LG SJ9 - Dolby Atmos
-
emilshalom01
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום,
אתמול קניתי אחרי את הסאונד בר LG SJ9 אחרי שראיתי עשרות ביקורות וחוות דעת מאוד חיוביות עליו.
ובעיקר בכדי להתעניין בטכנולוגיה שכל כך מדברים עליה ה-Dolby Atmos.
אני לא ממש מבין בתחום אבל קניתי בעיקר כי ציפיתי שאני באמת ירגיש משהו שונה וחוויה של 5.1 אבל זה מרגיש לי ממש כמו סתם רמקול 2.1 כמו כל רמקול שנמצא מולי בלי שום דבר מיוחד וזאת למרות המחיר היקר שעולה.
אולי אני מפספס כמה עניינים.. ה-Dolby Atmos עובד תמיד או רק בסרטים מיוחדים ? איך מפעיילים אותו ? הוא עובד דרך HDMI ARC או כניסה אופטית ? בגדרות מצב צליל יש מצב ASC, מוזיקה, סרטים, BASS BLAST אולי זה קשור ?
תודה רבה!!
אתמול קניתי אחרי את הסאונד בר LG SJ9 אחרי שראיתי עשרות ביקורות וחוות דעת מאוד חיוביות עליו.
אני לא ממש מבין בתחום אבל קניתי בעיקר כי ציפיתי שאני באמת ירגיש משהו שונה וחוויה של 5.1 אבל זה מרגיש לי ממש כמו סתם רמקול 2.1 כמו כל רמקול שנמצא מולי בלי שום דבר מיוחד וזאת למרות המחיר היקר שעולה.
אולי אני מפספס כמה עניינים.. ה-Dolby Atmos עובד תמיד או רק בסרטים מיוחדים ? איך מפעיילים אותו ? הוא עובד דרך HDMI ARC או כניסה אופטית ? בגדרות מצב צליל יש מצב ASC, מוזיקה, סרטים, BASS BLAST אולי זה קשור ?
תודה רבה!!
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5183
- נתן תודות: 1068 פעמים
- קיבל תודות: 704 פעמים
emilshalom01, בוקר טוב...
מה שרכשת זה סאונד בר כפי שאתה כבר יודע וכתבת,
סאונד בר נותן לך במה קדמית בלבד, לרוב משתמשים איתו
כאשר יש רצון לקבל קצת יותר מהרמקולים של הטלויזיה,
זה יכול לשמש אותך במוזיקה, וסרטים, אבל האיכות מינימלית, ואין להשוות
סאונד בר לרמקולים רגילים עם רסיבר/מגבר..
לרוב, המשתמשים שרוכשים סאונד בר, מגיעים אליו בגלל פשרה עיצובית.
בסאונד בר אתה לא יכול לקבל תחושה של 5.1, מפני שזאת לא תכנולוגיה
כמו של מקרני הקול (דומים מבחינה חיצונית, אח רחוקים אחד מהשני מבחינת איכות ותמורה) או מערכות קולנוע
אגב מקרן קול טוב רק למי שיש חדר סגור עם ארבע קירות, ככה שהתכנולוגיה יכולה לעבוד, איך היא עובדת? היא פשוט מקרינה את הסאונד לקירות החדר, ואתה מקבל את הצלילים בסופו של התהליך, ישירות לאוזן שלך וככה המקרן קול מצליח לדמות מערכת פשוטה מאוד של 5.1...
דולבי אטמוס זה פורמט שמע, ובשביל לשמוע את הפורמט הזה ובשביל לקבל את האפקט הזה אתה חייב רמקולים בתקרה שמסודרים על פי תכנון מסויים לכיון עמדת האזנה, וכמובן מדייה שהוקלטה מראש עם הפורמט דולבי אטמוס, כמובן רסיבר או כלי אחר שתומך בתכנולוגיה,
התכנולוגיה אמורה להשתלב כאשר אתה כבר מסודר עם מערכת קולנוע
שמורכבת מ 5.1 רמקולים, ואז הדולבי אטמוס זאת תוספת של עוד זוג רמקולים או שתיי זוגות ועד 64 רמקולים בתקרה, לרוב המשתמשים בסלון ישראלי תיפוסי, מתקינים בין זוג ל 2 זוגות גג 3 זוגות
רמקולים בתקרה, כאמור לאחר שיש לך כבר מערכת קולנוע שמורכבת מ זוג רמקולים קדמיים סנטר וזוג רמקולי סראונד אחוריים וסב וופר להפקת תדרי הבס.
לצערי גם אם כתוב לך שהסאונד בר תומך בדולבי אטמוס
זה בוודאי לא אומר שתחווה את החוויה הזאת של אטמוס,
בטח ובטח לא מסאונד בר, לצערי ידידי...
