SONY PS4 PRO - משחקים בכונן DVD והתחממות:

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
שלח תגובה
qsub00 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1020
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #1 

כשקונים עותק פיזי של משחק ומתקינים אותו, יש דרישה שהמדיה תהיה בכונן של הקונסולה בזמן המשחק.
מישהו יכול להסביר למה והאם יש דרך להימנע מזה?
(מדובר על PS4 PRO ובמשחק FIFA18 שהגיע איתו פיזית)
תודה.
נ.ב.
האם הקונסולה אמורה להתחמם עד-כדי-כך?!
כדאי לרכוש משטח קירור ואם כן, איזה?

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 507
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שליחה #2 

הרישיון של המשחק זה בעצם הדיסק. אחרת מה ימנע ממך להתקין את המשחק ולתת את הדיסק לחבר שלך שיתקין והוא יעביר לחבר אחר וכו' וכו'.

qsub00 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

@elangab
·
אם ככה אז איך כשאני קונה משחק ברשת, מוריד קובץ ומתקין אותו זה לא מונע ממני לקחת את הקובץ ולהתקין עם הקוד שקניתי אצל מישהו אחר, לא?!
כמו שלא ייתן לי להתקין משחק מקובץ עם אותו קוד פעמיים, כך גם לא אמור לתת לי להתקין משחק מ-DVD פעמיים, לא?!
מדוע יש התנהלות שונה מול קניה ברשת לבין קנית DVD פיזי? - הרי את שניהם אני יכול להעביר הלאה!

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

אתה לא יכול לעשות את מה שתיארת עם הרכישה של משחק ברשת. הקוד הוא לשימוש חד פעמי ומשוייך ליוזר שהקליד אותו.

qsub00 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אז רגע, האם המגבלה קיימת רק במשחקי רשת ולא אמורה להפריע לי לשחק אוף-ליין נגד המכשיר?
למה גם כשאני לא משחק ברשת אני צריך להכניס את ה-DVD לכונן? זה סתם מציק!
ושאלה נוספת, האם עדיף להשאיר את ה-DVD בכונן עד הפעם הבאה שאשחק בו, או להוציא אותו בסיום כל משחק?
וכמובן, תודה על הסבלנות והתשובות, ואם אפשר לבקש התייחסות גם לעניין ההתחממות ומשטח-קירור, תודה.

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

אין קשר איזה סוג משחק. זה יכול להיות משחק אוף ליין של 2 דולר או משחק רשת של 90 דולר - אתה רוכש רישיון ונקשר ליוזר שרכש את המשחק או הקליד את הקוד. אם מציק לך להכניס את הדיסק לכונן, פשוט תעבור לרכוש רק דרך החנות של סוני. אין לך דרך לעקוף את זה, כי משחק מדיסק לא מכיל רישיון דיגיטלי, הרישיון זה בעצם הדיסק בכונן - בלי קשר לאיזה משחק זה (סינגל/רשת).

לפעמים הבודדות שאני משחק עם דיסק אני משאיר בכונן אם זה זמן קצר ומוציא אם זה זמן ארוך. רק תזכור לא להזיז את הקונסולה עם דיסק בפנים (נגיד מחדר לחדר).

אין לי מושג לגבי המשטח קירור, אין לי PRO ואין לי משטחי קירור.

qsub00 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

@elangab
·
תודה על התשובות המפורטות, אני מתחיל להבין את מי שפורץ מכשיר ומוריד משחקים ולו רק כדי להימנע מכל הכאב-ראש הזה . . .

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #8 

וואו...

serg90
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #9 

elangab כתב:לפעמים הבודדות שאני משחק עם דיסק אני משאיר בכונן אם זה זמן קצר ומוציא אם זה זמן ארוך. רק תזכור לא להזיז את הקונסולה עם דיסק בפנים (נגיד מחדר לחדר).
...
מעניין, ·זה חדש לי. מה הבעיה להזיז את הקונסולה כשיש דיסק בפנים?
כל הזמן יש לי דיסק בתוך הקונסולה של המשחק האחרון ששיחקתי, ויש גם פעמים שאני לוקח את הקונסולה לחברים, בלי להוציא את הדיסק. מה יכול לקרות?

ולפותח השירשור כמו שכבר אמרו, רכוש עותקים דיגיטלים דרך ה-PSN להבא אם זה כל כך "בעייתי" לך.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #10 

@serg90

שני דברים
1. אם תזיז את קונסולה דולקת כשהדיסק בפנים - הוא יישרט וייהרס.
2. אם תזיז אותה כשהיא כבויה, אתה עשוי להזיז אותו מהמסילה שלו והוא עלול להתקע. (פחות סביר כמובן, אבל לא צריך להמר)
יחד עם זאת אציין שכבר יצא לי לשנע מכשירים עם דיסק בפנים מבית לבית, תוך הקפדה על מנך אופקי של המכשיר כל אותו זמן.

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”