שלום לכולם, חדש כאן.
לאחר שקראתי את הנתונים וביצעתי חיפוש בפורום ולא מצאתי מענה תואם (אף שהדגמים כן נידונו ולא מעט) אני מעלה את הפוסט הנ"ל בכדי להגיע להחלטה, לטובת המלצה לבן משפחה על רכישת דגם טלוויזיה לסלון בגודל 65.
מדוע המיקוד דווקא ב-LG:
הניסיון במשפחה לאורך השנים האחרונות עם LG היה מוצלח מאוד - המוצרים ענו על הציפיות והשירות של היבואן היה טוב (גם אם לא מושלם). בהיבט זה חייב לציין שגם הסמסונג מסדרה 9000 עלתה אבל שמעתי יותר מידי דברים לא טובים ברמת יבואן, שמעתי יותר מידי דברים על זליגת אור ומעבר לכך, אינני רוצה להתפזר. לפיכך, בחרנו להתמקד ב-LG. אציין כי איננו וידאופילים. יחד עם זאת, מדובר בסלון וברצון למקסם יחס עלות/תועלת.
ההתלבטות:
היות וה-OLED עדיין יקרות יחסית, בשנת 2016 לאחר התלבטות ובדיקה, אבא שלי רכש את ה-UH850Y בגודל 55, אשר בדגמי ה-LED היוותה את הדגם הכי גבוה לפני ה-950 שהייתה יקרה מידי ובהשוואה לא הציגה שינויים מהותיים אשר היו שווים את הפרש העלות (נרכשה ב-6400 ₪).
למיטב הבנתי, בשנת 2017 הדגם הנ"ל הוחלף ב-SJ800Y שעודנה נמכרת, ולפני כחודש החל שיווק של ה- SK7900Y, אשר לפי מה שנרשם כאן בפורום, לכאורה מחליפה את ה-800. ההתלבטות היא בין שתי האחרונות בגודל 65 (אם ה-950 לא הייתה מעבר לתקציב, ההתלבטות לא הייתה קיימת).
כאשר השוויתי בין 3 הדגמים הללו, וככל שבאמת הם החליפו אחד את השני לאורך השנים, שמתי לב שחלה ירידה בפיצ'רים. למשל: ב-850 יש רמקולים 40w של הרמן קרדון וב-800 נותרו אומנם ההרמן קרדון, אבל כבר רק 20w. ב-7900 החדשה יש יותר הבדלים כלפי מטה: הרמקולים הם כבר של LG, מעבד clear voice 2 מול 3 שהיה ב800, 2 יציאות USB רגילות במקום 3, שאחת מהן USB3, ב-800 ובאי בהירות מסוימת, בעוד שבאתר של ח.י רשום שעיבוד התמונה הינו 2800PMI (כמו ב-800), בבדיקה בחו"ל רשום 2200. לטובת ה-7900 יאמר שיש מצב ספורט שאמור להיטיב בשידורים כאלו. מעבר לכך, ויכול להיות שאני מחמיץ, לא מצאתי הבדלים.
לגבי המחיר, ובאופן שלי מעט תמוה, ה-7900 בגודל 65 יוצאת זולה בהפרש של כ-850 ₪ מה-800 ומכאן ההתלבטות. בעיניי, או שלאור הוזלה כללית + ירידה בפיצ'רים המחיר זול יותר או שאולי באמת השוואה בין הדגמים לא נכונה.
לבסוף, אציין שלא הצלחתי לראות את ה-7900 בתצוגה או למצוא עליה ממש ביקורת וכן, אני מבין שהדגמים המתקדמים יותר של LG, למשל: 8100, כבר היו אמורים להגיע.
לאור כל מה שהעליתי, אלו שאלותיי:
1. לפני התקנה, ה-800 יכולה לצאת לי 6,232 ₪ וה-7900 בעלות של 5,368 ₪ (התקנה 99 ₪), כלומר הפרש של 864 ₪ (לציין שיש לי הנחת 5% "חבר"). האם ה-800 (שנכנסת בתקציב) מצדיקה את הפרש המחיר?
2. אומנם יש בשלות לרכישת טלוויזיה, אולם האם לא כדאי לחכות שיגיעו הדגמים החדשים (למשל 8100) ובתוך כך, כבר למשוך לסוף שנה שאז יהיו מבצעים – מבחינת נתונים +מחיר?
3. האם באמת נכון לשלול את הסמסונג mu9000?
מתנצל על האריכות ומודה מראש על העזרה,
בן.
התלבטות: sj800 מול sk7900 או שאולי לרכוש mu9000 או בכלל לחכות לסוף שנה?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
1. אני לא יודע אם ה-SK7900 באמת אמורה להיות המחליפה של ה-SJ800 באופן כללי או רק בארץ, כי במדינות אחרות יש גם SK8000 וגם SK8100.
אם יש לך את האפשרות, הייתי ממליץ לבדוק את ה-SK8500, זו טלוויזיה עם FALD ועם מעבד התמונה החדש של LG, והיא תהווה שיפור משמעותי על כל הדגמים של שנה שעברה, כולל ה-SJ950.
2. כדאי? אולי, תלוי בך. המחירים כמעט תמיד יירדו ככל שתחכה יותר זמן.
3. לא, סביר להניח שהיא תספק איכות תמונה טובה יותר מכל המסכים שאתה פירטת.
אם יש לך את האפשרות, הייתי ממליץ לבדוק את ה-SK8500, זו טלוויזיה עם FALD ועם מעבד התמונה החדש של LG, והיא תהווה שיפור משמעותי על כל הדגמים של שנה שעברה, כולל ה-SJ950.
2. כדאי? אולי, תלוי בך. המחירים כמעט תמיד יירדו ככל שתחכה יותר זמן.
3. לא, סביר להניח שהיא תספק איכות תמונה טובה יותר מכל המסכים שאתה פירטת.