ייעוץ איך לחבר בצורה המיטבית

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
BuSa פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 119
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

ראשית מתנצל אם הכותרת לא מספיק אינפורמטיבית

רכשנו טלוויזיה חדשה (LG 7900Y)
ברשותנו מחשב, פלייסטיישן, רסיבר vsx329 וכמובן רמקולים 5.1

עד היום המחשב והסוני היו מחוברים לרסיבר בhdmi, והרסיבר לטלוויזיה גם הוא בhdmi.

השאלה אם זו התצורה המיטבית או שעדיף לחבר את המכשירים ישירות לטלוויזיה ואותה לרסיבר בכבל אופטי?
או אולי בכלל אפשרות אחרת?

תודה מראש!

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1730
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 186 פעמים

שליחה #2 

על מנת לפשט את צורת החיבור ואפשרות השליטה הכי "נכון" לחבר את כל המקורות לרסיבר ודרך הרסיבר למתג את המקורות לטלוויזיה.
תיאורית הכי טוב זה בעצם לחבר את המקורות ישירות לטלוויזיה כך שלא יהיה מצב שהפרעה כלשהי תגיע לסיגנל בגלל המיתוג ברסיבר אך האופצייה הראשונה הכי נוחה ופשוטה ודי טובה.
You pay peanuts, you get monkeys

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 211 פעמים

שליחה #3 

מכיוון שיש לך שני מכשירים בלבד: מחשב ופלייסטיישן, ולשניהם יכולות הגדרות גראפיות, ודרישת מצב תמונה בטלויזיה ספציפי משלהם (Game Mode ל-PC, PS4 למחשב), אני הייתי מחבר אותם ישירות לטלויזיה כדי למקסם את איכות התמונה עבור המקור, ואת הסאונד הייתי מעביר דרך ערוץ ה-ARC של הרסיבר.

אם המקורות יחוברו דרך הרסיבר תאלץ להשתמש באותו אינפוט של HDMI עבור שניהם ולשנות כל הזמן את הגדרות התמונה כדי להתאים למקור.

אבל, המינוס היחידי בזה הוא שאם אתה מתכוון לצפות בסדרים בעלי פורמט אודיו HD כמו TrueHD/Atmos/DTS:X/DTS-HD, לא תוכל להעביר אותם דרך ערוץ ARC ותהיה חייב לחבר את המחשב ישירות לרסיבר.

BuSa פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 119
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #4 

תודה רבה.
אם אני מחבר את המחשב ישירות לטלוויזיה ואת הטלוויזיה לרסיבר, האם הסאונד עדיין יהיה ב5.1 (בהנחה וזה הקובץ שניגנתי) ובאותה איכות? ההגיון שלי אומר שברגע שמכניסים את הטלוויזיה כמתווך היא לא תעביר לרסיבר את הסאונד כמו שצריך. מה אני מפספס?

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 211 פעמים

שליחה #5 

היא תעביר 5.1 בפורמט Dolby Digital ו DTS. פורמטים מתקדמים יותר כמו
DTS-HD/TrueHD/Atmos/DTS:X לא יתמכו.

כמו שרשמתי זה המינוס היחידי

שלח תגובה