מונדיאל - להחליף ממיר ?
ברשותי אנטנה חיצונית שהותקנה במרפסת שמש.
להלן לינק לאנטנה - שאמורה להיות טובה:
https://www.tal-hetz.co.il/shop/he/25-% ... -gain.html
כיוון שרציתי לראות את המשחקים במונדיאל על מסך מקרן (אין לי כבלים) רכשתי ממיר עידן + של חב' INNOVA
INNOVA MASTER T2-HD
הממיר מחובר לאנטנה החיצונית ומדי פעם ישנה "פיקסליזציה" .
בנוסף חיברתי גם מפצל לשאר הבית וחיברתי גם מגבר להלן לינק:
https://www.ebay.com/itm/220V-2-Output- ... xyBC1SCart
עדיין ישנה מדי פעם "פיקסליזציה"
האם הממיר הוא הבעיה ?
במידה וכן - איזה מומלץ לרכוש ?
להלן לינק לאנטנה - שאמורה להיות טובה:
https://www.tal-hetz.co.il/shop/he/25-% ... -gain.html
כיוון שרציתי לראות את המשחקים במונדיאל על מסך מקרן (אין לי כבלים) רכשתי ממיר עידן + של חב' INNOVA
INNOVA MASTER T2-HD
הממיר מחובר לאנטנה החיצונית ומדי פעם ישנה "פיקסליזציה" .
בנוסף חיברתי גם מפצל לשאר הבית וחיברתי גם מגבר להלן לינק:
https://www.ebay.com/itm/220V-2-Output- ... xyBC1SCart
עדיין ישנה מדי פעם "פיקסליזציה"
האם הממיר הוא הבעיה ?
במידה וכן - איזה מומלץ לרכוש ?
- nirzon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1352
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 192 פעמים
גם אני חווה פיקסלציה כזו. אני קולט דרך אנטנה חיצונית על הגג. ביום ששי האחרון עליתי על הגג, הזזתי את האנטנה למיקום טוב יותר וביצעתי כיוון עדין והחלפת כבלים קואקסיאליים. בסופו של דבר הצלחתי לשפר את הקליטה ביותר מ-10dB. הפיקסלציה נשארה ללא שינוי.
שלחתי תלונה לרשות השניה. לא מאמין שזה יעזור... אבל מי שמעוניין - שיפנה גם:
http://www.rashut2.org.il/idan_contact_us.asp
שלחתי תלונה לרשות השניה. לא מאמין שזה יעזור... אבל מי שמעוניין - שיפנה גם:
http://www.rashut2.org.il/idan_contact_us.asp
- system100m
-
- חבר פעיל

- תגובות: 83
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
אני גר בגבול תל אביב-גבעתיים-ר״ג, הוצאתי אנטנת יאגי חיצונית של סקאל (דגם EU008) למרפסת, פונה לדרום-מערב (כיוון המרפסת וגם לכיוון משדר), אני מקבל בממיר KII PRO סיגנל 100% ואיכות 100%, ובכל זאת, רק בערוץ 1 HD, כל כמה שניות פריז לחצי שניה... (כל שאר הערוצים נקלטים ללא פיריזים). לא ברור לי למה יש פריזים אם האיכות והסגינל מקסימליים... אז זה בשידור בעצם ?
אני התייאשתי מאותה הבעיה, CAST מאתר כאן גם לא עבד לי טוב ולא מעוניין לחבר כבל HDMI באמצע הסלון, הזמנתי אתמול STING TV, חודש חינם ואחרי זה 39 ש"ח, ממיר-סטירמר חינם, אם אהיה מרוצה אשאיר אם לא אחזיר להם.
אמור להגיע היום, אעדכן באיכות.
אמור להגיע היום, אעדכן באיכות.
- nirzon
-
- חבר ותיק

היום בבוקר כתבתי שלושה מכתבים, אחד לתאגיד השידור, אחד לדואר האדום של YNET ואחד לדואר האדום של וואלה. חוץ מזה שכבר כתבתי לפני יומיים לרשות השניה.
אם זה יצליח ויתחיל איזשהו רעש תקשורתי, אולי מישהו במערך של עידן פלוס יזוז וינסה לתקן את זה.
אם זה יצליח ויתחיל איזשהו רעש תקשורתי, אולי מישהו במערך של עידן פלוס יזוז וינסה לתקן את זה.
- nirzon
-
- חבר ותיק

