כבל ארוך לחיבור סאב
·freerider כתב:@מוסיקאי
·אתה קצת מתבלבל וגם מטעה.
1. כל כבל INTERCONNECT בין אם לחיבור בין מכשיר CD למגבר/קדם מגבר למגבר כח/ יציאת קדם מגבר לסאב(שניקרא גם חיבור UNBALANCED בשפה המיקצועית) או לצורך העניין כל שימוש בכבל שבקצוותיו קונקטור RCA הוא כבל COAX מסוג כזה או אחר(להוציא מהכלל כבל INTERCONNECT של חברת DNM וכדומים).
2. תכונות כבל COAX לשימוש ב-INTERCONNECT שונות מתכונות כבל COAX המיועד להעברת סיגנל דיגיטלי ו/או וידאו (50 אוהם מול 75)
3. סיגנל LINE LEVEL (שמוצג במתח ולא בזרם, 2V לצורך העניין) הוא סיגנל מתח נמוך שבאורכיי כבל ארוכים (12 מטר זה ארוך לסיגנל LINE LEVEL) יכול להיות מושפע בקלות מהפרעות RF/EMI וכדומה.
4. דוגמא לכבל שמיועד ומתאים להעברת סיגנל למרחקים ארוכים היא כבל XLR שניקרא גם חיבור BALANCED שאתה יכול למצוא בעיקר בתחום ה-PRO (אולפנים, הגברות במה וכדומה) והוא לא כבל COAX, עליו עוברים 2 סיגנלים, האחד הסיגנל המקורי והשני הוא סיגנל "מראה" של הסיגנל המקורי (כבל XLR מעביר סיגנל של 4V)....
אתה בהחלט משתמש במלים "מקצועיות" אבל:
א. כבל קואקסיאלי לא מוגדר כך בגלל הקונקטור שמחובר אליו אלא בגלל המאפיינים הטכנים שלו.
ב. כבל קואקסיאלי משמש בדרך כלל להעברת תדרי רדיו (הרחוקים מרחק רב מתדרי השמע הנמוכים ב-SUB).
ג. לא מבין מה קשור הפרעות EMI/RFI (radio-frequency interference) לתדרים המועברים ל-SUB שברוב המקרים אינם עולים על 150Hrz.
ד. אם רוצים - אין מניעה להשתמש בכבל קואקסיאלי להעברת תדרי אודיו.
בכל מקרה, מה אני מבין - בסה"כ רציתי לעזור לפותח השירשור בלי לבלבל לו את המוח...
- freerider
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 186 פעמים
@מוסיקאי
צר לי אם נפגעת, לא זו היית הכוונה...אך עם זאת
·
כבל COAX הוא כבל שבנוי בתצורה כמו זו שבתמונה.
יש כבל COAX ל-AUDIO, יש כבל COAX ל-VIDEO, יש כבל COAX ל-RF, יש כבל COAX ל-DIGITAL, אמנם בכל אפליקציה כבל ה-COAX ניראה ויזואלית דומה אך הוא בעל תכונות ופרמטרים שונים בהתאם לסוג הסיגנל העובר בו.
א. נתתי לך דוגמא לכבל COAX לשימוש ב-AUDIO שבד"כ בקצוותיו תימצא קונקטור מסוג RCA.
ב. כבל COAX לא משמש רק להעברת תדרי רדיו(RF)
ג.אתה מבין מהן הפרעות EMI (ELECTRO MAGNETIC INTERFERENCE( באופן כללי ועל אילו תחומי תדר הן משפיעות ?
ד. נכון באופן כללי, ראה א.
כולנו פה בשביל לעזור לפותח השירשור וגם בשביל לבלבל לו את המוח
צר לי אם נפגעת, לא זו היית הכוונה...אך עם זאת
·
כבל COAX הוא כבל שבנוי בתצורה כמו זו שבתמונה.
יש כבל COAX ל-AUDIO, יש כבל COAX ל-VIDEO, יש כבל COAX ל-RF, יש כבל COAX ל-DIGITAL, אמנם בכל אפליקציה כבל ה-COAX ניראה ויזואלית דומה אך הוא בעל תכונות ופרמטרים שונים בהתאם לסוג הסיגנל העובר בו.
א. נתתי לך דוגמא לכבל COAX לשימוש ב-AUDIO שבד"כ בקצוותיו תימצא קונקטור מסוג RCA.
ב. כבל COAX לא משמש רק להעברת תדרי רדיו(RF)
ג.אתה מבין מהן הפרעות EMI (ELECTRO MAGNETIC INTERFERENCE( באופן כללי ועל אילו תחומי תדר הן משפיעות ?
ד. נכון באופן כללי, ראה א.
כולנו פה בשביל לעזור לפותח השירשור וגם בשביל לבלבל לו את המוח
You pay peanuts, you get monkeys
·freerider כתב: כולנו פה בשביל לעזור לפותח השירשור וגם בשביל לבלבל לו את המוח...
טוב, אז הצלחתם... לבלבל אותי.
מה השורה התחתונה? אני כבר לא מצליח לעקוב מי אומר מה....
לחפש כבל RG59? חשוב שיהיה כתוב שזה מיועד לסאב וופר?
- freerider
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 186 פעמים
@raoul
·
אם אתה צריך כבל ארוך באופן מיוחד אז כן RG-59 יכול להתאים.
ולא לא צריך שיהיה כתוב שהוא מיועד לסאבוופר (גם אם תחפש לא תימצא כזה) מכיוון שמלכתחילה זה לא הייעוד של כבל RG-59.
·
אם אתה צריך כבל ארוך באופן מיוחד אז כן RG-59 יכול להתאים.
ולא לא צריך שיהיה כתוב שהוא מיועד לסאבוופר (גם אם תחפש לא תימצא כזה) מכיוון שמלכתחילה זה לא הייעוד של כבל RG-59.
You pay peanuts, you get monkeys
·raoul כתב:·......
טוב, אז הצלחתם... לבלבל אותי.
מה השורה התחתונה? אני כבר לא מצליח לעקוב מי אומר מה....
לחפש כבל RG59? חשוב שיהיה כתוב שזה מיועד לסאב וופר?...
כפי שציינתי בתגובתי הראשונה, אין מניעה לשימוש בכבל קואקסיאלי אך זה מיותר, ובסביבה הביתית ובמרחק המבוקש שלך כל כבל אודיו מסוכך יתאים למשימה.
אגב - אם מעניין אותך להעמיק בנושא מבנה ושימושים לכבל קואקסיאלי, מצורף קישור:
https://en.wikipedia.org/wiki/Coaxial_c ... plications
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5183
- נתן תודות: 1068 פעמים
- קיבל תודות: 704 פעמים
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L