כבל ארוך לקדם מגבר ?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
lion77 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 632
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #1 

בעקבות אילוצי מקום לצד הרסיבר במזנון אני שוקל להעביר את הפטיפון והקדם מגבר לצד האחורי של הסלון. מרחק הכבל יהיה לפחות 10 מטר. הבנתי שזה לא מומלץ השאלה היא האם באמת הסאונד יושפע ברמה שאצליח לשמוע את ההבדל ? ואם בכל זאת אחליט לבחון את האפשרות איזה כבל כדאי להשתמש על מנת להעביר את האות בצורה הטובה ביותר ?

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #2 

לא מומלץ...
בכל מקרה, קריטי, במצב כזה, שהכבל הארוך יהיה בין קדם המגבר לרסיבר, ולא בין הפטיפון לקדם המגבר.

lion77 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

@nkorah
· תודה, אני יכול לצמצם אולי ל-7 מטר אם קיים כבל באורך כזה, נדמה לי שזה קופץ מ5 מטר ל 10 בד"כ.
הקדם מחובר כעת לפטיפון עם כבל 0.75 ס"מ.

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #4 

חפש אלטרנטיבות הצבה קרובות יותר?
ובכל מקרה, אין בעיה לייצר כבלים באורך שיתאים לך. בקש כבר מסוכך (מוגן מהפרעות מגנטיות).
אין כאן "חוקים" אבל ההתנגדות של הכבל (פחות קריטי) וגם הרגישות להפרעות והפגיעה באות נמצאים ביחס הפוך לאורך הכבל. איפהשהו סביב 3 מטר מתחיל להיות "ארוך מדי".

lion77 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

@nkorah
·
לבסוף רכשתי כבל 10 מטר די בסיסי, לא הפשוטים הדקים שמצופים שחור משהו קצת יותר עבה מצופה ניילון שקוף. העלות הייתה 60 ש"ח ובשביל ניסיון לראות אם זה בכלל ישפיע על הסאונד חשבתי שזה מספיק. להפתעתי הכבל עושה את העבודה מעולה. קניתי בפאנקי והמוכר טען שבגלל שקדם מגבר מעביר אות חלש יחסית לא כדאי למרחק כזה להשתמש בכבל עבה מדי.
בכל מקרה הבעיה נפתרה מבחינתי עם הכבל הפשוט הזה. תודה על העזרה !

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”