חבל מאוד שלא התייעצת איתנו פה בפורום ולא העלת כאן את התהיות שלך טרם רכשת את הסאונד בר.. לרוב אנחנו אני ועוד רבים וטובים ממני
עוזרים לאחרים, לאנשים שפחות מבינים למצוא את עצמם בין מה שהם רוצים ובין התקציב הנתון ובין היעוד של אותו מוצר בו הם מתעניינים
דולבי אטמוס לא יכול לעבור דרך ARC מפני ש ARC מעברים רק פורמטים כמו dolby digital וdts הרגיל והבסיסי, ה ARC לא תומך בפורמטים מתקדמים כמו dts master audio ו dolby true hd ו dolby atmos או dts:x.... בעתיד הקרוב תכנס תכנולוגיה חדשה מבוססת ARC, אשר נקראת eARC ואז כל הפורמטים שהיום לא עוברים דרך ה ARC יעברו דרך ה eARC
מקווה שעזרתי לך
מה שרכשת זה סאונד בר כפי שאתה כבר יודע וכתבת,
סאונד בר נותן לך במה קדמית בלבד, לרוב משתמשים איתו
כאשר יש רצון לקבל קצת יותר מהרמקולים של הטלויזיה,
זה יכול לשמש אותך במוזיקה, וסרטים, אבל האיכות מינימלית, ואין להשוות
סאונד בר לרמקולים רגילים עם רסיבר/מגבר..
לרוב, המשתמשים שרוכשים סאונד בר, מגיעים אליו בגלל פשרה עיצובית.
בסאונד בר אתה לא יכול לקבל תחושה של 5.1, מפני שזאת לא תכנולוגיה
כמו של מקרני הקול (דומים מבחינה חיצונית, אח רחוקים אחד מהשני מבחינת איכות ותמורה) או מערכות קולנוע
אגב מקרן קול טוב רק למי שיש חדר סגור עם ארבע קירות, ככה שהתכנולוגיה יכולה לעבוד, איך היא עובדת? היא פשוט מקרינה את הסאונד לקירות החדר, ואתה מקבל את הצלילים בסופו של התהליך, ישירות לאוזן שלך וככה המקרן קול מצליח לדמות מערכת פשוטה מאוד של 5.1...
דולבי אטמוס זה פורמט שמע, ובשביל לשמוע את הפורמט הזה ובשביל לקבל את האפקט הזה אתה חייב רמקולים בתקרה שמסודרים על פי תכנון מסויים לכיון עמדת האזנה, וכמובן מדייה שהוקלטה מראש עם הפורמט דולבי אטמוס, כמובן רסיבר או כלי אחר שתומך בתכנולוגיה,
התכנולוגיה אמורה להשתלב כאשר אתה כבר מסודר עם מערכת קולנוע
שמורכבת מ 5.1 רמקולים, ואז הדולבי אטמוס זאת תוספת של עוד זוג רמקולים או שתיי זוגות ועד 64 רמקולים בתקרה, לרוב המשתמשים בסלון ישראלי תיפוסי, מתקינים בין זוג ל 2 זוגות גג 3 זוגות
רמקולים בתקרה, כאמור לאחר שיש לך כבר מערכת קולנוע שמורכבת מ זוג רמקולים קדמיים סנטר וזוג רמקולי סראונד אחוריים וסב וופר להפקת תדרי הבס.
לצערי גם אם כתוב לך שהסאונד בר תומך בדולבי אטמוס
זה בוודאי לא אומר שתחווה את החוויה הזאת של אטמוס,
בטח ובטח לא מסאונד בר, לצערי ידידי...
חבל מאוד שלא התייעצת איתנו פה בפורום ולא העלת כאן את התהיות שלך טרם רכשת את הסאונד בר.. לרוב אנחנו אני ועוד רבים וטובים ממני
עוזרים לאחרים, לאנשים שפחות מבינים למצוא את עצמם בין מה שהם רוצים ובין התקציב הנתון ובין היעוד של אותו מוצר בו הם מתעניינים
דולבי אטמוס לא יכול לעבור דרך ARC מפני ש ARC מעברים רק פורמטים כמו dolby digital וdts הרגיל והבסיסי, ה ARC לא תומך בפורמטים מתקדמים כמו dts master audio ו dolby true hd ו dolby atmos או dts:x.... בעתיד הקרוב תכנס תכנולוגיה חדשה מבוססת ARC, אשר נקראת eARC ואז כל הפורמטים שהיום לא עוברים דרך ה ARC יעברו דרך ה eARC
מקווה שעזרתי לך
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
-
emilshalom01
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
@FastandFurious
·
תודה רבה על העזרה.
אם קיבלתי את המוצר אתמול אני יכול להחזיר אותו לחנות ביום ראשון ? אתה מכיר משהו כזה ?
