מחפש DAC\AMP עד $500

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
Tux10 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 125
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

אהלן.

יש לי כרגע רמקולים מוגברים ימאהה HS5. אוזניות SHP9500. אני מחפש מכשיר DAC\AMP עם יכולת החלפה בן היציאות, מבלי לנתק את האוזניות. הערה קטנה - אני מתכוון לשדרג את האוזניות למשהו יותר טוב, אז אשמח למגבר עם קצת יכולת future-proofing.

כמובן אני צריך מכשיר עם PRE-OUTS, ויכולת לשלוט על הOUTPUT הנוכחי (או אוזניות או יציאות RCA)

כרגע אני חושב על הNFB.38 החדש, כאמור הם שידרגו לו כל מיני דברים בינהם הציפ שהוא עכשיו ES9038 במקום ה9028. אופציה שנייה היא הDX7S של TOPPING.

אשמח להמלצות נוספות\הכוונה וכו'. לא מעוניין בR2R בגלל האופי צליל שלו והפופינג שהוא עושה.

תקציב אפשר להגיד עד $500, אפשר לחרוג אם זה ממש שווה את זה.

תודה!

prolol
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 951
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 62 פעמים

שליחה #2 

איזה צליל אתה מחפש? אם תחבר delta sigma למוניטורים שלך אתה תרדם.. מכיר אחד מhead-fi שמבסוט מהR2R עם הHS8 שלו.יכול להמליץ על chord mojo דאק מדהים רק ההגברה שלו לא משהו.

Tux10 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

prolol כתב:איזה צליל אתה מחפש? אם תחבר delta sigma למוניטורים שלך אתה תרדם.. מכיר אחד מhead-fi שמבסוט מהR2R עם הHS8 שלו.יכול להמליץ על chord mojo דאק מדהים רק ההגברה שלו לא משהו.
...
·

לא כ"כ מחפש "צליל" - ואני לא יודע למה התכוונת שאני ארדם. שמעתי פשוט שהR2R "צובע" את הסאונד ואני לא מעוניין לדעת מה אנשים מתכוונים כי יכול להיות שאני סתם יתקע עם המכשיר.

תוכל להסביר לי למה התכוונת?

prolol
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

כן הR2R מכניס חיים למוזיקה. הכוונה שלי שלחבר דאק רפרנס אנליטי למוניטורים סטודיו יפיק צליל משעמם, אני אישית לא יהנה מהמוזיקה. צימוד טוב לדעתי זה דאק חם עם מגבר בהיר ולהפך אבל בחיים לא בהיר עם בהיר וחם עם חם.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #5 

Prolol אתה לא חושב שאתהמפשט יתר על המידה? הרי לא כל כל הדלתא סיגמא נשמעים אותו דבר, כפי שוודאי יש הבדלים (אולי פחות משמעותיים?) בין כל מיני R-2R. אישית היה לי דאק דלתא סיגמא (CIAudio VDA-2) והוא היה רחוק להיות שבלונה אנליטית, לא שהוא היה צבוע אלא שהוא פשוט נשמע לי "חי" יותר מרוב הדאקים שהשוויתי מולו, כולל איזה R-2R שעלה כמעט כפול ממנו בזמנו (MHDT Havana למיטב זכרוני). בגלל זה נשארתי איתו קרוב לעשור.

לגבי מטרת השרשור, אני לא מעודכן בהיצכ העדכני כך שלא אוכל לעזור יותר מדי אבל היה פה דיון ענק של BUGY לפני כמה זמן בנושא הזה והתקציב היה דומה אאל"ט, חפש אותו אולי יהיה משהו רלוונטי לגביך.

prolol
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

כמובן שישנם הבדלים בין הדלתא סיגמא השונים, בין אם זה akm, ess, או burr brown.. האחד ישמע חי והשני פחות, אבל לא יגיע למצב שיותר חי מR2R, לפחות מנסיוני. יכול להגיד ש CS4398 cirrus logic נשמע למשל יותר חי מהAK4490 אבל לא יהיו מוזיקליים וחיים כמו הR2R.
הR2R מביא לי צליל מנורות, כמובן שישנם גם מגברי מנורות אנליטיים מאוד כמו הfeliks audio euphoria.

