טלויזיה חדשה - SUMSUNG Q7 , SUMSUNG MU9000 , LG B7Y
-
moshesp
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 212
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
לאחר קריאת חומרים וחוות דעת כאן וב rtings ודומיו על פי השירשור כאן ולאחר צפיה בכמה "קירות טלויזיות" בכמה רשתות וחנויות
https://www.hometheater.co.il/vt274767.html
הרכבתי עבורי 3 אפשרויות , כולם בגודל 55 אינטש הגודל שמתאים לי
1. סמסונג Q7f
2. סמסונג mu9000
3. LG OLED55B7Y
צפיתי , וכולם ניראו לי טובות , עם הבדלים מסוימים לכל אחת לסוגי תוכן שונה
אני עומד לצפות מממיר של ייס HD , לא 4K , כרגע , מהסמרט טיוי , מהסטרימר הקיים ( 1080 )
ומהסטרימר העתידי בקרוב ( nvidia or xiomi mi box or mecool ) שם יהיו תכני 4K
האם מישהו יכול להאיר את עיני בהבדלים הטכנולוגים בין ה-3 ומשמעותם
והאם יש לי סיבה טובה להעדיף את אחת מהן יותר על רעותה
תודה רבה
https://www.hometheater.co.il/vt274767.html
הרכבתי עבורי 3 אפשרויות , כולם בגודל 55 אינטש הגודל שמתאים לי
1. סמסונג Q7f
2. סמסונג mu9000
3. LG OLED55B7Y
צפיתי , וכולם ניראו לי טובות , עם הבדלים מסוימים לכל אחת לסוגי תוכן שונה
אני עומד לצפות מממיר של ייס HD , לא 4K , כרגע , מהסמרט טיוי , מהסטרימר הקיים ( 1080 )
ומהסטרימר העתידי בקרוב ( nvidia or xiomi mi box or mecool ) שם יהיו תכני 4K
האם מישהו יכול להאיר את עיני בהבדלים הטכנולוגים בין ה-3 ומשמעותם
והאם יש לי סיבה טובה להעדיף את אחת מהן יותר על רעותה
תודה רבה
"האם יש לך שונאים ? מצויין ... זאת אומרת שעמדת על שלך "
( ווינסטון צ'רצ'יל )
בי-אי. אם-אי.
מ –הנ –דס !!
זהו !!!!!!!!!
( ווינסטון צ'רצ'יל )
בי-אי. אם-אי.
מ –הנ –דס !!
זהו !!!!!!!!!
- Chris_Barnes
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 224
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
אני לא מתיימר להיות מומחה בנושא, אבל הייתי בצומת הזו לפני שבועיים. אם קראת את מה שכתוב בביקורות, אז אתה אמור להבין כבר את ההבדלים הטכנולוגיים. בגדול, ה-LG עובדת על טכנולוגיית OLED- כל פיקסל במסך נדלק ונכבה באופן פרטני, לעומת טכנולוגיית ה-LED שקיימת בשני המסכים האחרים של סמסונג ועובדת על תאורה אחורית.
בפועל, ה-LG נותנת לך טווח צבעים טוב יותר כי השחור שלה הוא שחור מוחלט (הפיקסלים "כבים" לחלוטין במצב של צבע שחור). היתרון הזה יבוא בעיקר לידי ביטוי בצפייה בחדר חשוך- בחדר מואר, פחות. בטכנולוגיה של ה-OLED אין זליגה של אור מפיקסל לפיקסל, מה שמביא לתמונה יותר מדוייקת.
בגדול עשיתי את סקר השוק עם עוד שני חברים. בשתי חנויות שונות, ראינו שהתמונה במסכים של QLED יותר טובה מבחינת חדות תמונה, אך הצבעים ב-LG היו יותר טובים. קח בחשבון שאנחנו ממש בדעת מיעוט- בכל מקום בערך שתקרא באינטרנט יגידו לך שה-LG יותר טובה, כולל המוכרים בכל חנות.
