חיבור סיבים של סלקום, תחשבו לפני, בגלל השרות.

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Hava972 פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 683
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #1 

כמה שחשבתם שיש חברת תקשורת שהשירות שלה גרוע ואסור להתחבר אליהה גם בחינם אז הנה אחת יותר גרועה:

הגיע אלי נציג מחלקת סיבים, נסגרה עסקה על חיבור+טלפון בחינם+ IP קבוע בתוספת 15שח.
שאלתי אותו מה הולכים להתקין ואיפה אז הוא אמר שהם מכניסים את הסיב לבית, הסיב מתחבר למודם סיבים, מהמודם סיבים לראוטר.
מאחר וארון התקשורת שלי רחוק 5 מטר מהארון חשמל שזו הנקודה הכי קרובה להם להגיע עם הסיב הוא ביקש ממני לדאוג לתשתית כבל רשת בין לוח החשמל לארון התקשורת שתקשר בין המודם סיבים לראוטר.
הוזמן חיבור, תיאמו לתאריך שהינו בעוד חודש ימים ואני הכנתי את התשתית בין 2 הקופסאות כפי שנדרש.
לאחר חודש הגיעו 2 מתקינים בשעה 17:00, לחוצים אש לסיים וללכת הביתה, אפילו לא הסכימו לקבל קפה/מים.
השחילו את הסיב אל ארון החשמל ושלפו מכשיר משולב בשם "דסן", פה התחילה הבעיה, אין מודם סיבים אלא המכשיר מתחבר ישר לסיב שלהם וזה אומר שהראוטר יישב בארון חשמל, אבל בארון חשמל אין מקום לראוטר ולכן המתקין ביקש להתקין את הראוטר מאחורי הארון חשמל בצד של המקרר (מאחורי המקרר).
ביקשתי ממנו שפשוט יעבירו את הסיב עד לארון תקשורת שזו אפילו לא השחלה אלה לעבור בתוך נגרות כ 5 מטר (עבודה של 2 דקות על השעון) אז הוא הסתכל על השעון, אמר לי "אין זמן לזה, אני מתקין את המכשיר כאן ואתה תתקשר לשירות ותבקש שישנו לך מיקום התקנה".
סירבתי לסיים את ההתקנה כך והוא מצידו חתם בעצמו על הטופס שהתקין את הכל ובדק את הכל והשאיר את הראוטר תקוע מאחורי המקרר וגם לא מחובר לקוי הטלפון שהרי הם בריכוז תקשורת ולא בארון חשמל וכמובן שהראוטר לא מחובר לרשת הביתית כך שאיני יכול בכלל לגלוש, ועוד לא הגענו לIP הקבוע שביקשתי שבכלל הוא לא ידע לאמר לי איך משייכים את זה לקו.

התקשרתי לשירות כדי להזמין חיבור מודם סיבים וראוטר נפרד (יצרן ADB), וגיליתי שאין ממש מספר שירות של לקוחות הסיבים , לאחר זמני המתנה של כמעת שעה עונה נציג שכל מה שהוא יכול לאמר זה שיחזרו אלי ממחלקת סיבים ואין דרך להגיע אליהם ישירות.
לא חזרו אלי 3 ימים, התקשרתי שוב, לא חיכיתי על הקו אלא ביקשתי שיחזרו אלי במענה הקולי, חזרו אלי רק אחרי הפעם השלישית שכל הנושא הזה לקח 10 ימים שבעצם אין לי אינטרנט וטלפון.
אתם קולטים? 10 ימים רק כדי שנציג שירות יחזור אלי! לקבל שרות ושיקבע לי מועד התקנה ל... עוד 3 שבועות.
שבוע לפני המועד התקנה ראיתי שאני צריך לשנות מועד, לאחר שהתיאשתי מהתקשרות איתם פניתי אליהם בצאט לבקש שינוי שעה, ענה נציג ביקשתי ממנו שינוי שעה והוא דחה לי את ההתקנה לשבוע שאחרי זה, אז אמרתי לו שאשאר עם המועד המקורי והוא מצידו אמר שהמועד כבר שונה אך אני אומר לו שאני לא ביקשתי שישנה מועד אלא שיתן לי אפשרות לשעה אחרת ולא פשוט לשנות לי בלי לשאול אותי אם זה מסתדר, כלומר יותר מחודש ימים בין 2 ההתקנות, פשוט ביזיון!.

