משתמשי הקונסולות עדיין מעדיפים עותקים פיזיים של משחקים

דיונים על המשחקים עצמם, משחקי אונליין וכו'
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73243
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3154 פעמים

שליחה #1 

מתחיל ב 03:02. מה דעתכם? מה אתם מעדיפים?


Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
הצטרף: יוני 2005
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #2 

ברור שמעדיפים עותק פיזי. גם יותר זול לרוב וגם אפשר למכור או להשאיל.

starrywolf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1064
הצטרף: אוגוסט 2009
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #3 

עוד סיבה להעדפת עותק פיזי: אם קנית עותק דיגיטלי של משחק ופרצת את הקונסולה ו"בטעות" שכחת לבטל את הפריימרי בקונסולה של חבר שלך ולאקטב את שלך - לא תוכל לשחק במשחק שקנית באופן חוקי על הקונסולה שפרצת.

uribak
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 268
הצטרף: דצמבר 2016
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #4 

Nemesis כתב:ברור שמעדיפים עותק פיזי. גם יותר זול לרוב וגם אפשר למכור או להשאיל.
...
אתה מודע לזה שלמכור זה יותר גרוע מלהוריד משחק פיראטי.
איך עותק פיזי יהיה יותר זול, כאשר יש עלויות דפוס אריזה, ושינוע.
הפוך, לעותק דיגיטלי אין עלויות דפוס ושינוע.

starrywolf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1064
הצטרף: אוגוסט 2009
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #5 

איך בדיוק? אם קניתי משחק החברה הרוויחה מהמכירה ואפילו אם מכרתי אותו עדיין יש לה מכירה אחת.
לעומת זאת אם הורדתי משחק היא לא הרוויחה בכלל.
חוץ מזה למרות שיש פחות הוצאות במקרה של עותקים דיגיטליים הם נמכרים הרבה פעמים במחירים גבוהים יותר מאשר עותקים פיזים ולכן משתלם יותר לקנות עותקים פיזים ולא דיגיטלים.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3625
הצטרף: מאי 2005
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #6 

uribak כתב:
...
...
אתה מודע לזה שלמכור זה יותר גרוע מלהוריד משחק פיראטי.
איך עותק פיזי יהיה יותר זול, כאשר יש עלויות דפוס אריזה, ושינוע.
הפוך, לעותק דיגיטלי אין עלויות דפוס ושינוע.
...
לא הבנתי. למכור זה חוקי, להוריד משחק פיראטי זה לא חוקי.


Batnun

.

uribak
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 268
הצטרף: דצמבר 2016
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #7 

למכור זה חוקי, אבל זה פוגע במפתחים יותר, מהסיבה שהמשחק ימכר בעתיד כמה פעמים.
כמו ברכב, יש יד ראשונה, שניה, שלישית...
בהורדה פיראטית, יש סיכוי מאוד גבוה שהמשחק ירכש. למשחקים פיראטים אין בכלל פריצה למשחקיות רשת MP.
משחקים פיראטים הפכו כבר להיות הדמואים של פעם. אני אישית מוריד משחק פיראטי להתנסות, לא מסתמך על ביקורת.
המשחק טוב, קונה. המשחק גרוע DELETE.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
הצטרף: יוני 2005
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #8 

לו היו מוכרים את המשחקים הדיגיטליים במחיר שפוי ולא במחיר מופקע, כזה שמשקף את החסכון שלהם בעלויות חומרה, שינוע והפצה היו הרבה מאוד קונים שמעדיפים דיגיטלי. ברגע שמוכרים את הדיגיטלי במחיר מופקע לטעמי, אני לא רואה סיבה לקנות דיגיטלי ולא פיזי שאפשר להחליף וגם למכור.

serg90
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143
הצטרף: פברואר 2018
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #9 

לדעתי המחיר הגבוה יותר על עותק דיגיטלי הינו בגלל שני דברים:
1. הנוחות ומהירות בה מקבלים גישה למשחק. ברגע שקונים עותק דיגיטלי, אפשר מיד להתחיל להורידו מבלי ללכת לחנות או לחכות שיגיע מחו"ל.
2. החנויות קונות עותקים בכמויות ולכן קונות במחירים נמוכים יותר, מאשר אדם פרטי שקונה עותק בודד.

