שלט לנעילת תריס חשמלי

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
עידו_גנוט פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
שם מלא: עידו_גנוט
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

שלום,
התקנו לאחרונה תריס חשמלי בסלון שהוא גם ממוגן נגד פריצות (יש לו מתכת בפנים).
בכדי לנעול אותו צריך להוריד אותו עד הסוף ואז להזיז שני פינים (יש גם מנעול ממש אבל זה רק אם נוסעים או רוצים נעילה משמעותית יותר).
הבעיה אצלנו היא שהמנעול הזה נמצא בצד ימין מאחורי הספה וזה מחייב לטפס עליה, לפתוח את דלת הסלון להזיז את הפינים האלו ולסגור ולנעול את דלת הסלון. מן הסתם לעשות את זה כל ערב וכל פעם שיוצאים מהבית זה מאד לא נוח - עד עכשיו הייתה לנו דלת-סורג עם מנעול). אין אפשרות להעביר את זה גם לצד השני כי זה פוגע פיזית בזכוכית של הדלת בצד השני לצערנו.

שאלתי את המתקין ואין להם פיתרון אלחוטי לנעילה.

השאלה אם מישהו מכיר פיתרון כזה או לחילופין יש דרך לייצר משהו DIY שיעבוד סביר (כאמור כל מה שצריך פה זה רכיב מכאני קטן שיזיז את שני הפינים אחד ימינה ואחד שמאלה וניתן לשלוט בו עם שלט). הייתי שוקל אפילו לשלם למישהו שיבנה לנו אחד כזה אם זה לא מסובך/יקר מידי.

עידו

עידו_גנוט פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

לאף אחד אין רעיון?
אני חשבתי שאולי יש משהו שאפשר להוסיף על המנעול הקיים ויבצע את הפעולה של הזזת הפינים הנועלים עם שלט.

אם רוצים אני יכול לצלם איך נראה המנעול.

froger
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 236
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #3 

חשבת על לאלתר איזה מנוף קטן שיופעל (מכאנית) ע"י התריס היורד?
לחלופין, משהו מורכב קצת יותר, אפשר לחשוב על חיבור step motor לבקר זול (ארודאינו\ RPI) שבצידו השני מתממשק למודול RF, דורש קצת ידע\חפירה.

עידו_גנוט פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

הי froger - תודה על ההתייחסות.

האמת שאין לי ממש מושג איך לבנות מנוף כפי שתיארת - ראה תמונה (הפינים הזהובים אמורים לזוז ימינה ושמאלה והם מכניסים נעילה לתוך הקיר כשהתריס למטה - פה התריס אכן נעול).

לגבי סטפ מוטור ובקר - אותו כנ"ל.

אם יש מישהו שיודע לבנות משהו כזה (או מכיר מישהו שיודע) ומוכן לעשות משהו פשוט בתשלום לא מטורף - אני מוכן לשקול את זה - זה מאד מעצבן כרגע עם כל הפעולות הנדרשות בשביל לסגור ולפתוח את זה.

froger
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 236
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #5 

נראה שפתרון מכני שמנצל את התנועה של התריס יכול לעבוד פה די בקלות.
כל מהנדס מכונות מתחיל יוכל לשרטט לך משהו שהוא מעבר לאלתור (למשל להשתמש בקפיץ לחיצת דלת מפרזול של מטבח)

עידו_גנוט פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

כן, חשבתי בכיוון בעצמי רק איך פותחים אחרי זה?

בכל מקרה אני לא צריך מישהו שישרטט לי את זה - אני צריך יותר מישהו שיבנה לי את זה...

elit
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 217
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #7 

מיגון תריסים "הניצרה

http://hanitzra.co.il/

אלי,

שלח תגובה