החיפוש אחר תחליפי לייזר לקומפקט דיסקים של היכל התהילה
-
gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
אני מנסה לפתוח שרשור שאולי יוביל לקבל תמונת מצב... או לפחות הבנה,
ישנם הרבה קומפקט דיסקים שנכנסו להיכל התהילה של התחום, מסוג ה"טנקים" של פעם
שלדעתי כדי להגיע לצליל שהם מוציאים צריך לשלם היום הרבה כסף אם בכלל...
מכשירים שנכנסו להיכל התהילה: SONY X555ES,X777ES ודומיהם, DENON DCD 3300, PIONEER PD-91
יש גם מכשירים של ACCUPHASE, וגם מכשירים שאולי לא כבדים כמו אלו של מרנץ דוגמת ה CD-63KI,
עיניות מסוג KSS 27X, 28X, כבר לא ממש ניתן להשיג, והשאלה אם יש פתרונות או אלטרנטיבות אחרים.
ראיתי שרשורים בחול על אנשים שמחליפים רק את הדיודה עצמה, אבל נשמע לי כמו פתרון כירוגי לא פשוט..
אשמח לשמוע את דעתכם, או אם יש מישהו שיש לו מידע לשפוך בנושא
תודה רבה.
שלומי.
ישנם הרבה קומפקט דיסקים שנכנסו להיכל התהילה של התחום, מסוג ה"טנקים" של פעם
שלדעתי כדי להגיע לצליל שהם מוציאים צריך לשלם היום הרבה כסף אם בכלל...
מכשירים שנכנסו להיכל התהילה: SONY X555ES,X777ES ודומיהם, DENON DCD 3300, PIONEER PD-91
יש גם מכשירים של ACCUPHASE, וגם מכשירים שאולי לא כבדים כמו אלו של מרנץ דוגמת ה CD-63KI,
עיניות מסוג KSS 27X, 28X, כבר לא ממש ניתן להשיג, והשאלה אם יש פתרונות או אלטרנטיבות אחרים.
ראיתי שרשורים בחול על אנשים שמחליפים רק את הדיודה עצמה, אבל נשמע לי כמו פתרון כירוגי לא פשוט..
אשמח לשמוע את דעתכם, או אם יש מישהו שיש לו מידע לשפוך בנושא
תודה רבה.
שלומי.
מצרף שאלה נוספת באותו נושא.
פעמים רבות לאחר החלפת לייזר נדרש כיוון עדין של עוצמת הדיודה באמצעות פוטנציומטר.
אני מבצע את זה באמצעות ניסוי וטעייה וזה תהליך ארוך, מתיש ומייגע.
האם יש דרך לבצע כיוון העוצמה באמצעות מיכשור? האם יש טכנאי בארץ שעושה את זה?
פעמים רבות לאחר החלפת לייזר נדרש כיוון עדין של עוצמת הדיודה באמצעות פוטנציומטר.
אני מבצע את זה באמצעות ניסוי וטעייה וזה תהליך ארוך, מתיש ומייגע.
האם יש דרך לבצע כיוון העוצמה באמצעות מיכשור? האם יש טכנאי בארץ שעושה את זה?
Rust never sleeps
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
זה באמת מבאס, כי דווקא למכשירים היותר טובים שהיו לרוב קשה להשיג ראשים חדשים (ובכלל חלפים). לדגמים היותר פשוטים זה יותר קל, וגם העבודה עליהם יותר קלה. זה נובע מכך שהדגמים היקרים עשו שימוש במקרים רבים ברכיבים יעודיים ו"אקזוטיים" שתוכננו ויוצרו במיוחד עבורם, יותר מאשר "רכיבי מדף" כמו במכשירים פשוטים. אז בשורה אין לי עבורך. גם אני נתקלתי בעבר בקשיים האלה, ובסופו של דבר העברתי את המכשירים הלאה (בד"כ ללא תמורה).
