הגדלת עוצמת הWIFI בחדר מרוחק עם מוקה וראוטר פרטי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Karamon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,

יש לי פייברבוקס של הוט בסלון ומחשב נייח בחדר מרוחק - אשר מקבל אינטרנט באמצעות מתאם מוקה.

הקליטת WIFI באותו חדר חלשה מאוד ואני מעוניין להגביר אותה על מנת שאוכל להתחבר גם דרך הפלאפון לWIFI של הבית ולא לבזבז את חבילת הגלישה.

יש לי ראוטר פרטי, TP LINK WR1043ND. חיברתי את הכבל אינטרנט מהמוקה אליו, וממנו למחשב הנייח.

האינטרנט עובד בצורה תקינה, וגם יש עכשיו WIFI מעולה בחדר - ככה שנראה שהכל בסדר... אבל יש לי כמה שאלות על זה:

1) זה לא בעייתי שיהיו מחוברים ככה 2 ראוטרים? שניהם מחלקים כתובות ובעצם מנהלים רשתות נפרדות, עם שמות שונים, סיסמאות וכו'

2) זאת הדרך הנכונה לעשות את זה? אם לא - מה הדרך הנכונה? איך לבצע את החיבור כך שיהיו מינימום תקלות?

תודה רבה.

OOkladek
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 229
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #2 

את המודם של הוט אתה צריך להפוך למודם בלבד (מצב bridge) הדרך שחיברתה היא הדרך הנכונה לעשות את מה שאתה מעונייין לעשות.

Karamon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה.

אם אני אהפוך את הפייברבוקס למודם בלבד, אני מניח שאני אאבד חלק מהתכונות שלו והחיבור שלו למיני-פייבר, אז אני פחות מתלהב מהאופציה הזאת.

אני רוצה שהפייברבוקס ינהל את כל הרשת ושהראוטר הפרטי רק יפיץ את הרשת בWIFI.

עד כמה זה נורא אם אני משאיר את שניהם מחוברים בתור ראוטר? במידה וזה יכול לגרום לבעיות - זה יכול להשפיע על הרשת כולה, או רק על האזור כיסוי של הראוטר המשני?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #4 

@Karamon
·

כלומר אתה רוצה שהפייברבוקס ישמש כראוטר וינהל את הרשת בעוד ה-tplink יהיה רק AP (יחידה אלחוטית).

לצורך זה פשוט תקפיד לחבר את הפייברסוקס לאחת מכניסות ה-LAN ב-tplink ואז ה-tplink לא משמש כראוטר אלא רק כ-AP. כניסת ה-WAN נשארת ללא שימוש ב-tplink והגדרות ה-WAN, פתיחת פורטים וכו' נעשות אך ורק בפייברבוקס.

לבחירתך האם אתה מכבה את ה-wifi בפייברבוקס או עובד עם שתי רשתות להגדלת הכיסוי. במקרה השני אתה יכול להשתמש באותו ה-SSID בתקווה שציוד הקצה שלך יהיה מספיק חכם לעבור ביניהם כשצריך או עם SSIDים שונים בשביל קפיצה ידנית ו/או בעזרת תוכנות כמו swifi.

עריכה: צריך גם לכבות את ה-DHCP ולנוחיותך עדיף גם לתת לראוטר כתובת באותו הטווח של הרשת של הפייברבוקס שבטוח אינה בשימוש (שונה מהכתובת של הפייברבוקס ושל הכתובות שה-DHCP שלו מחלק). ראה עוד פרטים בהודעה מתחת.
נערך לאחרונה על ידי eran405 ב 25/06/2018 20:02, נערך פעם 1 בסך הכל.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #5 

אם אתה מרוצה מהפייברבוקס, ורק רוצה להפוך את הראוטר שלך למגדיל טווח בלבד-
חבר את הראוטר שלך למחשב באופן קווי.(רק אותו, ששום דבר אחר לא יהיה מחובר)
תגדיר את הIP של הראוטר להיות מחוץ לטווח הכתובות של הפייברבוקס. (דוגמא נוחה- אם הכתובת של הפייברבוקס היא 10.0.0.138 תגדיר בראוטר שלך שהכתובת שלו תהיה 10.0.0.139)
תגדיר את הגדרות הWIFI בראוטר שלך בדיוק כמו הגדרות הWIFI בפייברבוקס.(שם, סיסמא, אבטחה)
כבה את שרת הDHCP בראוטר שלך
תחבר את הכבל מהמוקה לאחד מחיבורי הLAN(אחד מה4) ולא לחיבור הWAN(החיבור הבודד)

אם משהו לא ברור, תשאל ואשמח לעזור.

Karamon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

@ariel-ro
·תודה רבה! זה עובד.
יש דרך להרחיב את זה קצת יותר כך שגם המחשב הנייח יקבל אינטרנט? כי כרגע למרות שהWIFI עובד מעולה, המחשב הנייח נשאר ללא חיבור. (אין לי אפשרות לקלוט בו WIFI)

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #7 

פשוט תחבר את המחשב עם כבל רשת לכניסת lan נוספת.
יש לך 4 כניסות lan במכשיר, אחת מחוברת לפייברבוקס דרך הMoca, תחבר לאחת הנותרות את המחשב.

Karamon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

תודה. הוא כבר היה מחובר קווית אבל הציג לי שאין אינטרנט.
ניתקתי את הכבל רשת וחיברתי שוב - עכשיו מציג שהוא מחובר, אבל בפועל אין אינטרנט.

חיברתי כבל רשת אחר - אין שינוי. חיברתי את הכבל רשת למחשב נייד - והוא קיבל אינטרנט. זאת אומרת שיש משהו במחשב הנייח שמונע ממני לגלוש למרות שזה מופיע שזה מחובר.

עשיתי ריסטרט למחשב הנייח - ועכשיו גם בו הכל עובד תקין.

שוב תודה רבה!

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”