התייעצות בנוגע לפתרון עבור רשת בייתית AP ANT?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Matan91 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,

יש לנו בבית מחסן שעם הזמן הפך למעין חדר עבודה/יחידת דיור ואין שם תשתית של תקשורת בכלל.
אני מנסה למצוא פתרון כדי לקלוט שם את הרשת מהבית.
מדובר ביחידה נפרדת כשיש חצר די גדולה בינה לבין הבית. בעיה נוספת היא שהקירות עבים מאוד (לרוב אפילו אין קליטה סלולארית בתוך הבית והיחידה.

היה בעבר פתרון זמני של ראוטר TL-WA801ND שתפקד כריפיטור, אבל היה צריך לשים אותו על החלון (היחיד שיש ביחידה) והיו המון ניתוקים.

חשבתי על פתרון בסגנון של AP חיצוני שישב בחצר או על אחד הקירות של הבית ויתחבר חוטית לרשת הביתית.

אשמח להמלצות על פתרונות וציוד מתאים.
נראה ככה פחות או יותר
<br />כשבכחול החלון וחום הדלת
 נראה ככה פחות או יותר
כשבכחול החלון וחום הדלת

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@Matan91
·

אכן הפתרון האידאלי הוא להעביר כבל רשת ולחבר AP בצורה קווית. אם ה-AP מחובר קווית אז עדיף לשם אותו בתוך המחסן (אחרת שוב הקירות יפריעו).

Matan91 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

קיים רעיון כזה, הוא פשוט דורש להרים את הריצוף בחצר כדי להעביר את הכבל רשת, או לחלופין להעביר באוויר וזה לא נראה טוב.
בגלל זה בודק את האפשרות של פתרון אסטטי יותר בצורת ap או אנטנה על הבית לכיוון היחידה.

במידה שכן נעביר כבל רשת, מה ההשפעה של כבל ארוך (מאוד) על איכות ההעברה?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #4 

@Matan91
·

על איזה מרחק אתה מדבר? לפי תקן כבלי רשת יכולים להגיע עד 100 מטר. אני די בספק שהמרחק אצלך יותר מ-100 מטר (ואם כן אין בכלל מה לדבר על פתרון אלחוטי, אולי סיב אופטי אם המרחק הרבה יותר מ-100 מטר). בגלל שהאורך של הכבל מאד נדיב, אם יש חלק של החצר שהוא גינה או משהו אפשר להעביר את הכבל משם ולחסוך או לפחות למזער הרמת ריצוף. עוד אופציה זה אולי להצמיד את הכבל לקיר של החצר ואז אתה צריך רק פתרון להעביר את הכבל מהבית לקיר ומהקיר למחסן. כרגיל יש פתרון לא כואב להעברת כבל רשת במיוחד כשמודבר בחצר.

לגבי פתרון אלחוטי נשמע כמו שכבר ניסית את הכיוון הזה. בתיאוריה יכול להיות שעוד "מאמץ" בנושא הזה יביא לפתרון מספק אבל מאד קשה להגיד (כל הנושא של פתרונות אלחוטיים תלוי ביותר מידי גורמים בשביל להגיד משהו בלי לנסות).

הכי רחוק שאני יכול לחשוב עליו, זה לחבר AP בצורה קווית בצד הקרוב של הבית או על הקיר של הבית ואז לשם ריפטר על הקיר או בחלון של המחסן (דומה למה שכבר ניסית אם הבנתי נכון). חלק מהראוטרים משדרים יותר חזק מאחרים - אני לא מכיר את ה-WA801ND אבל אולי אפשר לבדוק את הנושא. הרבה פעמיים גם אפשר לשנות בהגדרות את עוצמת השידור (לפעמים אפשר להתקין קושחה צד שלישי ורק בה תהיה את האופציה הזו).
לבסוף, יש גם אנטנות עם יותר "הגבר" או אנטנות כיווניות שאולי יותר מתאימות לצורך הזה. אני ממש לא מומחה בתחום. היה שירשור שחפר לעומק בנושא כאן בפורום אבל אני לא מוצא אותו.

שם לב שבמיוחד אם אתה מוצא דרך להעביר את הכבל בלי להרים ריצוף, זה לא רק פתרון יותר טוב מבחינת טכנולוגית אלא גם כנראה יהיה יותר כלכלי.

Matan91 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

הבנתי אותך, כנראה במרחק כזה יהיה אפשר להקיף את החצר כולה ולחסוך את עניין הרמת הריצוף.
עושה רושם שזה יהיה הפתרון האיכותי ביותר וכנראה שגם הכי זול.

@eran405 תודה רבה!

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #6 

אם החשמל במחסן מוזן מהבית אתה יכול לנסות להעביר ע"ג חוטי החשמל.
לחבר יחידה אחת במחסן אם או בלי WiFi (יש כאלה משולבים).
ולחבר את היחידה השניה לרשת הקווית בתוך הבית.
אם יש חיבור תלת פאזי למצוא את הפאזה שמחוברת למחסן ולחבר עליה את היחידה בבית.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”