המרת קובץ וידאו MPEG4 ל HEVC פערים עצומים בין מעבד אינטל ל NVIDIA
שלום
אני עובד עם תוכנת DVDFAB שכוללת תמיכה ב CUDA וגם AC3 5.1 (היחידה שבאמת עובדת מבין מליון תוכנות חובבניות כמו WONDERSHARE וכאלו שלא מסוגלות לתמוך ב AC3 למרות הצהרות), ויש לי כרטיס GTX-1060. המחשב הוא דסקטום עם מעבד אינטל ישן אבל חזק K6470 i7 עם 16 GB זכרון. המרה של קובץ באורך 2 דקות ללא האצת CUDA לקחה שעתיים וארבעים דקות, לעומת 3 וחצי דקות עם האצת CUDA. מדוע יש כאלו פערים? האם זה הגיוני או שיש בעיה במעבד (שאגב עובד על 4GHz). אגב למי שלא מכיר, ל DVDFAB יש אפשרות סילוק כל סוג של הגנה מ BD וגם מקבצי אודיו כולל סילוק DRM של APPLE, וזו תוכנה חוקית לכל דבר.
אני עובד עם תוכנת DVDFAB שכוללת תמיכה ב CUDA וגם AC3 5.1 (היחידה שבאמת עובדת מבין מליון תוכנות חובבניות כמו WONDERSHARE וכאלו שלא מסוגלות לתמוך ב AC3 למרות הצהרות), ויש לי כרטיס GTX-1060. המחשב הוא דסקטום עם מעבד אינטל ישן אבל חזק K6470 i7 עם 16 GB זכרון. המרה של קובץ באורך 2 דקות ללא האצת CUDA לקחה שעתיים וארבעים דקות, לעומת 3 וחצי דקות עם האצת CUDA. מדוע יש כאלו פערים? האם זה הגיוני או שיש בעיה במעבד (שאגב עובד על 4GHz). אגב למי שלא מכיר, ל DVDFAB יש אפשרות סילוק כל סוג של הגנה מ BD וגם מקבצי אודיו כולל סילוק DRM של APPLE, וזו תוכנה חוקית לכל דבר.
לא ברור מה המעבד שלך.
יש תמיכה חומרתית בקידוד hevc מסקיילק ומעלה.
ההבדל בזמנים בין עם תמיכה גדול.
בכללי ברגע שגם המעבד וגם הכרטיס תומכים הכרטיס עובד בצורה מהירה משמעותית בגלל עבודה מקבילית עדיפה.
יש מנועי רינדור שתומכים בשניהם גם בו זמנית ויש לפעמים אפשריות פחותות ותוצאות פחות טובות בקידוד עם כרטיס.
https://en.wikipedia.org/wiki/Intel_Quick_Sync_Video
יש תמיכה חומרתית בקידוד hevc מסקיילק ומעלה.
ההבדל בזמנים בין עם תמיכה גדול.
בכללי ברגע שגם המעבד וגם הכרטיס תומכים הכרטיס עובד בצורה מהירה משמעותית בגלל עבודה מקבילית עדיפה.
יש מנועי רינדור שתומכים בשניהם גם בו זמנית ויש לפעמים אפשריות פחותות ותוצאות פחות טובות בקידוד עם כרטיס.
https://en.wikipedia.org/wiki/Intel_Quick_Sync_Video
המעבד מאד ישן אבל מאד חזק: i7 6670K עם 16GB זכרון 2400. משום מה הוא לא מסוגל להתמודד עם קידוד HEVC כלל, כי קידוד סרט באורך שעתיים לוקח 3 ימים לעומת שעתיים וחצי עם CUDA מופעל... פשוט החוסר פרופורציה הזה לא ממש ברור לי. ציפיתי להבדלים של עד פי 2 ולא כאלו... אחרי הכל הקידוד מתבטא בפעולות אריתמטיות, אז ברור שמעבד דור ישן ללא אופטימיזציה של HEVC לא אמור לעשות את זה בזמן אמת, אבל קידוד OFFLINE אמור לקחת בערך פי 2 או 3 מאורך הוידאו, ולא פי 1000... בכל זאת, בהרצת סימולציות MATLAB מאד כבדות, ה 6670K מסיים את ההרצה בשליש מהזמן שנדרש בלפטופ שלי שכולל מעבד i7 מדור חדש HASWELL שמצליח לקודד ל HEVC במהירות דיי גבוהה (רק כמה שעות ולא ימים שלמים כמו ה 6670K). לא ממש ברור לי מדוע ה 6670K אוכל כל סימולציה בלי מלח, ולא מסוגל להתמודד עם קידוד או פענוח וידאו HEVC...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20177
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
קידוד HEVC בתוכנה איכותי יותר, בנוסף יש לו הרבה יותר הגדרות ואפשרויות משחק מבחינת פילטרים שונים שאפשר להפעיל.
כאשר משתמשים בכרטיס המסך, עד כמה שידוע לי כמות האפשרויות קטנה, האיכות נפגמת (אפילו אם זה בצורה לא מורגשת).
בנוסף, בכרטיס המסך יש 1280 ליבות שיכולות לבצע את ההמרה במקביל, בזמן שבמעבד הראשי יש לך בסה"כ 8 נימים, אמנם מהירים מאד ביחס לכרטיס, אבל הם רק 8 מול 1280.
כאשר משתמשים בכרטיס המסך, עד כמה שידוע לי כמות האפשרויות קטנה, האיכות נפגמת (אפילו אם זה בצורה לא מורגשת).
בנוסף, בכרטיס המסך יש 1280 ליבות שיכולות לבצע את ההמרה במקביל, בזמן שבמעבד הראשי יש לך בסה"כ 8 נימים, אמנם מהירים מאד ביחס לכרטיס, אבל הם רק 8 מול 1280.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4310
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 904 פעמים
הכל מאוד פשוט וברור. מדובר כאן על מעבד עתיק, שאין לו תמיכה מלאה מהאצת חומרה של קידוד או פריסה של h.265. מן הסתם שמעבד שלא תומך בהאצת חומרה ייבצע את המשימה בתוכנה בלבד. דבר שלא יעלה על הדעת, מבחינת יעילות, זמן ביצוע, משאבים וכו'. אין כאן שום תעלומה או חידה. גם כל כרטיס מסך עתיק של NVIDIA , כזה שלא יתמוך בהאצת חומרה בקידוד של h.265 יעבוד עוד יותר לאט. כל מעבד של INTEL עכשווי מדור שמונה יבצע את המשימה הרבה יותר מהר מהכרטיס מסך שיש לך וגם יתאמץ פחות. כמובן שצריך יהיה להשתמש בתוכנה מתאימה שיודעת לרתום את המשאבים הנדרשים של המעבד לצורך זה.
זה עוד לא ברור בכלל.
עוד לא ברור מה המעבד שלו.
אם זה i7 6700k אז הוא תומך בהאצת חומרה של HEVC
יש לו GTX 1060 מעבד עכשוי לא יבצע קידוד מהר יותר מהכרטיס הזה, בדיוק הפוך.
כמו שציינתי הקידוד בכרטיס בכללי פחות איכותי, אם התוצאה טובה בשבילו זה מהיר בהרבה מקידוד עם מעבד.
כמו שציינתי הקידוד בכרטיס בכללי פחות איכותי, אם התוצאה טובה בשבילו זה מהיר בהרבה מקידוד עם מעבד.
·none77 כתב:זה עוד לא ברור בכלל.
כמו שציינתי הקידוד בכרטיס בכללי פחות איכותי, אם התוצאה טובה בשבילו זה מהיר בהרבה מקידוד עם מעבד....
זה i7 4770k, סליחה, ה 4 התחלף ל ב 6. זה מעבד חזק אבל מאד ישן מ 2013 אם אני זוכר נכון
·TheCoolest כתב:קידוד HEVC בתוכנה איכותי יותר, בנוסף יש לו הרבה יותר הגדרות ואפשרויות משחק מבחינת פילטרים שונים שאפשר להפעיל.
בנוסף, בכרטיס המסך יש 1280 ליבות שיכולות לבצע את ההמרה במקביל, בזמן שבמעבד הראשי יש לך בסה"כ 8 נימים, אמנם מהירים מאד ביחס לכרטיס, אבל הם רק 8 מול 1280....