כתבתי אליהם עוד פעם. לא עוזר כלום.
עשיתי עוד מספר בדיקות, גם עם ממיר DVB-T2 של סילברליין - אותה תוצאה, וגם עם דונגל USB DVB-T2 על מחשב עם NextPVR.
את התמונה הכי טובה נתן המחשב - בניגון ישיר ב-NextPVR, לא דרך קודי - כנראה שהתוכנה שם יודעת להתמודד עם הטעויות שלהם הכי טוב, למרות שגם שם מופיעה הפיקסליזציה, אבל עדיין - על המחשב היא הכי פחות כואבת. בקודי המצב פחות טוב.
בינתיים - למרות כל הפניות שלי - אף אחד לא ענה לי. כאילו שלאף אחד לא אכפת.
אני ממש לא מבין את זה. הרי מישהו משלם כסף טוב בשביל להעלות את השידורים הללו לאוויר - ולא סתם כסף, זה כסף ציבורי שאמור לצאת לטובת הציבור. אף אחד לא בודק את זה?
עכשיו קפץ לי רעיון - אני אפנה למבקר המדינה... אולי הוא יוכל להזיז משהו.
עשיתי עוד מספר בדיקות, גם עם ממיר DVB-T2 של סילברליין - אותה תוצאה, וגם עם דונגל USB DVB-T2 על מחשב עם NextPVR.
את התמונה הכי טובה נתן המחשב - בניגון ישיר ב-NextPVR, לא דרך קודי - כנראה שהתוכנה שם יודעת להתמודד עם הטעויות שלהם הכי טוב, למרות שגם שם מופיעה הפיקסליזציה, אבל עדיין - על המחשב היא הכי פחות כואבת. בקודי המצב פחות טוב.
בינתיים - למרות כל הפניות שלי - אף אחד לא ענה לי. כאילו שלאף אחד לא אכפת.
אני ממש לא מבין את זה. הרי מישהו משלם כסף טוב בשביל להעלות את השידורים הללו לאוויר - ולא סתם כסף, זה כסף ציבורי שאמור לצאת לטובת הציבור. אף אחד לא בודק את זה?
עכשיו קפץ לי רעיון - אני אפנה למבקר המדינה... אולי הוא יוכל להזיז משהו.
- nirzon
-
- חבר ותיק

