משהו חדש (סקירה)

אלבומים מומלצים, ביקורות, הוצאות חדשות וכו'.
שלח תגובה
byrdparis פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1419
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

"לפעמים זוכים במשהו חדש "

אני עייף, עייף כל כך, אני מצליח לספק את היצר המוסיקאלי התאב שלי ,
רכישות רבות בשנה של מדיות לרוב , מוריד מהרשת עשרות של ג'יגה ,
והולך לרכוש את כל מה שמצא חן בעיני .. לאחר שמיעה קצרה .(אין כמו המגע של דיסק או תקליט מקורי ) .
קניות של דיסקים ותקליטים מהרשת נותנות סיפוק מה אבל זה לא זה ...
אין את הטיול בין המדפים העמוסים ואת ה "דפדוף " הנקישתי של אריזת הפלסטיק אשר נוגעות זה בזה בזמן שהאצבעות והעיניים סוקרות את המצב, ומה חדש ...

אני מגיע פעמים בשבוע לחנות דיסקים שליד הבית ועוד פעם בשבוע למסע בין כמה וכמה, שאמורות להיות טובות ,,אשר נמצאות ברדיוס לא גדול אחת מהשנייה .בעיר הגדולה תל אביב .
בתקווה למצוא מוסיקה , מוסיקה טובה , מוסיקה חדשה, דברים שעדיין לא הספקתי , לא שמעתי , לא הגעתי. אני עייף ...

לפעמים ישנם שבועות שאני מתייאש ורוכש עוד ביצוע של קונצ'רטו לפסנתר ידוע בשביל "האוסף " או עוד רימסטר של אלבום שיש לי כבר 3 פעמים מסוף שנות ה 80 ..

השבוע באחד מכניסותיי השבועיות לחנות הקרובה לביתי , לא בשביל רכישה אלא בשביל להגיד שלום לחברי הטוב (מנהל החנות), הלכתי כהרגלי למדפי הקלאסי, הג'אז, המטאל ,הרוק והפרוגרסיב לפי קו מונחה מראש ...אני מכור .

נתתי לעיני להביט בסריקה מרחבית "מה חדש " ..?
עיני נתקלו באלבום עם בחור שנראה אירופאי אשר מחזיק חצוצרה (כמו כמעט כל דיסק ג'אז אחר לא ?  )
כתוב על האלבום "paolo fresu kind of porgy & bess "

את האמת נבוכתי : אני לא מכיר אותו ... ישר הרמתי והלכתי לעמדת ההאזנה שבחנות .. חוץ מזה שהאוזניות מתפרקות ,מתפוררות וגם ככה איכותם לא משהו (אולי תעשו עם זה משהו כבר ???? ) , הצלחתי להבין לאן "הסגנון הולך"..

Paolo fresu – הוא נגן איטלקי (סרדיניה ) אשר מנגן חצוצרה באופן שמזכיר מאד את מיילס דיויס בתקופות של שנות ה 50 .
תווים ארוכים, המון כח בחזה , טכניקה מעולה וטונות של רגש .
פאולו אכן אומר שההשפעה הגדולה שלו היית תמיד מיילס .
פאולו מנגן כבר מתחילת שנות ה80 באירופה בהרכבים שונים בארצו ובעולם והתחיל לעשות זאת שסיים את לימודי המוסיקה שלו .
פיתח את עצמו רבות בנגינה באלבומי אחרים , ובהרכבים שונים שהקים עבור פסטיבלים בעיר הולדתו , צרפת ובעולם כולו .
לפאולו עדיין יש הרכב שהוא מופיע ומקליט עימו והם מוציאים אלבומים ,

אלבום זה יצא תחת שרביטם של אנשי BMG" "
איכות ההקלטה פנומלית ואפשר לשמוע כל ניואנס אפילו את רוקו של פאולו על פיית החצוצרה .(הצרפתים האלו ימח שמם  ) הצלילים נקיים הכל מאוזן מאד טונאלית למרות שימוש בכלים נרחב מאד באלבום זה .

הסטייל של פאולו באלבום שלקחתי הוא פוסט ג'אז , אשר משלב סגנון עכשווי "פיוזני" משהו, עם גיטרה חשמלית (ג'אז סטייל כמובן), אורגני פנדר , פסנתרים אקוסטים , תופים כלי הקשה , אוד ,אקודיון, הרמוניקות וכו ...

האלבום kind of porgy & bess מבוסס על האופרה של ג'ורג' גרשווין
והוא אינטרפרטציה שונה ליצירה הענקית הזאת .
בשנת 1958 מיילס דיויס וג'יל אוונס הקליטו גם כן את האינטרפרטציה שלהם, ופה תורו של "פאולו"

המוסיקה זורמת בעורקי רצועות הדיסק ופשוט נותנת למאזין טונות של חדשנות , סטייל, רגש וטכניקה של כל הנגנים באלבום .
מוסיקת עולם אמיתית שמגיע מנגנים אירופאים אשר הסתובבו בעולם והושפעו מכל כך הרבה סגנונות .
בסבך כל המוסיקה המודרנית והמעניינת שהנגנים יוצרים נעמד כל פעם פאולו עם החצוצרה ומביא -חצוצרה בודדת וקלאסית של שנות ה 50 .
הדינאמיקה והקונטראסט של שני הסגנונות פשוט גורם למאזין לפעור פה ולהתרגש מכל תו מחדש .
הקונספט לקוח מ"ג'ורג' גרשווין" ומכתיבתו אך פאולו פשוט מביא את המוסיקה לדרגים נעלים של גן עדן מוסיקאלי וג'אזי מעניין ביותר .

האלבום הוא הומאג' למיילס ואוונס, מגיע להם שנגן ויוצר כמו paolo fresu
נותן להם את הכבוד שמגיע לענקי הג'אז הללו .
אני סמוך ובטוח שעוד כמה שנים יצטרכו אחרים לתת את הכבוד אשר מגיע ליוצר האיטלקי הנהדר ולאלבום המצויין הזה :
Paolo fresu" kind of porgy & bess".

לפעמים צריכים לחכות ולהמשיך לקוות שמוסיקה טובה תגיע ..

הנגנים שמנגנים עם פאולו באלבום הם :
Nguyen le גיטרה חשמלית (צרפתי טיווני שנותן שם הופעה מדהימה של שליטה וסאונד על הכלי .)
Antonello salis אורגן פנדר , פסנתרים, פיסרהרמוניקה
Furio di castri בס חשמלי ואקוסטי
Roberto gatoo תופף באלבום זה .
Dhafer youssef נתן את קולו לרקע ואת מומחיותו באוד בכמה קטעים קצרים אך לא נשכחים באלבום .

אלבום מומלץ מאד לאוהבי מוסיקה !
פשוט לבלוע ..

כתב – אביעד בריד byrdparis

לינק לאתר : http://www.paolofresu.it/pagesen/fram/main.asp
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים