על איזה נתב תמליצו?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
m31 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 676
נתן תודות: 265 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

יש לי פרטנר טיוי והם לוקחים לי כסף על הנתב.

רציתי לדעת איזה נתב פרטי אני יכול לקנות בשביל לחסוף את התשלום אליהם?

מה האופציות?
ללכת על טיפילינק פשוט או משהו אחר? ואם טיפילינק פשוט אז איזה?
חשוב שיהיה די מאובטח

תודה

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@m31
·

דבר ראשון אני לא מכיר פרטנר TV אז אני לא יכול להגיד האם יש "דרישות מיוחדות" בשביל שהפרטנר TV ימשיך לעבוד.

בהנחה שאתה צריך נתב איכותי, הדבר המומלץ הוא לקנות נתב איכותי של חברה טובה כמו linksys, netgear, asus. נגיד משהו במבצע יפה מהאמזונים של אירופה (ארה"ב יותר טוב אם אתה מוצא ראוטר שהם מוכנים לשלוח לארץ). הבעיה שלראוטר טוב לא יהיה מודם לתשתית בזק אז תצטרך או להמשיך להשתמש בציוד של פרטנר או לקנות גם מודם/ראוטר בנפרד (נגיד את ה-tplink 9970 או dlink G225 בארץ).

היות שנראה כמו שהכיוון הכללי הוא להתקדם לתשתיות מתקדמות יותר (כמו לדוגמא תשתיות סיבים של פרטנר/סלקום/אנלימטד ובשלב מסוים לתשתית הסיבים של בזק), לא הייתי משקיע היום כסף בציוד VDSL2 פרטי. אני הייתי ממשיך לשלם שכירות לפרטנר על הציוד שלהם ואם הוא לא מספק אותך מבחינת היציבות/ביצועים/בטיחות אז הופך אותו למודם בלבד וקונה נתב טוב כמו שהסברתי לעיל.

m31 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 676
נתן תודות: 265 פעמים

שליחה #3 

אני מבין
תודה
שבת של שלום
חוסר רגישות ואחריות משווע

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #4 

eran405 כתב:@m31
·

דבר ראשון אני לא מכיר פרטנר TV אז אני לא יכול להגיד האם יש "דרישות מיוחדות" בשביל שהפרטנר TV ימשיך לעבוד.

בהנחה שאתה צריך נתב איכותי, הדבר המומלץ הוא לקנות נתב איכותי של חברה טובה כמו linksys, netgear, asus. נגיד משהו במבצע יפה מהאמזונים של אירופה (ארה"ב יותר טוב אם אתה מוצא ראוטר שהם מוכנים לשלוח לארץ). הבעיה שלראוטר טוב לא יהיה מודם לתשתית בזק אז תצטרך או להמשיך להשתמש בציוד של פרטנר או לקנות גם מודם/ראוטר בנפרד (נגיד את ה-tplink 9970 או dlink G225 בארץ).

היות שנראה כמו שהכיוון הכללי הוא להתקדם לתשתיות מתקדמות יותר (כמו לדוגמא תשתיות סיבים של פרטנר/סלקום/אנלימטד ובשלב מסוים לתשתית הסיבים של בזק), לא הייתי משקיע היום כסף בציוד VDSL2 פרטי. אני הייתי ממשיך לשלם שכירות לפרטנר על הציוד שלהם ואם הוא לא מספק אותך מבחינת היציבות/ביצועים/בטיחות אז הופך אותו למודם בלבד וקונה נתב טוב כמו שהסברתי לעיל.
...
ממש לא מסכים עם זה. קצב הפרישה של הסיבים בארץ ממש לא משביע רצון. מודם VDSL2 פשוט כמו ה-9970 עולה 180₪ ואחרי שנה ומשהו של חיבור לבזק כבר כיסית את העלות שלו.
אני גם אישית חושב שעדיף לא להזמין נתבים מחו"ל כי אם הם נתפסים במכס אז אין שום אפשרות לשחרר אותם. יש לא מעט נתבים טובים שנמכרים בארץ - תלוי מה התקציב שלך.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #5 

@NegativeIQ
·

לבזק יש פריסה מאד מסיבית של סיבים מוכנה להפעלה. הסיבה היחידה שהם לא הפעילו אותה בעבר זה שיקולים עסקיים שלדעתי התמוססו בזמן האחרון. אם אתה מחבר את זה עם זה שכבר היום התשתית של הוט עדיפה מבחינה טכנלוגית (גם יציבות וגם קצב יותר גבוה של 200/5 במחיר טוב) ובאזורים של רבי קומות גם פריסה יחסית מהירה של פרטנר/סלקום אז שנה וחצי (לפי המחיר המעודכן של 180 ש"ח) זה די הרבה זמן לדעתי.

כמובן אף אחד לא יודע את העתיד. אני לא בטוח אפילו אם בכירים בבזק ומשרד התקשורת יודעים בדיוק מתי התשתית החדשה של בזק תתחיל להיות משווקת. אבל בדיוק בגלל זה, לדעתי יותר פשוט היום לקחת ציוד בהשאלה/השכרה ולהפיל את "הסיכון" על בזק/ספק במקום לשחק מגיד עתידות.

כמובן כל אחד והכסף שלו והשיקולים שלו. סה"כ 180 ש"ח זה באמת לא סכום כזה גדול אפילו אם אחרי כמה חודשים זה הופך למשקולת נייר....

123moshe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51
נתן תודות: 15 פעמים

שליחה #6 

בנוסף ראוטר של 180 ש״ח עדיין יוכל לשמש כאקסס פוינט נוסף בעתיד

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”