אוקיי. כתבתי להם את התלונה הבאה:
שלום רב,
ברצוני להתלונן על כך שהשידורים של ערוץ כאן 11 HD במערך עידן פלוס משודרים בצורה משובשת.
התקלה בשידורים איננה נובעת מבעיות קליטה, כי אם בשידור משובש. כלומר - גם מי שקולט את השידורים באופן המיטבי, יחווה את השידור המשובש.
התופעות הנצפות בערוץ כאן 11 HD בעידן פלוס הן פיקסליזציה של התמונה מפעם לפעם (בין פעם אחת ב-10 שניות עד פעם אחת בדקה).
כמו שציינתי - הבעיה כנראה נובעת מקידוד שגוי של שידורי הערוץ בעידן פלוס.
הבעיה מאד מאד מציקה בימים אלו, בהם משודרים בערוץ זה משחקי הכדורגל מהמונדיאל.
זו בעיה ותיקה, הקיימת מהיום הראשון בו ערוץ זה הועלה למערך. בתחילה חשבתי שהשיבושים נובעים מבעיות קליטה אצלי בבית.
השקעתי זמן וכסף על מנת לשפר את איכות הקליטה בבית שלי - כולל החלפת מקלטים, כוונון עדין של האנטנה החיצונית והחלפת הכבלים הקואקסיאלים המחברים בין האנטנה לממיר.
אני חייב לציין שאיכות הקליטה אצלי היום היא מיטבית - ולמרות זאת, השיבושים הנ"ל עדיין מופיעים.
אני חבר בפורום קולנוע ביתי, ובעיית השיבושים בשידורים עלתה שם ממספר רב של חברים. מה שמוכיח שהבעיה היא כללית, ולא קשורה לציוד האישי שלי ולאיכות הקליטה אצלי בבית.
להלן קישור לשרשור בפורום הקולנוע הביתי בו יש עדויות על בעיה זו:
https://www.hometheater.co.il/vt302882.html
אני חייב לציין שפניתי הן לתאגיד השידור הישראלי כאן בנושא זה והן לרשות השניה, האחראית על מערך עידן פלוס.
מהתאגיד לא קיבלתי בחזרה שום התייחסות.
מהרשות השניה חזר אלי אדם טלפונית. הוא ניהל איתי שיחה חביבה, אבל טען בתוקף שהשידור שלהם תקין לחלוטין.
אנא, נסו לבדוק את הנושא ולגרום לרשות השניה לתקן את הנושא בהקדם האפשרי, עוד לפני תום משחקי המונדיאל.
תודה מראש,...
דיברתי עם מוקד עידן פלוס - אמרו לי שהם יבדקו את הנושא ויחזרו אליי כשיהיה מידע נוסף.
לטענתם השידור תקין והם קולטים אותו עם ממיר ביתי שלהם לבדיקה והכל תקין.
הם נמצאים בירושלים. אולי שם השידור תקין? מישהו מירושלים קולט תקין את כאן 11 HD בעידן פלוס?
לטענתם השידור תקין והם קולטים אותו עם ממיר ביתי שלהם לבדיקה והכל תקין.
הם נמצאים בירושלים. אולי שם השידור תקין? מישהו מירושלים קולט תקין את כאן 11 HD בעידן פלוס?
- nirzon
-
- חבר ותיק

צריך להגיד להם שינסו לצפות במשחק כדורגל. ההרגשה שלי שבמצבים בהם אין שינויים מהירים בתמונה, כמו בשידורי הבוקר מאולפן הרדיו, זה כמעט בלתי מורגש.
אפשרות אחרת, שנראית לי פחות סבירה - שהבעיה אכן קיימת רק במשדר מסויים. אני קולט מהמשדר בנתניה, בתדר 562.
אפשרות אחרת, שנראית לי פחות סבירה - שהבעיה אכן קיימת רק במשדר מסויים. אני קולט מהמשדר בנתניה, בתדר 562.
- פילפלון
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 235
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
גם אלי חזר נציג של עידן+
והמשיך לטעון שהשידור יוצא תקין.
לא משנה כמה הסברתי לו שבדקתי עם ממיר חצוני ועם הממיר המובנה של הטלוויזיה.
גם לא מעניין אותו שפה בפורום מתלוננים הרבה אנשים על אותה תקלה באזורים שונים בארץ.
זה נראה שהם מודעים לבעיה, אך מכיון שיצא מכרז להפרטת עידן + , אז אין להם
שום אינטרס לתקן את הבעיה, כנראה שצריך להחליף אנקודר כלשהו, אך זה מצריך השקעה גדולה
והם מחכים לזכיין שישבור לבד את הראש.
בכל מקרה באזור פרדס חנה השידור נתקע כל 10 שניות , הסאונד ממשיך כרגיל אך התמונה נתקעת.
ומדי חצי דקה מתווספים גם פיקסליזציה לחבילה.
לא משנה כמה הסברתי לו שבדקתי עם ממיר חצוני ועם הממיר המובנה של הטלוויזיה.
גם לא מעניין אותו שפה בפורום מתלוננים הרבה אנשים על אותה תקלה באזורים שונים בארץ.
זה נראה שהם מודעים לבעיה, אך מכיון שיצא מכרז להפרטת עידן + , אז אין להם
שום אינטרס לתקן את הבעיה, כנראה שצריך להחליף אנקודר כלשהו, אך זה מצריך השקעה גדולה
והם מחכים לזכיין שישבור לבד את הראש.
בכל מקרה באזור פרדס חנה השידור נתקע כל 10 שניות , הסאונד ממשיך כרגיל אך התמונה נתקעת.
ומדי חצי דקה מתווספים גם פיקסליזציה לחבילה.