דירה חדשה - איזה ראוטר / מודם עליי לקנות?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
yaniv_r פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

בשעה טובה אני עובר לדירה חדשה. גודל הדירה הוא 116 מ"ר עם מרפסת גדולה יחסית, מחולק ל-5 חדרים (כאשר אחד מהם הוא ממ"ד). ארון התקשורת נמצא בסלון שהוא בקצה הבית, אבל בחלק הקרוב יותר לחדרים.

יש לי 2 כבלי תקשורת של 1,000 ג'יגה שהעברתי מארון התקשורת לכל אחד מהחדרים (אחד לטלוויזיה והשני לפינת המחשב). כלומר, בסך הכל 10 נקודות תקשורת.

השאלה שלי - איזה ראוטר עליי לקנות? עד היום הייתי משתמש בציוד הקצה של חברת הוט, ובסך הכל זה עבד רוב הזמן בצורה סבירה (אבל לא תמיד). אני רוצה לקנות ראוטר שיידע לעבוד בקצב גבוה (גם מבחינת שידרוגים עתידיים, כמו ULIMITED) וגם יספק טווח כיסוי לכל הדירה. אם הראוטר יכלול מודם עבור הוט, מה טוב.

למרות שכיום אני בהוט, אני מניח שארצה לעבור לסלקום טיוי בזמן הקרוב, ולכן מניח שיש לקחת זאת בחשבון (בסלקום טיוי, כל החיבור נעשה דרך הרשת, לא?). כמו כן, בשלב הראשוני יהיו לכל היותר 3-4 מכשירים שיחוברו בכבל אל הראוטר, כאשר כל השאר ייעשה דרך ווייפיי.

מבחינת תקציב - אין מגבלה.

תודה רבה!
יניב

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@yaniv_r
·

הנה כמה שירשורים רלוונטים מהעמוד הראשון של אותו הפורום בו פרסמת: (יש עוד תוצאות רלוונטיות גם בפורום אינטרנט)

https://www.hometheater.co.il/vt302045.html
https://www.hometheater.co.il/vt301910.html
https://www.hometheater.co.il/vt301897.html
https://www.hometheater.co.il/vt301236.html

מאד בגדול אי אפשר להשתמש במודם פרטי בתשתית הוט. אפשר ומומלץ להפוך את ההוטבוקס למודם בלבד ולהשתמש בראוטר פרטי. בנושא של ציוד תקשורת פרטי יש המון אופציות. אם אתה חושב שיש סיכוי שתצטרך יותר מיחידה אחת לכיסוי כל הבית (זה נשמע ככה), כדאי לחשוב על roaming אפילו אם קונים רק יחידה אחת כהתחלה (לדוגמא אם בכל זאת מקווים שיחידה אחת תספיק).

אם יש לך שאלות יותר ספציפיות, פרט וננסה לעזור.

yaniv_r פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה.

עברתי על כל הלינקים.

מה שאני באמת צריך זאת המלצה לציוד חומרה שיתאים לדרישות. כיסוי של 150 מ"ר (כולל ממד), תמיכה בטכנולוגיה גבוהה ו 10 יציאות פלוס (בכל חדר טלוויזיה ומחשב). את המודם אני מבין שכדאי כבר לשכור מהחברה הרלוונטית.

תודה,
יניב

Hava972
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 683
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #4 

לא מכיר ראוטר צרכני שיכסה דירה 150מר עם ממד ומרפסת.

הכי נכון זה למקום 2 נקודות גישה אלחוטיות בלי להתייחס למיקום הראוטר אלא למיקום אופטימלי עבורם.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2798
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #5 

לדעתי כדאי שתתמקד בראוטר של אסוס התומך בטכנולוגית MESH.
חבר 2 בחיבור רשת האחד לשני, ותהנה מרשת אלחוטית רציפה אחת.
אני הלכתי על RT88 - חפש באמזון UK, ותצוד במבצע בסביבות 1000ש"ח ליח'.
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY

yaniv_r פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

תודה.

