בעיות packet loss בזק - בזק בינלאומי סיטונאי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Infernus פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

בעיה שכנראה קיימת כמה חודשים טובים, מורגשת עכשיו הרבה יותר בגיימינג.
אזור ה15% packet loss לרוב רק בupload.
זה קורה בו זמנית בשני מחשבים המחוברים בכבל.
הפינג בזמן הזה נשאר יציב 70-80.
קורה לפחות אחת לשעתיים למשך 15~ דקות.

לפני ששולחים טכנאי שיגיע בעוד שבועיים ולא יעשה כלום יש מה לנסות? כבר עשיתי כמה נסיונות troubleshooting פשוטים יחסית מגוגל בימים האחרונים ללא הטבה. יש סיכוי שזה הראוטר הישן?

רוצה כבר הרבה זמן לעוף ופשוט להתחבר לפייבר אבל עדיין לא הגיעו אלינו

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@Infernus
·

איך אתה רואה את ה-packet loss?

אני מניח שאתה רואה איבודים בבדיקת פינג רציפה. במקרה כזה אתה יכול להתחיל לבודד את התקלה:

- האם יש איבודים עד הראוטר שלך? בעיה בכבלים/ראוטר/ציוד אחר בדרך.
- אין איבודים עד הראוטר אבל יש איבודים עד הנקודה הקרובה אצל הספק (ה-gateway של ה-WAN של הראוטר או הנקודה הראשונה אחרי הראוטר שלך ב-tracert)? בעיה תשתית של בזק או פחות סביר במודם אצלך או עוד פחות סביר בעיה בראוטר אצלך. אם יש לך אפשרות תחליף מודם ותתחבר אליו ישירות (רק בשביל בידוד התקלה). אחרת תלחץ על הספק להביא טכנאי לטפל בבעיה.
- אחרת אין לך איבודים עד הספק ויש לך איבודים עד השרת שאתה מעוניין בו וזו או בעיה בשרת (ושום דבר לא יעזור לך) או בעיה בניתוב/חיבור של הספק לשרת זה - בתיאוריה אפשר לנסות להתלונן אצל הספק אבל הסיכוי שתצליח שהם יתייחסו לדבר כזה אפסי. תנסה לעבור לספק אחר.

הכי קל לעשות בדיקה כזו עם תוכנה כגון winmtr שעושה בשבילך ping רצוף לכל התחנות בדרך. שם לב שאם יש איבודים (במיוחד של 100%) לתחנה מסוימת בדרך זה כנראה בגלל שהתחנה הזו לא עונה ל-ping וזה לא מעיד על שום בעיה. במקרה של packet loss אמיתי הייתי מצפה לראות loss עיקבי יחסית מנקודה מסוימת והלאה.

Infernus פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

eran405 כתב:@Infernus
·

איך אתה רואה את ה-packet loss?

אני מניח שאתה רואה איבודים בבדיקת פינג רציפה. במקרה כזה אתה יכול להתחיל לבודד את התקלה:

- האם יש איבודים עד הראוטר שלך? בעיה בכבלים/ראוטר/ציוד אחר בדרך.
- אין איבודים עד הראוטר אבל יש איבודים עד הנקודה הקרובה אצל הספק (ה-gateway של ה-WAN של הראוטר או הנקודה הראשונה אחרי הראוטר שלך ב-tracert)? בעיה תשתית של בזק או פחות סביר במודם אצלך או עוד פחות סביר בעיה בראוטר אצלך. אם יש לך אפשרות תחליף מודם ותתחבר אליו ישירות (רק בשביל בידוד התקלה). אחרת תלחץ על הספק להביא טכנאי לטפל בבעיה.
- אחרת אין לך איבודים עד הספק ויש לך איבודים עד השרת שאתה מעוניין בו וזו או בעיה בשרת (ושום דבר לא יעזור לך) או בעיה בניתוב/חיבור של הספק לשרת זה - בתיאוריה אפשר לנסות להתלונן אצל הספק אבל הסיכוי שתצליח שהם יתייחסו לדבר כזה אפסי. תנסה לעבור לספק אחר.

הכי קל לעשות בדיקה כזו עם תוכנה כגון winmtr שעושה בשבילך ping רצוף לכל התחנות בדרך. שם לב שאם יש איבודים (במיוחד של 100%) לתחנה מסוימת בדרך זה כנראה בגלל שהתחנה הזו לא עונה ל-ping וזה לא מעיד על שום בעיה. במקרה של packet loss אמיתי הייתי מצפה לראות loss עיקבי יחסית מנקודה מסוימת והלאה.
...
ראשית איני מבין ברשתות ומצטער אם הבנתי אותך לא נכון:

לשאלתך הראשונה רשום באותו המשחק בזמן אמת לצד הפינג גם כמות הpackets החוצה ואליי, ואת אחוז האיבודים.

