יכול להיות שתופעה שייחסתי למגבר הסתדרה לאחר החלפת הרמקולים?
שלום רב,
ברשותי מגבר Musical Fidelity A1
עם הרמקולים הקודמים, epos es11, התעוררה עם הזמן תופעה שבה אחד או שני הערוצים היו מפסיקים לעבוד בעוצמות נמוכות עד בינוניות וחוזרים לעבוד כאשר מגבירים את את הצליל מהמקור (לא דרך המגבר אלא דרך כרטיס הקול).
לחלופין הבעיה הייתה מסתדרת לאחר "משחק" עם לחצן הtape monitor.
כמו כן במהלך סיבוב פוטנציומטר העוצמה של המגבר היה נוצר הרבה פעמים רעש.
החלפתי את הרמקולים לFocal Chorus 716 השבוע ומאז כל מה שתיארתי לא קורה.
מה שמביא אותי לשאול, יכול להיות שכל הבעיות הנ"ל שייחסתי למגבר, מקורן בעצם היה ברמקולים הקודמים?
אני כמובן מרוצה מהמצב אבל סקרן.
בתודה מראש על התגובות,
ניסים
ברשותי מגבר Musical Fidelity A1
עם הרמקולים הקודמים, epos es11, התעוררה עם הזמן תופעה שבה אחד או שני הערוצים היו מפסיקים לעבוד בעוצמות נמוכות עד בינוניות וחוזרים לעבוד כאשר מגבירים את את הצליל מהמקור (לא דרך המגבר אלא דרך כרטיס הקול).
לחלופין הבעיה הייתה מסתדרת לאחר "משחק" עם לחצן הtape monitor.
כמו כן במהלך סיבוב פוטנציומטר העוצמה של המגבר היה נוצר הרבה פעמים רעש.
החלפתי את הרמקולים לFocal Chorus 716 השבוע ומאז כל מה שתיארתי לא קורה.
מה שמביא אותי לשאול, יכול להיות שכל הבעיות הנ"ל שייחסתי למגבר, מקורן בעצם היה ברמקולים הקודמים?
אני כמובן מרוצה מהמצב אבל סקרן.
בתודה מראש על התגובות,
ניסים
מסכים אני עם קודמי שאכן נראה שהבעיות במגבר.
עם זאת לדעתי יכול להיות מצב של שונות בין הרמקולים (שיש להם Crossover) אשר גורמת לתקלה להיות יותר מובהקת ב- Setup מסויים.
לא הייתי כל-כך שמח מכך שהמערכת עובדת ב-SETUP מסויים מכיוון שברגע שיש חשד יש לנקותו. אחרת... אפשר לגמור עם רמקולים שרופים או מגבר שרוף...
הפתרון היחיד - לבצע בדיקה מערכתית / אלקטרונית עם הרמקולים החשודים בליווי ציוד מדידה.
בהצלחה.
עם זאת לדעתי יכול להיות מצב של שונות בין הרמקולים (שיש להם Crossover) אשר גורמת לתקלה להיות יותר מובהקת ב- Setup מסויים.
לא הייתי כל-כך שמח מכך שהמערכת עובדת ב-SETUP מסויים מכיוון שברגע שיש חשד יש לנקותו. אחרת... אפשר לגמור עם רמקולים שרופים או מגבר שרוף...
הפתרון היחיד - לבצע בדיקה מערכתית / אלקטרונית עם הרמקולים החשודים בליווי ציוד מדידה.
בהצלחה.
וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.
- freerider
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 186 פעמים
אני מסכים עם המגיבים שלפניי לגבי זה שהתופעה מגיעה מהמגבר.
המגבר שברשותך הוא ישן אך מצוין (מניסיון אישי) בתור התחלה ואם יש לך את הידע והניסיון (ואך ורק אם יש לך את הידע והניסיון!!!) הייתי פותח אותו, מנקה, בודק הלחמות ואף מרענן אותן, בודק קבלים (אם נפוחים או לא), מרסס מעט ספריי מגעים בפוטנציומטר של הווליום ובבורר המקורות.
המגבר שברשותך הוא ישן אך מצוין (מניסיון אישי) בתור התחלה ואם יש לך את הידע והניסיון (ואך ורק אם יש לך את הידע והניסיון!!!) הייתי פותח אותו, מנקה, בודק הלחמות ואף מרענן אותן, בודק קבלים (אם נפוחים או לא), מרסס מעט ספריי מגעים בפוטנציומטר של הווליום ובבורר המקורות.
You pay peanuts, you get monkeys