בסופו של דבר קנינו את ה-MU9000 מהסיבות הבאות:
1. היא זולה יותר ב-1,000 ש"ח בערך מה-Q7F וב-2,000 ש"ח בערך מה-OLED
2. ב-OLED יש סכנה לצריבה של צבע במסך
3. ההבדל שאנחנו ראינו בעין לא הצדיק לשלם את הפער הזה במחיר
אפשר לחפור עוד יותר מבחינה טכנולוגית- אני לא צללתי פנימה עד הסוף בבדיקה שאני עשיתי, אלא נתתי לך את ההתרשמות האישית שלי ושל עוד שני חברים שלי
בפועל, ה-LG נותנת לך טווח צבעים טוב יותר כי השחור שלה הוא שחור מוחלט (הפיקסלים "כבים" לחלוטין במצב של צבע שחור). היתרון הזה יבוא בעיקר לידי ביטוי בצפייה בחדר חשוך- בחדר מואר, פחות. בטכנולוגיה של ה-OLED אין זליגה של אור מפיקסל לפיקסל, מה שמביא לתמונה יותר מדוייקת.
בגדול עשיתי את סקר השוק עם עוד שני חברים. בשתי חנויות שונות, ראינו שהתמונה במסכים של QLED יותר טובה מבחינת חדות תמונה, אך הצבעים ב-LG היו יותר טובים. קח בחשבון שאנחנו ממש בדעת מיעוט- בכל מקום בערך שתקרא באינטרנט יגידו לך שה-LG יותר טובה, כולל המוכרים בכל חנות.
בסופו של דבר קנינו את ה-MU9000 מהסיבות הבאות:
1. היא זולה יותר ב-1,000 ש"ח בערך מה-Q7F וב-2,000 ש"ח בערך מה-OLED
2. ב-OLED יש סכנה לצריבה של צבע במסך
3. ההבדל שאנחנו ראינו בעין לא הצדיק לשלם את הפער הזה במחיר
אפשר לחפור עוד יותר מבחינה טכנולוגית- אני לא צללתי פנימה עד הסוף בבדיקה שאני עשיתי, אלא נתתי לך את ההתרשמות האישית שלי ושל עוד שני חברים שלי
-
moshesp
-
- חבר פעיל מאוד

כריס תודה רבה
כריס קודם כל תודה רבה
לגבי הטכנולוגיות אתה צודק, קראתי כבר , אולם אתה הצלחת מאוד לתמצת את זה מאוד יפה וברור , ( אפילו לי
אם אפשר לשאול בבקשה :
1. מה היתה עלות ה 9000 ששילמת ? האם הוספת את 200 שח עבור הגדלת האחריות ?
2. איפה קנית ?
3. האם בצפיה בספורט , או סרטים בהם יש תנועה מהירה , אין מצב של מריחה , ( של כדור במשחק כדורגל ) כמו שאחרים
ציינו ?
4. האם קנית 9000 בגודל 65 או 55 ?
5. האם הרמקולים מספיק חזקים וטובים ?
6. האם בסך הכל מרוצה ?
לגבי הטכנולוגיות אתה צודק, קראתי כבר , אולם אתה הצלחת מאוד לתמצת את זה מאוד יפה וברור , ( אפילו לי
אם אפשר לשאול בבקשה :
1. מה היתה עלות ה 9000 ששילמת ? האם הוספת את 200 שח עבור הגדלת האחריות ?
2. איפה קנית ?
3. האם בצפיה בספורט , או סרטים בהם יש תנועה מהירה , אין מצב של מריחה , ( של כדור במשחק כדורגל ) כמו שאחרים
ציינו ?
4. האם קנית 9000 בגודל 65 או 55 ?
5. האם הרמקולים מספיק חזקים וטובים ?
6. האם בסך הכל מרוצה ?
( ווינסטון צ'רצ'יל )
בי-אי. אם-אי.
מ –הנ –דס !!
זהו !!!!!!!!!
( ווינסטון צ'רצ'יל )
בי-אי. אם-אי.
מ –הנ –דס !!
זהו !!!!!!!!!
- Chris_Barnes
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 224
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
1. 4500, שנה אחריות יצרן עם התקנה (קח בחשבון שייקח למתקין שבועיים לפחות לבוא אליך בתקופה הזו). קיבלתי אישור מהנציגה של סמליין לפתוח את המוצר לפני ולהשתמש ברגל שמסופקת איתו.