אני באופן אישי מעדיף להזמין עותק פיזי מחו"ל ומוכן לחכות את הזמן שלוקח לזה להגיע, גם כאשר במדובר בדואר ישראל.
גם בגלל המחיר, נפח מופחת שזה תופס על הדיסק, חוסר תלות באינטרנט/קונסולה/הסיכוי שאולי המשחק לא יהיה כבר בחנות (כמו שקונאמי הורידו את P.T. מה-PSN למשל), או גם למקרה הנדיר שאאבד מסיבה כלשהי גישה למשתמש. בנוסף לכל זה כפי שציינו כבר, אפשר להשאיל/להחליף/למכור את המשחק עם מישהו אחר.

qsub00
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1020
הצטרף: מאי 2013
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #10 

שאלת תם: כשקונים עותק פיזי של משחק ומתקינים אותו, יש דרישה שהמדיה תהיה בכונן של הקונסולה בזמן המשחק.
מישהו יכול להסביר למה והאם יש דרך להימנע מזה?
(מדובר על PS4 PRO ובמשחק FIFA18 שהגיע איתו פיזית)
תודה.
נ.ב.
האם הקונסולה אמורה להתחמם עד-כדי-כך?!

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73243
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3154 פעמים

שליחה #11 

qsub00 - יש משחקים שכן, יש משחקים שלא, תלוי מה החליטה מפתחת המשחק, ולא - אין דרך להימנע מזה.

לגבי התחממות, האם הקונסולה יושבת במקום סגור? רצוי מאוד שתשב במקום מאוורר ככל האפשר (אצלי היא יושבת למשל במדף פתוח מכל הכיוונים).

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
הצטרף: אפריל 2007
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #12 

נכון להיום - אני קונה אך ורק עותקים פיזיים.
שתי סיבות עיקריות,
ראשית, זה משמעותית זול יותר מלקנות דיגיטלי (אני מדבר על פלייסטיישן. ב- PC התמחור שונה.)
לא פעם יצא לי לקנות משחק בכ- 30 פאונד כאשר במקביל בדיגיטלי הוא תומחר במחיר מלא של סביב ה- 50 פאונד או 60 דולר.
שנית, לאנשים מבוגרים כמוני יש שריטה עם עותקים מוחשיים שמחזיקים ביד וכאילו נשארים איתנו לנצח. איזשהו פגם היסטורי שנתקע איתנו.

הקושי אצלי הוא כפול,
ראשון, הסתירה הפנימית שיש לי בין הרצון לייצר כמה שפחות ג'אנק מיותר בעולם (חשיבה ירוקה) אל מול הרצון להחזיק את המשחק ביד. הקושי השני הוא מקום - נגמר לי לא מזמן המקום בארון של המשחקים. אני לא מוכר משחקים בהגדרה ולכן אני מתמודד עכשיו עם מצוקת מקום - אין לי איפה לשים את המשחקים החדשים שאני קונה ואני מתחיל כעת לחפש נישות אחרות בבית בהן אפשר לתקוע את המשחקים.

אני מחזיק אצבעות לעצמי שבדור הבא אוכל להתחיל לרכוש דיגיטלית ולנשוך שפתיים. מה שיעזור לי לעשות את המעבר זה בעיקר תמחור. אם מצב פערי המחירים ימשיך להיות כזה הזוי גם בדור הבא, אז כנראה שזה לא יקרה, למרות הרצון הפנימי שלי להשתנות.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

mickeyar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 856
הצטרף: דצמבר 2014
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #13 

אני קונה רק דיגיטלי, יותר נוח, זמין מיידית, והסיבה הכי חשובה, ילדים.
לא מתעסקים עם דיסקים, לא תוקעים לי שני דיסקים בפנים, לא שורטים, מדליקים ולוחצים על המשחק, הכי פשוט.
אני לא אחד שמוכר פריטים יד שניה בדרך כלל.
לראיה יש לי PS3 עם עשרות עותקים פיסיים...
לעניין המחיר, בדרך כלל קונה משחקים לא ב DAY1, אלא אם זה God of war, או Fifa ו Just dance ולילדים, יש לי פלוס ומחכה למבצעים.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
הצטרף: יולי 2006
מיקום: חיפה
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #14 

שחר ומיקי, מסכים עם שניכם ומזדהה.
גם אני אוהב עותק פיזי, מצד שני לא בוחל בדיגיטלי, בייחוד כשמדובר על משחק ספורט או רשת.
את DRIVECLUB למשל רכשתי בהתחלה על גבי דיסק, ולאחר מכן ניצלתי מבצע בחנות האנגלית ורכשתי עם כל ההרחבות בעשרות בודדות של שקלים.
וזה נוח - כי מדי פעם "לתת בראש" באיזה רכב או אופנוע, אני לא צריך לשלוף את הסינגל פלייר מהמכשיר רק לטובת הנושא הזה, ואני שומר על רצף.
שלא לדבר על באטלפילד שבחיים לא הייתי מסתדר עם עותק פיזי.
בקיצור, לא חסרים מבצעים מעולים בחנות הדיגיטלית, רק שוב, זה פחות רלוונטי כשמדובר על משחק יחיד ששם אנחנו לרוב מקדישים עצמנו ומזמננו.
הבעיה לרוב היא אצל מי שלא אוהב לחכות ואז המחירים אכן גבוהים כשמדובר על עותק דיגיטלי (באופן מקומם למדי אפילו)