כמו שאמרתי כשהבעיה קורית היא קבועה על איבודים באזור ה15% החוצה (upload) כאשר אחוז איבודי הpackets שאני מקבל (download) נשאר על 0 והפינג יציב ולא קופץ.
והיא קיימת למספר דקות כל כמה שעות (ולא בהכרח בשעות העומס הידועות).
שזה משהו שיכול לעורר את החשד מי האשם בדרך עד אותו שרת?

במשחקים אחרים בשרתים אחרים לא היה פירוט בזמן אמת על הpackets אך ההרגשה הייתה בעלת דפוס זהה לגיימר ואם מדובר באותה הבעיה היא קיימת כמה חודשים טובים יש סיכוי שלמעלה משנה.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #4 

@Infernus
·

כמו שהצעתי בהודעה הקודמת תנסה לשחזר את הבעיה - כלומר packet loss ברמה כלשהי - בעזרת winmtr מול הכתובת של שרת המשחק. ב-winmtr תראה פירוט של "הניתוב" שלך אל שרת המשחק ואז אפשר לנסות להבין מה קורה ואיפה הבעיה. אם אתה צריך עזרה בהבנת התוצאות תעלה לפה תמונת מסך של התוצאה.

הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו לנסות "על עוויר", זה להחליף ספק. במיוחד אם יש לך חברים שמשחקים בדיוק במשחק הזה ואצלהם זה עובד טוב אז שווה לנסות לעבור לאותו ספק ולראות האם זה עוזר.

Infernus פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

@eran405
תמונה

בצורה אולי נוחה יותר:
https://www.dropbox.com/s/rx28z0437i6ha0a/results.txt?dl=0

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #6 

@Infernus
·

בבדיקה הזו קיבלת איבודים של "רק" 1%. אפשר לראות שיש את האיבוד כבר בקפיצה מהמודם/ראוטר אצלך ועד לנקודה הקרובה אצל הספק. הכי סביר שזה בעיה בתשתית ורק בזק יכולים לטפל בה.

א. אתה יכול לנסות לקבל שירות על זה. בתיאוריה בזק צריכים לטפל בזה ואתה אמור לקבל קו אינטרנט 100% יציב. מהניסיון האישי שלי אם הקו לא מת לגמרי, או לפחות סובל מניתוקים ממש ממש קיצוניים, הם פשוט מנפנפים אותך במשפט גנרי כמו בדקנו את הקו והכל תקין.
אתה יכול לנסות להתעקש שלפחות יחליפו לך את המודם (בבדיקה הוא מופיע כ-bezeq אז אני משער שהוא ציוד של הספק). זה אמור להיות די קל לקבל מהם מודם חדש ויש סיכוי, קטן אבל עדיין יותר טוב מכלום, שזה יפתור את הבעיה.
גם לי היה קו בזק לא יציב עד לפני כמה ימים ולא הצלחתי לקבל שירות מבזק בנושא (גם לא כלקוח ישירות של בזק). הפתרון שלי היה לחרוק שינים וברגע שיכולתי עברתי לתשתית של סיב (לפני כמה ימים סוף סוף התקינו אצלי unlimited). אם אין אצלך תשתית סיב כלשהי אולי שווה לנסות את הוט (מבחינה טכנית בהרבה איזורים הם עדיפים).

ב. ההבדל בין 1% ל-15% איבודים הוא מן הסתם משמעותי ביותר. יתכן שהבעיה שאנחנו רואים בבדיקה (כ-1% איבודים) בכלל לא קשורה לבעיה שבאמת מעניית אותך (ה-15% איבודים במשחק).

Infernus פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

@eran405
·
הייתי צריך לציין שעשיתי את הבדיקה במקביל ל15 דקות משחק ויש קשר ישיר בין השניים, עם 0% רוב הזמן אך עם קפיצות של עד 60% במשחק. בשעות אחרות התוצאה תהיה הרבה יותר מ1% בוודאות.
לדבר איתם מניסיון עבר באמת לא יפתור כלום אבל ננסה.
ולהחליף תשתית להוט אנחנו לא נחליף כי סיבים של פרטנר או סלקום חייבים להגיע בחודשים הקרובים.

תודה רבה!

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”