שאלה בנוגע לחיבור אופטי ו-4K
שלום,
שאלה אולי טיפשית אבל אשמח להבהרה.
יש ברשותי רסיבר של פיוניר שתומך 1080P דגם פשוט ובסיסי שאז בזמנו נמכר בדיוטי ב 200$.
אני עתיד לרכוש מסך 4K ולכן מאמין שלא אוכל להשתמש בכניסות HDMI של הרסיבר כי אז בעצם איכות ה 4K תרד ל 1080.
האם אוכל להשתמש ביציאה האופטית של המסך ולחבר לרסיבר ובכך בעצם רק הסאונד יעבור דרכו?
איזה מצב אני צריך לבחור ברסיבר והאם יש אופציה שרק שהרסיבר דלוק אשמע אודיו דרכו וכשהוא כבוי אשמח דרך המסך עצמו?
אני פשוט מנסה לחסוך רכישה של סאונד בר, גם ככה אין לי יותר 5.1 כי לא מתאים למפקדת שיש רמקולים אחוריים...
שאלה אולי טיפשית אבל אשמח להבהרה.
יש ברשותי רסיבר של פיוניר שתומך 1080P דגם פשוט ובסיסי שאז בזמנו נמכר בדיוטי ב 200$.
אני עתיד לרכוש מסך 4K ולכן מאמין שלא אוכל להשתמש בכניסות HDMI של הרסיבר כי אז בעצם איכות ה 4K תרד ל 1080.
האם אוכל להשתמש ביציאה האופטית של המסך ולחבר לרסיבר ובכך בעצם רק הסאונד יעבור דרכו?
איזה מצב אני צריך לבחור ברסיבר והאם יש אופציה שרק שהרסיבר דלוק אשמע אודיו דרכו וכשהוא כבוי אשמח דרך המסך עצמו?
אני פשוט מנסה לחסוך רכישה של סאונד בר, גם ככה אין לי יותר 5.1 כי לא מתאים למפקדת שיש רמקולים אחוריים...
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
@mosheva
ממש לא שאלה טיפשית.
ואתה צודק, אתה יכול לחבר בין המסך לרסיבר עם כבל אופטי, ולהגדיר בהגדרות הסאונד של הרסיבר כי הסאונד יבוצע דרך כניסה זו.
וכך, רק כשהרסיבר ידלוק, הוא יקבל אות ואתה תקבל סאונד מהמערכת ולא מהמסך.
שים לב בעמוד 34 בחוברת, אתה יכול לשנות את ההגדרה של הכניסה הזו מ CD ל TV.
למרות שזה לא קריטי, ומספיק שתדליק את הרסיבר על מצב CD בכדי לשמוע את המערכת.
http://intl.pioneer-audiovisual.com/man ... B7551A.pdf
ממש לא שאלה טיפשית.
ואתה צודק, אתה יכול לחבר בין המסך לרסיבר עם כבל אופטי, ולהגדיר בהגדרות הסאונד של הרסיבר כי הסאונד יבוצע דרך כניסה זו.
וכך, רק כשהרסיבר ידלוק, הוא יקבל אות ואתה תקבל סאונד מהמערכת ולא מהמסך.
שים לב בעמוד 34 בחוברת, אתה יכול לשנות את ההגדרה של הכניסה הזו מ CD ל TV.
למרות שזה לא קריטי, ומספיק שתדליק את הרסיבר על מצב CD בכדי לשמוע את המערכת.
http://intl.pioneer-audiovisual.com/man ... B7551A.pdf
אוקי, אז קיבלתי את המסך ולא הצלחתי להפעיל את ה ARC דרך HDMI ככל הנראה זה קשור לעובדה שאי אפשר לבצע שליטה בממיר של יס דרך השלט של המסך (סמסונג Mu9000) ולבצע ARC באותו הזמן.
משהו שקשור ל CEC-ANYINT.
בגלל שאני מעדיף שתהיה לי את השליטה דרך השלט של המסך ולוותר על השלט של יס אני יעבור ל ARC דרך אופטי.
משהו שקשור ל CEC-ANYINT.
בגלל שאני מעדיף שתהיה לי את השליטה דרך השלט של המסך ולוותר על השלט של יס אני יעבור ל ARC דרך אופטי.
למה בדיוק שתהיה מסוגל לשלוט בממיר של יס דרך השלט של הטלויזיה? זה לא אמור לעבוד ככה.
כנס להגדרות Expert בסמסונג שלך ותפעיל את Anynet, בנוסף בהגדרות אודיו או HDMI של הטלויזיה תוודא ש-ARC פועל גם. ברסיבר תפעיל את HDMI Control - CEC וגם את ARC.
לא אמורה להיות בעיה וזה אמור לעבוד חלק אם אתה מגדיר את הכל נכון.
כנס להגדרות Expert בסמסונג שלך ותפעיל את Anynet, בנוסף בהגדרות אודיו או HDMI של הטלויזיה תוודא ש-ARC פועל גם. ברסיבר תפעיל את HDMI Control - CEC וגם את ARC.
לא אמורה להיות בעיה וזה אמור לעבוד חלק אם אתה מגדיר את הכל נכון.
@ZACHN ברסיבר שלי אין אופציה של CEC וכתוב במדריך שה ARC עלול לא לעבוד אם יש התנגשות עם המוצר (לדוגמא המסך) משתמש בפרוטוקול CEC לדוגמא להפעלת Anynet.
