מגבלה במהירות הגלישה בבזק
-
YoavPeretz
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 3
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום,
כאשר פניתי בפעם האחרונה לבזק בבקשה להעלות את מהירות הגלישה של האינטרנט בבית שלי ל100 מגה, נאמר לי שהמהירות המקסימלית שאפשרית בבית שלי היא 40 מגה.
לאחרונה טכנאי רשתות, שאני באופן אישי מאוד סומך עליו ועל הידע והניסיון המקצועי שלו, ביצע כמו עבודות חיווט בתוך הבית. כשהוא הסתכל בארון התקשורת וראה את סוג הכבל שמוביל לקופסת התקשורת של בזק ("כבל שחור" כפי שהוא ציין), הוא אמר שהכבל מסוגל להעביר עד 100 מגה ושאני אפנה לבזק בבקשה שיעלו לי את המהירות ואבדוק איזו מהירות גלישה אני מקבל (מבחינתי גם אם הייתי מקבל 10 מגה יותר הייתי מוכן לשלם כי ההפרש במחיר הוא לא מהותי כל-כך). כאשר פניתי לבזק פעם נוספת, הם התעקשו שהמהירות המקסימלית האפשרית היא 40 מגה בגלל המרחק מהקופסה ושבמידה ויעלו לי את המהירות, הדבר עלול לפגוע ביציבות הרשת ולגרום לנפילות. כאשר אמרתי את זה לטכנאי הוא טוען שהם סתם "מקשקשים", כי עד שלא בודקים את זה בפועל אי-אפשר להסיק את זה באופן חד-משמעי. בזק עדיין מתעקשים בתוקף, ולא מאפשרים אפילו ניסיון להריץ מהירות גבוהה יותר ממה שאני מקבל כרגע.
חשוב לציין שאני גר בבית פרטי, יש לי חבילה של תשתית+ספק שאני מקבל מול בזק (הטבה לשנה ראשונה) וברחוב שלי אין תשתית של הוט או סיבים אופטיים (או בקיצור אני "שבוי" של בזק).
אשמח לשמוע חוות דעת נוספת מעוד אנשים שמבינים בכל הנוגע לתשתיות רשת, ובמידה ואכן הטכנאי צודק וכל הנושא של הנפילות הוא סתם קשקוש, מה עלול להיות האינטרס של בזק לא לספק לי מהירות גבוהה יותר?
כאשר פניתי בפעם האחרונה לבזק בבקשה להעלות את מהירות הגלישה של האינטרנט בבית שלי ל100 מגה, נאמר לי שהמהירות המקסימלית שאפשרית בבית שלי היא 40 מגה.
לאחרונה טכנאי רשתות, שאני באופן אישי מאוד סומך עליו ועל הידע והניסיון המקצועי שלו, ביצע כמו עבודות חיווט בתוך הבית. כשהוא הסתכל בארון התקשורת וראה את סוג הכבל שמוביל לקופסת התקשורת של בזק ("כבל שחור" כפי שהוא ציין), הוא אמר שהכבל מסוגל להעביר עד 100 מגה ושאני אפנה לבזק בבקשה שיעלו לי את המהירות ואבדוק איזו מהירות גלישה אני מקבל (מבחינתי גם אם הייתי מקבל 10 מגה יותר הייתי מוכן לשלם כי ההפרש במחיר הוא לא מהותי כל-כך). כאשר פניתי לבזק פעם נוספת, הם התעקשו שהמהירות המקסימלית האפשרית היא 40 מגה בגלל המרחק מהקופסה ושבמידה ויעלו לי את המהירות, הדבר עלול לפגוע ביציבות הרשת ולגרום לנפילות. כאשר אמרתי את זה לטכנאי הוא טוען שהם סתם "מקשקשים", כי עד שלא בודקים את זה בפועל אי-אפשר להסיק את זה באופן חד-משמעי. בזק עדיין מתעקשים בתוקף, ולא מאפשרים אפילו ניסיון להריץ מהירות גבוהה יותר ממה שאני מקבל כרגע.
חשוב לציין שאני גר בבית פרטי, יש לי חבילה של תשתית+ספק שאני מקבל מול בזק (הטבה לשנה ראשונה) וברחוב שלי אין תשתית של הוט או סיבים אופטיים (או בקיצור אני "שבוי" של בזק).
אשמח לשמוע חוות דעת נוספת מעוד אנשים שמבינים בכל הנוגע לתשתיות רשת, ובמידה ואכן הטכנאי צודק וכל הנושא של הנפילות הוא סתם קשקוש, מה עלול להיות האינטרס של בזק לא לספק לי מהירות גבוהה יותר?
-
- תמונה של הכבל השחור שמוביל לקופסה של בזק.
-
YoavPeretz
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 3
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
·אני מבין. תדע אולי לומר לי מה הטווח שבו אני אמור לקבל 100 מגה (או לפחות יותר מ40 מגה) באופן יציב? אני דיי בטוח שהMSAN נמצא הרבה פחות מקילומטר מהבית שליElad8 כתב:טכנאי הרשתות שאתה סומך עליו לא יודע על מה הוא מדבר. בכל בניין במדינה יש כבל שחור כזה, אבל אם הוא נמצא קילומטר מה-MSAG של בזק הוא לא יתן לך 100 מגה....