בסופו של דבר הגיע יום ההתקנה המיוחל, הגיע המתקין עם 2 קופסאות, מתקין, מנסה לאקטב את הראוטר וזה לא עובד.
הוא פונה לתמיכה הטכנית והם אומרים לו שלא ניתן להתקין את הציוד הזה באיזור הזה של העיר, וגם לא יהיה אפשרי והאפשרות היחידה היא להשאר עם הDASAN שזה הראוטר המשולב.
מבחינתי אין בעיה להישאראיתו אבל חייבים להתקין אותו בארון תקשורת ולא בארון חשמל, המתקין אומר שצריך להשחיל את הסיב מחדש לבית והעלות של זה היא 580 שח!!
אני בתגובה אומר לו שזו לא בעיה שלי שהמכשירים שהם הביאו לא מתאימים לתשתית שהם בעצמם ביקשו ממני להכין ושישלימו את ההתקנה שלהם עד לארון התקשורת כי לא יתכן שיהיה לי ראוטר זרוק מאחורי המקרר בעוד שאצלי הכל מסודר ויש לי ארון תקשורת לכל הדברים האלו וחוצמזה גם אי אפשר לחבר את הטלפון של הבית אליו כי ריכוז הטלפוניה נמצא בארון תקשורת.

אקצר ואומר שסלקום עמדו על שלהם לקבל תשלום של 580 כדי להשלים את ההתקנה שהם לא סיימו גם לאחר שביקשתי ניתוק ושהמתקין יקח את הציוד כי אני מתנתק (והוא סירב לקחת)
שלחתי ניתוק באתר נתק, חזרו אלי לאחר 10 ימים!, הנציג חפרו לי את החיים ועוד הציעו לי טריפל!? ואני מסביר שאני לא מוכן לשמוע כלום מלבד שייסיימו את ההתקנה או פשוט להתנתק בלי לגולל את כל הסיפור מחדש.
ביקשו ממני שאמסור את הציוד בסניף או שאשלם לשליח 10 שקלים.
אני מיבחינתי סירבתי לבזבז מזמני ובטח שלא לשלם לשליח גם אם מדובר ב10 אגורות כי היתה אפשרות למתקין לקחת את הציוד.

הנציג הצהיר בשיחה שמדיניות סלקום לא סופגת על עצמה את התשלום לשליח ואני מודיע לך שהשיחה הזו מוקלטת ואם לא תחזיר את הציוד תוך 14 ימים תחוייב ב 400 שח לכל חודש ואם תחסום את אמצעי החיוב או תגרור חוב אז הנושא יועבר למחלקת כספים/משפטית"

עניתי שאני שמח שהשיחה מוקלטת, ובתור נציג שימור הוא לא עשה את העבודה שלו, לא רק שאבטל את ההוראת קבע ואני לא ימסור את הציוד אם לא יבא לפה שליח לקחת אותו, אני אפילו לא ישקיע מאמץ בלנתק אותו מהחשמל, אגיע אתכם לבית משפט גם על חוב של 10 אגורות או 10 אלף שקל, כשאני יציג את התמונה של ההתקנה השופט יערוף לכם את הראש ועד אז התמונה הזו תהיה בכל מקום אפשרי ברשת

לאחר 15 דקות הוא מתקשר אלי בטענה לשכנע אותי שהוא עשה את העבודה שלו, לא המשכתי איתו את השיחה כי הוא פשוט פתאט.

לאחר 5 דקות הוא מתקשר אלי "דרג גבוהה אישר לשלוח לך שליח ללא חיוב"
אני בתגובה יעשה לכם טובה ואוציא את המכשיר מהחשמל כדי שהשליח לא יצטרך לעשות את זה

מגיעה חשבונית עס 21 אגורות על שימוש בטלפון למרות שהטלפון חינם ובעצם לא היה מחובר כל התקופה :?

שרות מקינים = 0
מקצועיות וידע למתקינים = לא מכירים כלל את הציוד שהם מתקינים
שרות לקוחות = אין בכלל! אי אפשר לקבל שרות סיבים, זה רק באמצעות שיחה חוזרת שחוזרת אחרי כמה נסיונות
אכפת למישהו בסלכום שאתם חודש וחצי בלי אינטרנט וטלפון ושאם אין תנועה על הקו? = לא
מבצעים ניתוק לפי בקשת הלקוח ו/או לפי החוק לאחר 3 ימים מהאתר נתק = לא, 13 ימים.
נערך לאחרונה על ידי Hava972 ב 21/06/2018 18:38, נערך 2 פעמים בסך הכל.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

ואוו אתה ממש אדם סבלני, לי היו נשרפים הפיוזים הרבה קודם.. (לא בטוח שזה היה עוזר במשהו).