לא ידעתי את זה. אכן ברגע שאני מבטל את התמיכה ב CUDA ל DVDFAB מתווסף טאב עם אפשרויות הוספת פילטרים שונים שנעלם ברגע שה CUDA מופעל. זה לא ממש ברור לי, למה לא ניתן לשלב בין השניים? כאילו שימוש מקבילי במעבד ובמאיץ הגראפי. כאילו אפילו פילטר פשוט כמו CROP שרק חותך את התמונה ומעלים פסים שחורים לא זמין ב CUDA... אבל מהירות הקידות גבוהה פי 400 מזו עי המעבד בלבד. לתוכנה יש גם אפשרות תמיכה ב QUICKSYNC של אינטל אשר זמין ממעבדי HASWELL ומעלה. השאלה אם גם שם הפילטרים לא יהיו זמינים?
בתמונה יש מפרט מחשב שאני שוקל לרכוש. האם הוא מספיק לקידוד HEVC כולל הפעלת פילטרים במהירות סבירה (סדר גודל של משך זמן הוידאו עצמו)?
- מעבד i5 - 8400
- לוח אסוס z370
- זכרון DDR4 HyperX בגודל 2X16
- כרטיס מסך ללא שינוי GTX-1060.
מעבד יעבוד במהירות 4GHz
תודה
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
HEVC הוא קידוד מאד כבד. אני לא חושב שתמצא היום מחשב PC רגיל שייספק ביצועים משביעי רצון, במיוחד אם אתה תשווה אותו לביצועים שרואים מ-H.264.
ממה שיצא לי לקרוא, מהירות הקידוד יכולה להיות איטית עד פי 10 מ-H.264.
אני לא ממש יודע הרבה על התחום הזה, אז אני רק מניח שמעבדים חדשים התומכים בהרחבות (פקודות) מתקדמות יותר יראו שיפור מסויים בהשוואה למעבד מיושן יחסית, במידה והכלי איתו אתה עובד ידע לנצל את זה. עד כמה השיפור הזה יהיה משמעותי, אני לא יודע.
ממה שיצא לי לקרוא, מהירות הקידוד יכולה להיות איטית עד פי 10 מ-H.264.
אני לא ממש יודע הרבה על התחום הזה, אז אני רק מניח שמעבדים חדשים התומכים בהרחבות (פקודות) מתקדמות יותר יראו שיפור מסויים בהשוואה למעבד מיושן יחסית, במידה והכלי איתו אתה עובד ידע לנצל את זה. עד כמה השיפור הזה יהיה משמעותי, אני לא יודע.
תודה. כעקרון המטרה שלי היא חסכון במקום אכסון. יש לי כ 350 סרטי BD ISO מלאים וכל אחד תופס נפח בין 25 ל 50 GB. אני רוצה להמיר את כולם ל HEVC תוך סילוק שפות זרות, תרגומים חוץ מעברית ואנגלית, ולקחת רק את הסרט העיקרי פלוס אולי כמה קטעי תוספת מעניינם. כל אחד מהם אני רוצה להמיר ל MKV בקידוד HEVC עם פס קול המקורי. כ 50 מהסרטים הם 3D ISO. גם בהם DVDFAB תומך ומאפשר להמיר אותם ל SBS ללא איבוד רזולוציה (מסרט 1080P מתקבל קובץ SBS ברזולוציה כפולה כמו 4k). כעקרון יש לתוכנה הזאת גם אפשרות לקודד MKV כ 3D NATIVE בשיטת MCV, אבל למרבה הצער האופציה הזאת זמינה רק ב H264 ולא H265, אז זה לא ממש חסכוני במקום. היות ולאחר הקידוד מחדש אני מתכוון למחוק את כל קבצי ה ISO, אסור שהיה מקום לטעויות והתחרטות לאחר מכן בגלל שאיכות המתקבלת לא מספיק טובה. משום מה בקידוד מבוסס CUDA לא משנה כמה אני משחק עם ההגדרות, מקבלים איכות 1080P דיי טובה ומשתווה לאיכות נטפליקס בתוכן חדש, אבל האיכות לא מתקרבת ל BD ISO במקור, זה מורגש בסצינות עמוסות פרטים וחשוכות.. שם ה BD ISO המקורי לוקח בענק. השאלה היא האם מעבד חדש יכול לשפר את המצב? יש לציין כי כל התכנים הם 1080P בלבד כי אין לי 4k עדיין בגלל חשיבות ה 3D...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
המלצה שלי? תקנה HDD גדול יותר ותשמור את ה-ISOים.