המון תודה!
בישביל שתקבל 100 מגה בבזק
אתה צריך להיות באיזור ה 100-200 מטר
מה msag וגם צריך תשתית יציבה ולא רכובה
מתקופת בנדל הבריטי.
ולגבי הטכנאי שאתה סומך אליו הוא צריך ללכת לשיעורי ערב חחחח
כמו שאלעד אמר הכבל השחור שאתה רואה זה כבר שנמצא בכל חור
במדינה.
אתה צריך להיות באיזור ה 100-200 מטר
מה msag וגם צריך תשתית יציבה ולא רכובה
מתקופת בנדל הבריטי.
ולגבי הטכנאי שאתה סומך אליו הוא צריך ללכת לשיעורי ערב חחחח
כמו שאלעד אמר הכבל השחור שאתה רואה זה כבר שנמצא בכל חור
במדינה.
מסכים עם אלעד, מה שקובע את המהירות זה המרחק לארון הגדול של בזק (MSAG), הדרך הכי טובה לדעת באיזה מהירות הקו שלך יכול לעמוד זה להכנס לממשק של הראוטר של בזק, להכנס ל statistics ולראות מה הערך שמופיע ב Attainable Rate.
אצלי לדוגמה כשהייתי דיי רחוק מה MSAG (בסביבות ה 700 מטר) קיבלתי 40-50 מגה, לאחרונה בזק הקימו MSAG חדש במרחק של 150~ מטר מהבית ואני מקבל בסביבות ה 100 מגה.
תמונה כדי שתבין על מה אני מדבר Hk5t9tm[/imgur-album]]
אצלי לדוגמה כשהייתי דיי רחוק מה MSAG (בסביבות ה 700 מטר) קיבלתי 40-50 מגה, לאחרונה בזק הקימו MSAG חדש במרחק של 150~ מטר מהבית ואני מקבל בסביבות ה 100 מגה.
תמונה כדי שתבין על מה אני מדבר Hk5t9tm[/imgur-album]]
- freesoul28
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 482
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
זה לא משנה לאיזה חבילה אני מנוי? בסטטיסטיקה אני אראה את המהירות המקסימלית? אם יש לי חבילה של עד 40 מגה, והתשתית לדוגמא תומכת עד 60 מגה, אני אראה 60 מגה?marvje כתב:מסכים עם אלעד, מה שקובע את המהירות זה המרחק לארון הגדול של בזק (MSAG), הדרך הכי טובה לדעת באיזה מהירות הקו שלך יכול לעמוד זה להכנס לממשק של הראוטר של בזק, להכנס ל statistics ולראות מה הערך שמופיע ב Attainable Rate.
תמונה כדי שתבין על מה אני מדבר Hk5t9tm[/imgur-album]]...
אפליקציות שלי:
https://play.google.com/store/apps/deve ... d=Freesoul
בלוג פיתוח לאנדרואיד:
http://android-development-israel.blogspot.co.il/
https://play.google.com/store/apps/deve ... d=Freesoul
בלוג פיתוח לאנדרואיד:
http://android-development-israel.blogspot.co.il/
@freesoul28
·
בחבילה של 100 מגה בטוח שכן. בחבילות של 40 מגה לפחות בעבר הרחוק במודם מסוים שהיה לי זה לא היה ככה (קיבלתי Attainable נגיד 46 מגה אבל כשעברתי לחבילה של 100 ה-Attainable קפץ למעלה). לדעתי עדיף להתסכל מה הקצב סינכרון שיש לך כרגע (אם הוא פחות מ-40 מן הסתם כבר היום הגעת למקסימום ואין טעם לשדרג) ומה ה-SnR כמו שהסברתי בהודעה לעיל.
·
בחבילה של 100 מגה בטוח שכן. בחבילות של 40 מגה לפחות בעבר הרחוק במודם מסוים שהיה לי זה לא היה ככה (קיבלתי Attainable נגיד 46 מגה אבל כשעברתי לחבילה של 100 ה-Attainable קפץ למעלה). לדעתי עדיף להתסכל מה הקצב סינכרון שיש לך כרגע (אם הוא פחות מ-40 מן הסתם כבר היום הגעת למקסימום ואין טעם לשדרג) ומה ה-SnR כמו שהסברתי בהודעה לעיל.
- cornflakes
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 134
- נתן תודות: 15 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
גם לי הם אמרו שהמגבלה אצלי היא 40.
במעבר לחברה אחרת על בסיס בזק , שנתנה לי חבילה של 100 מגה , המהירות בפועל הייתה באזור ה70 מגה.
במעבר לחברה אחרת על בסיס בזק , שנתנה לי חבילה של 100 מגה , המהירות בפועל הייתה באזור ה70 מגה.
אצלי זה היה עוד יותר מצחיק, כי התקשרתי לבזק והם לא הסכימו בשום פנים באופן לשדרג לחבילה של 100 מגה בטענה שאין 100 מגה באיזור שלי. שבוע אחרי, ללא כל צעד נוסף מצידי, קיבלתי הודעה שכצופר ללקוחות הקיימים הם משדרגים לי את החבילה ל-100 מגה ללא תוספת תשלום.... (זה היה כמובן לפני כמה שנים טובות).