עזרה בבחירה כבל לתשתית רשת בבית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
amitai23 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי התשתמית של אינטרנט שלי הלכה ואני צריך להחליף את הכבל טלפון בתשתית בבית.
אני צריך המלצה לסוג כבל שיהיה איכותי בטיווח של 30 מטר ושזה יההי דק כי הצנרת צרה ואיאפשר להעביר כבל עבה

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #2 

לאט לאט.
מה הכוונה בתשתית האינטרנט "הלכה"? תן קצת יותר פרטים.
ממה שכן הצלחתי להבין, יש לך איזשהי בעיה בתשתית הטלפון(ואין לך בכלל תשתית רשת בבית) וצריך להחליף את קווי הטלפון בבית.
תספק קצת יותר פרטים כדי שנבין ונוכל לעזור.

amitai23 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

יש לי ניתוקים רבים באינטרנט בא תכנאי הרבה פעמים והוא אמר שאני צריך להביא טכנאי להחליף את הכבל שעובר בקיר עד לאחרון תקשורת והוא הצביע לשקע בקיר RJ11 שמחוברכ למסנן.
שאלה נוספת בשביל כבר CAT5E צריך אותם חיבורים כמו לCAT5 ?

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #4 

תראה, מהניסיון שלי כבל שיושב בתעלות לא מתקלקל, אין סיבה.
אני מבין שאתה בבזק.
אם הכל היה תקין ופתאום יש תקלות, זה בסיכוי גבוה לא בגלל תשתית לקויה כך שתבדוק את העניין שוב, תפעיל לחץ על בזק לפתרון הבעיה, או שתעבור חברה.
בתור התחלה אתה יכול לנסות להעביר את המודם/ראוטר לנקודה טלפון אחרת בבית לראות אם יש ניתוקים. להעביר את המודם לארון תקשורת ולראות אם יש ניתוקים.
בנוסף, אם זה באמת בזק תבדוק אם יש פילטרים על כל הטלפונים המחוברים בבית וגם על השקע של המודם, ותוודא שכולם תקינים.
בהנחה וגזר הדין הוא להחליף את תשתית הטלפון, כל כבל יעשה את העבודה. הכבל שבעל המקצוע שיבצע את העבודה יביא, מספיק טוב. שוב, אלא אם הייתה בעיה בהשחלה, התשתיות אמינות בצורה כמעט מוחלטת.

לעניין הCAT5 מול CAT5E - ציוד הקצה(קונקטורים שקעים וכד') הוא אותו הדבר. אם אתה משחיל תשתית רשת חדשה, לפחות CAT5E, עדיפות היום לCAT6 בשביל תמיכה עתידית ברשת 10Gbit.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”