רסיבר שלא מכבים אף פעם - עד כמה זה נורא?
-
user30000z
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 613
- נתן תודות: 141 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
היי
אני לא רוצה להתעסק עם כיבוי והדלקה של הרסיבר שמחובר לטלוויזיה, לכן משאיר אותו תמיד דלוק.
האם זה לא מומלץ או לא מזיק?
(כן אני יודע שיש CEC וכו' אבל הוא מחובר עם כבל אופטי ו-CEC גם לא תמיד עובד טוב לשני הכיוונים).
אני לא רוצה להתעסק עם כיבוי והדלקה של הרסיבר שמחובר לטלוויזיה, לכן משאיר אותו תמיד דלוק.
(כן אני יודע שיש CEC וכו' אבל הוא מחובר עם כבל אופטי ו-CEC גם לא תמיד עובד טוב לשני הכיוונים).
-
user30000z
-
- חבר פעיל במיוחד

נכון, אבל הכל נשלט משלט אחד, זה של הטלוויזיה.
אם אני אצטרך לכבות ולהדליק את המגברף זה אומר להוסיף עוד שלט ואני לא רוצה שיסתובב בסלון שלט נוסף.
אז כמה זה נורא אם הרסיבר פשוט יהיה דלוק תמיד? לא תמיד יקבל סיגנל כי הטלוויזיה לא דלוקה תמיד, אבל הוא כן יהיה דלוק תמיד.
אם אני אצטרך לכבות ולהדליק את המגברף זה אומר להוסיף עוד שלט ואני לא רוצה שיסתובב בסלון שלט נוסף.
אז כמה זה נורא אם הרסיבר פשוט יהיה דלוק תמיד? לא תמיד יקבל סיגנל כי הטלוויזיה לא דלוקה תמיד, אבל הוא כן יהיה דלוק תמיד.
- erire70
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 149
- שם מלא: אדי רפאלוב
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים
היה לי רסיבר שעבד ברצף 7 שנים בלי בעיות.
שנתיים אחרי שהתחלתי לכבות אותו בלילה הוא התחיל לעשות בעיות.
תלמד מזה מה שאתה רוצה, לי אין מסקנה ברורה.
בכל מקרה השיקולים בעד השארת הרסיבר דלוק הם פישוט השימוש והפחתת שינויי טמפרטורה.
השיקולים נגד הם צריכת חשמל ובלאי רכיבים.
התשובה לשאלה האם הבלאי מואץ יותר בעבודה רציפה או בהדלקות וכיבוי לא ברורה לי לחלוטין, וכנראה שגם משתנה בין הרכיבים ברסיבר.
שנתיים אחרי שהתחלתי לכבות אותו בלילה הוא התחיל לעשות בעיות.
תלמד מזה מה שאתה רוצה, לי אין מסקנה ברורה.
בכל מקרה השיקולים בעד השארת הרסיבר דלוק הם פישוט השימוש והפחתת שינויי טמפרטורה.
השיקולים נגד הם צריכת חשמל ובלאי רכיבים.
התשובה לשאלה האם הבלאי מואץ יותר בעבודה רציפה או בהדלקות וכיבוי לא ברורה לי לחלוטין, וכנראה שגם משתנה בין הרכיבים ברסיבר.
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4936
- נתן תודות: 521 פעמים
- קיבל תודות: 689 פעמים
·user30000z כתב:נכון, אבל הכל נשלט משלט אחד, זה של הטלוויזיה.
אז כמה זה נורא אם הרסיבר פשוט יהיה דלוק תמיד? לא תמיד יקבל סיגנל כי הטלוויזיה לא דלוקה תמיד, אבל הוא כן יהיה דלוק תמיד....
שום דבר לא נורא .. אם הרסיבר מאוורר כהלכה אז אין סיבה שיקרה משהו.
יש כמובן את עניין צריכת החשמל - זניח או לא זה עניין אישי כמובן אבל רסיברים בהחלט צורכים יותר חשמל ממנורת ליבון
מה שלי אישית מוזר מעט היא הסיבה שלך...
אם אכן הסיבה היחידה היא חוסר רצון ללחוץ על כפתור בשלט אז יש לך כמובן את שלטי ה Harmony לסוגיהם או לחילופין סטריפים / מפצלי חשמל עם "Master / Slave" שאתה יכול לשקול
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
לדעתי תפתור את הסיפור בחיבור כבל HDMI ושימוש עם ARC, אין סיבה שלא יעבוד אם מוגדר נכון.user30000z כתב:היי
(כן אני יודע שיש CEC וכו' אבל הוא מחובר עם כבל אופטי ו-CEC גם לא תמיד עובד טוב לשני הכיוונים)....
בנוסף לא מומלץ לדעתי להשאיר רסיבר עובד כל הזמן, סתם יכול לגרום להתחממות יתר של רכיבים, במיוחד בקיץ הישראלי.
אם לא בא לך שיסתובב עוד שלט, פשוט תשקיע סכום סביר של 200 ש"ח ותעבור לשלט לוגיטק הרמוני 650 שיפתור לך את כל הבעיה.
-
user30000z
-
- חבר פעיל במיוחד

אוקי, בשורה התחתונה אני מבין מכם שההתחממות וצריכת החשמל אפשר לחיות איתה אבל לגמרי עדיף בלי.
אני אנסה לחבר עם כבל HDMI ואקווה שה cec יעבוד תקין.
אני אנסה לחבר עם כבל HDMI ואקווה שה cec יעבוד תקין.
-
user30000z
-
- חבר פעיל במיוחד

------נערך
-
user30000z
-
- חבר פעיל במיוחד

sigamore
רסיבר של יאמאהה RX משהו... אהיה בבית מאוחר יותר ואוכל להגיד.
אבל עכשיו נזכרתי במשהו - הרי כשהגדרתי את הרסיבר בטלוויזיה כך שהיא תדע לשלוט על הווליום שלו, האינדיקציה לכך שהיא שולטת עליו, היתה בכך שהיא הצליחה לכבות אותו, (יותר נכון השלט הצליח, לא באמת הטלוויזיה עצמה כי היא מחוברת באופטי שהוא חד כיווני), כך אישרתי לה שהיא אכן שולטת עליו, היא פשוט שאלה אותי האם הרסיבר כבה.
אם כך, מדוע השלט לא מכבה אותו, הרי יש לשלט את היכולת הזו.
אולי אני צריך לאפשר משהו בהגדרות הטלוויזיה?
רסיבר של יאמאהה RX משהו... אהיה בבית מאוחר יותר ואוכל להגיד.
אבל עכשיו נזכרתי במשהו - הרי כשהגדרתי את הרסיבר בטלוויזיה כך שהיא תדע לשלוט על הווליום שלו, האינדיקציה לכך שהיא שולטת עליו, היתה בכך שהיא הצליחה לכבות אותו, (יותר נכון השלט הצליח, לא באמת הטלוויזיה עצמה כי היא מחוברת באופטי שהוא חד כיווני), כך אישרתי לה שהיא אכן שולטת עליו, היא פשוט שאלה אותי האם הרסיבר כבה.
אם כך, מדוע השלט לא מכבה אותו, הרי יש לשלט את היכולת הזו.
אולי אני צריך לאפשר משהו בהגדרות הטלוויזיה?