mini pc כ access point + nas + plex

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
eliazu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

שלום,
יש לי כיום mini pc של eglobal עליו מותקן ווינדוס 10 עם קודי, הוא עם מעבד i5 של טאבלטים + כונן 500 גיגה עליו יש בעיקר סדרות. סה"כ בסדר אבל אין 4k ולפעמים גם 1080 קצת זז לאט.
החלטתי לעבור ל nvidia shield.
בממ"ד יש הוטבוקס, ויש לי נקודת רשת שיוצאת מההוטבוקס אל מרכז הבית. כיום מחובר לשם ראוטר עם ddwrt שלמעשה משמש כ access point וזהו. פעם בשבוע בערך צריך לעשות ריסטרט כי יש לו בעיות RAM או משהו.
חשבתי לקחת את ה mini pc, לשים עליו איזשהו לינוקס,
להוסיף:

- PLEX SERVER שינהל את הסדרות שעליו

- TVHEADEND עם dvb-t ב USB שיש לי

- הורדת סדרות אוטומטית עם קליינט ביטורנט כלשהו

יש לו WIFI וגם חיבור חוטי, אז ה WIFI בעצם יהפוך ל ACCESS POINT ויחליף את הראוטר.
ה nvidia shield וקודי אחר שיש לי על RPI3 יקחו ממנו את התכנים ברשת.

רעיונות נוספים מגניבים שאפשר לעשות איתו? חוץ מלהתקין KALI ולהסניף את כל מי שמתחבר לי ל WIFI? זה סתם מיותר :D

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1589
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #2 

לידיעתך יש בהגדרות ddwrt אפשרות לריסטרט אוטומטי שפוטר את כל הבעיות הכרוניות שלו בתדירות יומית או פעם בשבוע:

Gico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 900
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #3 

הבעייה עם פלקס שיש הרבה מצבים בהם הוא מחליט שנדרש לעשות Transcoding,
ובגלל זה בתוך הרשת הביתית קודי היא התוכנה המועדפת עלי.
לפני התקנת פלקס בדוק האם Nvidia Shield ומכשירי הקצה שלך דורשים Transcoding,
והאם המעבד מספיק חזק לכך.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #4 

@eliazu
לגבי wifi, כדי שהמחשב יוכל להתנהג כ-AP ה-wifi chipset שלו צריך לתמוך במצב שנקרא ap mode או master mode. באופן טבעי כל הראוטרים כוללים רכיב wifi שתומך בזה אבל לא כל המחשבים. אתה צריך לחפש לגבי הדגם הספציפי של המחשב שיש לך ולבדוק האם זה עובד. לחילופין אתה יכול לנסות לאתחל איזו הפצת live cd Linux שלא דורשת התקנה (לדוגמה Knoppix) ולבדוק בעצמך. בהנחה שהחומרה תומכת, התוכנה שצריך נקראת hostapd והיא קיימת ברוב הפצות הלינוקס הגדולות כמו Debian או Fedora (דווקא לא הייתי הולך על Ubuntu כי היא נכנסה לשם רק ממש לאחרונה אז יכולות להיות בעיות). בכל מקרה אל תצפה ל-GUI.
אם החומרה לא תומכת אז האפשרות היחידה שלך היא מצב ad hoc או ibss, שכל רכיב wifi חייב לתמוך בו. זה מאפשר תקשורת ישירה של מחשב למחשב, בלי AP, אבל הוא תומך רק בחיבור מחשב בודד (תחשוב שזה יוצר רשת wifi שרק מחשב אחד יכול להיות מחובר אליה בכל רגע). בעיה נוספת היא שהתמיכה של הצפנת WPA במצב הזה היא חלקית מאוד ויש מכשירים שפשוט לא יעבדו אז לדעתי זה פחות פתרון.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”