האם באמת לא חייב לשתות 8 כוסות מים ביום?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73316
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3167 פעמים

שליחה #1 

מה דעתכם?

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #2 

אני דווקה הבנתי שמחסור בנוזלים גורם ל:
- תחושת רעב
- תחושת עייפות
- פינוי רעלים לקוי מהגוף בגלל שתן דליל

8 כוסות זה לא הרבה

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 747
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #3 

בשונה מסרטונים אחרים שהבחור העלה נראה שכאן הוא לא פוגע.
אני גם חושב שזה תלוי סביבת האקלים שלך ומה שהוא מציג אולי מתאים לסביבות פחות חמות ויבשות משלנו.

במסגרת העבודה אני נמצא לא מעט בעבודת שדה. היום, לדוגמא, חזרתי מיום עבודה באזור ים המלח. עבודה שכללה סיור במפעלים, וטיפול בשתי תחנות ניטור, בנאות הכיכר ואחד מהואדיות בדרום ים המלח. את היום התחלתי ב-5 בבוקר וברור לי לגמרי שאם הייתי מתחיל לשתות רק כשתחושת הצמא הייתה מגיעה הייתי חוזר הבייתה עם כאב ראש והרגשה לא נעימה שנובעת מחוסר בשתיה. מכיוון שאני מתורגל אז כבר בשעות הבוקר המוקדמות, בזמן הנסיעה דרומה, סיימתי בקבוק של חצי ליטר עוד לפני השעה 7. במשך שאר היום הקפדתי לשתות גם אם לא הרגשתי צמא. ההבדל בסוף היום ברור לעומת ימים שבהם אני לא מקפיד על שתיה (שוכח, עסוק ושאר תירוצים).

יכול להיות שזה אינדבידואלי לגמרי אבל זאת ההרגשה שלי בעניין.

tomer_1968
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1395
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #4 

מים ניתן לשתות 4 עד 7 כוסות חוץ מזה מים קיימים בפירות וירקות שאמורים להיות הצריכה העיקרית של המזון עשירים מאוד בויטמינים ומינרלים

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #5 

מקור המיתוס הוא כנראה בהמלצה שהתפרסמה ב 1945 שבה נטען שגוף האדם זקוק לכ 2.5 ליטר מים ביום. הטענה הזו נשענה על חישוב של 1 מ"ל מים עבור כל קלוריה. אותה טענה (א) מעולם לא הוכחה כנכונה ו (ב) לא באה להמליץ על ריבוי בשתיית מים היות ורוב המים הכלולים באותם 2.5 ליטר נצרכים ממילא דרך הרגלי אכילה רגילה.

את המיתוס הזה מיהרו לנצל יצרני משקאות וברי שתיה למיניהם שלפי אמונתם אנחנו טפשים וסתומים ולא מצליחים לשתות בעצמנו כשאנחנו צמאים ולכן יש להכריח אותם לשתות 8 כוסות מים, גם אם זה ידרוש מאיתנו להסתובב עם בקבוקי מים או לרכוש מתקני שתיה לבית.

למי שמתעניין יש עוד הרבה מיתוסים בתזונה שרובנו מקבלים כעובדה מוגמרת אך מעולם לא אומתו בשום מחקר רציני: מלח שולחני למשל אינו גורם לעליית לחץ דם אצל אנשים בריאים וזאת בניגוד לאמונה המקובלת (להיפך, יש התאמה טובה בין ערכי נתרן נמוכים ומוות בחדרי מיון). אכילת שומן לא גורמת להשמנה או למחלות לב. אין שום סיבה לחשוש מחלבונים בגלל שהם עלולים לגרום לנזק לכליות. וכולסטרול נמוך לא יגרום להיותת בריאים, בדיוק כפי שכולסטרול גבוה גם לא יגרום לתמותה.

אם אתם מעדיפים את הגרסה הקצרה: לגוף יש מנגנונים מאוד יעילים כדי לאותת לנו מתי אנחנו צריכים לישון, לאכול, לשתות או לנשום. ככל שהצורך קריטי יותר האיתות ברור יותר (צימאון) או מבצע מעקף והופך לתגובה אוטונומית (נשימה).
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #6 

Huber כתב:מה דעתכם?

...
הסרטון הזה די דמגוגי ומתבסס על נטיה של הציבור להאמין כיום יותר מידי בקונספירציות.
(קרובת משפחה שלי נטורפטית טוענת בלהט שמצאו כבר מזמן תרופה לסרטן אבל חברות התרופות מסתירות אותה מהציבור)

יש גרעין קטן של אמת בטענה שבסרטון: למשל, אדם שיושב כל היום במשרד ממוזג ואוכל ירקות ופירות עתירי מים די מסודר מבחינת נוזלים. בפרט אם מדובר באדם שלא נוטה להזעה מרובה - זה שונה מאחד לשני.

אבל יש יותר אמת בטענות הנגדיות, למשל:
- הרבה אנשים שהתייבשו, שכחו לשתות מים. חוש הצמא הטבעי לא עבד אצלם.
- בישראל בה יש חינוך לשתיה מרובה אין את כל מקרי המוות של קשישים כמו בגלי חום באירופה.
- שתיית מים בעודף לא מזיקה, מלבד איבוד של סידן במידה מסויימת דרך השתן. כמובן, מדובר על עודף סביר של שתיה, לא על עשרות ליטרים ביום. לכן עדיף לשתות מעט יותר מהצריך ולהפחית סיכון להתייבשות מאשר להיסתכן. הגוף נפטר בקלות ובמהירות מעודף נוזלים.

- לבעלי עודף משקל: שתיית מים מגבירה מעט את הרגשת השובע, בעיקר אם מדובר בתה או במרק ודברים כאלה.

- למבוגרים יותר, יש עוד שיקול שלא מודעים לו: חוסר בנוזלים עלול לגרום לאבנים בכליות. הכאב של אבנים בכליות נחשב בעוצמתו לכאב היחיד שמשתווה לצירי לידה, לא ממליץ לאף אחד לעבור את זה.

ובכלל, יש דרך מאוד קלה לדעת את מצבנו: שתן לבן - הכל תקין, שתן קצת צהבהב - כדאי לשתות חצי ליטר, שתן צהוב כהה - דחוף לשתות כוס מים גדולה כל 10 דקות בשעות הקרובות עד שהשתן הופך ללבן.

tomer_1968
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1395
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #7 

טעות המומחים טוענים שתן שקוף לא טוב מעט צהבהב שתיתי הרבה ושלחו אותי למיון עם חשד לנפילת נתרן אסור שהשתן יהיה בהיר מידי וכולה שתיתי 10 כוסות

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”