LinkMattan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 464
הצטרף: דצמבר 2008
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #15 

מעבר לכותרת המפוצצת של הוידאו, צריך להסתכל להעמיק בפרטים הקטנים. 30% מכירות של משחקים דיגיטיליים זה המון, בהתחשב שלפני חמש ושש שנים היה מדובר על אחוזים בודדים. כמו כן, לפי ההערכות , עוד שלוש שנים המכירות של משחקים דיגיטליים יעקפו את הפיזיים. אז הטרנד כאן ברור - מכירות הקונסולות עוברות לאט לאט למודל דיגיטלי, כזה שסביר להניח יחליף לחלוטין את המודל הפיזי. זו לא פעם ראשונה שזה קורה, מספיק להסתכל על תחום התוכנה (אופיס, ווינדוס, אנטי וירוס) ויותר מעניין - תחום המוזיקה שחופף רבות את תחום הגיימינג (רכישה אמוציונלית, תחביב), כדי להבין שגם בתחום הגיימינג זה יקרה.

אז נכון, עותק פיזי קוסם להרבה אנשים נוסטלגית, אבל גם לצרכני המוזיקה זה קסם. והפלא ופלא - שוק המוזיקה כמעט 100% דיגיטלי כיום. העותקים הפיזיים הפכו למוצר נישה, ואני צופה שזה מה שיקרה גם בגיימינג.

אבל לפני שזה יקרה, לדעתי יש כמה נקודות ציון משמעותיות שיזניקו את המדיה הדיגיטלית:
1. הדור הבא של הקונסולות, שלפי מיקרוסופט ו-EA הולך לכיוון של סטרימינג של משחקים, ואם לא סטרימינג - אז הורדה חכמה (כמו הפיצ׳ר של Machine Learning שמיקרוסופט חשפה לאחרונה) ו-subscription. ה-GamePass של אקס בוקס הוא דוגמא מצויינת. כמו שבתעשיית המוזיקה, ברגע שהנוחות של הזרמת וקניית שירים יחד עם היתכנות טכנולוגית של התשתיות הגיעו, זה היה רק עניין של זמן עד שהנוסטלגיה של החזקת דיסק פיזי תתגמד לעומת הנוחות של לשמוע את השיר מיידית וחשיפה לספרייה ענקית של שירים. כמו כן, הכדאיות הכלכלית כביכול של הצרכן בלשלם subscription במקום לרכוש עותק בודד לכל משחק, היא נקודת מפנה במכירה של עותקים פיזיים.
2. העברה/מכירה של עותקים דיגיטיליים. נושא קשה ומורכב, משפטית וטכנולוגית. שוב - אם הכיוון הולך לכיוון של subscription, אז הנושא הזה פחות יעניין.
3. מחיר, למרות שבשנתיים האחרונות יש סיילים מטורפים מידי פעם על עותקים דיגיטליים (Black Friday, E3, כל חג אחר), עדיין התנודות במחירים הדיגיטליים הרבה פחות בולטות ומגיעות באיחור אחרי המקבילות הפיזיות שלהם. הרבה מזה קשור לעצמאות הכלכלית של retails והחלטה שלהם להיפטר ממלאי או לקדם מכירות אחרות בחנות שלהם. ברגע שהמודל הדיגיטלי יהיה יותר משמעותי, כך גם המחירים יהיו יותר תחרותיים. כאן מצפה ליצרניות הקונסולות מלחמה, GameStop ודומיהם יעשו הכל כדי למנוע מהמודל הכלכלי שלהם לקרוס. בסופו של דבר לדעתי הצרכן ינצח (כמו ש-TowerRecords קרסה), והרשתות הללו יצטמצמו משמעותית או יהפכו לזירה דיגיטלית ומכירה של מוצרים משלימים בלבד בחנויות הפיזיות.

יהיה מעניין :)
נערך לאחרונה על ידי LinkMattan ב 28/06/2018 14:14, נערך פעם 1 בסך הכל.