אכן שירות מזעזע, לצערינו סיפורים כאלה לא בדיוק מקרה חריג ולא רק אצל סלקלום.

דרך אגב בדיוק הייתה אצלי התקנה של אנלימטד. לפחות במקרה שלי הכל היה מצוין: ההתקנה תואמה תוך 3 ימי עסקים (חיבור הבניין לתשתית שלהם היה תהליך ארוך שהסתיים רק באמצע שבוע שעבר וכאמור כבר יש לי אינטרנט עובד היום). הטכנאי הגיע בזמן היה אדיב, מקצועי וסבלני. הכל עובד פיקס. אין תלונות.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 516 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #3 

@Hava972
אכן סבלנות ברזל .. !
תודה על השיתוף. אני הייתי מעלה את הפוסט AS לעמוד ה FACEBOOK שלהם.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

viper83
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 224
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #4 

דבר ראשון אני מצדיע לך על זה שעמדת על שלך ודרשת שירות שהובטח לך ולא ופחדת להחזיר הכל כאשר הכל התפקשש.
אני צריך בימים הקרובים לעבור גם פגישה עם אנשי סלקום או קבלן שלהם וממש מחכה לראות איך זה יעבור!?
יש לי המלצה לאנשים שיקראו את הפוסט הזה וילמדו שעד שאתה לא מקבל שירות עובד ושמיש אין להתנתק משירות של חברה קודמת גם עם זה יעלה טיפה יותר.
צריך לזכור שסיבים אופטיים מחייבים תשתית חדשה וכמו שידוע הכל תלוי על איזה טכנאי אתה נופל, בלי קשר לחברה עצמה.

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #5 

עתיד תחום התקשורת והאינטרנט בארץ מעולם לא היה עגום יותר :x

תודה על השיתוף.

kaplaey2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2337
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #6 

מזעזע! אין מילים 8O

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #7 

@Hava972

היי
אמנם אני עובד בסלקום בתחום התפעול ואיני קשור לתחום מכירה/שרות, בכל זאת הייתי רוצה להסב לידיעת מנהל בכיר רלוונטי, כמקרה שיש ללמוד ממנו.
קטונתי מלהציע לך כל דבר בשם החברה, אני רושם מתוך אכפתיות בלבד ללקוחות (ואני מחשיב עצמי ביניהם)
אשמח אם תוכל לשלוח לי בפרטי מספר לקוח שלך
כאמור - לא בשביל לנסות לשכנע אותך אחרת, אלא רק בשביל שיוכלו לזהות את הבעיה, הכשל, וללמוד מכך.
תודה

Hava972 פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #8 

אין לי אפשרות להודעות כי אני "עוסק בתחום"

תוכל לשלוח לי מייל ל [email protected]
ואחזור אליך עם הפרטים

וסתם אציין, לא יודע איך ההיראכיה עובדת בסלקום אבל אחד האנשים שהגעתי אליהם תוך כדי שיחות לקבל שירות היה "מנהל טכני תחום סיבים אזורי" וגם "מנהל מכר תחום סיבים"
2 אלו לא עזרו במאומה ואפילו "סיבנו" אותי, תוך כדי שאני אומר לראשון "תבדקו ותחזרו אלי כי אנ ילא הולך להמתין עוד על הקו" הוא אומר לי שהוא מעביר אותי לנציג מקצועי יותר (יש דבר כזה??) שיוכל לעזור לי ואין זמן המתנה של דקה אפילו ואז המתנתי בנסיעה ברכב כ35 דקות ללא מענה עד שהגעתי ליעדי וניתקתי את השיחה.

