רמקולים ל Dolby Atmos, האם האפקט ברמה גבוהה?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
kingshoko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3818
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,

רציתי לדעת האם הוספה של רמקולי Dolby Atmos בתצורה של רמקולים שיושבים
על רמקולי הריצפה לי נותנת אפקט טוב?

האם שווה לדעתכם להתחיל לחפש רמקולים כאלו שיתנו חוויה טובה, זה באמת עובד?

תודה

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5169
נתן תודות: 1066 פעמים
קיבל תודות: 702 פעמים

שליחה #2 

@kingshoko
·בעניין הזה הדעות חלוקות, חלק מהמשתמשים
מציינים שהם מרוצים מהקומבינה וחלקם התאכזבו ברגע שניסו
כ עיקרון זאת סוג של פשרה למי שאין אפשרות למקם על התקרה

הייתי מציע לך אם וכאשר תחפש רמקולים כאלה, תבקש ממוכר החנות
שישאיל לך זוג לנסיון ואז ככה אתה תדע הכי טוב מה זה נתן לך באמת
כי מי באמת מכיר את הסטאפ שלך כמוך? ויכול לזהות שינויים כאלה ואחרים

בהצלחה
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #3 

אני חושב שכן. יש לי את הרמקולים של אונקיו ואני מאד מרוצה.

אבל זה מאד סוביקטיבי, יש כאלו שחושבים שזה לא אפקטיבי

kingshoko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

תודה לכם, רציתי לשמוע את דעתם שיש להם סטאפ, ברור לי שניסוי אצלי בבית יתן לי את התשובה הכי טובה

✌

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9034
נתן תודות: 1582 פעמים
קיבל תודות: 1350 פעמים

שליחה #5 

אני רואה שאתה עם 2070 ? אם כן, פשוט תרכוש רמקולים "רגילים" ותתלה אותם כגבוהים קדמיים. ברסיבר תגדיר שהאטמוס יגיע דרכם.
אם יש לך אפשרות (כבילה /תצורה קיימת) תעשה את אותו דבר גם מאחורה. זה לדעתי ייתן תוצאה טובה יותר מאשר לשים אותם על הרצפתיים.
במקרה שלך בשביל "להשלים" את הסט הייתי הולך על הפוקאל דום או הסיב איוו החדשים.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

kingshoko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

נכון 2070
האמת שיש לי הכנה לרמקולים קדמיים גבוהים, רעיון.

מאחורה תלויים לי הרמקולים האחוריים, אין לי הכנה נוספת.

לאטמוס חובה גם קדימה וגם אחורה?

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9034
נתן תודות: 1582 פעמים
קיבל תודות: 1350 פעמים

שליחה #7 

לא חייב. גם זוג אחד מקדימה יספיק.
רק אל תשכח להגדיר ברסיבר בצורה הנכונה.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

kingshoko כתב:תודה לכם, רציתי לשמוע את דעתם שיש להם סטאפ, ברור לי שניסוי אצלי בבית יתן לי את התשובה הכי טובה

✌
...
·בוקר טוב

בדיוק בגלל זה כתבתי לך, שהדעות הן חלוקות בנושא, כאמור משתמשים
שיש להם את הקונפגרציה הזאת חלקם מרוצעם וחלקים פחות וחלקם הרבה הרבה פחות...
מפה אני מסיק, רק נסיון ותהיה על הסטאפ שלך,
למזלך זה דבר פשוט ולא דורש הרבה מאמץ,
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra

shlomis1zzz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1577
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #9 

כמו שאמר ידידנו
FastandFurious זהו סוג של פשרה .
המטרה העילאית היא להתקינם בתיקרה .
תחשוב על משהו...
כאשר אתה שם אותם על קידמיים במטרה "לירות" לתיקרה ומישם אליך לדעתי יש סוג של פיספוס של צלילים שלא מגיעים לאוזניך .
אישית יצא לי להתקין ולישמוע רק את התיקרתיים מעל הראש .
בפעמים הראשונות לא האמנתי שזה כה מוסיף לחלל החדר בצורה וואו - ממש כך !!!
לאחר חודש אני מנסה "לחפש" את הצלילים מלמעלה ונראה כי הם לא מובלטים כמו בהתחלה .
כי האוזן התרגלל לחלל עשיר יותר .
אז מה אני רוצה לאמר לך ?
לך על תיקרתיים אם אתה יכול - לא תיתחרט !

kingshoko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

תודה חברים
ברור לי שר קולים בתקרה זה הפתרון הטוב ביותר וכך צריך להיות, אבל כרגע אין אפשרות זאת.
אולי כמו שהציעו פה אנסה עם רמקולים גבוהים ששם יש לי הכנה.

lion77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 632
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #11 