·
תודה רבה על העזרה.
אם קיבלתי את המוצר אתמול אני יכול להחזיר אותו לחנות ביום ראשון ? אתה מכיר משהו כזה ?
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

·תראה יש חוק מסודר לגביי המקרים האלה,emilshalom01 כתב:@FastandFurious
·
תודה רבה על העזרה.
אם קיבלתי את המוצר אתמול אני יכול להחזיר אותו לחנות ביום ראשון ? אתה מכיר משהו כזה ?...
והחוק אומר שכל עוד לא פתחת את המוצר,
אתה יכול להחזיר אותו למוכר תוך זמן מסויים מרגע הקנייה.
אני יודע שעכשיו אתה מבין שכבר פתחת את המכשיר והשתמשת איתו
וזה לא עושה לך טוב... בכל זאת תדבר עם המוכר, תסביר לו בצורה יפה
ותראו איך ניתן להתקדם בנושא
מאחל לך בהצלחה
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
- freerider
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 186 פעמים
·האם כשמכרו לך את המוצר סיפרו לך בשבחות ה-DOLBY ATMOS וכמה ה-SOUNDBAR הזה מפיק צליליי ציוץ ציפורים של DOLBY ATMOS? אם כן אתה יכול להחזיר את המוצר בטענה שמכרו לך לוקשים עם המוצר.emilshalom01 כתב:@FastandFurious
·
תודה רבה על העזרה.
אם קיבלתי את המוצר אתמול אני יכול להחזיר אותו לחנות ביום ראשון ? אתה מכיר משהו כזה ?...
You pay peanuts, you get monkeys
@emilshalom01
·
בוקר טוב,
מניסיון עברי בנוגע להחזרת מוצר לחנות זה הולך ככה, יש לי מייל שאני שומר כבר כמה שנים מהרשות להגנת הצרכן שבוע מצויין,
שפתיחת מוצר לא מבטלת (למרות מה שכולם חושבים) את האופציה להחזיר אותו, חובת ההוכחה לשימוש חלה על המוכר ולא על הקונה.
כלומר, פתחת השתמשת לא אהבת החזרת לקרטון ואמרת למוכר שפתחת את המוצר אבל לא התאים לך בגודל או בעיצוב , חובת ההוכחה עליו אם השתמשת בו או לא.
אני כרגע לא בבית אבל אני יכול לשלוח לך את האימייל בתקווה שיעוזר לך במידה והמוכר יסרב לקבל בחזרה את המוצר.
חבר טוב שלי רכש את אותו דגם לאותה מתרה בדיוק, אם תרצה להקשיב לי, תחזיר את המוצר תשקיע קצת יותר ותקבל הרבה יותר, אין בו שום יתרון בשום צורה לעומת רסיבר טוב עם רמקולים סטרליטים (בטח לא תרצה רמקולים גדולים בסלון).
מקווה שעזרתי.
נ.ב
אל תנסה ללכת ראש בראש עם המוכר, תהיה הכי נחמד בעולם ותסביר את המצב, במידה והוא יביע התנגדות תצטרך להגיע לתביעה ואז הצדק והחוק עימך.
·
בוקר טוב,
מניסיון עברי בנוגע להחזרת מוצר לחנות זה הולך ככה, יש לי מייל שאני שומר כבר כמה שנים מהרשות להגנת הצרכן שבוע מצויין,
שפתיחת מוצר לא מבטלת (למרות מה שכולם חושבים) את האופציה להחזיר אותו, חובת ההוכחה לשימוש חלה על המוכר ולא על הקונה.
כלומר, פתחת השתמשת לא אהבת החזרת לקרטון ואמרת למוכר שפתחת את המוצר אבל לא התאים לך בגודל או בעיצוב , חובת ההוכחה עליו אם השתמשת בו או לא.
אני כרגע לא בבית אבל אני יכול לשלוח לך את האימייל בתקווה שיעוזר לך במידה והמוכר יסרב לקבל בחזרה את המוצר.
חבר טוב שלי רכש את אותו דגם לאותה מתרה בדיוק, אם תרצה להקשיב לי, תחזיר את המוצר תשקיע קצת יותר ותקבל הרבה יותר, אין בו שום יתרון בשום צורה לעומת רסיבר טוב עם רמקולים סטרליטים (בטח לא תרצה רמקולים גדולים בסלון).
מקווה שעזרתי.
נ.ב
אל תנסה ללכת ראש בראש עם המוכר, תהיה הכי נחמד בעולם ותסביר את המצב, במידה והוא יביע התנגדות תצטרך להגיע לתביעה ואז הצדק והחוק עימך.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

·איך הצדק והחוק איתו בדיוק?gabiuzan כתב:@emilshalom01
·
בוקר טוב,
מקווה שעזרתי.