2. סלון חללית
3. יש מריחה של הכדור, לצורך הדוגמא ראיתי במקום אחר ב-OLED סרטים עם ובלי מריחה (בשידור של ערוץ 511). קצת קשה להעריך האם מדובר בעניין של סרט המקור או של המסך עצמו
4. 55
5. הרמקולים טובים לטעמי ברמה של טלוויזיות, אבל הם לא באים לתת פייט לרמקולים חיצוניים
6. מאוד. יחס העלות/תועלת מנצח פה מבחינתי
2. סלון חללית
3. יש מריחה של הכדור, לצורך הדוגמא ראיתי במקום אחר ב-OLED סרטים עם ובלי מריחה (בשידור של ערוץ 511). קצת קשה להעריך האם מדובר בעניין של סרט המקור או של המסך עצמו
4. 55
5. הרמקולים טובים לטעמי ברמה של טלוויזיות, אבל הם לא באים לתת פייט לרמקולים חיצוניים
6. מאוד. יחס העלות/תועלת מנצח פה מבחינתי
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4686
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
אם התקציב שלך מגיע לכ-6000 ש"ח תרכוש את ה-LG 55B7. התמונה שהיא מספקת קרובה לשלמות מכל כיוון וזווית שתסתכל - לדעתי יחס עלות תועלת הגבוה בשוק.
עברו אצלי מסכים איכותיים מכל החברות המובילות (LG, SONY, SAMSUNG) וה-65C7 (קיבלתי אותה לפני חודש) הורידה לי את הלסת.
עברו אצלי מסכים איכותיים מכל החברות המובילות (LG, SONY, SAMSUNG) וה-65C7 (קיבלתי אותה לפני חודש) הורידה לי את הלסת.
אני ממליץ לך ללכת על האולד..
אני קניתי 55C7 ואני פשוט נהנה ממנה כל פעם מחדש.
נכון שהיא יקרה במעט משאר האופציות אך מעניקה חווית צפייה אחרת לגמרי!
לגבי הצריבות, אני לא חקרתי לעומק אבל ממה שקראתי לא מעט בפורום זה סיכוי אפסי שזה יקרה בשימוש סביר של המסך. כך שאותי לא הטרידה בכלל הבעיה הזאת.
אני קניתי 55C7 ואני פשוט נהנה ממנה כל פעם מחדש.
נכון שהיא יקרה במעט משאר האופציות אך מעניקה חווית צפייה אחרת לגמרי!
לגבי הצריבות, אני לא חקרתי לעומק אבל ממה שקראתי לא מעט בפורום זה סיכוי אפסי שזה יקרה בשימוש סביר של המסך. כך שאותי לא הטרידה בכלל הבעיה הזאת.
-
moshesp
-
- חבר פעיל מאוד

ואיך ה b7 או c7 בחדר מואר ?
@ExTzY
אהלן
הבנתי כי האולד כדוגמת lg b7 , ניראות טוב בחדר חשוך , אך בחדר מואר הם לא בעלי בהירות מספקת
ראיתי את ה q7 של סמסונג , ובאור יום טכנולוגית הקוונטום דוט , נותנת בהירות ממש יפה באופן שהדברים הבהירים
ניראים מאוד ברורים.
איך המצב ב lg b7 , בעינים זה מנסיונך ?
תודה
·
אהלן
הבנתי כי האולד כדוגמת lg b7 , ניראות טוב בחדר חשוך , אך בחדר מואר הם לא בעלי בהירות מספקת
ראיתי את ה q7 של סמסונג , ובאור יום טכנולוגית הקוונטום דוט , נותנת בהירות ממש יפה באופן שהדברים הבהירים
ניראים מאוד ברורים.
איך המצב ב lg b7 , בעינים זה מנסיונך ?
תודה
·
( ווינסטון צ'רצ'יל )
בי-אי. אם-אי.
מ –הנ –דס !!
זהו !!!!!!!!!
( ווינסטון צ'רצ'יל )
בי-אי. אם-אי.
מ –הנ –דס !!
זהו !!!!!!!!!
Re: ואיך ה b7 או c7 בחדר מואר ?
@moshesp
·
האמת שאצלי ה C7 מותקנת בחדר שינה כך שאף פעם לא יצא לי לצפות בחדר מואר.
תאני יכול להגיד לך שהטלוויזיה פשוט מטורפת לדעתי. בוא נגיד שאני מתבאס לצפות בסלון עכשיו 😉
·
האמת שאצלי ה C7 מותקנת בחדר שינה כך שאף פעם לא יצא לי לצפות בחדר מואר.
תאני יכול להגיד לך שהטלוויזיה פשוט מטורפת לדעתי. בוא נגיד שאני מתבאס לצפות בסלון עכשיו 😉