@kingshoko
·
בדיוק חשבתי לפתוח פוסט חדש בנושא היום. לאחר כמה חודשים עם הקליפש RP140SA אני יכול להגיד שאני דווקא מרוצה מהם, בהתחלה לא אהבתי ולא הצלחתי להבחין באפקט העילי שלהם, אבל לאחר שראיתי כמה סרטים וסדרה אחת שמקודדים לאטמוס התרגלתי לסאונד שלהם. בכל מקרה הייתי די בטוח שברגע שאעבור לתקרתיים כל האפקט יהיה הרבה יותר משמעותי מאשר הקליפשים האלו. השבוע התחלתי לחשוב על אפשרות להעביר את אותם לקירות הצדדיים הכי קרוב לתקרה שאפשר והתחלתי לחפש פידבק באינטרנט על חברה שניסו את זה, יכול להגיד שהרבה ניסו על כל מיקום אפשרי וגם יש פידבק חיובי על מיקום קרוב לתקרה. כאשר נכנסתי לקרוא את כל המדריך המלא באתר של דולבי הבנתי בעצם שאפקט האטמוס תוכנן במקור לבתי קולנוע עם רמקולים תקרתיים וכאשר חברת דולבי ניסתה למצוא איך ליישם את הזה בבתים פרטיים הם המציאו בעצם את הרמקולים האלו מכיון שלטענתם התקרה הנמוכה בבית לעומת תקרת בתי קולנוע לא תורמת לאופי הסאונד המפוזר שהם רצו ליצור, הם טוענים שהאפקט העילי אמור להישמע מפוזר מסביבך ולא ממוקד במקום קבוע בתקרה שאתה יכול להבחין בו, מה שבעצם קורה בתקרה של גובה 2.5 עד 3 מטר סטנדרטי... ופה השאלה שלי בעצם, האם בעצם יש היגיון ורמקולים תקרתיים בתקרה של 3 מטר לא מתאימים בעצם לאטמוס ואילו הרמקולים היורים מתאימים יותר ? מישהו ניסה את 2 האפשרויות ויכול להגיד שתקרתיים בעצם עדיף למרות מה שדולבי טוענים ?

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7653
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 886 פעמים

שליחה #12 

lion77 כתב:@kingshoko

חברת דולבי ניסתה למצוא איך ליישם את הזה בבתים פרטיים הם המציאו בעצם את הרמקולים האלו מכיון שלטענתם התקרה הנמוכה בבית לעומת תקרת בתי קולנוע לא תורמת לאופי הסאונד המפוזר שהם רצו ליצור, הם טוענים שהאפקט העילי אמור להישמע מפוזר מסביבך ולא ממוקד במקום קבוע בתקרה שאתה יכול להבחין בו, מה שבעצם קורה בתקרה של גובה 2.5 עד 3 מטר סטנדרטי... ופה השאלה שלי בעצם, האם בעצם יש היגיון ורמקולים תקרתיים בתקרה של 3 מטר לא מתאימים בעצם לאטמוס ואילו הרמקולים היורים מתאימים יותר ? מישהו ניסה את 2 האפשרויות ויכול להגיד שתקרתיים בעצם עדיף למרות מה שדולבי טוענים ?
...
התירוץ שזה לא תורם לאופי הסאונד בבתי קולנוע נשמע כמו קשקוש, הם באמת טענו כך? אני לא מאמין שדולבי לא ניסו את הרמקולים בבתי קולנוע לפני שהם יצאו עם הפורמט. הפתרון של רמקולים שיורים למעלה נוצר כי רוב האנשים לא יכולים להתקין 2-4 רמקולים בתקרה בסלון, ואז פתאום דולבי אומרים שאופי הסאונד צריך להיות מפוזר.. נניח. לא שיש לי בעיה עם זה אם זה באמת נשמע טוב.

...

lion77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

@mulder
·
הכוונה היא שייצרו את האפקט עבור בתי הקולנוע עם תקרות גבוהות, ועבור תקרה נמוכה יותר הרמקולים היורים יותר מתאימים. בכל אופן לא קראתי את 36 אם אני לא טועה עמודים שיש שם בגלל זה אני שואל פה האם יש בזה היגיון.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

lion77 כתב:@mulder
·
הכוונה היא שייצרו את האפקט עבור בתי הקולנוע עם תקרות גבוהות, ועבור תקרה נמוכה יותר הרמקולים היורים יותר מתאימים. בכל אופן לא קראתי את 36 אם אני לא טועה עמודים שיש שם בגלל זה אני שואל פה האם יש בזה היגיון.
...
·אתה יכול בבקשה לתת קישור למאמר שקראת?

