מאוכזב מ- Veraedge
שלום לכולם.
לפני שנה בערך רכשתי veraedge ועבד לי יופי עם התקני שליטה על תריסים.
לפני חודש קיבלתי google home ולאחר מחקר ארוך ומתיש הבנתי שאין אפשרות להתממשק עם ה-vera שלי.
בנוס; גם אין אפשרות לעבוד עם IFTTT ו-Vera.
די מאוכזב החלטתי לרכוש hub חדש שיאפשר לי להתחבר ל-google home ולהתקני ה-Zwave שברשותי.
אני מעוניין שה-Hub גם יתחבר להתקני Wifi שנמצאים ברשותי (ושירכשו בעתיד) וגם לטלוויזיה שלי (LG Webos).
אני מתלבט בין smartthins v2 לבין wink hub2 (למרות שגם הם לא תומכים בטלוויזיה).
אשמח לקבל המלצות מה לעשות.
תודה מראש.
מנו.
לפני שנה בערך רכשתי veraedge ועבד לי יופי עם התקני שליטה על תריסים.
לפני חודש קיבלתי google home ולאחר מחקר ארוך ומתיש הבנתי שאין אפשרות להתממשק עם ה-vera שלי.
בנוס; גם אין אפשרות לעבוד עם IFTTT ו-Vera.
די מאוכזב החלטתי לרכוש hub חדש שיאפשר לי להתחבר ל-google home ולהתקני ה-Zwave שברשותי.
אני מעוניין שה-Hub גם יתחבר להתקני Wifi שנמצאים ברשותי (ושירכשו בעתיד) וגם לטלוויזיה שלי (LG Webos).
אני מתלבט בין smartthins v2 לבין wink hub2 (למרות שגם הם לא תומכים בטלוויזיה).
אשמח לקבל המלצות מה לעשות.
תודה מראש.
מנו.
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2566
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 389 פעמים
@manofrish
·
לדעתי יהיה לך זול וקל יותר לרכוש Echo Dot ולחסוך את כל הכאב ראש הכרוך בלימידה של בקר חדש וחיבור כל המודולים מחדש לבקר כולל בנית סצנות.
חייב לציין שאני לא חסיד גדול של VERA ואני סובל מידי פעם אך הכאב ראש של מעבר לבקר אחר גדול יותר...
מנסיון עם 2 העוזרות הקוליות אני ממליץ יותר על ה Echo Dot שעובד הרבה יותר טוב וגמיש בהרבה מהגוגל כולל ממשק נוח יותר וברור.
סתם לינק שמצאתי בחיפוש מהיר (לא מכיר ולא ממליץ):
https://buyamerica.co.il/amazon-echo/10 ... yDEALw_wcB
בטוח שיהיה הרבה יותר זול לרכוש בחול (כ 150 ש"ח)
·
לדעתי יהיה לך זול וקל יותר לרכוש Echo Dot ולחסוך את כל הכאב ראש הכרוך בלימידה של בקר חדש וחיבור כל המודולים מחדש לבקר כולל בנית סצנות.
חייב לציין שאני לא חסיד גדול של VERA ואני סובל מידי פעם אך הכאב ראש של מעבר לבקר אחר גדול יותר...
מנסיון עם 2 העוזרות הקוליות אני ממליץ יותר על ה Echo Dot שעובד הרבה יותר טוב וגמיש בהרבה מהגוגל כולל ממשק נוח יותר וברור.
סתם לינק שמצאתי בחיפוש מהיר (לא מכיר ולא ממליץ):
https://buyamerica.co.il/amazon-echo/10 ... yDEALw_wcB
בטוח שיהיה הרבה יותר זול לרכוש בחול (כ 150 ש"ח)
היי,
1. VERA לא מאפשרים הפעלת תריסים באמצעות העוזרות הקוליות (גם אלקסה) מטעמי בטחון. הטענה היא שיכול לעמוד מישהו מחוץ לבית ולהגיד לעוזרת האישית לפתוח את החלון. אני לא כל כך מתחבר לטענה זאת אבל זאת הסיבה.
2. הפתרון שלי הוא להוסיף Raspbery Pi עם תוכנה חופשית לניהול הבית החכם בשם Home Assistant שיכולה להיות המגשר בין VERA לגוגל הום או אלקסה.
