סיפור קצר על בעיית מגעים במגבר , ואיך מצמצמים למיקוד הבעיה במגבר .

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
yehudaa פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #1 

סופש טוב לחברי הפורום

יש לי מגבר משולב דנון 335R , שנת ייצור 91 .

לאחרונה צד אחד הפסיק לעבוד מדי פעם .

בדקתי כבל אינטרקונקט אחר - לא נפתרה הבעיה

ניסיתי כניסה אחרת - כנ"ל

גם ברדיו היתה אותו בעיה - התחלתי לחשוב שהבעיה יותר פנימית מאשר הכניסות .

יש במגבר ציפ בורר כניסות , מה שטוב שהוא מוציא ל REC OUT
אז איך שקרתה הבעיה ישר מדדתי מתח AC ב REC OUT
היה מתח תקין , וזה שלל סופית בעיה בכניסות או כבל או מקור .

שלב הבא רציתי לדעת האם מגיע סיגנל לקדם מגבר ,

פתחתי חוברת ביררתי איפה צריך למדוד - איך שקרתה הבעיה מדדתי(מתח AC ) ,

לקדם מגבר מגיע הסיגנל אחרי בורר הווליום אז מה שקורה הוא שצריך להגביה את הווליום כדי לראות האם מתגבר הסיגנל .

לא הגיע סיגנל לקדם מגבר בצד הפגום כלל 0 וולט , צד שני הגיע .

אז הצטמצמנו לאחרי הכניסות ואיפשהו עד הקדם מגבר .

הייתי צריך למדוד מתח בנקודות מפתח , ולראות מתי נפסק הסיגנל

למזלי נחסכה לי העבודה הזאת , כי שמתי לב במקרה כאשר אני מנער קלות את הבורד שעליו יושב הפוטנציומטר של הווליום

הסאונד חוזר לפעול ומפסיק , כלומר בטוח הבעיה שמה .

יש שמה קליפסים שאם הם היו נהרסים היו קצת סיפור לסדר את זה .

אמרתי נתחיל בחידוש הלחמות באזור ונראה אם זה מספיק , חידשתי ונפתרה הבעיה לגמרי .

עכשיו שאני מנער את הבורד אין הפסקה בסאונד כלל ,

דפקתי קצת על המגבר , אולי יש רגישות במקום אחר , הזזתי כל מיני חוטים , אין בעיה המגבר עובד פיקס.

בעיית המגעים יכולה לקרות בכל מיני מקומות , לא תמיד קל לחזות מאיפה הבעיה

אבל בשיטת האילומינציה הזאת מצמצמים את הבעיה בקלות , אז כבר הרבה יותר קל לתקן גם למי שאין ידע רב או ניסיון .

במגברים ישנים העיניין זה למי שמבין פשוט עד למאוד לתיקון ,

במגבר חדשים יותר שיש להם כל מיני צ'יפים זה כבר יכול להיות קשה הרבה יותר עד כדי חסר סיכוי למי שאין ידע רציני בתחום .

JD9002
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1371
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #2 

אכן. יפה מאד.! בהצלחה !

ובנימה אחרת...

אין ספק שניעור מכשיר ודפיקות וחבטות עליו הינם כלי רב שימושי לניתוח תקלות במכשירים אלקטרוניים ולא רק. :lol:
וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.

yehudaa פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #3 

בבעית מגעים לסירוגין , אתה יכול לשבת לחכות איזה זמן עד שתצוץ . עד שלא תצוץ הכל נראה תקין .

או להרעיד קצת להביא אותה לידי לפעולה .

