מפסידים ערוץ : רשת 13 ועשר 14 מתאחדים

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
off פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1394
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 186 פעמים

שליחה #1 

הפיצול גרם להפסדים גדולים וצפוים לחברות המשדרות.
סביר שנראה את תכני הבידור של רשת עם החדשות של 10.

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709
נתן תודות: 204 פעמים
קיבל תודות: 710 פעמים

שליחה #2 

רשת וערוץ 10 חתמו על מזכר הבנות לקראת מיזוג

https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001241129

off פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1394
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 186 פעמים

שליחה #3 

ההחלטה טובה לערוצי הנישה של YES ו HOT. ערוצי הסדרות שלהם למשל סבלו מירידה חדה באחוזי הצפיה מאז פיצול ערוצי הברודקאסט ושפע התוכניות החדשות.

nirzon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1352
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 192 פעמים

שליחה #4 

בשורות איוב (קרא) לביבי. הוא קיווה שהפיצול יחליש את התקשורת. המיזוג יחזק את מהדורת החדשות של ערוץ 10.

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709
נתן תודות: 204 פעמים
קיבל תודות: 710 פעמים

שליחה #5 

nirzon כתב:בשורות איוב (קרא) לביבי. הוא קיווה שהפיצול יחליש את התקשורת. המיזוג יחזק את מהדורת החדשות של ערוץ 10.
...
·

לא נראה לי שתקשורת חזקה עוזר לחמוצים בבחירות....
תקשורת אנטי ביבי זה עוד מנדטים לליכוד.
ואת זה התקשורת האנטי ביבי 24 שעות ביממה לא הבינה עד היום...

Mad-Dog
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4287
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 475 פעמים

שליחה #6 

זה פשוט למחוק את רשת

amirchen
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 850
שם מלא: אמיר חן
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #7 

אולי מפסידים ערוץ אבל מרוויחים פחות תוכניות מיותרות.

liron1006
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 328
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #8 

מקווה שלא יאשרו להם את האיחוד.
למרות שמרבית התוכן הוא *** טהור, עדיין זה מהווה פגיעה בקהל הצופים.
שמצידי ערוץ 10 שמאיים לסגור יסגר, אז מה כבר יהיה ההבדל, לפחות לא יתנו לגיטימציה לאיחודים.

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6110
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 993 פעמים

שליחה #9 

גם ככה אין מספיק ערוצים פה במדינה אז בוא נצמצם עוד - כאשר אני מזכיר לכם חינוכית 23 גם בדרך לרדת מהמסכים אז עם מה נשארנו בדיוק? העיקר DTT וצפייה חינמית אבל במה?

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 439 פעמים

שליחה #10 

מה זה מספיק ערוצים? 3 ערוצים עם 7 ימי שידורים מילאו את המסך בזבל, העיקר רק למלא את השעות.
אלעד

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78806
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #11 

לא מפתיע. הכתובת היתה על הקיר שנים והסיבה היחידה שזה לא קרה עדיין זה בגלל הרבה אגו...

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35088
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #12 

המצב הנוכחי זוועה - אינסוף תוכניות *** למלא את הזמן
יותר טוב שהיה רק ערוץ 2

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #13 

oferlaor כתב:לא מפתיע. הכתובת היתה על הקיר שנים והסיבה היחידה שזה לא קרה עדיין זה בגלל הרבה אגו...
...
הסיבה שזה ( סגירת ערוץ 10 ) לא קרה זה מאות מליונים שהעביר הריגולטור מהכיס שלנו לבעלי הערוץ שאימו שעוד רגע הם הולכים.
כשמשה מהמכולת לא מוכר גבינה צפתית, הריגולטור לא מתערב.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

nirzon כתב:בשורות איוב (קרא) לביבי. הוא קיווה שהפיצול יחליש את התקשורת. המיזוג יחזק את מהדורת החדשות של ערוץ 10.
...
בדיוק להפך. הפיצול יחליש את התקשורת ואת חופש העתונות משום שעכשיו יהיו פחות שחקנים ורכוזיות הבעלות תגדל.
צריך לזכור שבעלי המניות העיקריים ב"רשת" הם בעלי אינטרסים בחברת כיל (מפעלי ים המלח), צים, בזן ואני בטוח שיש עוד.
מן הסתם החברות האלה מושפעות מהחלטות של הריגולטור ועשויות לסקר באופן מוטה כזה או אחר כך שישרת את האינטרס הכלכלי שלהן.
בקיצור ככל שיש יותר ערוצים ופחות ריגולציה עדיף. למעשה המיזוג הזה עושה Undo לפיצול של ערוץ 2. בכלל לא בטוח שלא תהיה פה התערבות של הממונה על ההגבלים העסקיים או אפילו של המחוקק עצמו.