LinkMattan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 464
הצטרף: דצמבר 2008
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #16 

LinkMattan כתב:מעבר לכותרת המפוצצת של הוידאו, צריך להסתכל להעמיק בפרטים הקטנים. 30% מכירות של משחקים דיגיטיליים זה המון, בהתחשב שלפני חמש ושש שנים היה מדובר על אחוזים בודדים. כמו כן, לפי ההערכות , עוד שלוש שנים המכירות של משחקים דיגיטליים יעקפו את הפיזיים. אז הטרנד כאן ברור - מכירות הקונסולות עוברות לאט לאט למודל דיגיטלי, כזה שסביר להניח יחליף לחלוטין את המודל הפיזי. זו לא פעם ראשונה שזה קורה, מספיק להסתכל על תחום התוכנה (אופיס, ווינדוס, אנטי וירוס) ויותר מעניין - תחום המוזיקה שחופף רבות את תחום הגיימינג (רכישה אמוציונלית, תחביב), כדי להבין שגם בתחום הגיימינג זה יקרה.

אז נכון, עותק פיזי קוסם להרבה אנשים נוסטלגית, אבל גם לצרכני המוזיקה זה קסם. והפלא ופלא - שוק המוזיקה כמעט 100% דיגיטלי כיום. העותקים הפיזיים הפכו למוצר נישה, ואני צופה שזה מה שיקרה גם בגיימינג.

אבל לפני שזה יקרה, לדעתי יש כמה נקודות ציון משמעותיות שיזניקו את המדיה הדיגיטלית:
1. הדור הבא של הקונסולות, שלפי מיקרוסופט ו-EA הולך לכיוון של סטרימינג של משחקים, ואם לא סטרימינג - אז הורדה חכמה (כמו הפיצ׳ר של Machine Learning שמיקרוסופט חשפה לאחרונה) ו-subscription. ה-GamePass של אקס בוקס הוא דוגמא מצויינת. כמו שבתעשיית המוזיקה, ברגע שהנוחות של הזרמת וקניית שירים יחד עם היתכנות טכנולוגית של התשתיות הגיעו, זה היה רק עניין של זמן עד שהנוסטלגיה של החזקת דיסק פיזי תתגמד לעומת הנוחות של לשמוע את השיר מיידית וחשיפה לספרייה ענקית של שירים. כמו כן, הכדאיות הכלכלית כביכול של הצרכן בלשלם subscription במקום לרכוש עותק בודד לכל משחק, היא נקודת מפנה במכירה של עותקים פיזיים.
2. העברה/מכירה של עותקים דיגיטיליים. נושא קשה ומורכב, משפטית וטכנולוגית. שוב - אם הכיוון הולך לכיוון של subscription, אז הנושא הזה פחות יעניין.
3. מחיר, למרות שבשנתיים האחרונות יש סיילים מטורפים מידי פעם על עותקים דיגיטליים (Black Friday, E3, כל חג אחר), עדיין התנודות במחירים הדיגיטליים הרבה פחות בולטות ומגיעות באיחור אחרי המקבילות הפיזיות שלהם. הרבה מזה קשור לעצמאות הכלכלית של retails והחלטה שלהם להיפטר ממלאי או לקדם מכירות אחרות בחנות שלהם. ברגע שהמודל הדיגיטלי יהיה יותר משמעותי, כך גם המחירים יהיו יותר תחרותיים. כאן מצפה ליצרניות הקונסולות מלחמה, GameStop ודומיהם יעשו הכל כדי למנוע מהמודל הכלכלי שלהם לקרוס. בסופו של דבר לדעתי הצרכן ינצח (כמו ש-TowerRecords קרסה), והרשתות הללו יצטמצמו משמעותית או יהפכו לזירה דיגיטלית ומכירה של מוצרים משלימים בלבד בחנויות הפיזיות.

יהיה מעניין :)
...
·

hipoo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2125
הצטרף: אוקטובר 2008
שם מלא: hipoo
מיקום: ניגריה
נתן תודות: 537 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #17 

יש לי שאלה, אולי למישהו פה יש את התשובה.
אני מחזיק בשני PS4 PRO ושניהם על אותו חשבון.
כשאני מזמין דרך החנות עותק דיגיטלי מאחת הקונסולות, איך אני יכול להוריד אותו לקונסולה השניה בלי לקנות שוב?
תודה
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.

כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
הצטרף: יולי 2006
מיקום: חיפה
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #18 

@hipoo
היי חבר
ברגע שאתה מתחבר עם המשתמש הזה במכשיר השני:
1. הוא מנתק אותך מהמכשיר הראשון במידה והוא דולק.
2. הוא יזהה את מצב הרכישות שלך, וכשתכנס לחנות הדיגיטלית - הוא לא ידרוש כסף אלא רק הורדה של המשחק.
לחילופין אתה יכול לגשת לרשימת המדיה שלך במכשיר, ומשם לזהות את המשחק ולהוריד אותו בחינם כאמור.

hipoo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2125
הצטרף: אוקטובר 2008
שם מלא: hipoo
מיקום: ניגריה
נתן תודות: 537 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #19 

@gal-cohen
·
תודה גל :)
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.

כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.

שלח תגובה

חזור אל “משחקים”