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #4 

הזכרת לי נשכחות, גם לי היה מגבר כזה בדיוק, לפני כ-10 שנים. כשקניתי אותו הוא היה בעייתי ולכן קניתי אותו בזול. לקח לי דיי הרבה זמן לאתר את הבעיה (אם כי בוא נודה באמת, אז הייתי פחות מנוסה מהיום - ולמעשה קניתי אותו כדי להתאמן קצת על תיקון של ציוד סטריאו).
בזמנו הבעיה שאותרה בסופו של דבר הייתה בעיה פיסית שיצרה נתק חשמלי. בצידו התחתון של הבורד ישנם קבלים ש"צפים" באויר. הם מוחזקים מכנית על ידי מה שנראה כמו דבק קרמי כלשהו. עם השנים נוצר סדק/הדבק עיכל את המוליך שהיה תחתיו באחת הנקודות. זו הייתה תקלה שאין שום דרך לראות אותה כיוון שהדבק מסתיר את הבעיה. פשוט היה מתסכל לבזבז כמה שעות טובות על חיפוש הבעיה כשהבעיה הייתה כל כך טיפשית :).

המגבר עבר בדיקה קצרה לאחר מכן, ורפרוש של הדברים שחשבתי לנכון לסדר, וניתן במתנה לאחי הקטן. אחרי שנה/שנתיים התחילה לו בעיה דומה למה שאתה מתאר, אחד הערוצים לא עבד כמו שצריך ודפיקה על המגבר פתרה את הבעיה. גם שם בדיקה זריזה הראתה שהבעיה היא במגעים של הכרטיס של חוגת הווליום. היה נראה שהמגע קצת רופף בקונקטור עצמו, ולכן אני לא סומך על הלחמה מחדש של הקונקטור כדי לפתור את זה לזמן רב. הפיתרון שלי היה פשוט הרבה יותר, הלחמתי 2 חתיכות חוט במקביל לקונקטור הזה כך שבפועל הקונקטור לא נדרש. מיותר לציין שזה פתר את הבעיה והיא נעלמה.

בנושא שחצי קשור לזה, הבעיה הזו קלה מאוד לאיתור ביחס לתקלות אחרות. אחת הבעיות הקשות יותר לאיתור שהיו לי עד היום היא דווקא של ה-KA7100 ששיפצתי לפני כ-7 שנים, וכשנה-שנתיים אחרי השיפוץ הופיעה לה בעיה חדשה. שם הייתה לי בעיה קשה יותר שבה הסאונד באחד הערוצים היה הופך ל"צרוד" מדיי פעם. הבעיה הייתה יכולה לבוא ולהיעלם ללא כל נגיעה שלי במגבר. הבעיה חזרה לעיתים רק לאחר שעות רבות של ניגון, או אף ימים ללא תקלה. מה שהיה מתסכל עוד יותר הוא שכל נגיעה במגבר או סביבתו גרמה לבעיה להיעלם לחלוטין. לעיתים אפילו הספיק שאני מניח את הפרוב על נקודה כלשהי בבורד (לא משנה איפה בדיוק) והלחץ המועט הזה גרם לבעיה להיעלם, לעיתים לכמה ימים.
בסופו של דבר הייתי צריך לעבוד עם המגבר פתוח במשך זמן מה ללא הכיסויים כך שאוכל לגעת בו בעדינות בנקודה אחת או אחרת (למעשה אף הלחמתי חוטים לכמה נקודות כך שאוכל לגעת בהם ולא להפעיל שום לחץ על המגבר) כאשר הבעיה חוזרת. החלק הבעייתי התברר כממסר של היציאה (ולהזכירכם, יש שם ממסר כפול עם זוג מגעים לכל יציאה), והוא פשוט גרם לעיוות שנראה כמו "קפיצה" בסיגנל בנקודה מסויימת. הייתה שם התחמצנות שנדרש מתח מספק כדי לפרוץ אותה כנראה. לאחר שאיתרתי את התקלה כמובן שזה היה קל לפיתרון, הוצאתי את הממסר, פירקתי אותו לגורמים, והברשתי לו את כל המגעים הפנימיים בין הלוח הקבוע לקפיצים החופשיים. זמן מה לאחר מכן כבר החלפתי אותו בממסר אחר וחזק יותר שיחזיק כמה עשרות שנים הלאה כמובן :)
מאז בכל פעם שניגש אליי חבר בבקשה לעזור לו לתקן מגבר, אני אומר בשמחה. אבל כשהוא אומר שהבעיה באה והולכת על דעת עצמה, התשובה שלי תמיד זהה. תחזור אליי עם זה כשבעיה תישאר שם לתמיד :lol:

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”