הוספת פיוז לפני מודולים של קובינו או פיברו (פורסם קודם לכן בפורום הלא נכון)
הי,
לאחרונה הזמנתי כמות גדולה של מודלי Qubino Flush Shutter Plus לשליטה על התריסים ו- Fibaro Double Switch 2 Gen5 לשליטה על התאורה, ברזים וכו'.
בהוראות של ה-Qubino רשום שיש צורך להוסיף פיוז מסוג:
Fuse 4A, gG or Time lag T, rated breaking capacity 1500A (ESKA 522.723)
מבירור במספר חנויות (בחיפה) - אין להם את הפיוז הזה אבל קיימים פיוזים מסוג FB ו- SB.
אין לי מושג ירוק אם הפיוזים האלה יכולים להחליף את ההמלצה מ-Qubino, הדבר היחיד שאני יודע זה שהפיוז אמור להגן מפני קצר במעגל הביתי שעליו מורכב המודול.
אודה מראש אם מישהו יכול להסביר לי קצת יותר על הנושא וכן להמליץ על איזה פיוז תחליפי אפשרי לשימוש.
כתבתי גם ל-Vesternet (שדרכם קניתי) - מדוע הם לא מציינים שיש צורך בפיוז ו/או מספקים אותו והם ענו שהגנה על המודולים זה דבר בסיסי שכל בר-דעת אמור להבין ולדאוג לו לבד. תשובה טיפה תמוהה ולא ברורה ובעיקר לא הובילה אותי לשום מקום...
אז להלן כל השאלות שיש לי בנושא:
1. האם אני באמת צריך פיוז? מהחשמלאי שלי (אני בסיום שיפוץ מסיבי), הבנתי שאין הגנה על חשמל מתח נמוך, מצד שני המודולים הללו מתחברים ל-220V...
2. באיזה פיוז אני יכול להשתמש?
3. האם אני צריך פיוז גם לפיברו?
4. איפה אפשר לקנות בארץ את הפיוז המומלץ? כולל בית פיוז מתאים
בתודה מראש!
לאחרונה הזמנתי כמות גדולה של מודלי Qubino Flush Shutter Plus לשליטה על התריסים ו- Fibaro Double Switch 2 Gen5 לשליטה על התאורה, ברזים וכו'.
בהוראות של ה-Qubino רשום שיש צורך להוסיף פיוז מסוג:
Fuse 4A, gG or Time lag T, rated breaking capacity 1500A (ESKA 522.723)
מבירור במספר חנויות (בחיפה) - אין להם את הפיוז הזה אבל קיימים פיוזים מסוג FB ו- SB.
אין לי מושג ירוק אם הפיוזים האלה יכולים להחליף את ההמלצה מ-Qubino, הדבר היחיד שאני יודע זה שהפיוז אמור להגן מפני קצר במעגל הביתי שעליו מורכב המודול.
אודה מראש אם מישהו יכול להסביר לי קצת יותר על הנושא וכן להמליץ על איזה פיוז תחליפי אפשרי לשימוש.
כתבתי גם ל-Vesternet (שדרכם קניתי) - מדוע הם לא מציינים שיש צורך בפיוז ו/או מספקים אותו והם ענו שהגנה על המודולים זה דבר בסיסי שכל בר-דעת אמור להבין ולדאוג לו לבד. תשובה טיפה תמוהה ולא ברורה ובעיקר לא הובילה אותי לשום מקום...
אז להלן כל השאלות שיש לי בנושא:
1. האם אני באמת צריך פיוז? מהחשמלאי שלי (אני בסיום שיפוץ מסיבי), הבנתי שאין הגנה על חשמל מתח נמוך, מצד שני המודולים הללו מתחברים ל-220V...
2. באיזה פיוז אני יכול להשתמש?
3. האם אני צריך פיוז גם לפיברו?
4. איפה אפשר לקנות בארץ את הפיוז המומלץ? כולל בית פיוז מתאים
בתודה מראש!
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
יש לי מודול Flush Shutter Plus של Qubino המחובר לתריס המרפסת ולא ראיתי בהוראות ההתקנה שום איזכור לצורך בפיוז כזה או אחר. אצלי הוא מותקן ללא פיוז ועובד ללא בעיה.
אתה בטוח שלא רכשת במקרה את גרסת ה 24V של המודול?
אתה בטוח שלא רכשת במקרה את גרסת ה 24V של המודול?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
@Qua964
·
מדובר בפיוז פשוט שניתן לרכוש בחניות אלקטרוניקה (כולל בית פיוז) ונראה לי overkill.
בית פיוז לדוגמא:
https://www.aliexpress.com/item/Free-Sh ... autifyAB=0
פיוז:
https://www.aliexpress.com/item/20Pcs-2 ... autifyAB=0
ליתר ביטחון תתיעץ עם החשמלאי.
