שלום לחברי הפורום,
אשמח ליעוץ בבחירת רסיבר לקנייה:
1. כרגע אני משתמש ברסיבר Pioneer VSX-421 שמחובר לסט רמקולים 5.1 סטליטים וסאב של JBL מדגם jbl scs 200.5 (ששומעים בהם מצויין ואני מאד מרוצה מהם).
2. הסיבה העיקרית שבגללה אני מחליף את הרסיבר היא שישנה בו תקלה והוא לא מוציא סאונד (הוא עובד פיזית - נדלק, אבל בחיבורי ה-HDMI אין סאונד. בחיבורים אחרים יש). ובנוסף, הוא לא תומך ב4K (פונקציה חשובה לי מאד שעליה אפרט בהמשך).
3. אני מחפש רסיבר איכותי לטווח הארוך. אני מבין ויודע שהרמקולים שלי פשוטים יחסים (ושוב אני מאד מרוצה מהם ויש להם סאונד מצויין לדעתי) ואין סיבה להשקיע ברסיבר יקר. אבל, כרגע אני גר בסלון קטן יחסית ובעתיד כשאעבור דירה סביר להניח שאקנה רמקולים רצפתיים גדולים ואכותיים יותר ולא ארצה לקנות רסיבר חדש שוב.
4. מקריאה בפורום נראה שרוב ההמלצות כאן לרסיבר לקולנוע ביתי הם דנון או ימאהה ואחרי עוד קצת מחקר נראה שהדגמים המובילים הם ה-AVR-X3400H ו-Denon AVR-X2400H.
5. חשוב לי שברסיבר יהיו את כל האופציות הכי עדכניות לוידאו כמו: HDMI-2.2, 4K, HDR, 60FPS, 4.4.4.
וראיתי באתר של דנון שרק ה-X3400H ומעלה תומך בפיצ'רים הללו. האם זה נכון?
7. האם הרמקולים שלי "יעמדו" בעוצמה כזאת של הרסיבר מבחינת ההספק?
8. האם אני ארגיש הבדל באיכות של השמע בין שני הדגמים של הרסיבר?
9. ההבדל בין שתי הדגמים מבחינת המחיר הוא זניח מבחינתי כהשקעה לטווח הארוך - היא הוא באמת שווה את זה?
10. בנוסף, בדקתי גם את הרסיבר מחברת ימאהה מהדגם rx-v583. מבחינת איכות הסאונד לסרטים - מה יותר עדיף, אותו או את הדנון?
תודה לכל המשיבים,
אביעד.