.
הקולנוע שלי

Peadar
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 488
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #15 

אני לא מבין למה אנשים חושבים שהמהלך טוב
אם התכניות *** אז תבחרו במה לצפות, יש נטפליקס וכו' בארץ :roll:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78806
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #16 

@Lior_M
·זה ממש לא נכון. הרגולטור הוא זה שהכריח מראש את ערוץ 10 לשלם את הסכומים האלה + להתחייב באופן מוגזם לייצר תוכן "סוגה עילית". הבעיה שהרגולציה היתה כל כך מעיקה שהיא מונעת את הרווח.

תחשוב על זה ככה. נניח ואתה היית עובד ומקבל משכורת אבל אחרי ניקוי מס הכנסה, שכר דירה, ארנונה וכו' היית מפסיד כסף. אז אופציה אחת היתה לשלם את הכל מהחסכונות שלך ולקוות שהמשכורת תעלה. אם מספיק זמן זה לא עולה כמו שקיוות, אז בסוף או שאתה פושט רגל או שאתה מתייאש והולך. הרגולטור במקרה כזה מזהה את המצוקה שלך ונותן לך מספיק הנחה בארנונה בכדי לוודא שאתה לא מפסיד כסף אבל גם לא ממש מרוויח כסף, גבולי כזה.

זה מה שקרה כאן.

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2566
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 389 פעמים

שליחה #17 

Lior_M כתב:
...
...
הסיבה שזה ( סגירת ערוץ 10 ) לא קרה זה מאות מליונים שהעביר הריגולטור מהכיס שלנו לבעלי הערוץ שאימו שעוד רגע הם הולכים.
כשמשה מהמכולת לא מוכר גבינה צפתית, הריגולטור לא מתערב.
...
·
אינך מכיר את המציאות וההפך ממה שכתבת הוא הנכון, מאות מיליונים מכספי בעלי הערוץ הועברו עד היום ללא תמורה למדינה ולאזרחיה באמצעות הערוץ בתוכן המשודר חינם ובמיסים שונים ישירים ועקיפים המשולמים למדינה.
מיום היווסדו השקיעו בערוץ 10 בעלי מניות שונים יותר ממיליארד וחצי שקל!! ועד עכשיו לא ראו אגורה, זו עובדה!!

לגבי משה מהמכולת.
אף גוף מעולם לא ביקש ממשה לשלם 4% מההכנסות (ללא כל קשר להוצאות) למדינה לא משנה אם הוא מרויח או מפסיד.
אף גוף לא מחייב את משה לרכוש ולהניח מוצרים שאין להם דרישה על המדף.
אף גוף לא מחייב את משה שעל המוצרים שהוא רוכש יש מינימום מחיר שבו הוא יכול לרכוש את המוצרים ואם ספק אחר מציע לו בפחות אסור לו לרכוש או שזה לא נחשב.
יש עוד הרבה....

לגבי המיזוג הוא הגיוני ונדרש, שווי שוק הפירסום בארץ או במילים אחרות כמות הכסף השנתית הזמינה בארץ עבור פרסומות (במיוחד בטלויזיה) בתוספת עלות הרגולציה הקשה לא יכולה תקציבית לממן 3 ערוצי טלויזיה רווחיים או במצב שיוויון כלכלית, ולכן נדרשת התכנסות.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

oferlaor כתב:@Lior_M
·זה ממש לא נכון. הרגולטור הוא זה שהכריח מראש את ערוץ 10 לשלם את הסכומים האלה + להתחייב באופן מוגזם לייצר תוכן "סוגה עילית". הבעיה שהרגולציה היתה כל כך מעיקה שהיא מונעת את הרווח.

תחשוב על זה ככה. נניח ואתה היית עובד ומקבל משכורת אבל אחרי ניקוי מס הכנסה, שכר דירה, ארנונה וכו' היית מפסיד כסף. אז אופציה אחת היתה לשלם את הכל מהחסכונות שלך ולקוות שהמשכורת תעלה. אם מספיק זמן זה לא עולה כמו שקיוות, אז בסוף או שאתה פושט רגל או שאתה מתייאש והולך. הרגולטור במקרה כזה מזהה את המצוקה שלך ונותן לך מספיק הנחה בארנונה בכדי לוודא שאתה לא מפסיד כסף אבל גם לא ממש מרוויח כסף, גבולי כזה.

