הגיע אלי נציג מחלקת סיבים, נסגרה עסקה על חיבור+טלפון בחינם+ IP קבוע בתוספת 15שח.
שאלתי אותו מה הולכים להתקין ואיפה אז הוא אמר שהם מכניסים את הסיב לבית, הסיב מתחבר למודם סיבים, מהמודם סיבים לראוטר.
מאחר וארון התקשורת שלי רחוק 5 מטר מהארון חשמל שזו הנקודה הכי קרובה להם להגיע עם הסיב הוא ביקש ממני לדאוג לתשתית כבל רשת בין לוח החשמל לארון התקשורת שתקשר בין המודם סיבים לראוטר.
הוזמן חיבור, תיאמו לתאריך שהינו בעוד חודש ימים ואני הכנתי את התשתית בין 2 הקופסאות כפי שנדרש.
לאחר חודש הגיעו 2 מתקינים בשעה 17:00, לחוצים אש לסיים וללכת הביתה, אפילו לא הסכימו לקבל קפה/מים.
השחילו את הסיב אל ארון החשמל ושלפו מכשיר משולב בשם "דסן", פה התחילה הבעיה, אין מודם סיבים אלא המכשיר מתחבר ישר לסיב שלהם וזה אומר שהראוטר יישב בארון חשמל, אבל בארון חשמל אין מקום לראוטר ולכן המתקין ביקש להתקין את הראוטר מאחורי הארון חשמל בצד של המקרר (מאחורי המקרר).
ביקשתי ממנו שפשוט יעבירו את הסיב עד לארון תקשורת שזו אפילו לא השחלה אלה לעבור בתוך נגרות כ 5 מטר (עבודה של 2 דקות על השעון) אז הוא הסתכל על השעון, אמר לי "אין זמן לזה, אני מתקין את המכשיר כאן ואתה תתקשר לשירות ותבקש שישנו לך מיקום התקנה".
סירבתי לסיים את ההתקנה כך והוא מצידו חתם בעצמו על הטופס שהתקין את הכל ובדק את הכל והשאיר את הראוטר תקוע מאחורי המקרר וגם לא מחובר לקוי הטלפון שהרי הם בריכוז תקשורת ולא בארון חשמל וכמובן שהראוטר לא מחובר לרשת הביתית כך שאיני יכול בכלל לגלוש, ועוד לא הגענו לIP הקבוע שביקשתי שבכלל הוא לא ידע לאמר לי איך משייכים את זה לקו.
התקשרתי לשירות כדי להזמין חיבור מודם סיבים וראוטר נפרד (יצרן ADB), וגיליתי שאין ממש מספר שירות של לקוחות הסיבים , לאחר זמני המתנה של כמעת שעה עונה נציג שכל מה שהוא יכול לאמר זה שיחזרו אלי ממחלקת סיבים ואין דרך להגיע אליהם ישירות.
לא חזרו אלי 3 ימים, התקשרתי שוב, לא חיכיתי על הקו אלא ביקשתי שיחזרו אלי במענה הקולי, חזרו אלי רק אחרי הפעם השלישית שכל הנושא הזה לקח 10 ימים שבעצם אין לי אינטרנט וטלפון.
אתם קולטים? 10 ימים רק כדי שנציג שירות יחזור אלי! לקבל שרות ושיקבע לי מועד התקנה ל... עוד 3 שבועות.
שבוע לפני המועד התקנה ראיתי שאני צריך לשנות מועד, לאחר שהתיאשתי מהתקשרות איתם פניתי אליהם בצאט לבקש שינוי שעה, ענה נציג ביקשתי ממנו שינוי שעה והוא דחה לי את ההתקנה לשבוע שאחרי זה, אז אמרתי לו שאשאר עם המועד המקורי והוא מצידו אמר שהמועד כבר שונה אך אני אומר לו שאני לא ביקשתי שישנה מועד אלא שיתן לי אפשרות לשעה אחרת ולא פשוט לשנות לי בלי לשאול אותי אם זה מסתדר, כלומר יותר מחודש ימים בין 2 ההתקנות, פשוט ביזיון!.
בסופו של דבר הגיע יום ההתקנה המיוחל, הגיע המתקין עם 2 קופסאות, מתקין, מנסה לאקטב את הראוטר וזה לא עובד.
