיב המאפשר את שיתוף הסוד המדובר - אבל זה ממש רחוק...
מקווה ששפכתי קצת אור על הנושא....
קסיונייט - פתרונות מחשוב מתקדם לבית ולתעשיה - www.xionite.com www.xgene.co.il
- Raviv-xionite
-
- עוסק בתחום

כי תוכנה אפשר להעתיק ולפרוץ הרבה יותר בקלות...
- eg99
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
נכון, ויותר מכך - אחרי שתוכנה נפרצה, ניתן להפיץ את ה"עקיפה" בקלות רבה.כי תוכנה אפשר להעתיק ולפרוץ הרבה יותר בקלות......
עם חומרה (שמכילה גם זיהוי יחודי של הרכיב), ופתרון מערכתי בנוי היטב - "פריצה" כזו תאפשר צפיה בתוכן באופן "לא חוקי" רק על הכרטיס / ממיר / לוח אם הספציפי.
ערן
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15948
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
לוח אם ?Raviv-xionite כתב:אז מה הלאה?
...
הם רציניים? בשביל להקליט דיגיטלי צריך להחליף את כל המחשב?
מה שבטוח אל תצפו לזה בשנתיים הקרובות! נשמע שהם אפילו לא יודעים איך לישם את זה .
לרגע שמחתי, ואז הם קילקלו את השימחה
- Raviv-xionite
-
- עוסק בתחום

הגנות תוכנה שנפרצו...אלוני,
ציטוט:לא הבנתי את הדוגמהכן, ע"ע blu-ray ו HDDVD.........
- eg99
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
אבל ההגנות נ BD ו HDDVD בנויות על קונספט אחר לגמרי.
ה2 אגורות שלי:
למדיה מגנטית (אופטית) אין יכולת עיבוד עצמאית, ולכן פתיחת ההגנה מוטלת על הנגן.
הרעיון הוא שניתן יהיה להצפין תוכן חדש כך שנגנים מסויימים לא יוכלו לקרוא אותו, אחרי שהתגלה שהם נפרצו.
בטווח הקצר לא מקפידים במיוחד, כי הנזק שנגרם קטן, אבל במשך עשוי/עלול להיות בזה שימוש, ואז, למרות שפרצת תוכן כלשהו, ההפצה בין חברים תהיה מוגבלת.
זאת התאוריה, למרות שבפועל יהיה ניתן ככל הנראה לפרוץ ולצרוך תוכן מוגן בצורה לא חוקית.
ה2 אגורות שלי:
למדיה מגנטית (אופטית) אין יכולת עיבוד עצמאית, ולכן פתיחת ההגנה מוטלת על הנגן.
הרעיון הוא שניתן יהיה להצפין תוכן חדש כך שנגנים מסויימים לא יוכלו לקרוא אותו, אחרי שהתגלה שהם נפרצו.
בטווח הקצר לא מקפידים במיוחד, כי הנזק שנגרם קטן, אבל במשך עשוי/עלול להיות בזה שימוש, ואז, למרות שפרצת תוכן כלשהו, ההפצה בין חברים תהיה מוגבלת.
זאת התאוריה, למרות שבפועל יהיה ניתן ככל הנראה לפרוץ ולצרוך תוכן מוגן בצורה לא חוקית.
ערן
אני לא יודע לגבי לוח אם, אבל במפגש הציגו כרטיס PCI ולא דובר על שילוב של לוח אם מיוחד יתרה מכך את הכרטיס הציג סמנכל השיווק של יס שאמר שאת הכרטיס יהיה ניתן להתקין בכל מחשב....Raviv-xionite כתב:הי לכולם,
למה?
איך הם עושים את זה?
אז מה כל זה אומר?
אז מה הלאה?
מקווה ששפכתי קצת אור על הנושא.......
- Raviv-xionite
-
- עוסק בתחום

- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
רביב,
ראית את פתרונות ה-USB של חברת NDS (יש מאמר על כך)?
יש להם בהחלט יכולת כיום לאפשר פיענוח בזמן אמת תוך שימוש ברכיב חומרה בעל כרטיס חכם בדיוק כמו ממיר של יס.
כל מה שצריך זה לדאוג לכך (ברמת התוכנה) שהפיענוח של הוידאו יבוצע ברמת חומרה, ולא תוכנה.
האמת היא שזה בהחלט בר ביצוע. אפשר לעשות את זה על ידי כתיבת DIRECTX FILTER שהוא בעצם RENDERER עבור הפורמטים שיס מייצרים. טכנית זה אומר שיהיה קשה מאוד לעקוף את זה ואם ההצפנה תפוענח בחומרה, זה יקשה עוד יותר. לדעתי זה בהחלט בר ביצוע, אם כי בהחלט לא פשוט.
ראית את פתרונות ה-USB של חברת NDS (יש מאמר על כך)?
יש להם בהחלט יכולת כיום לאפשר פיענוח בזמן אמת תוך שימוש ברכיב חומרה בעל כרטיס חכם בדיוק כמו ממיר של יס.
כל מה שצריך זה לדאוג לכך (ברמת התוכנה) שהפיענוח של הוידאו יבוצע ברמת חומרה, ולא תוכנה.
האמת היא שזה בהחלט בר ביצוע. אפשר לעשות את זה על ידי כתיבת DIRECTX FILTER שהוא בעצם RENDERER עבור הפורמטים שיס מייצרים. טכנית זה אומר שיהיה קשה מאוד לעקוף את זה ואם ההצפנה תפוענח בחומרה, זה יקשה עוד יותר. לדעתי זה בהחלט בר ביצוע, אם כי בהחלט לא פשוט.
- Raviv-xionite
-
- עוסק בתחום

אני מכיר את הפתרונות האלו... טכנית NDS יכולים גם ליצור פתרון PCI (סה"כ BUS שונה...)
אבל אני לא יודע על פתרונות כאלה שצפויים להכנס לשוק שלנו - יש לך משהו לחדש לי?
אבל אני לא יודע על פתרונות כאלה שצפויים להכנס לשוק שלנו - יש לך משהו לחדש לי?
בהמון מקרים הגנות חומרה דווקא לא הרבה יותר קשות לפריצה, למי שזוכר את הימים שתוכנות היו באות עם הגנה ע"י פלאג (פרללי לרוב) - דווקא אלה היו ההגנות שיחסית נפרצו בקלות הכי גדולה ולימים נעלמו.
- בימינו ההגנות הכי טובות זה ההגנות שסומכות על חיבור אינטרנט פעיל ורכיב תוכנה חכם שיודע להתעדכן והשתנות לעיתים תקופתיות מהאינטרנט.
נדמה לי ש
HDCP לדוגמא היא הגנה על תוכן בסך הכל שמגיעה ברמת "חומרה" ואם אני לא טועה היא נפרצה מהר למדי...
דווקא נורא מפתיע אותי שעד היום אנשים לא התחילו למכור ממירים פיראטים ליס, או להפיץ אמולטורים של הקידוד של הממיר של יס
(זה מסוג הדברים שישראלים אוהבים לעשות)
- בימינו ההגנות הכי טובות זה ההגנות שסומכות על חיבור אינטרנט פעיל ורכיב תוכנה חכם שיודע להתעדכן והשתנות לעיתים תקופתיות מהאינטרנט.
נדמה לי ש
HDCP לדוגמא היא הגנה על תוכן בסך הכל שמגיעה ברמת "חומרה" ואם אני לא טועה היא נפרצה מהר למדי...
דווקא נורא מפתיע אותי שעד היום אנשים לא התחילו למכור ממירים פיראטים ליס, או להפיץ אמולטורים של הקידוד של הממיר של יס
(זה מסוג הדברים שישראלים אוהבים לעשות)
אם כבר חרגנו מנושא השרשור אז הנה תיקון קל: מה שאתה קורא לא "הגנת חומרה" לא ממש היתה הגנת חומרה, אלא רכיב פיזי (פלאג) שהתוכנה שרצה בדקה שהוא אכן קיים. הפריצות היו פשוטות יחסית: התוכנה פונה לרכיב IO ומקבלת תשובה מזוייפת שהוא כאן (לא צריך הרבה כדי לדרוס interrupt ולשים בו קוד אחר - עשיתי זאת לא מעט פעמים).שבלול כתב:בהמון מקרים הגנות חומרה דווקא לא הרבה יותר קשות לפריצה, למי שזוכר את הימים שתוכנות היו באות עם הגנה ע"י פלאג (פרללי לרוב) - דווקא אלה היו ההגנות שיחסית נפרצו בקלות הכי גדולה ולימים נעלמו....
לעומת זאת, היו תוכנות שבהן הפלאג המצורף היה מבצע פעולות חישוביות כחלק מהאלגוריתמיקה של התוכנה וכאן הסיפור כבר שונה, כי אי אפשר לזייף תשובה.
עד כמה שאני יודע, הקידוד של NDS עדיין מחזיק מעמד.