ThinkPad t470 or ThinkPad E-470
כנראה שהגיע עוד לקנות נייד חדש לאחר שהתקבל t530 שבק חיים לאחר 5 שנים.
במסגרת החיפושים נתקלתי בשני הדגמים הנ"ל.
לפרטים כמעט זהים דגם ה e470 טיפה כבד יותר ועם מעבד טוב יותר.
שתי הסדרות מוגדרות על-ידי לנובו עסקיות.
מדוע הדגם מסדרת ה E, זול באופן משמעותי מגרסת t.
המלצות על דגמים אחרים של חברות אחרות יתקבלו בברכה
מפרט מינימום.:
זיכרון 8 גיגה מינימום.
דיסק קשיח 500 גיגה מינימום. לחילופין ניתן להסתפק בדיסק קטן יותר כמו בדגמים הנל ולהשתמש בדיסק הקשיח של הנייד ששווק כדיסק חיצוני (האם ישנה בעיה עקרונית עם זה. קראתי מישהו שטען שלא בריא לשלב שני סוגי דיסקים ביחד. כן אני יודע שיש דגמים שנמכרים כך ע"י החברות עצמן) ?
עמיד ואמין.
תקציב:
נראה שסביב 5000 ש"ח אולי טיפה יותר ניתן להשיג משהו סביר +.
אבל אם אפשר לשלם פחות....
תודה
א.
במסגרת החיפושים נתקלתי בשני הדגמים הנ"ל.
לפרטים כמעט זהים דגם ה e470 טיפה כבד יותר ועם מעבד טוב יותר.
שתי הסדרות מוגדרות על-ידי לנובו עסקיות.
מדוע הדגם מסדרת ה E, זול באופן משמעותי מגרסת t.
המלצות על דגמים אחרים של חברות אחרות יתקבלו בברכה
מפרט מינימום.:
זיכרון 8 גיגה מינימום.
דיסק קשיח 500 גיגה מינימום. לחילופין ניתן להסתפק בדיסק קטן יותר כמו בדגמים הנל ולהשתמש בדיסק הקשיח של הנייד ששווק כדיסק חיצוני (האם ישנה בעיה עקרונית עם זה. קראתי מישהו שטען שלא בריא לשלב שני סוגי דיסקים ביחד. כן אני יודע שיש דגמים שנמכרים כך ע"י החברות עצמן) ?
עמיד ואמין.
תקציב:
נראה שסביב 5000 ש"ח אולי טיפה יותר ניתן להשיג משהו סביר +.
אבל אם אפשר לשלם פחות....
תודה
א.
@jammusi
·
אתה רואה לפי המחיר והאחריות שה-T יותר איכותי מה-E. אני גם יכול להעיד על זה באופן אישי. האם זה שווה את ההפרש במחיר בשבילך רק אתה יכול להגיד.
עוד אוסיף:
א. אני בכלל לא הייתי שוקל את ה-T470, כי בעוד "קצת" כסף אפשר לקבל לפטופ ששם אותו בכיס הקטן ובטוח בעל תועלת לעומת עלות הרבה יותר טובה:
https://www.nayadnayad.co.il/Product.as ... ctid=23240
(אם אתה לא מכיר זאת סדרת הדגל של לנובו...)
ב. ראיתי שהיום חברות אחרות נותנות 3 שנים אחריות גם ללפטופים זולים. לצערי אני לא בקי ואין לי ניסיון עם הדגמים של חברות אחרות. מאד הייתי שמח לשמוע המלצות לדגמים מתחרים - נגיד של dell - מסדרה עסקית איכותית, 3 שנים אחריות אבל במחיר יותר קרוב ל-3,000 מאשר ל-5,000.
·
אתה רואה לפי המחיר והאחריות שה-T יותר איכותי מה-E. אני גם יכול להעיד על זה באופן אישי. האם זה שווה את ההפרש במחיר בשבילך רק אתה יכול להגיד.
עוד אוסיף:
א. אני בכלל לא הייתי שוקל את ה-T470, כי בעוד "קצת" כסף אפשר לקבל לפטופ ששם אותו בכיס הקטן ובטוח בעל תועלת לעומת עלות הרבה יותר טובה:
ב. ראיתי שהיום חברות אחרות נותנות 3 שנים אחריות גם ללפטופים זולים. לצערי אני לא בקי ואין לי ניסיון עם הדגמים של חברות אחרות. מאד הייתי שמח לשמוע המלצות לדגמים מתחרים - נגיד של dell - מסדרה עסקית איכותית, 3 שנים אחריות אבל במחיר יותר קרוב ל-3,000 מאשר ל-5,000.