Ziggity
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 94
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #7 

הייתי בדיוק באותו המקום עד לאחרונה. יש לי HD6XX וLSR 305 וקניתי בסוף את הFostex HP A4BL. אפשר למצוא אותו לעיתים קרובות ב400 דולר באמאזון ואפילו פחות מזה באמאזון יפן. אין לי הרבה ניסיון עם מגברים ודאקים אבל המוניטורים והאוזניות שלי נשמעים מצויין דרכו (לפניו היה לי את הAudio Engine D1.) יש לו את כל הפיצ'רים שדיברת עליו ומעבר לכך הוא גם קטן, בנוי טוב, לא מתחמם ונראה לא רע בכלל אם זה משנה לך, במיוחד בהשוואה למוצרים של Audio GD.

החיסרון היחידי שאני מסוגל לחשוב עליו זה שהוא נחשב לחלש יחסית אבל דרך הSingle Ended יש יותר ממספיק כוח בשביל ה6XX והBalanced נותן פי 2 מזה. אלא אם כן אתה מתכנן לקנות משהו לא נציל בצורה קיצונית או נוהג להאזין למוזיקה בוולויום מחריש אוזניים, אני די בטוח שזה אמור להספיק.

Tux10 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

prolol כתב:כמובן שישנם הבדלים בין הדלתא סיגמא השונים, בין אם זה akm, ess, או burr brown.. האחד ישמע חי והשני פחות, אבל לא יגיע למצב שיותר חי מR2R, לפחות מנסיוני. יכול להגיד ש CS4398 cirrus logic נשמע למשל יותר חי מהAK4490 אבל לא יהיו מוזיקליים וחיים כמו הR2R.
הR2R מביא לי צליל מנורות, כמובן שישנם גם מגברי מנורות אנליטיים מאוד כמו הfeliks audio euphoria.
...
·

אפשר לדעת מה זה סאונד חיי? אולי אני יהיה מעוניין בכלל בR2R. שללתי אותו כי אני לא מעוניין במכשירים שצובעים סאונד. יש הדגמות?

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #9 

@Tux10
אף מכשיר נורמלי לא צובע את הסאונד, זה יהיה פשוט מטומטם מצד היצרן לעשות כזה דבר מאחר שלא ידוע איזה אזניות יחוברו אליו.
זה שאנשים מדמיינים כל מי דברים כשהם מחברים את האוזניות שלהם לחור מסוים לא אומר שאתה תדמיין אותם גם.

אם אתה בתחילת הדרך אז זה זמן מצוין ללמוד להתעלם מכל מיני תיאורים שלא מגובים בשום דבר חוץ מדמיון. אם יש תופעה אמיתית של צביעה מכוונת של הסאונד - אתה תראה אותה במדידות של ביצועי המכשיר המדובר (ועדיף לא לקנות שום דבר שלא נבחן בעזרת מדידות שכאלה). אני לא זוכר מתי ראיתי, אם בכלל, מדידות של DACים או מגברים עם תופעות של צביעת סאונד.

Tux10 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

evgenetic כתב:@Tux10
אף מכשיר נורמלי לא צובע את הסאונד, זה יהיה פשוט מטומטם מצד היצרן לעשות כזה דבר מאחר שלא ידוע איזה אזניות יחוברו אליו.
זה שאנשים מדמיינים כל מי דברים כשהם מחברים את האוזניות שלהם לחור מסוים לא אומר שאתה תדמיין אותם גם.

אם אתה בתחילת הדרך אז זה זמן מצוין ללמוד להתעלם מכל מיני תיאורים שלא מגובים בשום דבר חוץ מדמיון. אם יש תופעה אמיתית של צביעה מכוונת של הסאונד - אתה תראה אותה במדידות של ביצועי המכשיר המדובר (ועדיף לא לקנות שום דבר שלא נבחן בעזרת מדידות שכאלה). אני לא זוכר מתי ראיתי, אם בכלל, מדידות של DACים או מגברים עם תופעות של צביעת סאונד.
...
·

הבנתי. בנימה זאת, אפשר המלצה למכשיר מסויים?

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

@Tux10
אם אתה כבר שואל את המלצתי אז הייתי ממליץ לך קודם כל לרכוש אזניות, ורק אחר כך להתאים להם מגבר. ובכלל לא בטוח שתצטרך לבזבז על מגבר/דאק 500$, זה שמוכרים מכשירים כאלה במחירים כאלה לא אומר שאתה צריך אותם, בתחום הזה מוכרים גם כבלי חשמל באלפי דולרים למטר...

Tux10 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

evgenetic כתב:@Tux10
אם אתה כבר שואל את המלצתי אז הייתי ממליץ לך קודם כל לרכוש אזניות, ורק אחר כך להתאים להם מגבר. ובכלל לא בטוח שתצטרך לבזבז על מגבר/דאק 500$, זה שמוכרים מכשירים כאלה במחירים כאלה לא אומר שאתה צריך אותם, בתחום הזה מוכרים גם כבלי חשמל באלפי דולרים למטר...
...
·

אני כרגע עם SHP9500 ואני סה"כ מרוצה. לא יודע כ"כ למה לשדרג. אני מעדיף שיהיה לי את המגבר\דאק שייתן לי מרווח ראש לאוזניות הבאות שלי. רוב הציוד ב500 דולר ייתן כח לא רע עד 300 אום שזה רוב האוזניות שאני לפחות הולך לקנות, אם לא פחות התנגדות.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

@Tux10
כן, אלו אוזניות מאד טובות, איתן אתה כבר על הגבול של diminishing returns (=עם השקעה כספית רצינית אין תוספת רצינית בביצועים). אולי רק משהו שייתן יותר בס יעניין אותך כי זו החולשה של SHP9500 ממה שאני רואה.

אין ממש קשר הדוק בין מחיר לעצמה במגברי אוזניות, גם במקרה הקיצוני ביותר אתה לא תזדקק ליותר מוואט 1 וזה לא כזה סיפור, לא מבחינת הנדסית וכתוצאה מכך גם לא מבחינת עלות הייצור. תקרא את הדברים הבאים של מישהו שבונה מגברי אוזניות, זה די נדיר שתראה משהו כזה בעברית: https://www.hometheater.co.il/vp2792633#2792633

זה שיש שיח מאד ערני בכל הנושא הזה, מיליון מוצרים, מיליארד דעות שלא מבוססות על שום דבר מוצק, מחירים מופרכים לציוד פרימיטיבי - זה לא חדש, זו תוצאה ישירה של שיווק אגרסיבי ובורות המונית. זה נפוץ מאד בתחומים רבים שהמדע מתקשה לחדור לתוכם, אז אל תיתן לזה להשפיע עלייך.

התנגדות או ליתר דיוק עכבה של האוזניות היא רק חצי מהסיפור כשזה נוגע להתאמת מגבר, צריך להסתכל גם על הרגישות (=כמה עוצמה צריך בשביל להגיע לווליום מסוים). HD650 הפופולריות בעלות עכבה די גבוהה של כ300 אוהם, אבל מצד שני הם גם רגישות מאד ולכן לא באמת נזקקות להגברה מאד חזקה,
כמובן זה לא מונע מפחות או או יותר כל ילד head-fi שני להמליץ על מגברים מטורפים בשבילן.

אין לי הצעה קונקרטית בשבילך על דגם מסוים אלא רק שיטה: תרכז את כל הדגמים בהם יש את הפיצ'רים שאתה זקוק להם, כי אני די בטוח שיש לא מעט, ואז תתחיל לחפש להם ביקורות שמבוססות על מדידות (ביקורות בלי גיבוי של מדידות אבל עם מלל עשיר לא שוות התייחסות). תעיף כל המכשירים עם כל מיני בעיות שמתגלות במדידות ואז תבחר את הזול ביותר מבין אלה שנשרו שאין לו בעיות של איכות בנייה או כל מיני בעיות אחרות שמתגלות עם שימוש לאורך זמן. במקרה הזה אולי שווה להסתכל אם יש תלונות (אם קיימות) של אנשים אחרים שרלוונטיות לאותו הדגם.

בכל מקרה, בכל מה שקשור לתחום הזה מאד כדאי לעבור על הפוסטים של nwavguy (המפתח של O2 המאד פופולארי) לפני שאתה מתחיל, ראה בזה סוג של תורה. אפשר להתחיל מפה:
http://nwavguy.blogspot.com/2011/02/gai ... sdacs.html

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”