בעיקרון מפסק חצי אוטומט שנמצא בארון חשמל שמתוכנן נכון מבחינת מעגלים בבית אמור לספק את ההגנה הנדרשת למודולים מפני קצר ואין צורך בהגנה נוספת.
·
מדובר בפיוז פשוט שניתן לרכוש בחניות אלקטרוניקה (כולל בית פיוז) ונראה לי overkill.
בית פיוז לדוגמא:
https://www.aliexpress.com/item/Free-Sh ... autifyAB=0
פיוז:
https://www.aliexpress.com/item/20Pcs-2 ... autifyAB=0
ליתר ביטחון תתיעץ עם החשמלאי.
בעיקרון מפסק חצי אוטומט שנמצא בארון חשמל שמתוכנן נכון מבחינת מעגלים בבית אמור לספק את ההגנה הנדרשת למודולים מפני קצר ואין צורך בהגנה נוספת.
עבודות חשמל צריכות להתבצע ע"י חשמלאי ואין בהמלצות אלו הנחיה לפעול אחרת.
Catskinner כתב:יש לי מודול Flush Shutter Plus של Qubino המחובר לתריס המרפסת ולא ראיתי בהוראות ההתקנה שום איזכור לצורך בפיוז כזה או אחר. אצלי הוא מותקן ללא פיוז ועובד ללא בעיה.
אתה בטוח שלא רכשת במקרה את גרסת ה 24V של המודול?...
·מצורף החלק הרלוונטי בהוראות שהגיעו עם ה-Qubino, מודגש בצהוב האזכור של הפיוז הנדרש.
Grappa -
תודה על הלינקים.
הפיוז שהזכרת הוא מה שקיים בארץ בחנויות שבדקתי. האם אתה יודע אם הוא תואם לפיוז המומולץ ע"י Qubino?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אוקיי בסדר, אבל ברור לך שזה כסת"ח כי זה בדיוק מה שהמפסק בארון החשמל עושה?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Grappa
- חבר ותיק

·Qua964 כתב:......
·מצורף החלק הרלוונטי בהוראות שהגיעו עם ה-Qubino, מודגש בצהוב האזכור של הפיוז הנדרש.
Grappa -
תודה על הלינקים.
הפיוז שהזכרת הוא מה שקיים בארץ בחנויות שבדקתי. האם אתה יודע אם הוא תואם לפיוז המומולץ ע"י Qubino?...
אתה מנסה להיות יותר צדיק מהאפיפיור (לא שאני חושב שהוא או דומים לו צדיקים).... ולדעתי זה ממש מוגזם ולא נדרש בתקני החשמל.
כל פיוז או מנתק מגע אוטומטי בצריכת יתר של 4A למתח של עד 240V יעשה את העבודה שלה התכוון המשורר מחברת Qubino כולל מפסק חצי אוטומט בלוח חשמל.
קח בחשבון ששימוש בפיוזים יכול מאד להציק וממליץ לך לחשוב על מפסקים חצי אוטומטיים בלוח במקום.
@Catskinner
כן, ברור שזה סוג של כסת"ח, השאלה היא אם המפסקים יקפצו בעומס של 4A... הרי מעגל בודד בנוי לעומס של עד 16A (לפחות אצלי, לדברי החשמלאי). הוא לא ידע להגיד לי אם קצר ייצר יותר מ-4A ואם המפסק בלוח יקפוץ לפני שהנזק ייגרם למודול. הרי בסופו של דבר זה השקעה של עוד, נגיד 5 שקלים, למודול שעלה לי 34 פאונד.. התשובה למעשה די ברורה, רק שאם אני כבר הולך על זה, אז הייתי רוצה לשים את הפיוז הנכון ולא לגלות אח"כ שהשקעתי עבודה וכסף ובכל זאת המודול נשרף. זאת למעשה הנקודה העיקרית.
מאידך, אני משער, אף אחד לא שם פיוז על הפיברו (הרי שם זה בכלל לא מצויין בהוראות) ושניהם נמצאים ברמת סיכון דומה.
כן, ברור שזה סוג של כסת"ח, השאלה היא אם המפסקים יקפצו בעומס של 4A... הרי מעגל בודד בנוי לעומס של עד 16A (לפחות אצלי, לדברי החשמלאי). הוא לא ידע להגיד לי אם קצר ייצר יותר מ-4A ואם המפסק בלוח יקפוץ לפני שהנזק ייגרם למודול. הרי בסופו של דבר זה השקעה של עוד, נגיד 5 שקלים, למודול שעלה לי 34 פאונד.. התשובה למעשה די ברורה, רק שאם אני כבר הולך על זה, אז הייתי רוצה לשים את הפיוז הנכון ולא לגלות אח"כ שהשקעתי עבודה וכסף ובכל זאת המודול נשרף. זאת למעשה הנקודה העיקרית.