לפי מה שזכור לי שדולבי אומרים בכל הקשור לאטמוס
זה שבאטמוס הסאונד הוא ישיר ולא מפוזר בשום אופן,
להפך הם מכוונים לסאונד ישיר למאזין... מעבר לזה, המצב האידיאלי לאטמוס מתחיל מ שתיי זוגות במישור העליון, כלומר בתקרה,
ושזה הכי אידיאלי למקם בתקרה מעבר לזה זה פשרות
אשמח לקישור שבו קראת
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra

lion77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

@FastandFurious
·
אני אעשה קצת סדר בדברים.
באחת הפסקאות כפי שאני תרגמתי לעצמי את המילה defuse הטענה הייתה בעצם שהרמקולים היורים בתקרה שבין 2.3 ל4.2 מטר הכי מתאימים כי האפקט אמור בעצם להתפזר בחלל ולעטוף אותך וכך הם בעצם תכננו את הרמקולים. במידה ויש לך תקרה גבוהה יותר או רמקולים שיודעים לתת פיזור נכון בזוית של 45 מעלות לכל הכיוונים אז רמקולים תקרתיים מתאימים יותר. השאלה שלי היא מי ניסה את 2 האפשרויות ויודע לתת פידבק. עוד שאלה בהקשר הזה מה זה רמקול מתאים לאטמוס על פי חברת דולבי ? עוד לא ראיתי רמקול תקרתי עם ה"חותמת" שלהם כפי שהיא מופיעה על הרמקולים היורים.
אל המאמר הגעתי דרך איזה שרשור באחד הפורומים. לא מצליח למצוא את זה בהיסטוריה. בגדול זה ההסבר על כל האפשרויות למערך אטמוס ביתי.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

@lion77
·תן לנו גם להחקים...
תבדוק בהיסטוריה של הגלישה שלך
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra

lion77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

@FastandFurious
·
לא מצליח למצוא כבר לא זוכר באיזה מכשיר השתמשתי ואין לי סנכרון של הדפדפן. אם היה לי מספיק ידע בשביל לעזור לאחרים להחכים לא הייתי שואל פה...⁦☺️. השאלה היא בקיצור האם הבנתי נכון את ההיגיון ואיזה רמקולים תקרתיים חברת דולבי ממליצה להתקין כמו שהיא שמה את שמה על כל המודולים היורים.... במידה ואין כאלו רמקולים מה ניתן להבין מההמלצות שלהם לגבי רמקול תקרתי ?

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

lion77 כתב:@FastandFurious
·
לא מצליח למצוא כבר לא זוכר באיזה מכשיר השתמשתי ואין לי סנכרון של הדפדפן. אם היה לי מספיק ידע בשביל לעזור לאחרים להחכים לא הייתי שואל פה...⁦☺️. השאלה היא בקיצור האם הבנתי נכון את ההיגיון ואיזה רמקולים תקרתיים חברת דולבי ממליצה להתקין כמו שהיא שמה את שמה על כל המודולים היורים.... במידה ואין כאלו רמקולים מה ניתן להבין מההמלצות שלהם לגבי רמקול תקרתי ?
...
·כנראה שהרמקולים שיורים לתקרה יש להם חותמת של דולבי משום שזה
פטנט של החברה עצמה, ככה אני מאריך, ואילו הרמקולים שנמצאים בתקרה ומקרינים לעמדת המאזין זאת תכנולוגיה שכבר מייושמת עוד לפני עידן האטמוס, שוב זאת הערכה גסה שלי,
בכל אופן, רמקולים בתקרה זה האידיאלי רמקולים שיושבים על רמקולים ויורים לתקרה זאת פשרה בכל הקשור לרעיון האמיתי... בהצלחה
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10914
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #19 

@FastandFurious
לדעתי הוא מדבר על המסמך הזה:
https://www.pioneerelectronics.com/epho ... _Atmos.pdf
ולדעתי, זה מסמך של פיוניר, ולא של דולבי.
והמילה diffuse מוזכרת בהקשר שלילי, ולא חיובי.

דולבי בעצמם אומרים:
While this setup will deliver a compelling experience, we recommend using four Dolby Atmos enabled speakers, modules, or overhead speakers if possible. This will deliver more precisely located and realistic overhead sounds. Whichever you choose, our guide will show you the recommended placement for the best possible experience.
...
מה שאומר שהם רוצים סאונד ממוקד, ולא מפוזר (ההדגשה בטקסט היא שלי).

lion77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

@Amir64
·
המסמך הוא של דולבי. יכול להיות שזה היה disperse ולא defuse...
על פי הציטוט שאתה הבאת הרמקולים היורים הם בעצם לא פשרה. עם איזה אטמוס אתה משתמש והאם ניסית את 2 האפשרויות?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”