כמות קפה בסלסלה בודדת - רוקט אפרטמנטו
שלום לכולם,
אחרי נסיונות רבים הגעתי לקפה ברמה טובה, העוגיה יוצאת יבשה ועם סימניי רשת קלים.
לאחרונה הגיע הבייתב משקל דיגיטלי והחלטתי לבדוק - גיליתי שאהי משתמש בכ 15 גרם למנה בודדת של כ 30 מ״ל קפה (כולל הקרמה).
ניסיתי לחפש קצת ומצד אחד מדברים על 7 גרם למנה בודדת אבל מצד שני מדובר על יחס חליטה של 1:2.
יצאתי מבולבל...
אשמח לקצת סדר בדברים (ולא - אני לא מתכוון לשנות כלום - יוצא לי קפה נפלא)
תודה
אחרי נסיונות רבים הגעתי לקפה ברמה טובה, העוגיה יוצאת יבשה ועם סימניי רשת קלים.
לאחרונה הגיע הבייתב משקל דיגיטלי והחלטתי לבדוק - גיליתי שאהי משתמש בכ 15 גרם למנה בודדת של כ 30 מ״ל קפה (כולל הקרמה).
ניסיתי לחפש קצת ומצד אחד מדברים על 7 גרם למנה בודדת אבל מצד שני מדובר על יחס חליטה של 1:2.
יצאתי מבולבל...
אשמח לקצת סדר בדברים (ולא - אני לא מתכוון לשנות כלום - יוצא לי קפה נפלא)
תודה
@Gilead
·
ראשית, אני עם נגרו: אם זה לא מקולקל אל תנסה לתקן.
אבל, כמה דקויות:
1.היחס נמדד בין גרם לגרם, כלומר, גרם קפה טחון לגרם נוזל שנחלט.
2. אם יש סימני רשת על ה''עוגיה'' - יש יותר מדי קפה בסלסלה
3. היחס ה''קלאסי'' בין הוא 1:1 לריסטרטו, 1:2 לקצר ו-1:3 לארוך (וכמובן שהוא נמדד בגרמים)
·
ראשית, אני עם נגרו: אם זה לא מקולקל אל תנסה לתקן.
אבל, כמה דקויות:
1.היחס נמדד בין גרם לגרם, כלומר, גרם קפה טחון לגרם נוזל שנחלט.
2. אם יש סימני רשת על ה''עוגיה'' - יש יותר מדי קפה בסלסלה
3. היחס ה''קלאסי'' בין הוא 1:1 לריסטרטו, 1:2 לקצר ו-1:3 לארוך (וכמובן שהוא נמדד בגרמים)
תודה לעונים,
אז ככה:
1. כפי שכתבתי - אני לא מתכוון לשנות כלום, שפכתי לא מעט קפה עד שהגעתי לתוצאה טובה. (לפחות לטעמי ולטעמם של עוד כמה אוהבי קפה שטעמו).
2. לא שקלתי, אבל אני מנחש שיחס חליטה למשקל או לנפח יהיה די דומה (מניח שמשקל סגולי של קפה חלוט לא שונה בהרבה ממים)
3. כשניסיתי להוריד מעט קפה בסלסה התקבלה עוגיה רטובה, בוצית, מתפוררת ולא אחידה, ובעיקר קפה דלוח משהו....
אז ככה:
1. כפי שכתבתי - אני לא מתכוון לשנות כלום, שפכתי לא מעט קפה עד שהגעתי לתוצאה טובה. (לפחות לטעמי ולטעמם של עוד כמה אוהבי קפה שטעמו).
2. לא שקלתי, אבל אני מנחש שיחס חליטה למשקל או לנפח יהיה די דומה (מניח שמשקל סגולי של קפה חלוט לא שונה בהרבה ממים)
3. כשניסיתי להוריד מעט קפה בסלסה התקבלה עוגיה רטובה, בוצית, מתפוררת ולא אחידה, ובעיקר קפה דלוח משהו....
@Gilead אם מורידים כמות קפה צריך לפצות עם טחינה דקה יותר כדי להגיע לתוצאה מוצלחת. אין לדעתי מה להתייחס לרטיבות העוגייה, בהנחה שהחליטה תקינה אין קשר בין העוגיה לתוצאה.
אני משתמש בין 12 גר ל 17 גר, ובכל התחום יוצאות תוצאות טובות, אפילו ששונות אחת מהשנייה.
אני משתמש בין 12 גר ל 17 גר, ובכל התחום יוצאות תוצאות טובות, אפילו ששונות אחת מהשנייה.
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
@Gilead
אם חשוב לך מספרים תציץ על הפוסט הזה, יעשה לך קצת סדר.
שים לבל להבדלים בין משקל הנוזל לנפח המתקבל שכולל גם קרמה.
מה ההשפעות? תלוי על מה.
על המכונה אין כל בעיה כל עוד היא חולטת.
על הבריאות, הטעם ועוד, עניין מאוד סובייקטיבי שאינני יכול להעיד עליו לגביך
אם חשוב לך מספרים תציץ על הפוסט הזה, יעשה לך קצת סדר.
שים לבל להבדלים בין משקל הנוזל לנפח המתקבל שכולל גם קרמה.
מה ההשפעות? תלוי על מה.
על המכונה אין כל בעיה כל עוד היא חולטת.
על הבריאות, הטעם ועוד, עניין מאוד סובייקטיבי שאינני יכול להעיד עליו לגביך