הקמת רשת חוטית ביתית - אינטרנט של פרטנר
שלום.
חיברו אותי השבוע לאינטרנט של פרטנר במהירות 200MB.
הבעיה שלא הצליחו לשים לי את הראוטר ליד המחשב כי הבניין ישן ,ואין תעלות לחדר שבו נמצא המחשב.
כרגע הראוטר בסלון, וחדר לידו זה המחשב.
מה שאני רוצה לעשות זה להעביר כבל רשת מהראוטר לחדר, הבעיה שאני לא יודע איך ומה צריך.
את הכבל הבנתי שRJ45 CAT6 יספיק למהירות הזאת. אני רוצה לעשות 2 סוקטים בקיר (אחד ליד הראוטר ואחד ליד המחשב).
יש מדריך איך לעשות את החיבורים? אני צריך כלים מיוחדים בשביל לחבר את החוטים? צריך להגדיר משהו?
אשמח לתשובה, אני באמת clueless בקטע הזה.
הבעיה שלא הצליחו לשים לי את הראוטר ליד המחשב כי הבניין ישן ,ואין תעלות לחדר שבו נמצא המחשב.
מה שאני רוצה לעשות זה להעביר כבל רשת מהראוטר לחדר, הבעיה שאני לא יודע איך ומה צריך.
את הכבל הבנתי שRJ45 CAT6 יספיק למהירות הזאת. אני רוצה לעשות 2 סוקטים בקיר (אחד ליד הראוטר ואחד ליד המחשב).
יש מדריך איך לעשות את החיבורים? אני צריך כלים מיוחדים בשביל לחבר את החוטים? צריך להגדיר משהו?
אשמח לתשובה, אני באמת clueless בקטע הזה.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
אם אין נקודות טלפון / טלויזיה בחדר ליד המחשב אז לא תהיה לך ברירה אלא לקדוח בקיר ולהעביר את הכבל דרכו. אתה יכול להשתמש בתעלות הפלסטיק הלבנות האלה שמצמידים לקיר כדי שזה ייראה יותר אסטתי (ככה עשיתי את זה אצלי, גם כן בניין משנות ה-60). תכלס, למעט אולי החיבור של השקע בשני הצדדים זה פחות עבודה של איש רשת ויותר עבודה של שיפוצניק.Barochs כתב:שלום.
אשמח לתשובה, אני באמת clueless בקטע הזה....
·חחחח לא נפגעתי.sigamore כתב:@Barochs
ממליץ לקחת בעל מקצוע. סיפור של כמה מאות שקלים...
ניכר שהבנתך בתחום איך לומר .. .בסיסית משהו(בלי כוונה לפגוע חלילה
)
...
בתחום התקשורת אני מסכים, אבל סה"כ למדתי אלקטרוניקה ועכשיו לומד הנדסה, אני מאמין שאצליח להסתדר עם חיבור כבלים.
מה שאני לא יודע זה מה לבחור, איזה כבלים לבחור שמתאימים למהירויות כאלה, והבנתי שיש כל מיני חיוטים שונים בסוקט עצמו.
NegativeIQ
כרגע יש חור בקיר המוביל לחדר, שמועבר בו כבל של אנטנה (שלא השתמשנו וכנראה שלא נשתמש).
התכנון שלי הוא לחתוך אותו ולהעיף אותו, ולהעביר דרך אותו חור את הכבל.
כשיש קיר מפריד אחד אז זה יותר פשוט, צריך רק פטישון כדי לקדוח חור מצד לצד (נקרא דוך),
בנוסף לכבל אתה צריך 2 קופסאות שקע RJ45 על הטיח, השקע שבא עם הקופסה מתאים לCAT5E, אם אתה הולך על כבל CAT6 תצטרך לקנות 2 שקעי Keystone
אם השקעים לא יהיו בשני צידי הקיר אחד מול השני בדיוק אז כמו שאמרו אפשר לשים תעלת פלסטיק, יש בהום סנטר תעלות עם דבק (לא צריך לקדוח עוד חורים).
אם אתה מעוניין לעשות את זה בעצמך אתה מוזמן לדבר איתי בפרטי.
בנוסף לכבל אתה צריך 2 קופסאות שקע RJ45 על הטיח, השקע שבא עם הקופסה מתאים לCAT5E, אם אתה הולך על כבל CAT6 תצטרך לקנות 2 שקעי Keystone
אם השקעים לא יהיו בשני צידי הקיר אחד מול השני בדיוק אז כמו שאמרו אפשר לשים תעלת פלסטיק, יש בהום סנטר תעלות עם דבק (לא צריך לקדוח עוד חורים).
אם אתה מעוניין לעשות את זה בעצמך אתה מוזמן לדבר איתי בפרטי.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
לי לא הייתה בעייה לחבר קצה של כבל CAT6 לשקעי ה-RJ45 הפשוטים שעל הטיח.
כמובן, תעלת אצבע פלסטית (1 ס"מ על 1 ס"מ) שאתה ממקם מעל הפנלים של הקיר היא פתרון נחמד ודי אסתטי.
אגב, עקרונית אתה יכול להעביר בתעלה הזו גם כבלים לרמקולים אם יש צורך.
כמו כן, הייתי ממליץ ללכת לאחד מסניפי רשת "חשמל ישיר" ולא להום סנטר, שהמחירים שלהם בד"כ מאוד גבוהים ללא הצדקה.
הסניפים הכי קרובים לת"א (שם הדירה שלך?) אלו סניפי פ"ת וחולון.
כמובן, תעלת אצבע פלסטית (1 ס"מ על 1 ס"מ) שאתה ממקם מעל הפנלים של הקיר היא פתרון נחמד ודי אסתטי.
אגב, עקרונית אתה יכול להעביר בתעלה הזו גם כבלים לרמקולים אם יש צורך.
כמו כן, הייתי ממליץ ללכת לאחד מסניפי רשת "חשמל ישיר" ולא להום סנטר, שהמחירים שלהם בד"כ מאוד גבוהים ללא הצדקה.
הסניפים הכי קרובים לת"א (שם הדירה שלך?) אלו סניפי פ"ת וחולון.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אז סניף פ"ת ברחוב שנקר יהיה מצויין בשבילך.
האתר שלהם סמלי בלבד ובכלל לא מייצג את מה שיש להם בחנות.
הכי טוב זה לקפוץ לשם ולקנות הכל. קח בחשבון שבימי השבוע פותחים ב-7 בבוקר וסוגרים בחמש אחה"צ.
האתר שלהם סמלי בלבד ובכלל לא מייצג את מה שיש להם בחנות.
הכי טוב זה לקפוץ לשם ולקנות הכל. קח בחשבון שבימי השבוע פותחים ב-7 בבוקר וסוגרים בחמש אחה"צ.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"