לגבי האחריות עכשיו שמתי לב שיש הבדל במשך האחריות.eran405 כתב:@jammusi
·
עוד אוסיף:
ב. ראיתי שהיום חברות אחרות נותנות 3 שנים אחריות גם ללפטופים זולים. לצערי אני לא בקי ואין לי ניסיון עם הדגמים של חברות אחרות. מאד הייתי שמח לשמוע המלצות לדגמים מתחרים - נגיד של dell - מסדרה עסקית איכותית, 3 שנים אחריות אבל במחיר יותר קרוב ל-3,000 מאשר ל-5,000....
מצד שני זה אולי יכול להסביר את הבדלי המחירים. מתמחרים את האחריות בתוך המחיר ולכן המחיר גבוה יותר רק בגלל שיש אחריות יותר ארוכה.
זה כמובן לא פוסל את העובדה שסדרת T, כנראה איכותית יותר. השאלה שלי במה? האם איכות הבנייה והחומרים שמהם בנויות הסדרות, אולי ביצועים למרות מפרט דומה?
לגבי הסדרה X, תמיד אפשר יותר יקר ועוד קצת ולקבל טוב יותר. אבל תמיד יש גם מגבלות). אגב, אחד היתרונות של סדרת X, היא איכות הבניה. בהגדרה.
המחשב ששווק לי בשימוש אינטנסיבי יום יומי אחרי 5 שנים בערך, שווק בגלל אלקטרוניקה לא איכות בניה . נראה לי שלוח האם או אולי זיכרונות.
זה היה קורה,או לפחות יכול לקרות בכל דגם. אני מחפש עמידות, בין השאר.אם סדרת E שבירה ורגישה, שלא כמו T, אז אולי זאת הסיבה למחיר .
@jammusi
·
התכוונתי שמבחינת איכות הבניה, הזמן שסביר שהלפטופ יחזיק וכו' ה-X יותר טוב מאשר ה-T שהרבה יותר טוב מאשר ה-E. אני לא בטוח עד כמה האיכות בניה ב-E יותר טובה מהלפטופים הביתיים שלהם (כמובן גם המחיר נראה די דומה).
יתכנו גם הבדלים ברכיבים מסוימים, תבדוק טוב את המפרטים. לדוגמא ב-E יש כרטיס רשת אלחוטי יותר חלש ולדעתי גם המסך שלו פחות טוב (וכנראה עוד הבדלים שפחות חשובים עבורי). אני לא בטוח לגבי ההבדלים בין ה-T ל-X, במיוחד אם תשווה את הדגם העדכני של ה-T מול ה-X העדכני שהבאתי אבל גם ההפרש במחיר קטן יחסית. יש כמובן גם את ה-T480s שהוא דומה ל-X1 במפרט ובמחיר....
שם לב שה-X שהבאתי זה הדור האחרון בעוד הדגמים שאתה הבאת הם דורות קודמים (לדוגמא מעבד יותר ישן של intel ועוד הבדלים).
שוב עד כמה כל זה משמעותי עבורך והאם זה שווה את ההפרש במחיר רק אתה יכול להגיד. במחיר הזה אני חושב שה-X1 הוא מציאה אבל אולי אני מפספס משהו (ראה ביקורות שלו לדוגמא כאן וכאן).
·
התכוונתי שמבחינת איכות הבניה, הזמן שסביר שהלפטופ יחזיק וכו' ה-X יותר טוב מאשר ה-T שהרבה יותר טוב מאשר ה-E. אני לא בטוח עד כמה האיכות בניה ב-E יותר טובה מהלפטופים הביתיים שלהם (כמובן גם המחיר נראה די דומה).
יתכנו גם הבדלים ברכיבים מסוימים, תבדוק טוב את המפרטים. לדוגמא ב-E יש כרטיס רשת אלחוטי יותר חלש ולדעתי גם המסך שלו פחות טוב (וכנראה עוד הבדלים שפחות חשובים עבורי). אני לא בטוח לגבי ההבדלים בין ה-T ל-X, במיוחד אם תשווה את הדגם העדכני של ה-T מול ה-X העדכני שהבאתי אבל גם ההפרש במחיר קטן יחסית. יש כמובן גם את ה-T480s שהוא דומה ל-X1 במפרט ובמחיר....
שם לב שה-X שהבאתי זה הדור האחרון בעוד הדגמים שאתה הבאת הם דורות קודמים (לדוגמא מעבד יותר ישן של intel ועוד הבדלים).