הוא פונה לתמיכה הטכנית והם אומרים לו שלא ניתן להתקין את הציוד הזה באיזור הזה של העיר, וגם לא יהיה אפשרי והאפשרות היחידה היא להשאר עם הDASAN שזה הראוטר המשולב.
מבחינתי אין בעיה להישאראיתו אבל חייבים להתקין אותו בארון תקשורת ולא בארון חשמל, המתקין אומר שצריך להשחיל את הסיב מחדש לבית והעלות של זה היא 580 שח!!
אני בתגובה אומר לו שזו לא בעיה שלי שהמכשירים שהם הביאו לא מתאימים לתשתית שהם בעצמם ביקשו ממני להכין ושישלימו את ההתקנה שלהם עד לארון התקשורת כי לא יתכן שיהיה לי ראוטר זרוק מאחורי המקרר בעוד שאצלי הכל מסודר ויש לי ארון תקשורת לכל הדברים האלו וחוצמזה גם אי אפשר לחבר את הטלפון של הבית אליו כי ריכוז הטלפוניה נמצא בארון תקשורת.
אקצר ואומר שסלקום עמדו על שלהם לקבל תשלום של 580 כדי להשלים את ההתקנה שהם לא סיימו גם לאחר שביקשתי ניתוק ושהמתקין יקח את הציוד כי אני מתנתק (והוא סירב לקחת)
שלחתי ניתוק באתר נתק, חזרו אלי לאחר 10 ימים!, הנציג חפרו לי את החיים ועוד הציעו לי טריפל!? ואני מסביר שאני לא מוכן לשמוע כלום מלבד שייסיימו את ההתקנה או פשוט להתנתק בלי לגולל את כל הסיפור מחדש.
ביקשו ממני שאמסור את הציוד בסניף או שאשלם לשליח 10 שקלים.
אני מיבחינתי סירבתי לבזבז מזמני ובטח שלא לשלם לשליח גם אם מדובר ב10 אגורות כי היתה אפשרות למתקין לקחת את הציוד.
הנציג הצהיר בשיחה שמדיניות סלקום לא סופגת על עצמה את התשלום לשליח ואני מודיע לך שהשיחה הזו מוקלטת ואם לא תחזיר את הציוד תוך 14 ימים תחוייב ב 400 שח לכל חודש ואם תחסום את אמצעי החיוב או תגרור חוב אז הנושא יועבר למחלקת כספים/משפטית"
עניתי שאני שמח שהשיחה מוקלטת, ובתור נציג שימור הוא לא עשה את העבודה שלו, לא רק שאבטל את ההוראת קבע ואני לא ימסור את הציוד אם לא יבא לפה שליח לקחת אותו, אני אפילו לא ישקיע מאמץ בלנתק אותו מהחשמל, אגיע אתכם לבית משפט גם על חוב של 10 אגורות או 10 אלף שקל, כשאני יציג את התמונה של ההתקנה השופט יערוף לכם את הראש ועד אז התמונה הזו תהיה בכל מקום אפשרי ברשת
לאחר 15 דקות הוא מתקשר אלי בטענה לשכנע אותי שהוא עשה את העבודה שלו, לא המשכתי איתו את השיחה כי הוא פשוט פתאט.
לאחר 5 דקות הוא מתקשר אלי "דרג גבוהה אישר לשלוח לך שליח ללא חיוב"
אני בתגובה יעשה לכם טובה ואוציא את המכשיר מהחשמל כדי שהשליח לא יצטרך לעשות את זה
מגיעה חשבונית עס 21 אגורות על שימוש בטלפון למרות שהטלפון חינם ובעצם לא היה מחובר כל התקופה
שרות מקינים = 0
מקצועיות וידע למתקינים = לא מכירים כלל את הציוד שהם מתקינים
שרות לקוחות = אין בכלל! אי אפשר לקבל שרות סיבים, זה רק באמצעות שיחה חוזרת שחוזרת אחרי כמה נסיונות
אכפת למישהו בסלכום שאתם חודש וחצי בלי אינטרנט וטלפון ושאם אין תנועה על הקו? = לא
מבצעים ניתוק לפי בקשת הלקוח ו/או לפי החוק לאחר 3 ימים מהאתר נתק = לא, 13 ימים.