לגבי קניית ראוטר מחול (google wifi mash)
אני מעוניין לקנות את החבילה של השלושה ראוטרים של גוגל מפה :
google_ga3a00441_a14_z05_google_wi_fi_3_pack.html
רציתי לדעת אם יעשו לי בעיות במכס , שמעתי שעושים בעיות לאנשים שמזמינים ראוטרים. אשמח לעזרה לגבי הנושא, תודה רבה !
רציתי לדעת אם יעשו לי בעיות במכס , שמעתי שעושים בעיות לאנשים שמזמינים ראוטרים. אשמח לעזרה לגבי הנושא, תודה רבה !
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
העניין הוא מאוד פשוט - יש המון חבילות שעוברות במכס ככה שהם לא יכולים לבדוק כל אחת. זה הימור, זריקת מטבע. יש סיכוי לא רע שהחבילה לא תיבדק ותקבל את הראוטר בלי בעיה. מצד שני אם היא כן נבדקת אז אתה לא תראה אותה כבר ותהיה חייב להחזיר אותה לשולח. הסיבה היא שידרשו ממך אישור של משרד התקשורת, שלא תקבל כי התדרים המותרים לשימוש בארץ (בטווח ה-5Ghz) משתנים מאוד ממדינה למדינה (ואין מדינה נוספת שרשימת התדרים המותרים שלה זהה לישראל ב-100%). כעיקרון כל נתב תומך 5GHz שנמכר בארץ עובר התאמה מיוחדת ע"י היצרן ספציפית לישראל (במקרה הטוב) או ע"י היבואן עצמו (במקרה הרע) - כלומר אם החבילה נתפסת במכס לא תצליח לשחרר אותה אפילו אם אותו ראוטר מאותו דגם נמכר בארץ.Snir6590 כתב:אני מעוניין לקנות את החבילה של השלושה ראוטרים של גוגל מפה :
רציתי לדעת אם יעשו לי בעיות במכס , שמעתי שעושים בעיות לאנשים שמזמינים ראוטרים. אשמח לעזרה לגבי הנושא, תודה רבה !...
האם כדאי? בגדול זה תלוי מה מדיניות ההחזרה של המוכר. יש חנויות באמזון שמוכנות להחזיר את כל הכסף אם אתה לא מקבל את המוצר ואז אין לך מה להפסיד (חוץ מזמן וכאב ראש). חנויות אחרות ייתנו החזר על המוצר אבל לא על המשלוח (ואז תעשה חישוב אם זה שווה את זה) ויש חנויות שבהן לא מקבלים שום החזר, מהן כמובן רצוי להימנע. ככלל לא הייתי מזמין משום מקום לפני שמבררים את מדיניות ההחזרה שלו.
דבר אחרון - הסיכוי שראוטר שעולה מעל 75$ (כולל משלוח) ייתפס במכס הרבה יותר גדול מראוטר זול, מכיוון שהמכס בטוח יסתכל עליו לכל הפחות כדי לחשב מכס / מע"מ ואז יש יותר סיכוי שהם ישימו-לב שזה לא אמור להיכנס בכלל ללא אישור מיוחד.
בהצלחה.
·NegativeIQ כתב:העניין הוא מאוד פשוט - יש המון חבילות שעוברות במכס ככה שהם לא יכולים לבדוק כל אחת. זה הימור, זריקת מטבע. יש סיכוי לא רע שהחבילה לא תיבדק ותקבל את הראוטר בלי בעיה. מצד שני אם היא כן נבדקת אז אתה לא תראה אותה כבר ותהיה חייב להחזיר אותה לשולח. הסיבה היא שידרשו ממך אישור של משרד התקשורת, שלא תקבל כי התדרים המותרים לשימוש בארץ (בטווח ה-5Ghz) משתנים מאוד ממדינה למדינה (ואין מדינה נוספת שרשימת התדרים המותרים שלה זהה לישראל ב-100%). כעיקרון כל נתב תומך 5GHz שנמכר בארץ עובר התאמה מיוחדת ע"י היצרן ספציפית לישראל (במקרה הטוב) או ע"י היבואן עצמו (במקרה הרע) - כלומר אם החבילה נתפסת במכס לא תצליח לשחרר אותה אפילו אם אותו ראוטר מאותו דגם נמכר בארץ.......
האם כדאי? בגדול זה תלוי מה מדיניות ההחזרה של המוכר. יש חנויות באמזון שמוכנות להחזיר את כל הכסף אם אתה לא מקבל את המוצר ואז אין לך מה להפסיד (חוץ מזמן וכאב ראש). חנויות אחרות ייתנו החזר על המוצר אבל לא על המשלוח (ואז תעשה חישוב אם זה שווה את זה) ויש חנויות שבהן לא מקבלים שום החזר, מהן כמובן רצוי להימנע. ככלל לא הייתי מזמין משום מקום לפני שמבררים את מדיניות ההחזרה שלו.
דבר אחרון - הסיכוי שראוטר שעולה מעל 75$ (כולל משלוח) ייתפס במכס הרבה יותר גדול מראוטר זול, מכיוון שהמכס בטוח יסתכל עליו לכל הפחות כדי לחשב מכס / מע"מ ואז יש יותר סיכוי שהם ישימו-לב שזה לא אמור להיכנס בכלל ללא אישור מיוחד.
בהצלחה.
קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת.
אם אני מזמין את הראוטר והוא נתקע במכס, אני יכול לשלוח אותו חזרה למוכר ? או שהם לא ישחררו לי אותו אלא אם כן אשלם קנס ? עוד שאלה קטנה , המוכר שולח דרך ups , סיכוי גבוהה שיתפס נכון ?...