מאידך, אני משער, אף אחד לא שם פיוז על הפיברו (הרי שם זה בכלל לא מצויין בהוראות) ושניהם נמצאים ברמת סיכון דומה.
·Grappa כתב:·......
אתה מנסה להיות יותר צדיק מהאפיפיור (לא שאני חושב שהוא או דומים לו צדיקים).... ולדעתי זה ממש מוגזם ולא נדרש בתקני החשמל.
כל פיוז או מנתק מגע אוטומטי בצריכת יתר של 4A למתח של עד 240V יעשה את העבודה שלה התכוון המשורר מחברת Qubino כולל מפסק חצי אוטומט בלוח חשמל.
קח בחשבון ששימוש בפיוזים יכול מאד להציק וממליץ לך לחשוב על מפסקים חצי אוטומטיים בלוח במקום....
אוקי, זה פחות או יותר עונה לי על השאלה (גם זו שהעליתי בתגובה האחרונה) - אתה אומר שהלוח אמור לקפוץ לפני שיגיע עומס של 4A למודול? אם ככה אכן אין צורך בפיוז. זה בדיוק מה שלא ידעתי ולכן פניתי אליכם פה בפורום.
תודה!
- Catskinner
- חבר במועדון HT

@Qua964
·אני מוכן להתערב איתך שזו דרישה כסת"חית שבאה בגלל השוק הבריטי שם יש עדיין תקן הדורש לשים מפסקים ופיוזים בכל שקע חשמלי. אף אחד לא יעצור אותך אם אתה רוצה להוסיף פיוז אבל זה לא נדרש באמת.
מי שהתקין אצלי את הממסר בבית היה דווקא חשמלאי והטענה היחידה שלו הייתה שמה שלא מצא חן בעיניו היה דווקא המתג על הקיר עצמו שלדעתו נראה חלש ולא איכותי והוא המליץ על החלפה בהקדם האפשרי (בוצע).
·אני מוכן להתערב איתך שזו דרישה כסת"חית שבאה בגלל השוק הבריטי שם יש עדיין תקן הדורש לשים מפסקים ופיוזים בכל שקע חשמלי. אף אחד לא יעצור אותך אם אתה רוצה להוסיף פיוז אבל זה לא נדרש באמת.
מי שהתקין אצלי את הממסר בבית היה דווקא חשמלאי והטענה היחידה שלו הייתה שמה שלא מצא חן בעיניו היה דווקא המתג על הקיר עצמו שלדעתו נראה חלש ולא איכותי והוא המליץ על החלפה בהקדם האפשרי (בוצע).
- Grappa
- חבר ותיק

·Qua964 כתב:·......
אוקי, זה פחות או יותר עונה לי על השאלה (גם זו שהעליתי בתגובה האחרונה) - אתה אומר שהלוח אמור לקפוץ לפני שיגיע עומס של 4A למודול? אם ככה אכן אין צורך בפיוז. זה בדיוק מה שלא ידעתי ולכן פניתי אליכם פה בפורום.
תודה!...
לא כתבתי שמפסק חצי אוטומט בלוח אמור לקפוץ בזרם של מעל 4A, זה תלוי בזרם הניתוק המוגדר של המפסק.
בדרך כלל המפסקים בלוחות עבור תאורה / תריסים עובדים בזרם ניתוק של 10A ולעיתים רחוקות 16A, זרם ניתוק של 10A מספק בהחלט במגעליים חשמליים אלו וכשיש קצר לרוב הזרם התיאורתי הוא אין סופי.
- Grappa
- חבר ותיק

@Qua964
·
אצלי יש מודולים של פיברו שזה אותו הדבר.
לדוגמא: יש אצלי מעגל חשמלי הכולל 2 מנועי תריסים, כ 5 גופי תאורת LED ופחמי (מודולי דימר פיברו) ומולטימידיה. הכל תחת מפסק חצי אוטומט בודד של 10A בלוח החשמל.
המודולים של התריסים ממוקמים בארון הגלילה של התריס.
אין פיוזים או אף אמצעי הגנה אחר ולמיטב הבנתי חצי אוטומט של 10A מספק הגנה מעולה במקרים של קצר או צריכת יתר בשל תקלה מהותית.
·
אצלי יש מודולים של פיברו שזה אותו הדבר.
לדוגמא: יש אצלי מעגל חשמלי הכולל 2 מנועי תריסים, כ 5 גופי תאורת LED ופחמי (מודולי דימר פיברו) ומולטימידיה. הכל תחת מפסק חצי אוטומט בודד של 10A בלוח החשמל.
המודולים של התריסים ממוקמים בארון הגלילה של התריס.
אין פיוזים או אף אמצעי הגנה אחר ולמיטב הבנתי חצי אוטומט של 10A מספק הגנה מעולה במקרים של קצר או צריכת יתר בשל תקלה מהותית.