חיבור 2 ראוטרים דרך קו טלפון אחד

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
iTaik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4

שליחה

שלום!

יש ברשותי 2 ראוטרים (שניהם משולבי מודם) ו-2 מחשבים מרוחקים.

2 המחשבים נמצאים ליד חיבור קווי של טלפון של בזק (מדובר באותו קו טלפון) (כמו כן, גם התשתית שלי של האינטרנט היא של בזק).

אני מעוניין לבצע את הדבר הבא:

לחבר ראוטר אחד בסלון לקו הטלפון על מנת שאוכל לחבר אליו את המחשב בסלון ולקבל אינטרנט + הוא יפיק אינטרנט אלחוטי לסלון.

לחבר ראוטר שני בחדר השינה לאותו קו טלפון על מנת שאוכל לחבר אליו את המחשב בחדר השינה ולקבל אינטרנט (וכמובן יפיק גם הוא אינטרנט אלחוטי בחדר).

הבנתי שקיימת אפשרות כזאת, אבל יש צורך לבטל הגדרה כלשהי באחד הראוטרים (אם הבנתי נכון..).

השאלה שלי אבל האם הדבר שאני מעוניין לבצע הוא אפשרי, זאת אומרת, לחבר 2 ראוטרים ולקבל 2 נקודות אינטרנט (זהות, זאת אומרת בעלות אותו שם רשת) דרך אותו קו טלפון אחד (שוב מזכיר, לקו הטלפון 2 חיבורים בחדרים שונים), וכמובן הכי חשוב-בלי שום חיבור של כבל בין 2 הראוטרים עצמם.

במידה והדבר אפשרי - אשמח למדריך בבקשה.

אני חיפשתי בגוגל וגם כאן לבדוק את הנושא לפני אבל עדיין לא הצלחתי למצוא תשובה מדוייקת. אשמח לעזרתכם.

hamoomin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 176

שליחה

https://www.netcheif.com/Articles/Route ... erAsAP.htm

במידה וקיימת בין שתי נקודות הראוטרים חיבור קווי של רשת ניתן לבצע על פי המדריך: "חיבור נתב אלחוטי חדש לנתב אלחוטי קיים באופן קווי"

לא ניתן לחבר שני ראוטרים על אותו קו בזק וששניהם יהיו מודם ויספקו חיבור לתשתית, צריך לחבר אחד לספק תשתית והשני צריך להיות מחובר אליו באמצעות כבל רשת של 4 גידים עבור מהירות 100 מגה או 8 גידים עבור מהירות 1 גיגה.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”