יש לי שיחות מוקלטות (מזל שהיה לי מותקן CALL RECORDER) ואני לא יודע אם יש בקרה על השירות שמאזינים לשיחות אבל כשאני משמיע את השיחות לחברים זה פשוט בדיחה.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #9 

סלקום טובה, ואני אוהב אותה רק בגלל האנדרויד TV, אין ספק שמשהו בשירות שלהם מקולקל מאוד.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

@Hava972

תודה רבה
שלחתי לך מייל מהמייל הסלקומאי שלי ולא הפרטי, נמשיך משם ואקווה שהחברה תהיה מסוגלת להפיק את הלקחים בהתאם, לפחות עבור הלקוחות הבאים שלה.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

@Hava972

לא ראיתי ששלחת לי
מצרף לך כאן את המייל שלי:
[email protected]

תודה

Hava972 פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #12 

שלחתי

ValorHeart
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #13 

יש תמונה של ההתקנה והציוד? אשמח אם תעלה.
החוויה בפרטנר הייתה בדיוק 180 מעלות ממה שאתה מתאר כאן, פשוט עצוב.

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #14 

@ValorHeart

גם אצלי ההתקנה של פרטנר הייתה טובה ומקצועית.
היה קשה להשחיל את הסיב לדירה אבל המתקין לא ויתר והצליח.
הוא גם ידע להזהיר שהנתב שיש לי לא יגיע ככל הנראה למהירות המירבית שהסיב יכול לתת וצדק בזה.

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3818
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שליחה #15 

האמת שאצלי בסלקום יש חוויה מאד טובה
התקנה לא פשוטה בבנין ושני טכנאים התעקשו ועבדו למעלה מ45 דקות כדי למצוא את התעלה שמגיע אלי הביתה.. לא וויתרו, אני כבר וויתרתי.

גם השירות, פעם אחת שהייתי צריך היה מצויין, מענה יחסית מהיר ואפילו חזרו אלי לאחר בדיקה.

Hava972 פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #16 

מעניין אותי איך קיבלת שרות

1. התקשרת, אחרי כמה זמן ענו או חזרו אליך ?
2. אחרי שענו או חזרו אליך, האם לא היו צריכים להעביר אותך לטכני סיבים ? כי השרות הרגיל של האינטרנט לא מטפל בסיבים. ?
3. כשהעבירו אותך לסיבים, כמה המתנה היתה לך עד שקיבלת מענה והאם לא היו צריכים להעביר אותך לדרג גבוהה אחר ?

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3818
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שליחה #17 

כשחיברו את הבניין היה סוג של מנהל לקוח כזה שהוא טיפל לנו בפניות.
אבל האמת שבפעם האחרונה שהייתי צריך אותם הוא ביקש ממני להתקשר לשירות *3031 ושם קיבלתי מענה וטיפול בתקלה (תקלה כללית באיזור) מאותו נציג שענה לי, לא העבירו אותי בין נציגים.

Ofer01
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

לצערי אין מה לעשות וגם לא כל כך איכפת למנהלים שם

שליחה #18 

השרות בלתי ניסבל , איטי להחריד, לא אפקטיבי עד כדי לא קיים.
איכות הגלישה בסיבים האופטים של סלקום קטסטרופה ביצאיה לחו"ל, כל ספק אינטרנט אחר עדיף.
אלו תוצאות מחיבור 1 גיג בסיבים של סלקום\נטויזן

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #19 

Hava972 כתב:סירבתי לסיים את ההתקנה כך והוא מצידו חתם בעצמו על הטופס שהתקין את הכל ובדק את הכל והשאיר את הראוטר תקוע מאחורי המקרר וגם לא מחובר לקוי הטלפון שהרי הם בריכוז תקשורת ולא בארון חשמל וכמובן שהראוטר לא מחובר לרשת הביתית כך שאיני יכול בכלל לגלוש, ועוד לא הגענו לIP הקבוע שביקשתי שבכלל הוא לא ידע לאמר לי איך משייכים את זה לקו.
...
פה להבנתי החלה הטעות שלך.
אם הטכנאי לא מבצע העבודה - שיקפל הכלים שלו ושיקח הציוד, ואתה מוודא שרשום על הטופס שלא הותקן כלום.
לא התבקשת לחתום על טופס ההתקנה?
אין דבר כזה שטכנאי רושם שהכל תקין, נותן לך עותק והולך.
אחריו היה מגיע טכנאי חדש.

Hava972 פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #20 

כשהוא ראה סירוב ממני הוא פשוט יצא מהדירה, מילא את הטופס, עשה שיחת טלפון, חתם במקומי (עשב כזה X וקישקוש) והשאיר את הטופס עם כל הזבל שלו והלך

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”