MegaEPG and Linux
זה הזדמנות להגיד תודה על כלי נוח לקבלת EPG, במיוחד בשתי שפות בו זמנית.
נכון, שב-LINUX זה עובד יפה תחת WINE, אבל בכל זאת, אם ראיתה בפורום התארגנות שקשורה למחשב מדיה מבוסס LINUX, ההמרה של MEGAEPG יכולה להיות תרומה לא קטנה. מיותר להגיד שגם בלי זה, MEGAEPG זה תרומה ענקית לקהילת HTPC בארץ.
נכון, שב-LINUX זה עובד יפה תחת WINE, אבל בכל זאת, אם ראיתה בפורום התארגנות שקשורה למחשב מדיה מבוסס LINUX, ההמרה של MEGAEPG יכולה להיות תרומה לא קטנה. מיותר להגיד שגם בלי זה, MEGAEPG זה תרומה ענקית לקהילת HTPC בארץ.
זוהי תהיה תרומה אף גדולה יותר אם המפתח יפתח את הsource ברשיון סטייל GPL ואז אנחנו נוכל להמיר את זה ללינוקס בעצמנו.
אני לא מבין מה הפחד של המפתח? (ראיתי את הרשיון שלו והוא ממש דואג שאף אחד לא יעשה ביזנס על זה) אל דאגה - מי שרוצה לעשות ביזנס לא יעשה את זה באמצעות תוכנה שמורידה לוח שידורים מאתר אינטרנט אלא באמצעות מתן פתרון epg ישיר - כמו של ויסטה עם יס.
וחוץ מזה לתוכנה opensource-ית יש יכולת התפתחות הרבה יותר טובה מתוכנה של אדם יחיד ואז נוכל לראות שיפורים בקצב גבוה כגון: מקורות נוספים, שיפורי ביצועים וכד'...
אני לא מבין מה הפחד של המפתח? (ראיתי את הרשיון שלו והוא ממש דואג שאף אחד לא יעשה ביזנס על זה) אל דאגה - מי שרוצה לעשות ביזנס לא יעשה את זה באמצעות תוכנה שמורידה לוח שידורים מאתר אינטרנט אלא באמצעות מתן פתרון epg ישיר - כמו של ויסטה עם יס.
וחוץ מזה לתוכנה opensource-ית יש יכולת התפתחות הרבה יותר טובה מתוכנה של אדם יחיד ואז נוכל לראות שיפורים בקצב גבוה כגון: מקורות נוספים, שיפורי ביצועים וכד'...
- maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 638
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
חוץ מ+1, אין לי מה להגיד.leo212 כתב:זוהי תהיה תרומה אף גדולה יותר אם המפתח יפתח את הsource ברשיון סטייל GPL ואז אנחנו נוכל להמיר את זה ללינוקס בעצמנו.
וחוץ מזה לתוכנה opensource-ית יש יכולת התפתחות הרבה יותר טובה מתוכנה של אדם יחיד ואז נוכל לראות שיפורים בקצב גבוה כגון: מקורות נוספים, שיפורי ביצועים וכד'......
leo212,
אין לי פחד, רק רצון להיות הוגן. אין לנו שום רשיון להשתמש בEPG בישראל! התוכנות שלנו קיימות רק בזכות ה"שימוש הוגן" (למרות "fair use" לא קיים בשפה המשפטית בארץ). כל עוד התוכנה שלי עובדת עם מידע שזכויות היוצרים שייכים למישהו אחר, אני חושב שזה חובה להגדיר את כללי השימוש ההוגן ברישון התוכנה.אני לא מבין מה הפחד של המפתח? (ראיתי את הרשיון שלו והוא ממש דואג שאף אחד לא יעשה ביזנס על זה) אל דאגה - מי שרוצה לעשות ביזנס לא יעשה את זה באמצעות תוכנה שמורידה לוח שידורים מאתר אינטרנט אלא באמצעות מתן פתרון epg ישיר - כמו של ויסטה עם יס....
זה לא מדוייק. אין פתרון ישיר. מיקרוסופט לא משתמשת במקורות יוצא דופן - אתה יכול לראות את זה לפי האיכות הEPG שלה.אל דאגה - מי שרוצה לעשות ביזנס לא יעשה את זה באמצעות תוכנה שמורידה לוח שידורים מאתר אינטרנט אלא באמצעות מתן פתרון epg ישיר - כמו של ויסטה עם יס...
בוודאי ששקלתי את זה. אבל יש עם זה בעיה שכבר הסברתי אותה כמה פעמים. GPL הוא דבר נפלא אבל רק כאשר הוא לא נוגד ברשיונות אחרים.אם המפתח יפתח את הsource ברשיון סטייל GP...
אני מבין את הסיבה שבגללה אתה מפרסם את ההגבלות לשימוש בתוכנה אך זה לא בא בסתירה לרשיון הGPL, רשיון הGPL מתייחס לתוכנה שלך ולהפצה שלה ולא לחוקיות או צורת השימוש בה, אבל בלי קשר ישנו מגוון עצום של רשיונות open-source שבטוח אחד מהם יוכל להתאים לצורך זה.digest כתב:leo212,
בוודאי ששקלתי את זה. אבל יש עם זה בעיה שכבר הסברתי אותה כמה פעמים. GPL הוא דבר נפלא אבל רק כאשר הוא לא נוגד ברשיונות אחרים....
ואם נהיה יותר ספציפים יש לי מספר שאלות אליך:
1. האם יש לך התנגדות למסור את קוד המקור וזאת לצורך קימפולו על לינוקס ואז נוכל להשתמש בתכנה ללא שימוש בwine?
2. האם יש לך התנגדות שהתוכנה שלך תצורף לimage של לינוקס שאנחנו מכינים, אשר יופץ חופשי לכל דורש?
אם התשובה לשתי השאלות היא "לא", אז אין שום סיבה שלא תוכל להשתמש באחד מרשיונות הopensource הקיימים.
הייתי שולח הודעה פרטית אבל אני חושב שחלק מהמשתתפים באתר גם כן ירצו לדעת דעתך בנושא.