רכשתי טלוויזיית הייסנס מדגם 58m5000 , תומכת 4קיי , סמארט ובעלת יציאת שמע אופטית וערוץ arc לחיבור לציוד שמע.
מה שרציתי לעשות ( כמישהו שפחות מבין בתחום חיבורי הסאונד ) זה לחבר את המחשב לטלוויזיה ביציאת hdmi כדי שאוכל לראות סרטים גם דרך המחשב.
ומהטלוויזיה להוציא arc לסאונדבר JBL 3.1 שלי.
לצערי כשאני מחבר ככה המחשב מעביר רק סטריאו לטלוויזיה ( מנחיתה את האות ) והסאונדבר מקבל חיבור pcm.
בנוסף עושה רושם שגם באפליקציות מהטלוויזיה הסאונדבר מקבל אך ורק pcm דרך חיבור ה arc ( אחרי חיטוט באינטרנט ראיתי שיש המון טלוויזיות שיכולות להעביר רק 2 ערוצים דרך arc למרות תמיכת הhdmi היותר ערוצים ).
כשאני מחבר את הסאונדבר דרך כבל אופטי לטלוויזיה אני כן מקבל דולבי סראונד מאפליקציות מובנות ( נטפליקס כן , יוטיוב לא מסיבה כזו או אחרת למרות שבאלג׳י חדשות גם היוטיוב מעביר שמע בכמה ערוצים. פחות רלוונטי לי אבל - יוטיוב זה מוזיקה העיקר ממילא ).
אם אני רוצה לשדר מהמחשב צליל מרובה ערוצים אני חייב להוציא hdmi לסאונדבר - אבל אז לא נשאר לי יציאה לחבר את הטלוויזיה למחשב
( כרטיס gtx 1060 שמגיע עם hdmi אחת שפנויה לטלוויזיה/סאונדבר , 2 יציאות dvi שמחוברות ל2 מסכי מחשב ועוד יציאת dp פנויה שאין לי שימוש בשבילה )
השאלה היא מה הדרך הנכונה לחבר מערך כזה כי אחרי המון חיפושים באינטרנט הבנתי שאין שום בעיה במחשב , זו הטלוויזיה שמציגה לו שהיא יכולה לקבל רק 2 ערוצים כשאני מנסה להעביר צליל דרכה.
המטרה היא כמה שפחות כבלים ( והאמת שהייתי שמח שהסאונדבר יעבודעם הטלוויזיה דרך הarc כדי לשלוט עליו בשלט הטלוויזיה אבל עושה רושם שהדגם שלי לא תומך בשמע 5.1 כמו שאמרתי דרך ערוץ החזרת השמע ).
השאיפה כמה שפחות כבלים וכמה שפחות כסף כי גם ככה הוצאתי יותר ממה שתכננתי על הסט הזה.
בנוסף, האם מישהו יודע אם דגמי 55mu7003 של סמסונג או 55uk6100 של אלג׳י כן תומכים בהעברת 5.1 דקך הarc ? כי יש מצב שאצליח להוציא אישור החלפה לטלוויזיה שלי מכוון והחיבור הזה הפך למסובך פי כמה ממה שתכננתי וזה שלא מציינים שהarc מעביר רק 2 ערוצים זה בושה בעיניי והטעיה.
תודה רבה חברים, מקווה שנצליח למצוא פתרון יעיל וזול כמה שיותר למצב שלי