אני ממש אוהב את העניין שהשלט של סמסונג יודע לדבר עם הממיר ולבצע פעולות.. זה ממש נוח לי.
אין מנוס מלרכוש כבל אופטי... הזמנה מאמזון ברגעים אלה... (עם עוד דברים שאני צריך גם ככה).
אני ממש אוהב את העניין שהשלט של סמסונג יודע לדבר עם הממיר ולבצע פעולות.. זה ממש נוח לי.
אין מנוס מלרכוש כבל אופטי... הזמנה מאמזון ברגעים אלה... (עם עוד דברים שאני צריך גם ככה).
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5166
- נתן תודות: 1064 פעמים
- קיבל תודות: 702 פעמים
@mosheva
·תמיד טוב שיש כבל אופטי בבית זה לא מזיק,
לגבי ה arc, כאשר אני קורא בחוברות של רסיברים
כתוב שה arc עלול להתנגש עם בלה בלה בלה...
זה כיסוי תחת מפני שהתוכנה עצמה לא יציבה,
נחכה ל earc בטוח שגם שם יהיו בעיות יציבות בהתחלת השימוש עד שיגיעו עדכונים..
מקווה שזה יגמר מהר
נצל את התכנולוגיה, זה עושה משהו טוב בהרגשה הכוללת שלך
שאתה יודע שניצלת עוד אפשרות ברסיבר
אצלי ה ARC עובד חלק ללא בעיות...
בהצלחה
·תמיד טוב שיש כבל אופטי בבית זה לא מזיק,
לגבי ה arc, כאשר אני קורא בחוברות של רסיברים
כתוב שה arc עלול להתנגש עם בלה בלה בלה...
זה כיסוי תחת מפני שהתוכנה עצמה לא יציבה,
נחכה ל earc בטוח שגם שם יהיו בעיות יציבות בהתחלת השימוש עד שיגיעו עדכונים..
מקווה שזה יגמר מהר
נצל את התכנולוגיה, זה עושה משהו טוב בהרגשה הכוללת שלך
שאתה יודע שניצלת עוד אפשרות ברסיבר
אצלי ה ARC עובד חלק ללא בעיות...
בהצלחה
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
עדכון קצר...
חיברתי עם אופטי אך זה לא מתפקד כמו שאני רוצה.
הייתי בטוח שאני אוכל להוציא סאונד גם דרך האופטי וגם דרך הרמקול של המסך בו"ז.
אך לצערי לא... אני יכול לגרום למסך להידלק במצב של אופטי אבל אז אצטרך להדליק את הרסיבר (משום מה אני לא מצליח ללמד את השלט של ה MU9000 להדליק את הרסיבר עם הדלקת המסך.
לעומת זאת אני יכול ידני לשנות לרסיבר רק כשצריך וגם פה להדליק דרך השלט של הרסיבר...
למה זה לא יכול להיות פשוט... כל הדלקה של טלויזיה = הדלקה של ריסבר וכל כיבוי טלויזיה = כיבוי של רסיבר
חיברתי עם אופטי אך זה לא מתפקד כמו שאני רוצה.
הייתי בטוח שאני אוכל להוציא סאונד גם דרך האופטי וגם דרך הרמקול של המסך בו"ז.
אך לצערי לא... אני יכול לגרום למסך להידלק במצב של אופטי אבל אז אצטרך להדליק את הרסיבר (משום מה אני לא מצליח ללמד את השלט של ה MU9000 להדליק את הרסיבר עם הדלקת המסך.
לעומת זאת אני יכול ידני לשנות לרסיבר רק כשצריך וגם פה להדליק דרך השלט של הרסיבר...
למה זה לא יכול להיות פשוט... כל הדלקה של טלויזיה = הדלקה של ריסבר וכל כיבוי טלויזיה = כיבוי של רסיבר
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

@mosheva
·זה פשוט, וזה פשוט לא עובד עם כבל אופטי..
זה נקרא פרוטוקול hdmi, רק עם כבל hdmi את יכול להפעיל את האפשרות... אמרנו לך מהתחלה, חבר עם כבל hdmi
·זה פשוט, וזה פשוט לא עובד עם כבל אופטי..
זה נקרא פרוטוקול hdmi, רק עם כבל hdmi את יכול להפעיל את האפשרות... אמרנו לך מהתחלה, חבר עם כבל hdmi
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

@mosheva
·תקנה שלט Logitech Harmony
ואז תהיה לך אפשרות לשלוט על כל מוצרי החשמל שניתן לשלוט בהם עם שלט, אפילו על המזגן אם יש לך כזה...
מעבר לזה אני לא מתעניין ב יאס הוט וכל הזבל התעשייתי שיש לנו בארץ
אז איני יכול לכוון אותך בנושא, אבל בטוח שיש דרך ושאתה עדיין לא ניסת הכל, כלומר חייבת להיות חלופה
בהצלחה
·תקנה שלט Logitech Harmony
ואז תהיה לך אפשרות לשלוט על כל מוצרי החשמל שניתן לשלוט בהם עם שלט, אפילו על המזגן אם יש לך כזה...
מעבר לזה אני לא מתעניין ב יאס הוט וכל הזבל התעשייתי שיש לנו בארץ
אז איני יכול לכוון אותך בנושא, אבל בטוח שיש דרך ושאתה עדיין לא ניסת הכל, כלומר חייבת להיות חלופה
בהצלחה
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813