יס מתכננים תוך חודשיים לצאת עם כרטיס PVR שלהם שמוכנס בו הכרטיס החכם שלהם
וזה אומר סוף כל סוף איכות דיגיטלית באופן ישיר במערכת הויסטה מדיה סנטר
וגם חיסכון בממיר
אתמול הייתי נוכח בארוע של מיקרוסופט ויס , והכרטיס אפילו הוצג (לא בשימוש) הכרטיס שהוצג יהיה ה 1 בסדרה שהם מפתחים ולא האחרון לגבי MCE
לכל המתלוננים על ה EPG , במיקרוסופט יודעים על בעיות EPG ועובדים על פיתרונות
מקווה שזה יהיה יותר זול ממה שהם רוצים על המקס. אגב יש סיכוי שיש בזה 2 טיונרים כמו ה YESMAX?
לגבי תמיכה בשלט, זה לא קשור לכרטיס עצמו. צריך רק שה MEDIACENTER יתמוך בכרטיס, וזה מן הסתם יהיה המצב.
הגיוני שירצו עליו פחות מהיס מקס, תהיה בטוח שהמקס ימכר הרבה יותר.
אחרי הכל רוב השוק בנוי מאנשים שלא ממש מבינים מה זה VMC , HTPC או PVR אלא אנשים שרוצים להחליף את הממיר שלהם בממיר אחר מהחברה שיאפשר להם לעצור שידור חי ולהקליט תוכניות - בלי שום מאמץ בהרכבה או התאמה.
בכל מקרה גם אם ירצו עליו סכום דומה לשל המקס (כרגע 900 ש"ח בערך) זה שווה את זה לדעתי, ככה אתה מקבל את כל הייתרונות של מערכת HTPC בצירוף תמונה דיגיטלית כך שאתה לא מאבד איכות תמונה בדרך.
רק שלא יגבו על שימוש בכרטיס דמי מנוי חודשיים
olie כתב:מקווה שזה יהיה יותר זול ממה שהם רוצים על המקס. אגב יש סיכוי שיש בזה 2 טיונרים כמו ה YESMAX?
לגבי תמיכה בשלט, זה לא קשור לכרטיס עצמו. צריך רק שה MEDIACENTER יתמוך בכרטיס, וזה מן הסתם יהיה המצב.
...
שלום לכל החברים,
גם אני הייתי בכנס המדובר. לאחר הכנס ניגשתי לנציג יס לקבלת תשובות מפורטות יותר.
אז ככה.... לכרטיס יהיה רק טיונר אחד.
לגבי זמן השקה נאמר לי כי הכרטיס נמצא רק בתחילת הפיתוח למרות שהציגו בכנס אב טיפוס (או שבכלל זה היה כרטיס מחו"ל....). עוד נאמר שהפיתוח ייקח עוד מספר חודשים ולא חודש חודשיים (למרות שסמנכל השיווק של יס אמר בנאום שזה יהיה בתוך חודש-חודשיים...)
עוד נאמר לי כי החומר המוקלט יהי מוצפן כדאי להגן על זכויות היוצרים.... (כנראה משהו בסיגנון של יס מקס)
לא צריך לכתוב קודק מיוחד, צריך להשתמש ב-DRM שמיקרוסופט פיתחה ושלא יאפשר ניגון / העברה/ הקלטה של הקובץ לכל מכשיר אחר, ולא יאפשר לתוכנה אחרת, שאינה נתמכת על ידי ה-DRM הנ"ל לנגן את הקובץ
Shed כתב:לא צריך לכתוב קודק מיוחד, צריך להשתמש ב-DRM שמיקרוסופט פיתחה ושלא יאפשר ניגון / העברה/ הקלטה של הקובץ לכל מכשיר אחר, ולא יאפשר לתוכנה אחרת, שאינה נתמכת על ידי ה-DRM הנ"ל לנגן את הקובץ
almog333 כתב:אותי מעניין אם הכרטיס שלהם יוכל להשתלב במחשב "רגיל", ולא רק ב HTPC יעודי.
...
מן הסתם שיתאים לכל מחשב.
כיצד הם יכולים לכוון אותו לכוון סט-אפ של חומרה מסויימת חוץ מדרישות המערכת הבסיסיות שדרושות לעבודה עם הכרטיס?
סביר לוודאי שיתכננו אותו לעבודה עם VISTA בלבד (לא ישחררו דריוורים למערכות אחרות או משהו בסגנון), אבל לא יתכן מצב כמו שתיארת מכיוון שאין הבדל בין מחשב רגיל לבין HTPC מלבד מראה חיצוני ותוכנת הפעלה \ front end כשמדברים על מערכות HTPC פתוחות.
היום יס מתקינים ממירים רק לפי מספר היציאות הלוויניות בבית, כדי למנוע פיראטיות.
מה הם יעשו עם הכרטיסים? כשאקנה מחשב יד שניה עם הכרטיס יגיע לי עם המחשב יס על הדרך?...
sapir255 כתב:חדשות מעולות!
גם אם התוכן יהיה מוצפן - הDRM של מיקרוזיפט כבר נפרץ ובמקרה הכי גרוע אפשר להשתמש בתוכנות לכידת מסך. עכשיו נשאר לחכות למחיר.
...
שימוש בתוכנת לכידת מסך תביא לירידת איכות חריפה, בגלל רזולוצית דגימה נמוכה (אפשר לדגום רק את מה שמגיע למסך).
בקשר לעקיפת מנגנון DRM כזה או אחר - הנבואה ניתנה לשוטים, באופן אישי אני לא חושב שזו משימה פשוטה כל כך (במילים אחרות: אם היא היתה כל כך פשוטה, היינו יכולים להעתיק תכנים שהוקלטו ביס מקס ולהעביר אותם ביננו).