האם כוונתך היא שעליי לרכוש 2 ראוטרים, או את הראוטר שהצעת ועוד "מגבר" (סורי, לא יודע איך זה נקרא בשפה מקצועית). אם תוכל לתת לי את הדגם המדויק של הרכיב הנוסף (בהנחה וזה לא הראוטר עצמו) ממש אודה לך.

מעבר לכך, האם יש דגמים נוספים שכדאי להעיף עליהם מבט, או שאלה הדגמים המובילים כיום?

תודה רבה!

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #7 

@yaniv_r
·

במקרה של asus אתה קונה יחידות שכל יחידה היא ראוטר מלא אז אין צורך בציוד נוסף. לדעתי 1000 ש"ח ליחידה זה ממש overkill ואפילו אצל asus אפשר להסתפק בדגמים היותר זולים שלהם - תוודא רק שיש להם תמיכה ב-aiMesh (או איך שהם קוראים ל-mesh שלהם).

אני חושב שפתרון כזה הוא אטרקטיבי במקרים שסביר שיחידה בודדת תכסה את כל הבית ואז במקרה הכי גרוע מוסיף עוד יחידות לפני הצורך. במקרה שלך הייתי מחפש פתרון שהייעוד המקורי והעיקרי שלו הוא פתרון מערכתי.
גילוי נאות: אני לא באמת מכיר את פתרון ה-mesh של asus אבל אני די בספק שפתרון שהוסיפו "כלאחר מעשה" באמת באותה רמה כמו הפתרונות של מערכות שתוכננו לזה מראש.

ויש עוד מיליון אופציות. שמעתי דברים ממש טובים על הציוד של ubiquiti (אם אתה לוקח "מערכת" שלהם אתה צריך נתב "נטו" שלהם כמו ה-ER-X או ה-gateway, ו-switch בנפרד ויחידה אחת או יותר של ה-unifi שלהם).

גם google wifi נחשב ממש טוב וכנראה יותר פשוט לתפעול.

יש עוד הרבה אופציות שאני פחות מכיר. לדוגמא מערכות mesh כמו ה-deco של tplink, ה-orbi של netgear, ה-eero ועוד הרבה.
עוד אופציה זה לקחת ראוטרים כמו ה-tplink C7 שתומכים בקושחות צד שלשי (כגון LEDE) וככה לקבל תמיכה ב-roaming והרבה אופציות מתקדמות אחרות.

yaniv_r פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

הבנתי, נשמע מעניין.

בהנחה ואני לוקח את גוגל wifi, איך אני מחבר אליו 10 כבלים בו זמנית? (מחשב + סטרימר בכל חדר).

תודה!

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #9 

@yaniv_r
·

אתה צריך switch. בהנחה שאין לך דרישות מיוחדות כמו PoE או משהו, אז כל switch עם פורטים של גיגה יכול לעבוד. אתה כנראה צריך אחד עם 16 פורטים (יש או 8 פורטים או 16 ותזכור שגם הראוטר הראשי צריך להתחבר ל-switch, ככה שבעצם תוכל לחבר רק 7 כבלים ב-switch של 8 ).
דוגמא למשהו זול וכנראה טוב לצרכים שלך: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=24942

שם לב שלא משנה איזה ראוטר או מערכת mesh אתה בוחר לא יהיה לה כל הרבה חיבורים קווים ואתה תצטרך switch בנפרד. אם אתה לוקח ראוטר עם 4 פורטי LAN (בנוסף לפורט ה-WAN; לדוגמא ה-asus שהציעו), אז switch של 8 פורטים יכול להספיק: כבל אחד מחבר בין הראוטר ל-switch ונשארים 3 פורטים פנויים בראוטר ועוד 7 ב-switch (סה"כ 10).