זה מה שקרה כאן.
...
עפר אני מכבד מאוד את דעתך אבל אנחנו כבר שנים חלוקים בנושא הזה וכנראה שלא נצליח לשכנע אחד את השני.
דרך אגב, אם ההוצאות שלי גבוהות מההכנסות שלי אז אני כנראה לא מתנהל נכון .. רמז , לשלם לטאלנטים שלא מביאים צופים שכר של 150 אלף שקל בחודש זה לא להתנהל נכון. לאיים על הריגולטור שאני סוגר אם לא יועברו אלי כספי ציבור בלי לעשות חצי צעד של התייעלות זו חוצפה שאין כדוגמתה.
הקולנוע שלי

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #19 

Grappa כתב:
...
...
·
אינך מכיר את המציאות וההפך ממה שכתבת הוא הנכון, מאות מיליונים מכספי בעלי הערוץ הועברו עד היום ללא תמורה למדינה ולאזרחיה באמצעות הערוץ בתוכן המשודר חינם ובמיסים שונים ישירים ועקיפים המשולמים למדינה.
מיום היווסדו השקיעו בערוץ 10 בעלי מניות שונים יותר ממיליארד וחצי שקל!! ועד עכשיו לא ראו אגורה, זו עובדה!!

לגבי משה מהמכולת.
אף גוף מעולם לא ביקש ממשה לשלם 4% מההכנסות (ללא כל קשר להוצאות) למדינה לא משנה אם הוא מרויח או מפסיד.
אף גוף לא מחייב את משה לרכוש ולהניח מוצרים שאין להם דרישה על המדף.
אף גוף לא מחייב את משה שעל המוצרים שהוא רוכש יש מינימום מחיר שבו הוא יכול לרכוש את המוצרים ואם ספק אחר מציע לו בפחות אסור לו לרכוש או שזה לא נחשב.
יש עוד הרבה....

לגבי המיזוג הוא הגיוני ונדרש, שווי שוק הפירסום בארץ או במילים אחרות כמות הכסף השנתית הזמינה בארץ עבור פרסומות (במיוחד בטלויזיה) בתוספת עלות הרגולציה הקשה לא יכולה תקציבית לממן 3 ערוצי טלויזיה רווחיים או במצב שיוויון כלכלית, ולכן נדרשת התכנסות.
...
ערוץ 10 הוא ערוץ מסחרי שממומן ממכירת זמן פרסום ופורמטים טלביזיונים ( אם השכיל לפתח כאלה ). במהלך השנים הערוץ לא עמד בקריטריונים כפי שנקבעו בתיקון לחוק הרשות השניה ( מרץ 2000 ) והפר את תנאי הזיכיון שלו שוב ושוב ושוב. במקום לטפל בהפרות הסכים הריגולטור במספר רב של מקרים לוותר ( ויתורים ששווים כסף רב, כסף שהוא כסף ציבורי שבסופו של דבר הלך לידיים פרטיות ) תוך כדיי שהערוץ ממשיך לשלם סכומי עתק לחלק קטן מעובדיו בו בזמן שהוא מעסיק בתנאים פוגעניים ובשכר מינימום עובדים אחרים. זאת המציאות. ואני מכיר אותה טוב מאוד.
הקולנוע שלי

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2566
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 389 פעמים

שליחה #20 

@Lior_M
·
אכן ערוץ עשר הוא חברה פרטית שזכתה במכרז של המדינה (הרשות השניה) להפעלת ערוץ טלויזיה בישראל.
המכרז פורסם ע"י המדינה וכלל הנחות כלכליות שאוזכרו במכרז ועל סמך הנחות אלו הגישו המצעים את הצעתם.
כשנה שנתיים לאחר הזכיה והפעלת הערוץ התברר כי הנחות האלו רחוקות מהמציאות וההיתכנות הכלכלית תחת העומס הרגולטורי ותנאי הפתיחה הקשים לא מאפשרים קיום הערוץ
בקיצור חלק נכבד מהאחריות לכישלון הוא של המדינה.

הויתורים שקיבל הערוץ לא שווים כסף שאמור להגיע למדינה אלא הקלות בעלויות ייצור התוכן ובכמויות כדי לצמצם הפסדים שעדיין היו ושולמו ע"י בעלי המניות.

לגבי ההתיחסות לעובדים שוב אין לך מושג על מה אתה מדבר,
המשכורות בערוץ לכל העובדים וביוחד לעובדים הזוטרים היו גבהות מהרגיל ביחס לחברות אחרות במשק והיחס לעובדים בניגוד לדבריך היה מעולה.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”