צריבה במסכי OLED
הסכנה ישנה, כמובן, אבל פחות סביר שזה יקרה לך.
כל עוד תימנע מהצגה של תמונות סטטיות לפרקי זמן ארוכים - הסיכוי שואף לאפס.
לדוגמא - הגדרתי שומר מסך (בפעם הראונה מזה עשור, בערך) ב-HTPC שמחובר לטלויזיה, וזהו. בשימוש שוטף לא אמורה להיות בעיה.
הקאץ' היחיד שיכול להיות הוא בצפיה ממושכת בערוצים שהלוגו שלהם מופיע כדרך קבע באחת הפינות של המסך.
אני לא צופה בערוצי טלויזיה, אז לי זה פחות קריטי.
לדוגמא - הגדרתי שומר מסך (בפעם הראונה מזה עשור, בערך) ב-HTPC שמחובר לטלויזיה, וזהו. בשימוש שוטף לא אמורה להיות בעיה.
הקאץ' היחיד שיכול להיות הוא בצפיה ממושכת בערוצים שהלוגו שלהם מופיע כדרך קבע באחת הפינות של המסך.
אני לא צופה בערוצי טלויזיה, אז לי זה פחות קריטי.
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4936
- נתן תודות: 519 פעמים
- קיבל תודות: 689 פעמים
@rotman24
הנושא נטחן עד דק באין ספור שרשורים. הרץ חיפוש ועיין בכמה מהם.
בשימוש סטנדרטי אין כל חשש!
אני למשל לא חושש להשאיר תמונה סטטית (pause על תוכן מסויים) לדקות ארוכות. הכל בסדר - האמן לי
הנושא נטחן עד דק באין ספור שרשורים. הרץ חיפוש ועיין בכמה מהם.
בשימוש סטנדרטי אין כל חשש!
אני למשל לא חושש להשאיר תמונה סטטית (pause על תוכן מסויים) לדקות ארוכות. הכל בסדר - האמן לי
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
- LiozAkirav
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 42
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 0
·נגיד ואני צופה הרבה בערוצי הספורט השונים, בהם הלוגו מופיע בקביעות באחת הפינות.הסכנה ישנה, כמובן, אבל פחות סביר שזה יקרה לך.
אני לא צופה בערוצי טלויזיה, אז לי זה פחות קריטי....
4 שעות צפייה ברצף זה כבר מסוכן?
אם אני מעביר ערוץ לשתי דקות בין המשחקים (אחרי שעתיים) ואז חוזר שוב לאותו ערוץ, זה בסדר?
היו ימים שהייתי על אותו ערוץ כל היום עם הלוגו בצד ולא קרה כלום, הטלויזיה יודעת להגן על עצמה.LiozAkirav כתב:
·נגיד ואני צופה הרבה בערוצי הספורט השונים, בהם הלוגו מופיע בקביעות באחת הפינות.......
4 שעות צפייה ברצף זה כבר מסוכן?
אם אני מעביר ערוץ לשתי דקות בין המשחקים (אחרי שעתיים) ואז חוזר שוב לאותו ערוץ, זה בסדר?...
גם אם אתה משאיר תמונה סטטית לכמה דקות אז היא מתחילה להיות כהה יותר ויותר וככה הטלויזיה מגנה על עצמה מפני צריבות.
תעבור על השרשורים בתחום המסכים ותיראה שהמוצר המבוקש ביותר זה OLED !
דבר עם חבר פורום שרכש אחת :
https://www.hometheater.co.il/vt300277.html
דבר עם חבר פורום שרכש אחת :
https://www.hometheater.co.il/vt300277.html
- user30000z
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 613
- נתן תודות: 141 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
בהשוואה לטלוויזית פלזמה, עד כמה ה-OLED רגיש לצריבה?
אני שואל כי יש לי פלאזמה (יחסית איכותית) שצרובה מכל סמל אפשרי של תחנה זו או אחרת החל מערוץ 2 ועד ניקולידאון.
אני שואל כי יש לי פלאזמה (יחסית איכותית) שצרובה מכל סמל אפשרי של תחנה זו או אחרת החל מערוץ 2 ועד ניקולידאון.
@user30000z
·
לי יש פלזמה של פנסוניק כמה שנים טובות.
אין צריבות.
כשהייתה חדשה השתדלנו לא להשאיר על ערוץ מסויים המון שעות.
OLED נחשב לפחות רגיש לצריבות מהפלזמה.
גם יש בטלויזיה מנגנונים להגנה. לא שזה 100% אבל זה בכל זאת טכנולוגיה מתקדמת יותר
·
לי יש פלזמה של פנסוניק כמה שנים טובות.
אין צריבות.
כשהייתה חדשה השתדלנו לא להשאיר על ערוץ מסויים המון שעות.
OLED נחשב לפחות רגיש לצריבות מהפלזמה.
גם יש בטלויזיה מנגנונים להגנה. לא שזה 100% אבל זה בכל זאת טכנולוגיה מתקדמת יותר
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
יש אנשים שגם חוששים מהמפלצת בלוך נס, זה לא אומר שהיא באמת קיימת.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
·גם אני חשבתי כך לפני שהיתה לי OLEDsurfer1 כתב:נראה לי מבאס לחשוש מצריבה כל הזמן ולפחד שעברו כמה שעות בלי רענון...
מאז הרכישה - אני רגוע ושמח, הכל בסדר ואין בכלל שד לפחד או להתבאס ממנו.
ויש לי מצבים רבים שהמסך ללא תנועה כשאני עוצר משחק ב PS4 לטובת הפסקת אוכל למשל, או עצירת תוכנית של הילדים..
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
חצי שנה של שימוש נבון בחיבור למחשב: משחקים, סרטים, גלישות, מוזיקה...אין כלום.
מצד שני, לא רואה שום דרך שאני קונה מסך שהוא לא OLED, זה עולם אחר לגמרי (כשיושבים בחדר חשוך, ממרחק קטן, השחורים מדהימם עד כדי כך שבהתחלה בכל מעבר בסרט לשחור, היתי בטוח שהמסך נכבה)
מצד שני, לא רואה שום דרך שאני קונה מסך שהוא לא OLED, זה עולם אחר לגמרי (כשיושבים בחדר חשוך, ממרחק קטן, השחורים מדהימם עד כדי כך שבהתחלה בכל מעבר בסרט לשחור, היתי בטוח שהמסך נכבה)
- piggythrower
- חבר פעיל

- תגובות: 87
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
תוכל להגדיר מה זה "שימוש נבון" מבחינתך?BUGY כתב:חצי שנה של שימוש נבון בחיבור למחשב: משחקים, סרטים, גלישות, מוזיקה...אין כלום.
מצד שני, לא רואה שום דרך שאני קונה מסך שהוא לא OLED, זה עולם אחר לגמרי (כשיושבים בחדר חשוך, ממרחק קטן, השחורים מדהימם עד כדי כך שבהתחלה בכל מעבר בסרט לשחור, היתי בטוח שהמסך נכבה)...
אני יודע נניח שהיום הרבה משחקי קונסולות הם על HDR, ובכל מקום ממליצים לשים את הגדרות HDR על 100 ב-OLED LIGHT וגם 100 ב-CONTRAST. האם זה עדיין ההגדרות שיש גם אצלך?
אני מנסה למצוא את "ההתנהגות" הנכונה כדי ליהנות מצד אחד ולא להיות בלחץ מטופש מצריבות מצד שני (וזאת בהנחה ואצליח לגרום לילדים לא להיות מול ניק ג'וניור 10 שעות ביום