דרך אגב אני לא באמת מכיר את ה-google wifi רק שמעתי עליו המלצות לכן תיקח את ההמלצה הזו בעירבון מוגבל (תחפש עליו ועל המתחרים שלו ביקורות ותחליט בעצמך).
אם אתה כן הולך על ה-google wifi, אם אני לא טועה יש מחיר טוב על סט של 3 יחידות אז כבר הייתי הולך על 3 יחידות "ומשחק" איתם אחרי שאני מקבל אותם לקבלת כיסוי מייטבי.

עריכה: דרך אגב אתה צריך גם לחשוב מראש איפה בדיוק כל הציוד יושב ושהכל מסתדר. לדוגמא אם אתה רוצה שהמודם וה-switch ישבו בארון תקשורת בכניסה לדירה אבל הראוטר הראשי ישב בסלון (בגלל שהוא גם AP) אז זו יכולה להיות בעיה. כמובן שלהכל יש פתרונות, רק כדאי לחשוב ולחשב את הכל מראש.

yaniv_r פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

היי שוב,

קודם כל אני רוצה להודות לכולם על העזרה, זה עוזר לי מאוד להתפקס ולהבין טוב יותר מה אני צריך. אם כן, נראה כי מערכת mesh אכן תהיה האידיאלית עבורי (מדובר על 150 מר לערך, כולל המרפסת ששם תהיה טלוויזיה שתצטרך להתחבר לסלקים טיוי עם wifi)ֿ בגלל כמה סיבות:
1. כיסוי טוב יותר לכל מרחב הדירה - מאמין ש-2 מערכות יעשו את העבודה מהימנה
2. נראות - ארון התקשורת שלי נמצא בתוך רהיט שעליו מולבשת הטלוויזיה. אם אשתמש בראוטר ״חזק״ שיכסה את מרבית הדירה, הוא פשוט נראה פחות טוב (עניינים של האישה בגדול..) ואילו מערכת mesh נראית הרבה יותר טוב, במיוחד כאשר מחברים לה סוויץ׳ שיישב בהחבא בתוך הרהיט עצמו. להזכירכם כי עליי לחבר 6-7 מכשירים בצורה קווית אל הסוויץ׳.

כתוצאה מכך, עולות לי מספר שאלות ברשותכם:
1. מקריאה בפורומים ישראליים נראה כי google wifi לא יתאים שכן הוא לא עובד בצורה אידיאלית עם סלקום טיוי. אני לא איש טכני אבל ממש הבנתי, המכשיר יוצר רשת lan פנימית שמונעת שימוש בסלקום, אלא אם כן מייצרים רשת ביניים על ידי ראוטר אחר. האם יש מערכת mesh אחרת מומלצת שתעשה את העבודה כפי שצריך? אני רוצה משהו שייתן תמיכה גם בקצבים גבוהים יותר שיהיו בעתיד (סיביים אופטיים וכו׳)
2. במידה והאפשרות הראשונה שהצעתי מסורבלת, בכל זאת ללכת על ראוטר חזק שייתן כיסוי מקסימאלי ככל האפשר ולחבר אליו סוויץ׳ שיוחבא בארון. הסתכלתי על האסון שהמליצו למעלה, ואני בטוח שהוא יהיה מעולה, אבל יש לי תחושה שזה קצת over kill של המצב ואפשר להסתפק משהו פחות ״אגרסיבי״ (סורי על כך, אבל זה יישב על הרהיט בסלון ולא מתחשק שתהיה שם מפלצת, הוא באמת כזה)

המון תודה!
יניב

xboxfan
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 98
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #11 

@yaniv_r
כתבתי לך בפרטי.

shaylev80
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 727
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #12 

@xboxfan
·
אשמח עם תשתף את כולנו (זה חלק מהרעיון של הפורום:D) כי גם אני לפני כניסה לבית חדש וזה גם רלוונטי עבורי.....

יניב אשמח לשמוע מה בסוף בחרת ואם אתה ממליץ

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”