בוקר טוב אנשים.
קודם כל, אני באמת רוצה להתנצל שזילזלתי בתמיכה הטכנית של ניופאן. לאחר שפספסתי אתמול את השיחה איתם, הם חזרו אלי הבוקר מבלי שהייתי צריך לרדוף אחריהם (כמו שבד"כ קורה בשירות לקוחות). כנראה שניופאן באמת לוקחים ברצינות את השירות המלכותי
דבר שני, מסתבר שגם הם קוראים את הפורומים באתר, ולכן קיבלתי תשובה גם לשאלה שלי וגם לשאלה הנוספת שנשאלה באשכול זה (לגבי ה-M100).
אז נתחיל:
1. בסדרה 68, ה-M100 לא נתמך בגודל 47 אינץ' אלא רק בגדלים הקטנים יותר.
דיעה אישית: ממש לא משנה לי. אני רגיל לטלוויזיות CRT של 100 הרץ ואני לא רואה הבדל. התמונה יציבה וברורה מאד! זה LCD... קשה לראות תדירות.
2. ישנם דגמים אירופאים (מסתיימים באותיות P או Z) וישנם דגמים למזרח הרחוק. הדגם שנמכר בארץ (סדרת ה-68 E) הוא מהמזרח ולכן אין לו חיבורי SCART וגם התנהגות שונה לגבי הזיהוי האוטומטי של פורמט השידור.
הדגמים האירופאים (כמו הטלויזיה הישנה שלי של טושיבה) מזהים את פורמט השידור רק באות אנאלוגי. הדגמים של המזרח מזהים את הפורמט רק בחיבור HDMI (חיבור דיגיטלי).
זה לא משנה אם השידור הוא HD או SD כמו DVD. מה שחשוב שהאות יגיע בצורה דיגיטלית דרך חיבור ה-HDMI (עוד סיבה לעבור ל-DVD עם יציאת HDMI?).
כנראה שבמזרח השימוש בחיבור HDMI נפוץ הרבה יותר מאירופה.
אז מה לעשות לגבי YES?
אני צריך מתנדב שיש לו HTPC עם חיבור HDMI. אפשר לנסות לחבר את הממיר אליו ואת המחשב לטלויזיה בעזרת HDMI ולראות אם זה עובד. מישהו מוכן להרים את הכפפה?