כמו שנאמר, קידוד לhevc הוא הרבה יותר מורכב. יש שאפילו טוענים שהוא לא ממש בשל. זו אחת הסיבות שבסצינות עדיין עובדים בעיקר בh264 (למרות שיש ניצנים של h265 אבל בעיקר כreencode של h264 ולא מהמקור).
קידוד בחומרה של אינטל, nvidia (ואחרים אם יש) לא מאיץ את הקידוד בתוכנה. זה מסלול קידוד אחר שפועל בנפרד מהקודק הזמין לקידוד בתכנה.
ממה שקראתי (nvidia nvenc, אינטל qsv, קודק x265) וניסיתי (x265, qsv) קידודי חומרה מהירים משמעותית מתוכנה אבל פחות טובים באיכות התמונה ובמידת הכיווץ. מהות ההבדלים ומידתם משתנים משמעותית בין קבצי וידאו שונים (אני מניח שזה אחד הגורמים לטענת חוסר הבשלות).
ההבדלים לא צריכים להפתיע שכן בסופו של יום h265 הוא אוסף רחב של אלגוריתמים לקידוד כשבכל קטע וידאו מתקבלות החלטות באיזה מהם להשתמש ביחד או לחוד ועם אילו פרמטרים כדי להשיג כיווץ טוב יותר ובאיכות מספיק טובה. גם לקבלת ההחלטות יש מגוון אלגוריתמים ופרמטרים.
בקודק התכנה ממומשות יותר אפשרויות החלטה וכיווץ מאשר במקבילות החומרה.
גם בqsv וגם בx265 אפשר לעבוד לפי פרמטר איכות וידאו או פרמטר קצב מידע ממוצע, ופרמטר יחס מהירות עבודה/איכות שמתורגמים לפרמטרי עבודה לאלגוריתמים (אפשר גם לקבוע פרמטרים באופן ישיר). הפרמטרים משנים את איכות הוידאו, גודל הקובץ וזמן העבודה.
אני עבדתי עם handbrake וההבדל בזמנים על מעבד i5 דור 7 הגיע לכל היותר לפקטור 10 ובדכ הרבה פחות, תחת פרמטר medium לזמן/איכות העבודה. כשניסיתי להעלות קצת את הפרמטר הזה זמני העבודה הפכו לבלתי ישימים מבחינתי.
קידוד בחומרה של אינטל, nvidia (ואחרים אם יש) לא מאיץ את הקידוד בתוכנה. זה מסלול קידוד אחר שפועל בנפרד מהקודק הזמין לקידוד בתכנה.
ממה שקראתי (nvidia nvenc, אינטל qsv, קודק x265) וניסיתי (x265, qsv) קידודי חומרה מהירים משמעותית מתוכנה אבל פחות טובים באיכות התמונה ובמידת הכיווץ. מהות ההבדלים ומידתם משתנים משמעותית בין קבצי וידאו שונים (אני מניח שזה אחד הגורמים לטענת חוסר הבשלות).
ההבדלים לא צריכים להפתיע שכן בסופו של יום h265 הוא אוסף רחב של אלגוריתמים לקידוד כשבכל קטע וידאו מתקבלות החלטות באיזה מהם להשתמש ביחד או לחוד ועם אילו פרמטרים כדי להשיג כיווץ טוב יותר ובאיכות מספיק טובה. גם לקבלת ההחלטות יש מגוון אלגוריתמים ופרמטרים.
בקודק התכנה ממומשות יותר אפשרויות החלטה וכיווץ מאשר במקבילות החומרה.
גם בqsv וגם בx265 אפשר לעבוד לפי פרמטר איכות וידאו או פרמטר קצב מידע ממוצע, ופרמטר יחס מהירות עבודה/איכות שמתורגמים לפרמטרי עבודה לאלגוריתמים (אפשר גם לקבוע פרמטרים באופן ישיר). הפרמטרים משנים את איכות הוידאו, גודל הקובץ וזמן העבודה.
אני עבדתי עם handbrake וההבדל בזמנים על מעבד i5 דור 7 הגיע לכל היותר לפקטור 10 ובדכ הרבה פחות, תחת פרמטר medium לזמן/איכות העבודה. כשניסיתי להעלות קצת את הפרמטר הזה זמני העבודה הפכו לבלתי ישימים מבחינתי.