.Anything can be done, but it's only done if it's done
נושא כיוון הדיודה, עוצמות , מהירויות סיבוב וכן הלאה מתואר עפ"ר בספרות השרות של היצרן.
כיוונון ניסוי וטעייה אינו מספק. יש צורך בכיוונון בעזרת מיכשור, סקופ בעיקר וכן תקליטור כיוונון מיוחד. וגם זה תהליך לא קצר ודי מייגע....
מצורף עמוד מספר השרות של נגן של NAD
שמדגים את סיבוכיות הכיוונון והצורך במיכשור.
אין מה לעשות זה המצב....
לגבי תקליטור בדיקה וכיוונון:
תקליטור בדיקה כיוונון כגון SONY YEDS-7. יש גם אחרים כמובן. חפש ברשת "Test CD". אפשר אפילו להכין לבד ...
TEST CD ממוצע יכיל הקלטות בתדרים שונים. הקלטות בערוץ ימין ובערוץ שמאל בנפרד, רעש לבן, רעש סגול, וכד'. כדי לאפשר בדיקה וכיוונון מדוייק של העינית והכונן.
כל טוב.
כיוונון ניסוי וטעייה אינו מספק. יש צורך בכיוונון בעזרת מיכשור, סקופ בעיקר וכן תקליטור כיוונון מיוחד. וגם זה תהליך לא קצר ודי מייגע....
מצורף עמוד מספר השרות של נגן של NAD
אין מה לעשות זה המצב....
לגבי תקליטור בדיקה וכיוונון:
תקליטור בדיקה כיוונון כגון SONY YEDS-7. יש גם אחרים כמובן. חפש ברשת "Test CD". אפשר אפילו להכין לבד ...
TEST CD ממוצע יכיל הקלטות בתדרים שונים. הקלטות בערוץ ימין ובערוץ שמאל בנפרד, רעש לבן, רעש סגול, וכד'. כדי לאפשר בדיקה וכיוונון מדוייק של העינית והכונן.
כל טוב.
- capten
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 511
- נתן תודות: 105 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
יש לי מרנץ CD67 משנות התשעים.
החלפתי לו עד היום שלוש פעמים את העינית עם כל המגש.
החלק התחליפי עולה 10 $ באי.בי. באחד הפעמים הגיעה חלק שלא עבד. לא היתי מודע לכך שיש שם כיונון כל שהוא.
פניתי למוכר והוא שלח לי מייד חלק חדש שעובד עד היום.
חפשו באיבי VAM cdm 12.1 12.2 מתאים למלא דגמים ונימכר בגרושים.
החלפתי לו עד היום שלוש פעמים את העינית עם כל המגש.
החלק התחליפי עולה 10 $ באי.בי. באחד הפעמים הגיעה חלק שלא עבד. לא היתי מודע לכך שיש שם כיונון כל שהוא.
פניתי למוכר והוא שלח לי מייד חלק חדש שעובד עד היום.
חפשו באיבי VAM cdm 12.1 12.2 מתאים למלא דגמים ונימכר בגרושים.
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
אפשר עדיין להשיג עיניות לייזר פושטיות (כמו KSS-210/213/240,למרות שגם להן יש זיופים סיניים) אבל טרנספורטים של פיליפס,במיוחד המאוחרים שנקראים VAM עם הלייזר הליניארי,קשה מאוד למצוא,ואיכות הבניה שלהם הרבה פחות טובה מאשר של דגמי CDM הישנים(הלייזר הרדיאלי,שהעיינית נעה בצורה אלכסונית) שהיו לפיליפס עד אז.האמת,אני לא מבין למה חברות בזמנו בנו נגני CD מהוללים,כדוגמת המרנצים מאמצע הניינטיז,אבל עם מכניקת לייזר גרועה.
נערך לאחרונה על ידי Kosh ב 19/06/2018 9:27, נערך פעם 1 בסך הכל.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100