נ.ב
אל תנסה ללכת ראש בראש עם המוכר, תהיה הכי נחמד בעולם ותסביר את המצב, במידה והוא יביע התנגדות תצטרך להגיע לתביעה ואז הצדק והחוק עימך....
הוא פתח את המוצר והשתמש בו, ועל כן מין הראוי להגיע לפשרה עם המוכר.. לא מבין את הישראליות שלכם... לפתוח מוצר להשתמש בו ואתה עוד בא ומלמד חבר איך לשקר לחנות?
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

ברור שהוא "יכול" לסגור את המוצר "כאילו" לא נפתח מעולם!!
אבל אז המוכר יכול לחשוב שבאמת לא נפתח ואז המוצר הזה שכבר נפתח
יתגלגל ללקוח אחר שכן יקלוט שהמוצר נפתח, ואז פו נכנס האלמנט הבעייתי שמדברים עליו "שמוכרים בחנויות מספקים ציוד משומש במקום חדש וארוז כנאות.... בגלל אנשים כמוך אני ועוד חברים ואולי גם אתה עלולים בעתיד לקבל מוצר שהשתמשו בו!! ואתה עוד מייעץ עצות אחיתופל
פה בפורום? גבי גבי גבי זה מעשה מגעיל ולא יפה..
תבין שרק בגלל אנשים כמוכה אחרים מקבלים מוצר משומש בזמן ששילמו ממיטב כספיהם על מוצר חדש.. אני בשוק מההמלצה שלך..
חבר הפורום אמר בפירוש שפתח את המוצר והשתמש בו ואתה יודע את זה
ואתה עוד מייעץ לו לעשות קומבינה מלוכלכת בצורה קלאסית?..
תתביש לך
אבל אז המוכר יכול לחשוב שבאמת לא נפתח ואז המוצר הזה שכבר נפתח
יתגלגל ללקוח אחר שכן יקלוט שהמוצר נפתח, ואז פו נכנס האלמנט הבעייתי שמדברים עליו "שמוכרים בחנויות מספקים ציוד משומש במקום חדש וארוז כנאות.... בגלל אנשים כמוך אני ועוד חברים ואולי גם אתה עלולים בעתיד לקבל מוצר שהשתמשו בו!! ואתה עוד מייעץ עצות אחיתופל
פה בפורום? גבי גבי גבי זה מעשה מגעיל ולא יפה..
תבין שרק בגלל אנשים כמוכה אחרים מקבלים מוצר משומש בזמן ששילמו ממיטב כספיהם על מוצר חדש.. אני בשוק מההמלצה שלך..
חבר הפורום אמר בפירוש שפתח את המוצר והשתמש בו ואתה יודע את זה
ואתה עוד מייעץ לו לעשות קומבינה מלוכלכת בצורה קלאסית?..
תתביש לך
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

·זה מה שפותח השירשור כתב בפתיחת הפוסט...gabiuzan כתב:לא אמרתי את זה, אמרתי שהחוק אומר שמותר לך לפתוח ולהחזיר אן לא חיברת והפעלת אותו, כלומר אתה יכול לפתוח להרכיב על הקיר לעשות מה שבא לך ולא לחבר לחשמל וזה חוקי, וחובת ההוכחה היא על המוכר...
מין הסתם שהגבת לו על מה שכתב!
והנה מה שכתב פותח הפוסט.... אני מוצוטט
"אתמול קניתי אחרי את הסאונד בר LG SJ9 אחרי שראיתי עשרות ביקורות וחוות דעת מאוד חיוביות עליו.
אולי אני מפספס כמה עניינים.. ה-Dolby Atmos עובד תמיד או רק בסרטים מיוחדים ? איך מפעיילים אותו ? הוא עובד דרך HDMI ARC או כניסה אופטית ? בגדרות מצב צליל יש מצב ASC, מוזיקה, סרטים, BASS BLAST אולי זה קשור"
אתה יודע לקרוא? אני בטוח שכן!!
כתוב במפורש
"קניתי בעיקר כי ציפיתי שאני באמת ירגיש משהו שונה וחוויה של 5.1 אבל זה מרגיש לי ממש כמו סתם רמקול 2.1 כמו כל רמקול שנמצא מולי בלי שום דבר מיוחד וזאת למרות המחיר היקר"
איך הוא הבין שזה לא 5.1 אלה 3.1? מזה שהוא פתח את המוצר והרכיב אותו על הקיר?
יש עוד כמה הוכחות בהמשך מה שפותח הדיון כתב שניתן להסיק בבירור שהוא פתח והשתמש במוצר..
תשמע זה גועל נפש וזה "ההישראלי המכוער" נקודה אין לך לאן לברוח!
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83