@Snir6590
·
קשה להעריך סיכונים ואחוזי "הצלחה" כי צריך סטטיסטיקה גדולה בשביל זה.
הדעה הרווחת בפורום שמשלוחים שמגיעים דרך או דואר ישראל או דרך iparcel (שזה שירות של UPS ולדוגמא כל המשלוחים של amazon משתמשים בו) נכנסים כרגיל בלי בעיה (תהיה בעיה רק אם אתה נופל על בדיקה מדגמית שזה אמור להיות בסיכוי יחסית נמוך).
לפחות לגבי משלוחים של iparcel של אמזון אם זה נעצר במכס פשוט מבקשים מהם להחזיר את זה והם מטפלים בהכל ואתה מקבל זיכוי מאמזון. טפו טפו בינתיים לא קרה לי אבל מסיפורים של אחרים זה ממש לא בעיה, השאלה האם אתה מצליח למצוא מוצר כזה שאמזון בעצמם שולחים - אני לא בטוח לגבי הזמנות מאמזון שהמשלוח לא דרך אמזון.
אם זה משלוח UPS "רגיל", זכור לי שציינו פה בפורום שיש לזה סיכוי גדול להיתפס. אני לא יודע עד כמה הדעה הזו מבוססת.
·
קשה להעריך סיכונים ואחוזי "הצלחה" כי צריך סטטיסטיקה גדולה בשביל זה.
הדעה הרווחת בפורום שמשלוחים שמגיעים דרך או דואר ישראל או דרך iparcel (שזה שירות של UPS ולדוגמא כל המשלוחים של amazon משתמשים בו) נכנסים כרגיל בלי בעיה (תהיה בעיה רק אם אתה נופל על בדיקה מדגמית שזה אמור להיות בסיכוי יחסית נמוך).
לפחות לגבי משלוחים של iparcel של אמזון אם זה נעצר במכס פשוט מבקשים מהם להחזיר את זה והם מטפלים בהכל ואתה מקבל זיכוי מאמזון. טפו טפו בינתיים לא קרה לי אבל מסיפורים של אחרים זה ממש לא בעיה, השאלה האם אתה מצליח למצוא מוצר כזה שאמזון בעצמם שולחים - אני לא בטוח לגבי הזמנות מאמזון שהמשלוח לא דרך אמזון.
אם זה משלוח UPS "רגיל", זכור לי שציינו פה בפורום שיש לזה סיכוי גדול להיתפס. אני לא יודע עד כמה הדעה הזו מבוססת.
@eran405
·
הבעיה היא שאמזון לא שולחים לארץ את הראוטר של גוגל .. במקרה מצאתי את האתר הזה https://www.bhphotovideo.com/c/product/ ... _pack.html והם כן שולחים דרך כל מיני חברות שליחויות.. מה אתה אומר ?
·
הבעיה היא שאמזון לא שולחים לארץ את הראוטר של גוגל .. במקרה מצאתי את האתר הזה https://www.bhphotovideo.com/c/product/ ... _pack.html והם כן שולחים דרך כל מיני חברות שליחויות.. מה אתה אומר ?
@Snir6590
·
זה בדיוק מה שהתכוונתי "השאלה האם אתה מצליח למצוא מוצר כזה שאמזון בעצמם שולחים". בחודשים האחרונים אמזון ארה"ב כבר לא שולחים ציוד תקשורת לארץ ולאט לאט נראה לי שגם האמזונים באירופה שולחים פחות ופחות.
לגבי משלוח מ-B&H ממש אין לי מושג, פעם אחרונה שהזמנתי מהם היה לפני כעשור וזה היה ציוד צילום שאין בעיה להכניס לארץ (ואכן נכנס לארץ בלי בעיה...). חוץ מהנושא של המשלוח (או יותר מדויק של הכניסה של ראוטר שבתכלס אסור להכניס לארץ), B&H היא אולי חנות הצילום הכי ידועה בעולם - מהבחינה של החנות עצמה אין לך מה לדאוג.
אם בסוף אתה כן מזמין, אנא עדכן אותנו מה קורה.
·
זה בדיוק מה שהתכוונתי "השאלה האם אתה מצליח למצוא מוצר כזה שאמזון בעצמם שולחים". בחודשים האחרונים אמזון ארה"ב כבר לא שולחים ציוד תקשורת לארץ ולאט לאט נראה לי שגם האמזונים באירופה שולחים פחות ופחות.
לגבי משלוח מ-B&H ממש אין לי מושג, פעם אחרונה שהזמנתי מהם היה לפני כעשור וזה היה ציוד צילום שאין בעיה להכניס לארץ (ואכן נכנס לארץ בלי בעיה...). חוץ מהנושא של המשלוח (או יותר מדויק של הכניסה של ראוטר שבתכלס אסור להכניס לארץ), B&H היא אולי חנות הצילום הכי ידועה בעולם - מהבחינה של החנות עצמה אין לך מה לדאוג.
אם בסוף אתה כן מזמין, אנא עדכן אותנו מה קורה.
אני כנראה הולך עליו :
https://www.amazon.com/dp/B072ZN4PSB
בהנחה ואצליח להכניס אותו לארץ , לא יהיו בעיות נכון ? הוא אמור להתאים לארץ ?
https://www.amazon.com/dp/B072ZN4PSB
בהנחה ואצליח להכניס אותו לארץ , לא יהיו בעיות נכון ? הוא אמור להתאים לארץ ?