שוב עד כמה כל זה משמעותי עבורך והאם זה שווה את ההפרש במחיר רק אתה יכול להגיד. במחיר הזה אני חושב שה-X1 הוא מציאה אבל אולי אני מפספס משהו (ראה ביקורות שלו לדוגמא כאן וכאן).
מגבלת תקציב מכתיבה. X לא רלוונטי.
גם מעשית, אם שומרים על המכונה באופן סביר, היתרון של סדרה זו קטן מאוד.יתרונה העיקרי הוא בחומרים שעשויה הקופסה. עמידות. כך אני מבין.
ייתכן שגם באלקטרוניקה בקטנה.
לעומתה סדרת T ותיקה, אמינה ועובדת חזק מאוד אצל המון חברות. לא לחינם .
מבחינת מפרטים, אני אף פעם לא קונה דגם אחרון של שום דבר. לא במירוץ הזה. מהו שהיה טוב עד אתמול, מספיק טוב גם היום אפילו שהוציאו משהו חדש שעולה יותר. הערך המוסף של הדגם האחרון הוא שולי ביותר, אם בכלל קיים. כך, אני לא צריך דור 8 של המעבד, וגם לא 7 אולי.
ויתרתי על גרסת ה E. נשארתי עם t. מה שכתבת לגביו אחריות, הוא מדויק האחריות אמנם מתומחרת במחיר, אבל מאמין שלא במקרה נותנים לדגם אחד אחריות שנה ולשני שלוש שנים.
המליץ לי עכשיו מוכר, לבדוק גם את סדרת dell Latitude דגם 7480.טוען שאחוז התקלות שלו dell הרבה יותר קטן משל thinkpad. דל טיפה זולים יותר שווה בדיקה.
גם מעשית, אם שומרים על המכונה באופן סביר, היתרון של סדרה זו קטן מאוד.יתרונה העיקרי הוא בחומרים שעשויה הקופסה. עמידות. כך אני מבין.
ייתכן שגם באלקטרוניקה בקטנה.
לעומתה סדרת T ותיקה, אמינה ועובדת חזק מאוד אצל המון חברות. לא לחינם .
מבחינת מפרטים, אני אף פעם לא קונה דגם אחרון של שום דבר. לא במירוץ הזה. מהו שהיה טוב עד אתמול, מספיק טוב גם היום אפילו שהוציאו משהו חדש שעולה יותר. הערך המוסף של הדגם האחרון הוא שולי ביותר, אם בכלל קיים. כך, אני לא צריך דור 8 של המעבד, וגם לא 7 אולי.
ויתרתי על גרסת ה E. נשארתי עם t. מה שכתבת לגביו אחריות, הוא מדויק האחריות אמנם מתומחרת במחיר, אבל מאמין שלא במקרה נותנים לדגם אחד אחריות שנה ולשני שלוש שנים.
המליץ לי עכשיו מוכר, לבדוק גם את סדרת dell Latitude דגם 7480.טוען שאחוז התקלות שלו dell הרבה יותר קטן משל thinkpad. דל טיפה זולים יותר שווה בדיקה.
·jammusi כתב: מבחינת מפרטים, אני אף פעם לא קונה דגם אחרון של שום דבר. לא במירוץ הזה. מהו שהיה טוב עד אתמול, מספיק טוב גם היום אפילו שהוציאו משהו חדש שעולה יותר. הערך המוסף של הדגם האחרון הוא שולי ביותר, אם בכלל קיים. כך, אני לא צריך דור 8 של המעבד, וגם לא 7 אולי....
זכותך כמובן לחשוב ככה אבל זה די סותר את המציאות. באופן כללי במחשבים ההבדל במחיר בין הדור החדש לדורות ישנים מינורי והשיפורים הם כמעט תמיד יותר גדולים (מההפרש במחיר). לפעמים ההבדל בין הדורות הוא פחות משמעותי אבל דווקא הדור החדש של אינטל מכיל שיפורים מאד גדולים:
https://gizmodo.com/everything-we-know- ... 1824260389
https://gizmodo.com/intels-latest-coffe ... 1819129322
https://www.extremetech.com/extreme/259 ... ation-cpus
https://www.laptopmag.com/articles/kaby ... vs-7th-gen
https://www.techradar.com/news/the-kaby ... -processor
בקיצור ביצועים הרבה יותר טובים וחיי סוללה קצת יותר טובים.
אולי ההמלצה היחידה ה"אוניברסלית" שאני יכול לתת כרגע לקניית לפטופ כלשהו זה לא להתפשר על פחות מהדור האחרון של intel (דור 8 ).