3. התוכנה יודעת לשלוט על הרבה מוצרים נוספים (גם נשלטי וייפיי)
4. אם אתה רוצה באפשרותך גם להחליף את VeraEdge עם דונגל USB Zwave פשוט ולחבר לפיי.
1. VERA לא מאפשרים הפעלת תריסים באמצעות העוזרות הקוליות (גם אלקסה) מטעמי בטחון. הטענה היא שיכול לעמוד מישהו מחוץ לבית ולהגיד לעוזרת האישית לפתוח את החלון. אני לא כל כך מתחבר לטענה זאת אבל זאת הסיבה.
2. הפתרון שלי הוא להוסיף Raspbery Pi עם תוכנה חופשית לניהול הבית החכם בשם Home Assistant שיכולה להיות המגשר בין VERA לגוגל הום או אלקסה.
4. אם אתה רוצה באפשרותך גם להחליף את VeraEdge עם דונגל USB Zwave פשוט ולחבר לפיי.
השאלה כמה חוש טכני יש לך וכמה אתה רוצה ללכלך ידיים
יש openhab,
משהו ידידותי אז יש את smarthings אפשר לשאול חברים בפורום, ראיתי כאלו שיש להם...
אני עובד עם openhab, שובר שיניים לפעמים אבל מגיע לרמות דיוק מעולות. עובד עם גוגל הום ואלקסה.
יש openhab,
משהו ידידותי אז יש את smarthings אפשר לשאול חברים בפורום, ראיתי כאלו שיש להם...
אני עובד עם openhab, שובר שיניים לפעמים אבל מגיע לרמות דיוק מעולות. עובד עם גוגל הום ואלקסה.
· הפתרון הפשוט יותר הוא לייצר סצינות בVERA עבור ההפעלות האלה ולהפעיל את הסצינות דרך העוזרות הקוליות...ab7646 כתב:היי,
4. אם אתה רוצה באפשרותך גם להחליף את VeraEdge עם דונגל USB Zwave פשוט ולחבר לפיי....
- Grappa
- חבר ותיק

·benza כתב:· הפתרון הפשוט יותר הוא לייצר סצינות בVERA עבור ההפעלות האלה ולהפעיל את הסצינות דרך העוזרות הקוליות............
לצערינו, הממשק של VERA ל ECHO מזהה באם נכללים בסצנה התקנים לא מורשים בטיחותית ומונע מהסצנות מלהתחבר לעוזרת הקולית.
שימוש ב HA Bridge עוקף את הבעיה ובנוסף מגיב מהר יותר
·Grappa כתב:·......
לצערינו, הממשק של VERA ל ECHO מזהה באם נכללים בסצנה התקנים לא מורשים בטיחותית ומונע מהסצנות מלהתחבר לעוזרת הקולית.
שימוש ב HA Bridge עוקף את הבעיה ובנוסף מגיב מהר יותר...
אני מפעיל סצנות דרך ה- echo שפותחחות וסוגרות תריסי גלילה.
- Grappa
- חבר ותיק

·hsafra כתב:·......
אני מפעיל סצנות דרך ה- echo שפותחחות וסוגרות תריסי גלילה....
אז כנראה ששינו את זה.
לפני כשנה כשיצא הבטא זה לא עבד לי עם תריסים ומאז אני עם ה HA.
אני יודע בוודאות שזה לא מאפשר שליטה על מנעול דלת או סצנה עם מנעול (במסגרת ה״משחקים״ בדקתי לפני כחודשיים).
- dotan_shai
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 235
- נתן תודות: 46 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
אני עם smartthings , פותח ,סוגר וסוגר חלקית תריסים ללא בעיות באמצעות הקול שלי ע"י גוגל אסיסטנט , אין לי גוגל הום אבל מין הסתם אם עובד באסיסטנט בנייד שלי יעבוד גם בגוגל הום. קל ונוח מאד. ה smartthings בעצמו לא תומך בפיברו תריס, אבל יש קהילת מפתחים ענקית בעולם ל- device handler שבאמצעותה מצאתי את ה DH שמתאים לי, אני יכול לעזור למי שיצטרך תמיכה. כמובן שפתיחות סגירות וסגירות חלקיות עובד כמו שצריך גם בצורה אוטומטית , כמו לסגור תריס שעתיים לפני שקיעה ... מבסוט לאללה והממשק נוח מאוד....